Bajoo Boutique

Catwalk selamba jer…

IMG02906-20100928-1314

get me teh tarik + nasi ayam, i ll be very late….

eh nasi ayam ada ke? bantailah, janji yang mudah ngap2…tak nak yang remeh temeh nya nasi kay

hahhahaha demand kan. aku dah kelambatan, so that was my quicky lunch. client belanja… :) more business hopefully! tq client muahs muahssss!

IMG_5173

segan nak snap kat luar, malu orang tengok so snap dari awal pagi waktu nak kuor umah hehehe…tq gegirl :)

IMG02907-20100928-1314

u will see me with this red caftan today for the event coverage….wah liao. sumpah jadi tumpuan betul pakai caftan merah menyala ni kat klcc lah wei! i tot to wrap up dalam bungkusan baju putih aku tuh, so salin kat opis lah nanti after work. but in the morning aku tried tengok, alah selamba kodok je lah pakai ni pi opis. sekali hamik ko!

dari mamat2 akak2 kat lobby tower 2, abang2 polis bantuan klcc yg jaga scan machine, budak2 opis aku baik lelaki baik pompuan, turun pulak makan kat aseana, pi pulak MO for some business matters. masyallah! memang terbaik lah ko kena chop artist klcc! gila kau, dahlah merah, caftan plak tuh. lawa dah tentuuuuuuuuuuu **uhuk batuk**

oh saya tak pakai make up mata langsung. jam tangan pun lupa. rantai pun lupa. gelang apatah lagi. mata jer biru, lain tarak. but bila dah kat sampai Sri Pentas baru aku touch up lah…

anw, wpun orang dok pandang2 kejelitaan dan kecantikan caftan merah tu dibadanku, tapi aku tetapppppp gak jalan divadevato. wa selambaaaaa! wear and carry with confidence. kalau dok tergagap2 takutlah seganlah, eh bukan aku ler tuh. cantik weih kain red caftan nih. patut pakai masa Astro Raya Open House kan…boleh terlupa!

takpe takper…Astro tak nampak, Media Prima nanti nampak :)

Cuma tu lah, segan plak nak berdiri suh orang amikkan gambar hahahahaha…..ater dah jadi tumpuan sangat kan. Ada banyak kaler caftan yang MyBajoo keluarkan, of cos the red is mine! Check out  MyBajoo or MyBajoo Facebook.

Comment: 21

Simply MyBajoo…

IMG_0989

I was involved with 1 big party for my honeybossy and another VIP, with hundreds of guests but sorry hosey no photos taken at all. Diorg takut je kalau gambar sume terkeluar lam RM hahahaha…so before mak nya camera kena kidnap baiklah aku selamba kodok be their colleague not as a blogger. Outside of the club, i got Sirman to help me taking this one and only photo with the dress.

I simply love it when i got this from my long term sponsor, MyBajoo. Surf her site for more choices and varieties of design.

Comment: 17

RedGlow and MyBajoo…

IMG_2794

ai told RedGlow, aku teringin nak pakai eyelashes bawah yang macam KD pakai. so bila they applied the bottom eyelashes to me, aku tau dah rahsia KD ahhahahaha! eyelashes ni bukan kita pakai hari2 so janganlah takut rasa nak tercabut bijik mata pulak.

aku pakai eyelashes only during certain occasion, lgpun aku yang carry tak bising. aku memang over hapa, reddevil, redbunny pun aku pakai over gila nya eyelashes. bukan issue besar lah yang oi. sebelum aku kenal redglow pun aku dah pakai eyelashes cleopatra. pi carik kat blog lama, ada aku pakai dress putih with red accessories, ha masa tu kan eyelashes Cleopatra, lagi hebat gila dari yang aku pakai for Gala Dinner @ Nuffnang Blog Awards.

the top eyelashes is a feather, from RedGlow’s product, takde jual kat market luar. tak berat langsung pun. steady je aku pakai. again, saya empunya badan tak bising,

IMG_2905

camne aku tak cakap ke main cramp bilik Link Hotel tuh. they were having their tour in JB and Singapore, n singgah to Link Hotel to-not-so-surprise me for the make up session. wpun 3,4 bag make up aku bawak, but yey! ai have RedGlow to rely on. Nani and Sara,the besties for Ina and Najwa.

so saya sebagai pengguna, tetap dengan pendirian saya yang saya sukakan makeup RedGlow.

at least me and RedGlow ada win win situation lah jugak. but i guess tak yah lah aku nak bukak cite singkap detaily pasal contract ke agreement ke business deal apa pun kan.

IMG_2704

IMG_2806

satu je konsep, aku happy ngan konsep make up RedGlow, as a customer, noone can beat you that. make up, hair accessories, other accessories such as bracelet, chain, earrings sume fully sponsored by RedGlow. sekejapnya make up ni diorg buat, pastuh depa sambung shopping hebat di Sinjapurah.

IMG_2853

black dress was sponsored by MyBajoo. the red outer dress is from my personal collection. i m having so much fun and laugh with Mybajoo and RedGlow…i mean throughout the business discussion, kita sangat enjoyyyyyyyy!  Thanks to them, anak bumiputera yang saya sokong support.

i think for this weekend, i will wear something different, from my very first sponsor of red collection, sudah berbulan2 deal business tapi tak pernah keluar RM.

another secret of RM’s client that i should reveal.

Comment: 14

Touch Base to Bajoo…

IMG_1277

sandal shoes for you

IMG_1297

dinner clutch for you too!

eh ada orang tu kan keje kat klcc, pi opis bawak clutch gak tau! so bolehlah korang multi kan clutch utk pi keja gak. aku tak buat keje gitu, mana muat purse aku je dah beso clutch.

IMG_1280

nak ijau biru kuning?

segala warna jenis ada tak kira kat butik mahupun di web

IMG_1281

nak baju sopan pendek singkat?

the latest the oldest fashion? all under one roof

or else petik2 di jari

IMG_1288

for wedding, dinner or jengah umah mak mertua nak bersopan santun

oso can do

dari yang di atas kepala

mahupun di bawah kaki…

IMG_1321

the not so called model tu is not for sale

but the kain baju tepi kiri kanannya, you can rembat sebat murah2!

IMG_1320

Not only that, get the accessories for your dating day, dinner date, jalan2 catwalk sama girlfrens, or even to your office place. Semua dalam satu lindungan Bajoo!

IMG_1335

Presenting you MyBajoo in RM, sekali lagi……iyah….clap clap clap! Fiza in the house!!!

MyBajoo Boutique is located at:

No 50.1 (first floor),

Jalan 7/7A, Seksyen 7,

43650Bandar Baru Bangi, Selangor

Email: mybajoo@googlemail.com

SMS : +6012-662 5779

Nama besar tidak semestinya bagus, nama kecil tidak semestinya lekeh. So far, MyBajoo is one of the best designers in terms of choosing and preparing the outfit for Redmummy. Aku seorang yang sangat cerewet tahap rebana, kira kalo salah memang aku berbunyik2 ala gendang, but so far, with Bajoo, as long as they are happy, i m one happy customer too.

Join me to buy MyBajoo – The main sponsor for RM’s outfit for Nuffnang Blog Awards in Singapore.

Comment: 14

Bajoo The Sponsor…

IMG15955

2 of my advertorials mendapat tajaan penuh dari Bajoo. Kenapa bajoo sponsor RM? kerana RM melolong2 carik sponsor baju for covering an event/advertorial job.

gila korang tak tau aku nya event berduyun2 and aku tak suka untuk pakai baju for event berulang2 yang sama. satu event satu baju ye bang, pastuh either aku pakai utk jalan2 biasa not for advertorial ataupun aku sedekah jariah buat modal jualan Shop@RM.

IMG15952

di hari aku memekak2 bukak entry on the baju sponsor, datanglah few designers to me. ada satu designer tu, sian giler tau aku, the next day aku nya PC for Project Alpha, he claimed tak leh nak siapkan baju at all. nangis waaaaaaa! udahlah masa tu fasting month.

so aku sib baik lah ada baju sendiri yang masih belum berpakai. PC Project Alpha tu, bukan calang2 kecik nya event. ok cite tu dah berlalu, lesson learnt already.

IMG15951

Bila FIza tokey Bajoo datang roger aku, setuju untuk jadi penaja RM utk aku pakai for advertorial job, it helps me a lot. Being RM, seluruh pelusuk client, Nuffnang, PR Agency tau yang aku akan datang dengan red theme. Ai dont wear other colours, itu trademark aku.

aku pakai all other colours too but ai put  a mark – RM’s style to wear red costume for event. this has been applied sejak bertahun2 yang lampauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

IMG15953

Since masa adalah suntuk, and waktu tu Bajoo tengah buat promo di Jalan Raja Chulan, so aku and Sirman bergegas ke sana. It was a very quick meeting, coz senang jer aku tak yah cite panjang. Fiza is my loyal reader, she has an online boutique dan juga butik actual like shop pun ada jugak located di Bangi.

aku lom sempat lagi jejak ke sana….one day one time.

**cop cop, gambo2 lam nih sumer pakai camera berry aku oi!

IMG15956

kalau u all visit Bajoo’s web

ramai jugak artists ternama yang pakai product Bajoo. eh harganya tak mahal tauuuuuuuuuuuu! serious tak mahal! Bajoo juga mendapat coverage dari media gak. not bad! aku tak google tak apa, aku terus accept Bajoo’s proposal, coz aku adalah dalam situasi terdesak. alhamdulillah my choice was right!

IMG15964

Bajoo belongs to one happy couple Fiza and the Fiancee, insyallah tak lama lagi aku leh pi makan nasi minyak depa dah..pak pong pak pong lagi sorang.

FYI

sudah 3 baju tajaan yang saya dapat dari Bajoo, tapi baru keluar 2 helai di RM.

IMG15950

The red top yang saya pegang itu adalah for my Adidas Action 3′s advertorial project. Ini insyallah aku leh pakai lagi utk advertorial lain tp lain taun lah, kang jarak dekat sangat macam tak syok pulak. Oh for baju sponsor aku sangattttttttttttttttttt suker pakai berulang2 kali coz sebab musabab TnC mendapat tajaan, aku leh sukati promotekan pasal baju costume yang butik bagi.

Tu lah rugi tak nak sponsor RM, ha tengok, free2 je Bajoo dapat my promotion.

dahlah skang hits aku ngah naik giler due to Nuffnang Awards and Project Alpha :)

IMG_0805

Bajoo’s red top for Adidas Action 3

IMG_1088

the nice red dresss ni pulak yang saya pakai for my Clinique’s advertorial job, juga ditaja oleh Bajoo. ha siket nya lama aku peram nak promote Bajoo gegiler coz aku kena tunggu ads job aku kuor oiii. takleh sembarang main tembak promote kalau idak kang ads aku bocor.

Cantikkan, simple and sweet macam RM. eii ai like it so much lah.

satu lagi dress from Bajoo aku lom pakai lagi, sedang kupikir2 bila mau disarung. Rileks kay….

IMG15965

Terlampau banyak baju kain kasut belt yang Bajoo jual, you really have to surf her web, it s very user frenly. tp for RM, hanya kaler merah je aku capai. kaler lain aku x leh amik, kang kalo aku pakai kuning biru ke, bila cover event, client sure tercengang2, eh redmummy, where s your red colour? ha kau

client2 aku sume dah kenal RM mar……….

aku mungkin tak gelemer di mata korang, tp RM adalah sangat sinonim among the agencies. tak caya? hehehehe..tak caya udah :P

IMG15982

Place your order or datang sendiri ke Bajoo’s boutique di Bangi. Do contact Fiza the tokey through:

mybajoo@googlemail.com

SMS : 6012-6625779

Bajoo’s boutique di:

No 50.1 (first floor), Jalan 7/7A,
Seksyen 7, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor

Online blog: mybajoo.blogspot.com

IMG15949

N kalau takde sponsor dari sapa2, Bajoo mungkin menjadi penaja utama for my Nuffnang Blog Awards di Singapore. Orang meniaga ni kena cekap macam Fiza, dia cepat tangkap peluang yang ada. laju je dia nak memajukan business dia via RM. aku pun kalaulah aku ada online boutique, aku pun nak taja Tok Ti tu ha, tapi aku takde butik kekdahnya…

aku geti catwalk pakai ala datin kak merah hahahahahah

ok itu melampo

but insyallah, ai can walk and promote your product dengan gaya saya sendiri. Product korang leh idup di dalam RM. Sebab selalunya orang akan tanya ‘kak red baju lawa, beli kat mana’

dengan senyum kembang, aku bisa berkata ‘it s from my sponsor, Bajoo Boutique

perkhhhhhhhhhh….kembang Bajoo. kembang lagi pungkoq ku :) **alamak terkoyak plak ….

Comment: 15