Saloon

Abang’s haircut…

balik dari ttdi, kami singgahlah kedai dvd, and pastu ada kecoh satu incident, which i ll blog bout it later, but sungguh la menyayat hati kejadian tu.

abang’s hair dah panjang, nak tak nak kena gak dia masuk barber shop, kalau ikut sirman pada dia pendek lagi, but dont forget the power of a mother ye…

i hv to accompany abang, pasal sirman n gegirl nak makan satay, kena lah tapau bawak balik. kan dah cakap kalo sabtu ahad kalo x kan kerana nak ke ttdi, aku sanggup dok umah x nak kuor pun x per….

my red house is my heaven!

abang sibuk dok baca comic buku

ntah dia baca entah dia tengok gambar, bila tanya dia cakap abang malas nak baca, abang suka tengok gambar kartun ni je, tapi abang paham la mom

janji dia dok diam lah masa mamak ni cantas rambutnya

close up a bit comic book yang menjadi pujaan hatinyaa

n aku yang sibuk nak ngamik gambo pun dia x endahkan…

lepas tu aku kena gi satu kedai wt gegirl lak, sirman came, before i leave sempat aku cakap kat mamak tu

rambut depan tu kasi kerat abih mamak!

bila the boys datang kat kedai yang aku pi, tengok rambut depannya sket je berpotong, eiii, sirman ni kan mmg sekomplot je ngan anak2 tau, next time, i will wait till the barber’s abihkan mencantas. x kan kubiarkan the father and the son berkomplot lagi…

Comment: 14

New Hair do…

270320086002.jpg

kelas tau saloon Real Cut aku ni…i was hungry coz belum lunch so this is my lunch sambil layan dvd. My 2 hairstylists gave me few min break to eat my Maggi soup wt teh tarik.Salah satu sebab aku kena cuti hari kamis pun pasal nak kena buat rambut. yes it took 5 hours to do ye makcik2…bukan sejam 2. lgpun x leh buat over weekend coz saya terikat ngan budaya mak/isteri gitu. nak buat rambut amik cuti, so x kaco time schedule anak suami.

270320086004.jpg

Vivian and Alice…bertaun jaga rambut mak merah. x kira lah apa pesen pun, all in their hand. korang pun dah kenal amoi 2 org ni coz asal aku datang saloon ni pun dema 2 jer yang jaga rambut aku. these are my 2 fav hairstylists, kalo Vivian cuti, aku akan buat only when she s working. kalo dia benti kerja, harus aku carik dia kat saloon mana lak dia keje pasni. kali ni aku buat style apa lakkan…alah malu lah nak tunjuk. tapi sempat la aku layan 2dvds back to back… and sambil depa zasss zasss rambut diva merah. this is an allocation allowance from suamiku.

270320086005.jpg

I got red umbrella as a free gift. which colour is red? u pick one…no prizes for the winner.

My new hair – lambat laun korang nampak gak gambar rambut baru ai..

:) hiks.

Comment: 12

Red Mamak…

hari ni redmummy nak ajar cara2 nak botakkan rambut yer…

160220084921.jpg

memula pi kedai rambut mamak, let the kids kepoh2 kecoh wt their jakunnes…

160220084923.jpg

first step amik belah kiri dulu ye, kasi cukur pelan2 sama itu pisau tajam..

160220084926.jpg

lepas tu, kasi tengah jugak cukurrr

160220084932.jpg160220084929.jpg

lepas kiri tengah kanan sudah bikin, atas jugak ye..

dah macam Mr T from The A Team la pulak…. hiks (zaman muda2 aku dulu, citer ni mmg hebat tahap gaban, so orang2 yang bukan zaman aku mesti x tau la sapa dia ni…)

160220084933.jpg

lama le pulak bapak eh nak siap, ada buku kartun jepun kot dr gobok buku mamak ni, pantang abang la kalo x baca. eh dia bukan baca, dia layan gambar, janji kartunnnnnnnnnnn kan..

160220084934.jpg

mak nya bosan, ha ni keje maknye yer…red sikat..hiks. 50sen jer uols.

160220084935.jpg

close up sikat yang mamak tu dah pakai…

160220084937.jpg

ha cepat lah siap… eh kain balut sirman tu pun kaler mak merah kan… kan kan. class la ko mamak.

 

let s go babeh, 10 inggit sila bayar.

 

dah cun, dah leh kuor tv… :P

 

 

Comment: 2