Red Glow

Like Dolly Doll!

 

IMG_7407

IMG_7395

IMG_7401

sesekali bertukar style, kena berani walaupun memboyot! Lagipun sebelum berehat panjang dalam pantang, melaram a bit seiiiii, make up standard je biasa, but killerkan lagi with violet lens and red lipsticks!

Make up is all sponsored and done by RedGlow, not the wig, itu my own idea…

Comment: 34

RedGlow for Wanita Hari Ini…

IMG_5878

IMG_5882

IMG_5890

IMG_5894

IMG_5899

IMG_5905

IMG_5910

IMG_5912IMG_5944

Kembali bekerjasama with RedGlow, bukan tak de job nak buat sesama ngan RedGlow but i chose to make up myself setiap kali event. But for WHI, i nak memanja sket, dah lama tak tadah muka dibuat depa kan.

Not that WHI tak sediakan make up artist, but the call time is so damn early, kang dapat cam certain MUA yang sedang2 jer make up kan tu camner plak, i want RedGlow to conteng my face.

So for my Wanita Hari Ini, latest season of Episode 1, thanks RedGlow for the make up and  hairdo!

Comment: 29

RedGlow session!

IMG_7937

introducing my MUA sampai ke tua muahahah! Yanok! eh not just her….adok lagik!

IMG_7915

Sebagai student, depa masih lagi belajar untuk make up. ada salah silap tuh kira belajar lagi lah. takkan sekali belajar dah pandai ye dok. Macam hari ni depa make upkan partner memasing, so ini hasilnya. the next class pulak, depa nih pulak yang make up kan partner lai pulak….

selesai belajar, post mortem by their teachers….ulas semula tengok apa yang salah silap, nak kena brush up etcs…

IMG_7891

Mereka ni some adalah readers dari RM jugak. kalau you nak masuk sama kelas nih, masih berpeluang. Yuran pengajian adalah PERCUMA, ditaja penuh oleh RedGlow.

IMG_7952

antara student yang dah pandai blending…

IMG_7940

Ini pulak yang Yanok hasilkan…mungkin kena brush up lagik tang eyebrows tuh yan yek…mak merah nak make up Ziana Zain kay! Lin sebagai model untuk Yanok, eh Lin pun soon to be my MUA gak yes yes yes! and Cikgu Arlina, makin susut dah badan mak orang nih

IMG_7930

The owner of RedGlow: Najwa + Arlina

Untuk yang berminat, peluang masih ada untuk bulan2 akan datang. bolehlah register di sini yek dan yang paling penting Yuran Pengajian Ditaja Percuma !!

Sila sms nama, IC, no telefon, alamat dan kursus pilihan ke 012 358 8999 atau emel ke edu.redglow@yahoo.com .
Alamat Akademi RedGlow Cawangan Shah Alam:
Akademi RedGlow No 17-B, 2nd Floor, Jalan Tengku Ampuan Zabedah E9 / 9, Seksyen 9 , 40000 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan
Alamat Akademi RedGlow Cawangan Dungun: Lot 6643 Jalan Batu 48 23000 Dungun Terengganu

IMG_7950

model untuk sepetang bersama RedGlow…

Kalau setakat belajar make up untuk diri sendiri, tak yahlah amik class2 percuma nih, coz at least u have to spend on the weekend for 55 hours, and ada jugak untuk 6 bulan. Yang untuk belajar sendiri tempek muka baik enroll untuk 2 classes sahaja, boleh contact di sms dan email add yang sama gak. Yuran Pengajian Percuma ini hanya untuk those yang betul2 nak jadi make up artists dan mak andam muka kaler2 pengantin tuh, or events :) .

Napa I tak join? oh cos i dah pergi class make up personal and lagipun aku hanya make up for myself, tak berminat untuk menjadi MUA pun. bagi peluang pada yang lebih memerlukan.

Comment: 22

Nak make up 1000 daya…

IMG_8261

walaupun lambat, tiada masa untuk bermake up, jangan jadikan alasan untuk nampak selekeh dan sememeh. specially pulak pi dinner menemankan laki. lagi kena nampak vass! untung ada bag make up yang kulu kilir kubawak…wpun payah nau nak bertouch up kan…only few min jer masa yang ada. sokay!

IMG_8258

cermin dashboard tinggi nau mataku tak berapa clear, so inilah hasilnya cara nak make up dalam keter…

itupun rambut ala2 sahaja, accessories pun takdak bagai. ni sebab last min kena panggil kerja di KLCC and rushed back home coz dah janji ngan sirman nak teman dia pi dinner associates dia. bantai je lah. kalau idak lagi mengelip mak pakai gamaknya wpunnnnnnnnnn bukan dinner vass sangat nyeh.

lately ni dah abih ‘pantang’ macam2 so aku dah leh menebeng muka ni ngan make up. memang pakai jugak wpun ngah tak sihat dulu but setakat eyeliner + blusher sahaja. eyeshadow memang malasssssssss

eh those yang pergi RedGlow make up session, amacam korang? best dok?

tahniah pada yang telah kupilih, pada yang tidak mendapat slot, takpe takpe…lain kali kalau RedGlow buat lagik, aku pilih yang lain pulak yek…

Comment: 24

RedGlow make up class percuma!


IMG03730-20101213-1426

dedua makin majuuuuuuuuu and business memasing pun ke main hebat. i met them many timessssss tapi kita ada project pompuan yang tak boleh share canang2 kat sini. but best one is kali ni nya project kku leh kongsi sama korang….

**na, boli je lah drypers bag Tod’s merah tuh…..50% off tuh**

IMG03729-20101213-1352

lawa kan Alma itu. sib baiklah aku dah takde napsu nak beli tu dah…tutup putus selera bila dah dapat wilshere colour. but but, ni ada good news for alllllllllllllll of you. sapa mau belajar make up? belajar percuma untuk 50 jam! Ni serious student je yek, kalau ko takat nak belajar tapi tak nak apply, memang aku takkan pilih ko lah.

IMG03727-20101213-1336

kelas make up is FOC, percuma free freeeeeeeee!

1. Kursus Lanjutan Professional worth of RM2,500 untuk weekend and weekdays pun ada. 50 jam at least untuk kurus ni yek. Kira-kira dalam sebulan boleh habislah.

2. Professional Juru kecantikan – RM3,500 selama 6 bulan ye kelas nih. pun PERCUMA.

Kedua kelas2 nih, mendapat pengiktirafan dari Kementerian Sumber Manusia, fully sponsored by RedGlow.

image

Kursus2 berikut akan di adakan di Shah Alam.

1- Kursus Jurukecantikan

3-Kursus Lanjutan Profesional(Solekan)

image

Redmummy layak untuk memilih 10 loyal readers di RM yang betul2 berminat, dan to attend to these courses secara percuma. Mau tak?

tapi aku nak yang betul2 suka belajar make up, kalau takat pi course pastuh:

belakang ko buat pasal dengan aku, lupakan ajer lah. betul2 seriuos nak belajar untuk make up and nak implement untuk orang lain, etcs, sangat-sangat digalakkan.  So be honest to yourself, betul ke nak attend class make up nih and sangat keen and dedicated on learning, sebab fund nih memang fully sponsored by RedGlow, so kita nak pilih yang bukan memain yek.

Kak Red, saya berminat sangat, tapi saya takde asas langsung, bulu berus sebatang pun takde kak, boleh tak saya apply?

boleh, kamu layak dengan zero knowledge and zero everything!

Sila sms nama, IC, no telefon, alamat dan kursus pilihan ke 012 3588 999 (bilang kamu dari Redmummy’s readers jer)
atau Contact RM.

Comment: 26