Wanita Hari Ini

WHI #Nestle Make Up by Najwa…

IMG_5756

**make up sambil hapal skrip ye tuh**

waktu rehearsal with Nuffnang and agent, aku cakap ke main keretapi, depa suruh slowing down a bit, tu yang hang tengok aku kat tv tu ke main lemah lembut gemalai coz 6 minit tu!! ai solo ok.

IMG_5757

she s now bergerak secara sendirian berhad

banyak makan hati dengonya masa berpasukan dulu yek?

eh ai tak tau, tak campurrr! please dont get me involve kalau nak emo-emo heh. ni ramai yang nak cubit kiri kanan terasa ni, bosan aku nak melayan. macam budak2 je, gaduh je ban gaduh je ban gaduh je ban. asyik nak putus silaturrahim jer. aku cakap general nih, untuk semua penduduk yang membaca RM nih, stop it your meraung2 yek. kuasa mak.

so dah berbulan2 langkat ni, she s now known as Najwa sahaja

IMG_5763

looks garang but actually dalam tv takde le nampak sangat make up nya nih over

maybe tang mata kot yang sangat dramatic

IMG_5775

Pinky and Shah from Nuffnang accompanied me at the Sri Pentas for the WHI – Nestle

IMG_5861

tv penipu, ai look so bulat

nak sedapkan hati **anak dah tiga**

tapi Ziana Zain anak dah 4 tak bolat pungggggggggggggggg??

takpe kak red, ada orang yang tak beranak pinak pun membulat, ada yang anak sorang pun berpam-pam jadi teruskan berdiet lagi ye!

lagipun laki aku bagi makan nasi lemak for breakfast bekal, hari2 ok sampai aku jerit kat twitter to stop feeding me that!

IMG_5851

aku tak jumpa le nak embed from Tonton but try this link dapat tak tengok:

Tonton Episode 176 Minute ke 23

IMG-20120928-00644

kitorg ni sokmo jer meet up, tapi malas aku nak blog or twit it, ni pun coz of the professional job yang aku tempek gak lam nih

Make up for WHI – 6 minit bersama Nestle is fully done and sponsored by Najwa

hangpa nak make up sambut laki ker

nak make up for bertunang ke

nak make up for nikah sanding ke

nak make up for annual dinner ke

nak make up for gediks ke

nak make up for the special occasion ke

Contact Najwa 012 967 7222

Comment: 18

Segmen Tajaan in WHI!

 

IMG_6204

IMG_6208

IMG_6212

IMG_6213

IMG_6214

IMG_6220

IMG_6222

IMG_6223

IMG_6224

dah tayang dah last month 3rd Aug, hujung2 rancangan coz ni segmen tajaan. yang tak menahannya aku ngah sibuk tepon sana sini ngan rambut toncit tinggi, muka pucat ya rabbit, mandi pun macam tak mandi jer rasanya kot, tetiba production team WHI sms suh bukak tv untuk tengok segmen aku.

tengok le jugak….

amik le jugak gambar, buat kenangan letak dalam RM nih kan.

tapi sampai sudah aku tak repeat tengok kat tonton. benak pala ler! ada lagi kot kat tonton tuh, korang pi je ler tengok. Apa ke depa kata aku lagi banyak cakap dari Noor Khiriah, actual recording dia lagi cakap banyak ok, but mbe depa potong kot dia punya potpet than mine.

but but

she s very nice lady, sangat frenly. kitorg masa tunggu turn nak record tuh, siap ngumpat2kan si ehem uhuk batuk tersembur2…..and dia sangat baguslah dari segi PR. nak balik habis sume orang disalamnya, tak kira le org tu dia kenal ke idak.

Tu tak kira lagi aku disuruh bukak dari memakai dress merah tuh, huh, tapi aku insists gak, coz depa cakap too bright. takkan nak suh ai pakai biru hijau plak? ceii….ai kan redmummy.

anw thanks TV3 for inviting me…ngah tunggu token nih. Baju dress merah dalam nih, sama dengan yang black and purple maxi dress, cuma yang ni labuh habis, yang hitam n purple tu singkat sikit. tak tau le napa singkat, pdhal yang hitam tu lagi besau sizenya dari yg merah nih, of cos dari Gobok Chanteq.

Salam Syawal :)

Comment: 16

Stress…

IMG_5958

nak lanting-lantingkan nih….

masalahnya, aku tak kuasa nak postkan. nak jumpa kat klcc pun aku malas, nak ramadhan dah nih. aku ingat nak bagi sket kat those yang ada indirectly involve working with RM.

kalau ada lebih aku kasi korang pulak, tapi tulah syaratnya sama, aku malas nak meet up session nih. Lainlah jumpa kat event, laju je leh bagi by hand.

oh nih dari penaja untuk Wanita Hari Ini, mana mungkin aku boleh habis pakai, product aku dapat dari sponsor memang banyak, i can keep 1-2 jer lah…..lebih baik dijariahkan jer. 8 botol/tubes tuh!

ni renungan bulan ramadhan terutama kat aku, sent by my BFF, entah mana dia cilok tak tau le aku. meh le ngadap jap….

Life can be stressful; sometimes you’ll have to deal with ongoing stress positively. Stress can have a variety of causes such as family problems, job problems, financial difficulties, poor health, mechanical breakdowns, false expectations or even the death of someone close to you. It is important to recognize the causes (some stress is natural) and, if possible, take steps to deal with the root of the problem or ask for help from friends and, in severe cases, professionals.

Treat your body right – You will have more self-confidence and energy, and be less likely to experience the physical side effects of stress:

Eat a healthy breakfast and healthy snacks only. Your choice of food is very important when dealing with stress; stay away from sugary snacks and have unsalted nuts and fruit available.
Drink water it is the best beverage and stay off alcohol which always adds to stress one way or another. Caffeine is also known to raise stress levels, so again it is best to drink water.
Get fit. Exercise a little every day. This releases endorphins that can lower stress levels, also eat chocolate it also releases endorphins, but only in a small to moderate dosage.
Take a good vitamin/mineral mix tablet; some vitamins help you cope with stress.
Get enough sleep, and, if possible, get into regular sleeping habits.

aku tambah….bebulan puasa, lagi kenaaaaaaaaaa sabar!

tapi kalau ko baca twitter aku untuk sejak 5 hari nih, korang tau kan kenapa aku meletup2 kan? tau kan!! sapa tak follow twitter, lain minggu baru tau cerita tu. aku dah draftkan tapi aku tunggu RD balik from Afrika kasi settle sumer kes baru aku publishkan!

Comment: 30

Outdoor shooting for WHI…

IMG_5998

IMG_6039

IMG_5971IMG_5975

IMG_6006

IMG_6020

IMG_5979

terus teranglah cakap aku tak happy gila ngan outdoor shooting nih.

1. venue yang diberi adalah tak sampai 24jam dari tarikh shooting tuh.

2. aku dah cakap, aku tak bawak make up artist aku, so depa kena sediakan, if takde, i m willing to bring mine! tak pun aku leh make up sendiri dari rumah. which is fully prepared.

3. aku memang tak nak buat lagi dah shooting kat umah aku, penatttttttttt! so depa bagi option umah sapa ni memang aku tak tau, sekejap je shootingnya takde suara pun, tapi the hasslenya, kena tunggu crew set up bagai, it takes time betul.

4. hanya bila waktu depa buat set up baru depa cakap yang ‘you make up sendiri yek’. HANGIN ler aku!! aku sound gak awek yang cakap tuh. dia yang deal sms ngan aku selama nih, how could she buat keje camni, i dont mind if you tak de make up artist, tapi dibilanglah. mementang ko deal ngan BLOGGER SAHAJA, tapi ko kena ingat, tulisan aku memang open up.

5. aku datang dengan muka kosong, rambut basah, memang tak patut betul. btw ni bukan production tv3, ni team yang freelance buat job untuk WHI lah…so tak professional betul. n bad part is mana aku ada bawak make up set aku. korek2 dalam kereta pakai yang make up dalam kereta punya jer…

6. rambut? memang tak buat langsung, rumah orang mana nak cekau hair dryer ke iron ke, eii tensen sungguh.

7. Memang kecewa sangat dengan outdoor shooting nih. Kalau buat ngan TV3 terus, takdak pun gayak gini. Diorang memang ada sediakan. I m so so frustrated sungguh.

8. So kalau korang tengok muka aku macam hamjadah tu, hah, aku dah kasi tau awal2 nih. Boring sungguh! First timelah aku kuor media dalam keadaan yang tak bersedia dari segi make up, knowing me, pi kerja pun aku make up yang oi.

9. Nak tunggu token pulak, bila le nak dapatnya tuh. Leh gak buat duit raya.

10. Satu je yang buat aku happy, my Red Pregnancy Dress tuh (yang benarnya bukan baju ngandung pun, untuk orang kurus tapi aku leh muat pulak) ditajakan khas oleh Gobok Chantek! Itu je lah yang best…

Comment: 29

Indoor Recording of Wanita Hari Ini…

IMG_5913

IMG_5917

IMG_5922

IMG_5928

IMG_5932

IMG_5937

IMG_5939

IMG_5926

Wanita Hari Ini with Noor Khiriah the famous actress

Theme: Kerjaya dan Kecantikan di usia 30an

Venue: NTV7, Glenmarie

Episode: 1, indoor shooting (recording for outdoor shooting, later to publish)

Insyallah, it will be on air on 3rd of August, Wednesday. WHI is at 12pm kan…..ha tengok ler ye nanti.

Comment: 30