The Red

The new reds…

IMG_1870

isnt he cute? hehehehe…tau dah malu kalau tak pakai baju. Tu lah kuor rumah ikut mak kau tak nak pakai baju, so bila nak tgk abang kakak lam dewan, menggelupur carik shawl suh maknya lipat coverkan.  Udahlah masa ni hujan too.

IMG_1863

dah lama betul aku tak jenguk depa main badminton sini. their routines, coz selalunya apaknya yang amik antau bagai, if aku amikkan pun, aku tak tunggu dalam, aku tunggu kat luar jer nanti depa keluar ni. But this one coz aku sampai awal jadi saja le lepak 5-10min sat ngan Zeeshan.

Abang walaupun dah left the school tapi masih lagi berulang datang for badminton training, yelah Coach yang ajar dia sejak dia darjah 1 tuh. Kekira, dah 8 taun abang dengan coach nih, for kakak pulak dah 6 tahun gak lah. Ni kalau akhir taun depan kakak leaves the school, kita akan sambung gak kot training badminton depa sini.  We ll see how macamana, Depa memang sangat cintakan badminton and the coach pun baik.

IMG_1883

Bunga Mother’s Day from my kids to me, dapat malam sebelumnya.

seharian tu laki aku kat luar, for months aku suh dia pi belikan my red stuff (4 items) but we ve been busy. Always time factor lah, nak pergi sesama pun payah gak, coz kids pun ada hal memasing. Jadi hari tu kita split. Laki aku keluar 8 hours hari tuh, so aku jadi supermak ler handle memacam. First thing first menyiang ikan ayam udang segala yang my mak hantar. Sebelum tu aku pi amik our helper to do the ironing. Dah kena kuor rumah. Pastu keluar rumah lagi hantar kids pi tuition, then balik rumah, keluar rumah lagi untuk amik depa dari tuition to badminton training. Pastu balik rumah rehat lepak jap, and keluar rumah lagi ngan Zeeshan angkut kali ni hantar our helper balik pulak, and singgah school amik bebudak from training and balik rumah. Omanghaik, betul pancit hakak arituh.

Jam 7 apaknya baru pulang, after pergi to 5 locations, ha kau. Itupun cecepat siap lelaju mandi maghrib bagai and depa bertiga pi layan Capt America pulak. Cadang asal nak bawak Zeeshan but aku tengok trailer macam tak sesuai ngan si kecik tu, aku memang tak minat le all superheros bagai nih. So depa layan bertiga yet, Zeeshan tidur and aku melayan keje sendiri.

IMG_1907

antara barang yang dapat RD jejaki, the red chandelier!! finally mendapat jugak.

belum pasang lagi coz misi belum berakhir. so simpan dulu.

for 1 year tempat chandelier kami tak berpasang coz i really want the red one, not gold silver maknek, mesti merah merah merah

IMG_1894

this one is bonus. He sent me this lampu merah tinggi, gila ko tak nak!!! of cos i want. The price is not that expensive, coz ada similar to this lagi bagak i found dulu lam RM1k, jadi ni about tak sampai RM300 kot.  Malam tu gak cik abang ai pasangkan hehehe….dia tau kalau tidak kang aku surely macam tak leh tidur kot hahahaha. but lampu chandelier tu memang tak boleh ler dia pasang malam tu gak, gila kau, tu kena panggil lampu man dia buatkan, tinggi tu ceiling nak panjat bagai etcs.

Another 1 item will be delivered insyallah in a week time, dan satu lagi item masih lagi dalam pemburuan, he will sambung lagi the mission weekend2 akan datang…

Building up, decorating the red house is not one a day job, very the years punya planning, so that s why kita tak pernah in a rush. Itupun i m still timbang kati periuk untuk pergi Jakarta to tempah my curtains.

Comment: 2

I Wanna Go Home!!

IMG03048-20101008-1327

new deco shop in KLCC just opened. Tak tau pun bila launching bukak nya, memang antara bulan ramadhan or after kot. we lepak makan at 4th floor and decided to burn the calorie by walking from the top to concourse floor. huh…silap besaulah kalau dah jalan2 begitu. memang abih sume kedai nya yang nak dimasuk.

Iklan ** ada satu brown AH’s handbag aku sudah tertawan bom bom bom!!!

ok sambung balik hah lawa kan lampu merah tuh, gila modern dalam kedai nih. aku dok tengok je lampu merah tuh. isk isk ko…napa le cantik benau.

u know, i was like standing in front lampu merah tu sambil buat scanning and terbayang2 yang  lampu merah tu dok kat salah satu rumah aku. iskk…pastuh scan lagi….

IMG03049-20101008-1328

amik dining set ni pulak. kaler merah uuuuuu! satu pc kerusi tuh is RM799. takkan satu set 6 bijik RM799 plakkan? so kalo mau beli 6 sila do the maths.

IMG03050-20101008-1329

set pinggan mangkuk aku tak heran…merah2 memang aku ada melambak2 kat rumah. takpe takper..tapi tu hah bawah tu ada teko merahhhhhhhhhhhh!! OMGucci!

oh fyi, semua gambar dalam entry nih macam kedai tu jual merah sahaja, NO yer…banyak lagi warna lain tapi knowing me, apa barangggg amik kaler lain? the shop is located at the 2nd or 3rd floor of KLCC, kira bawah food court makan tingkat 4 nun…

IMG03051-20101008-1330

orang lom ada periuk comel kan, tengok piuk belanga nih macam ok jer kot. but murah as of RM129. murah le kan? sebab yang beso tu je harga tuh, kalo medium and small surelah lagi murah kan?????????…..member aku cakap jangan ko pakai sekali terus hangit hangat kak oi periuk ni tak leh berpakai.

one day nanti kalo aku rajin, aku tarik sirman bawai mai sini beli periuk lawa holder merah nih yek….

IMG03052-20101008-1330

ya allah bestnya kalo rumah aku esok2…rumah baru lah, rumah VA and CV dah fully occupied kan. so aku letak sofa merah tuh….pastu pakai lampu merah yang gah menyala tuh. arghhh very the super romantik bombastic. landing2 situ balik kerja sambil blogging

pastu pakai pulak stand laptop **alo bila sirman nak dptkan me stand laptop??**

feeling blogging sure lagi boom boom bang!

**ada kaler lain ek selain lampu merah, nampak tuh belakang ada kaler hitam purple…pandai koranglah carik sendiri kaler yang korang nak.

IMG03053-20101008-1331

ni nak suh letak dalam rumah ke or nak suh aku jadi pengantin balik?

btw ada banyakkkkkkkkkkk kerusi gayak gini kat lobby lounge hotel Medan aku, nanti i show2 gak yek. lagi merah purple menyala sume ada. kat dalam shop nih i just saw this one the red wuii nice. kiri kanan dia diapit plak with black and red cupboards ala2 cino hongkong mari.

hoi….kalo ada duit terbang kayangan, aku main petik2 je amik. siap belanja korang lagi, nak apa nak satu? hah amik bungkus bawak balik!

IMG03055-20101008-1332

candles holder, cost almost RM1k!

kak red beli je lah, murah dr harga handbags ko kak

ko gila! dr aku beli nih baik aku bayau kat handbags!

IMG03056-20101008-1332

aloaloooooooo koooo !!

**lap air liuq**

IMG03057-20101008-1334

hey ado lagik? iskkkkkkkkkkkkkkkkkk!

IMG03058-20101008-1334

tak nak jadik bias lah…gold pun ado. amacam? sebat satu?

IMG03060-20101008-1335

i wanna go homeeeeeeeeeeeeeee!!! not a sponsored post lah for this entry, i purposely writing this hoping satu hari yang jual2 dalam tuh nanti aku dapat beli. manalah tau, pas revamp RM, kita revamp pulakkkkkkkkk the VA!

IMG03061-20101008-1425

top from Medan, brown chiffon palazo from Isetan

standing there hoping tak dapat I Wanna Go Home, i can bring home the Fendi watch, Isetan kan buat sale kaw2 for members, so memang dah 2,3 bulan aku aim jam tuh. satu lagi is Tissot tapi aku nyampah ngan dia punya design asik lah membulat. cukup aku benci jam tangan bulat2 nih. square takper, but the price for Fendi watch masih lagi holding me back….

so isi rumah tak dapat

jam fendi yang baru pun tak dapat….

Fendi baca RM tak?

ahmad Fendi ye lah aku tau baca…affendi pun baca gakkan. FENDI the brand baco tak????????????????

Comment: 29

Catwalk selamba jer…

IMG02906-20100928-1314

get me teh tarik + nasi ayam, i ll be very late….

eh nasi ayam ada ke? bantailah, janji yang mudah ngap2…tak nak yang remeh temeh nya nasi kay

hahhahaha demand kan. aku dah kelambatan, so that was my quicky lunch. client belanja… :) more business hopefully! tq client muahs muahssss!

IMG_5173

segan nak snap kat luar, malu orang tengok so snap dari awal pagi waktu nak kuor umah hehehe…tq gegirl :)

IMG02907-20100928-1314

u will see me with this red caftan today for the event coverage….wah liao. sumpah jadi tumpuan betul pakai caftan merah menyala ni kat klcc lah wei! i tot to wrap up dalam bungkusan baju putih aku tuh, so salin kat opis lah nanti after work. but in the morning aku tried tengok, alah selamba kodok je lah pakai ni pi opis. sekali hamik ko!

dari mamat2 akak2 kat lobby tower 2, abang2 polis bantuan klcc yg jaga scan machine, budak2 opis aku baik lelaki baik pompuan, turun pulak makan kat aseana, pi pulak MO for some business matters. masyallah! memang terbaik lah ko kena chop artist klcc! gila kau, dahlah merah, caftan plak tuh. lawa dah tentuuuuuuuuuuu **uhuk batuk**

oh saya tak pakai make up mata langsung. jam tangan pun lupa. rantai pun lupa. gelang apatah lagi. mata jer biru, lain tarak. but bila dah kat sampai Sri Pentas baru aku touch up lah…

anw, wpun orang dok pandang2 kejelitaan dan kecantikan caftan merah tu dibadanku, tapi aku tetapppppp gak jalan divadevato. wa selambaaaaa! wear and carry with confidence. kalau dok tergagap2 takutlah seganlah, eh bukan aku ler tuh. cantik weih kain red caftan nih. patut pakai masa Astro Raya Open House kan…boleh terlupa!

takpe takper…Astro tak nampak, Media Prima nanti nampak :)

Cuma tu lah, segan plak nak berdiri suh orang amikkan gambar hahahahaha…..ater dah jadi tumpuan sangat kan. Ada banyak kaler caftan yang MyBajoo keluarkan, of cos the red is mine! Check out  MyBajoo or MyBajoo Facebook.

Comment: 21

Red Merah Isetan…

IMG02487-20100909-1912

mai lari sket dari citer raya….aku nak cite pasal koleksi merah di Isetan yang aku jamin masih lagi gagal utk beat koleksi merah yang aku ada di VA. tapi wpun begitu, ada benda yang Isetan jual buat aku terpaling2 nak sangat lah weih…just that aku lom ada slot lagi nak pi Isetan tuh.

but ini sudu merah wahhh ok in the wish list…

IMG02486-20100909-1912

set nih aku dah ada, so tak yah teringin2 lagik….tak yah lah sumenya pun merah, tak semua merah tu ada quality, aku carik merah pun pandai gak nak carik yang jangan ko lanting je pecah

IMG02485-20100909-1911

pisau merah aku lom ado, periuk merah pun blom ada jugak. eh eh….harga kalau tak membunuh bolehlah beli. kalau seperiuk harganya RM300, nangis acik. kuali takper. kuali aku dah lebih 10 tahun, holder dia pun dah patah sebelah tapi sebab dia jenis bukan ikan melekat kat dasar kuali, so tak nak gak aku beli baru…harganya masa beli dulu lebih RM500 dapat apa tah dalam pakej tuh. but mmg puas hati lah kuali lama aku tuh!

IMG02484-20100909-1911

kain baju? eh lagi aku tak heran. ni memang master kaler lah lam gobok aku. baik aku, laki or anak2. main colour penuh merah. tapi ada topi merah yang dalam gambar nih, ai dah tertawan lah…tp tu bukan ke kepala bebudak…

IMG02483-20100909-1911

necktie merah pun tak penting, laki aku dah ada…dia jarang pakai. tp at least ada lah jugak. kalo nak pakai for cocktail party ker, event ker. dia pi keje tak pakai necktie. orang2 kompeni IT nih biasanya casual jer….silap2 besau pakai tshirt jer, huh bertahun sudah laki aku tinggalkan zaman necktie dia.

IMG02482-20100909-1910

SF handbags merah pun aku dah ada, so mantapp….kasut merah? pun aku ado gak…

IMG02481-20100909-1910

AH’s clutch merah pun aku ado gak muahahahhaha….

IMG02480-20100909-1909

eleh kasut2 merah, cam aku repeat gak cakap yek, den ado gakkkk….. **muka berlagak**

IMG02479-20100909-1909

jam merah? pun aku ado gaklahhhh…cuma Rolex merah je lom ado lagikIMG02477-20100909-1908

kemeja merah pun aku ado, jam tu sama le issuenya. necktie merah utk aku sendiri oh ada tapi lom penah pakai lagi gaya gitu. one day nanti aku pakai yek, sirman to ikatkan tali necktie coz aku ni dari jadi prefect darjah 6 sampai dah tua nih, tak jugak pandai2 ikat tie. laki aku pun ikat sendiri. oh kita tidak perlu mahir semua benda…biar bodoh and tak tau alpa segala supaya taklah laki ko manja bonar sume nak suh ko buatkan!

IMG02476-20100909-1908

baju merah dress merah suor merah…complete set aku ado!

baju yang tengah tu aku beli gak, RM189 sedangkan ada berhelai2 baju lagi tidak berpakai. takpo pung beli banyak2 suem tu investments. bley pakai kat event, pi kojo pung boleh. beraya pung boleh, pi open house pun boleh. sepanjang tahunnya baju lah kiranya.

konsep aku ngan korang lain sketlah, aku tak suka nak pakai event yang sama baju yang sama. and aku sangat2 particular ngan appearance gak. no way aku nak pakai legging or tshirt semata. ohhohooo….i have my own credibility jugak. bukan RM lah kalau pakai sememeh jer. i mean tak yah baju baru pun, pakai biarlah berpada dengan tempat dan jemputan yang kita dapat. i hv shared the tips berpakaian dalam twitter arituh.

ko nak seksi pun tu masalah ko asalkan tak seksi pun logik dengan tempat jemputan.

aku paling berbulu lah bila orang pakai kebaya dengan jeans. haisay…failedlah! satu lagi legging! potong betullah….

macam laki aku tak suka aku ikat rambut waktu landing2 atas katil…ha samalah aku tak suka orang pakai kebaya + jeans and the legging.

IMG02478-20100909-1909

pakaian dalam merah? oh pung adoooooooooo….! lingerie merah sesuai untuk isteri2 yer…putih ke hitam ke pun seksi gak. suami2 boleh belikan or isteri2 boleh jugak beli sendiri utk kepuasan peribadi. jangan ko pakai baju putih pakai bra yang contra colour sudah. pakai lah tube kok ye pung. kalo nak menunjuk sangat, ha jangan pakai apa2!

IMG02472-20100909-1907

Get the 20th Isetan Anniversary 2010 Fall fashion and beauty in red ROUGE book from Isetan’s counters :) .  Ko Isetan kalo ko tak buat promo merah nih, jangan harap aku nak borak cite pasal merah ko dalam blog aku ok. nanti senang aku nak pi tengok periuk merah ko tuh, macam dah berkenan lah pulak. pastuh kuali merah pun aku nak carik jugak. laki aku tak leh marah punya kalo aku beli, asal jangan mintak duit dia, lagi dia al terima kasih.

apa aku nak endingkan entry nih ek..

eh tak tau lah

hah satu lagi masalah kita jadi blogger nih, bukak entry susah, nak tutup entry pun susah. tapi once ko dah menceceh, ko nak cerita and close ending pun senang. cam aku nih..tak tau nak tutup ending nih, tapi menceceh gak. janji bertutup.

khatam.

Comment: 22

Red + Black for the business…

IMG_4741

was doing some business in Nuffnang office…

IMG02317-20100903-1353

so kalau malas berbaju traditional, boleh diganti ngan small caftan + big palazo. colour boleh mix and match. seluar palazo merah tu aku ada black, brown, and purple. price is RM189 in Isetan KLCC, kat Robinsons pun ada. Caftan tu pun aku beli 2 lai kot, no red colour at all…so aku mix and match with palazo yang ada…

IMG_4739

posing for the official photographer, since it s puasa raya mood already, aku pakai konsep gini lah, kebetulan malam tu pun ada buka puasa of my division di MO. it looks macam palazo tu panjang, but dia memang molek lelabuh camtuh coz kita pun pakai ngan high heels. kalau pun ko pakai ngan wedges rendah pun tak per, still kain tu takde nya nak sapu lantai….i love wearing palazo!

the caftan tu harganya aiyak RM140 kot, the kerongsang aka rantai 3 serangkai tuh pulak RM190 for 2 pairs. satu lagi kaler gold aku dah pakai penah kuor RM gakkan during the buka puasa Tayangan Unggul.

Caftan tu boleh gak pakai ngan pario yek…i have one pario tapi nak menyarungnya hahahaha silap2 boleh terlucut, so kena ikat bebetul sket.

Comment: 21