TV3

Next after Nona?

IMG_0726

IMG_0762

IMG_0745

 

IMG_0771

IMG_0785

Aku kan berialah suruh korang tengok, nasib aku sesipi jer terlepas, bilamana ramai yang hantar message that they are watching me over Nona, masa tu via iklanlah. hah sib baik! Laki aku pun sama serentak dapat message, so barulah hegeh2 tengok, sempatlah kakak record gak.

Aku tried embed dari tonton, tak bolehlah pulak. TV3 dah block ler tak boleh nak dload, kehkehkeh. so redha jer lah buat manual recording dari tv direct to phone. On top of this entry ada ler yer, itu video about 5min duration. Tak berapa sihatlah hari Ahad, memuntah sakit pala. macam masuk angin je badan. Kenangkan ada slot Redmummy dalam Nona :) .

Thanks all thanks Nona thanks TV3.

Full version of the puisi Dunia Sedang Menangis MH370 yang keluar di Nona juga ada di this link.

Kesian laki aku, daripada orang tak tau, habis orang tau yang bininya Redmummy! OKLah sapa baca blog memang tau lah, but di luar kehidupan laki aku, specially kat di mana dia bekerja, tak ramai yang tau, dah akhirnya habislah. Lagi molek ler, senang banyak memata :) .

Comment: 14

For Nona TV3

 

 

IMG_9903

IMG_9912

IMG_9950

IMG_9957

IMG_9965

 

IMG_9991

IMG_9999

IMG_0012

IMG_0022

 

IMG_0038

IMG_0068

IMG_0077

IMG_0091

IMG_0104

IMG_0146

IMG_0161

 

IMG_0240IMG_0245

IMG_0248

IMG_0253

 

Dine in? nothing for me, as usual. I dont eat outside food except mine yang cook sendiri, so I tak bawak pulak aritu keluar food jadi tukang tengok je ler apa depa makan. Tak kisahpun, dah get used. Bestlah dok makan kat sini, anak2 aku cakap waaaa 5 starnya. Actually the environment memang nampak cozy tu yang seronok makan sini.

We will come back again.

Sesak ngan mall yang ramai manusia kena beratur panjang segala, happy to dine in here. Penang Village, Great Eastern Mall. Kami makan sini lepas selesai shooting Nona.

After April i ll share you the menu maknek segala yek. but some dah kuor kat IG/FB, can check out over there lah. 7kgs drop :)

IMG_0182

Please watch us on Nona TV3, siaran on 30th March 2014. I need to set my calendar too.  Shooting anak beranak tapi mainly for Maknya lah kan. Terima Kasih Nona TV3 for inviting us in your program. Walaupunnnn very the last minute punya request korang bagi akak tau.  So sesudilah tengok yer…

Nona majalah done, Nona TV3 also done. Nak kena check balik heh apa magazine yang belum keluar yet, bukan yang dah keluar, tapi actually Nona TV3 ni dah lama panggil, i think 5,6 years ago depa dah  book me too, but kita punya time clashes and I cannot commit coz ada agenda event lain. Makanya….

So, what s next? Ok ler ni kan end last year pun shot for Nona, pastu aku tetepis, kata nak lay low kahkahkah….

Lamanya tak cecuti. Hangpa cuti sekolah poi mano?

Comment: 13

Over The Top 2!

IMG_0536

nak senyum amik gambar ni tak boleh, depan aku ada berpuluh2 budak umur ngah audition for Over The Top Season 2. Depa leka tengok Aunty Merah nih, mungkin berkata ‘napa le orang tua ni ada kat sini, sini penuh ngan kids jer pung’

datangnya berdua, sama kakak tapi anak aku pun sama masuk audition. but kat floor bawahlah.

Aku datang ada kerja, as a judge for the Over The Top Season 2. heard of it. Rancangan untuk budak2, best hadiah depa kalau menang seiii…Last year the top 3 winners dapat pi Gold Coast, guardian pun dapat ikut sama. Duit belanja pun dapat jugak! Penajanya MBSB.

Tahun ni pulak akan dibawak ke HK Disney dan Ocean Park. setiap sorang may get RM10k. kalah hadiah orang tetua!

IMG_0573

oklah nak amik gambar adik2 yang tengah audition adalah tidak manis. But so far, macam2 ragam gaya budak2 nih. Umur memasing pun lebih kurang my kids age je lah. I was there for an hour ++, habis kerja judging anak2 nih, aku kuor dari Media Prima.

Drove sorang2 pi carik food. Sebenarnya pi carik McD Drive Through.  Aku pemalas nak kuor masuk parking.

I have at least 3 hours pulak tuh. Shopping pun best hahahaha.

Dari sampai Media Prima, aku terpisah dengan Kakak. agak tak moleklah kalau aku ada sama menebeng kat sessi auditon dia kan coz dah tentu aku pun judge. Walaupun kami dalam floor berlainan, so tu pasal aku keluar dari TV3.  Berpusing2 mencari rupanya dah dok layan jem kulu kilir, ada le satu McD Drive Through kat Kidzania. Huh! kalau dah lama tau gitu baik le menebeng dok Ikea je tau.

So tu pasal aku keluar dari Media Prima tuh. Kemudiannya aku agak2 dah 3jam baru aku datang semula and jemput Kakak.  Itupun masih lagi ada parents yang anak2nya belum jugak selesai Audition. Ramai, beratus gaklah, dari pagi ke petang tuh.

IMG_0555

We are not hoping anything pun for Kakak if dia dapat ke tidak coz she s quite shy but she loves to try. Kalau ada rezeki takper, lagipun she tak prepared anything, it was kes temankan mak pi buat kerja but kemudian dijemput untuk turut sama jadi peserta audition. But if there s a chance for her, kalau dia dapat lepas audition Over The Top, it s a big bonus for her jugak. Dia pun suka benda2 gini, contohnya Macam-Macam Aznil tu pun lama dia menunggu nak dapat tempat, ngan kata lain, lama dia tunggu nak jumpa Pak Nil sangat pun yer gak. Maknya ngan Paknil main angkat2 kening jer bila jumpa but coz masa tu bukannya Kakak ada sama.

But on top of it, aku bagi jugak dia gaji hari tu, she got RM50, aku kan dapat payment coz buat kerja nih so bagi le dia jugak pasal tolong escort maknya hah….

The boys takda…the boys pi pasar! hikss, nah keek depa, ke main hensem si adik pi pasar yer….

Jun 28, 2013 | The boys and the girls berpecah by redmummydotcom on Keek.com

Comment: 6

Pentas AJL27

_DSC1193

_DSC1216

_DSC1260

_DSC1281

_DSC1303

DSC04769

DSC05006

DSC05166

DSC05399

dsc05412 (1)

DSC04910

DSC05143

DSC04801

Sekali lagi, thanks TV3 and AJL for inviting Redmummy’s team, and big thanks to Lawa Photography for the photos. To engage Lawa for your private and official events, via Zai - 012 2874090 / zai@lawa.biz

Comment: 6

The close up photos of Clutches and Shoes during AJL27

_DSC1188

DSC04531

DSC04537

DSC04550

DSC04559

DSC04566

DSC04577

DSC04578

DSC04593

DSC04595

DSC04601

DSC04607

DSC04608

DSC04618

DSC04630

DSC04633

DSC04637

DSC04640

DSC04641

DSC04644

DSC04662

DSC04664

DSC04676

DSC05469

page

page_1

page_anak kg

page_baju hijau

page_black girl

page_blue

page_donno who

page_fazley

page_fida

page_girl

page_girls pair

page_hanez

page_ifa

 

 

page_mcpage_intanpage_maria

page_pink

 

Please come back, tak habis posting photos lagi ye dalam nih.

The unique part for the events in RM, kita cuba crop and detailing on the clutches, handbags, shoes etcs. Thanks TV3 and AJL for inviting Redmummy’s team, and big thanks to Lawa Photography for the photos, takde Lawa, takde le close up gambar2 gini yek, to engage Lawa for your private and official events, via Zai - 012 2874090 / zai@lawa.biz .

Comment: 7