TV3

Segmen Tajaan in WHI!

 

IMG_6204

IMG_6208

IMG_6212

IMG_6213

IMG_6214

IMG_6220

IMG_6222

IMG_6223

IMG_6224

dah tayang dah last month 3rd Aug, hujung2 rancangan coz ni segmen tajaan. yang tak menahannya aku ngah sibuk tepon sana sini ngan rambut toncit tinggi, muka pucat ya rabbit, mandi pun macam tak mandi jer rasanya kot, tetiba production team WHI sms suh bukak tv untuk tengok segmen aku.

tengok le jugak….

amik le jugak gambar, buat kenangan letak dalam RM nih kan.

tapi sampai sudah aku tak repeat tengok kat tonton. benak pala ler! ada lagi kot kat tonton tuh, korang pi je ler tengok. Apa ke depa kata aku lagi banyak cakap dari Noor Khiriah, actual recording dia lagi cakap banyak ok, but mbe depa potong kot dia punya potpet than mine.

but but

she s very nice lady, sangat frenly. kitorg masa tunggu turn nak record tuh, siap ngumpat2kan si ehem uhuk batuk tersembur2…..and dia sangat baguslah dari segi PR. nak balik habis sume orang disalamnya, tak kira le org tu dia kenal ke idak.

Tu tak kira lagi aku disuruh bukak dari memakai dress merah tuh, huh, tapi aku insists gak, coz depa cakap too bright. takkan nak suh ai pakai biru hijau plak? ceii….ai kan redmummy.

anw thanks TV3 for inviting me…ngah tunggu token nih. Baju dress merah dalam nih, sama dengan yang black and purple maxi dress, cuma yang ni labuh habis, yang hitam n purple tu singkat sikit. tak tau le napa singkat, pdhal yang hitam tu lagi besau sizenya dari yg merah nih, of cos dari Gobok Chanteq.

Salam Syawal :)

Comment: 16

Outdoor shooting for WHI…

IMG_5998

IMG_6039

IMG_5971IMG_5975

IMG_6006

IMG_6020

IMG_5979

terus teranglah cakap aku tak happy gila ngan outdoor shooting nih.

1. venue yang diberi adalah tak sampai 24jam dari tarikh shooting tuh.

2. aku dah cakap, aku tak bawak make up artist aku, so depa kena sediakan, if takde, i m willing to bring mine! tak pun aku leh make up sendiri dari rumah. which is fully prepared.

3. aku memang tak nak buat lagi dah shooting kat umah aku, penatttttttttt! so depa bagi option umah sapa ni memang aku tak tau, sekejap je shootingnya takde suara pun, tapi the hasslenya, kena tunggu crew set up bagai, it takes time betul.

4. hanya bila waktu depa buat set up baru depa cakap yang ‘you make up sendiri yek’. HANGIN ler aku!! aku sound gak awek yang cakap tuh. dia yang deal sms ngan aku selama nih, how could she buat keje camni, i dont mind if you tak de make up artist, tapi dibilanglah. mementang ko deal ngan BLOGGER SAHAJA, tapi ko kena ingat, tulisan aku memang open up.

5. aku datang dengan muka kosong, rambut basah, memang tak patut betul. btw ni bukan production tv3, ni team yang freelance buat job untuk WHI lah…so tak professional betul. n bad part is mana aku ada bawak make up set aku. korek2 dalam kereta pakai yang make up dalam kereta punya jer…

6. rambut? memang tak buat langsung, rumah orang mana nak cekau hair dryer ke iron ke, eii tensen sungguh.

7. Memang kecewa sangat dengan outdoor shooting nih. Kalau buat ngan TV3 terus, takdak pun gayak gini. Diorang memang ada sediakan. I m so so frustrated sungguh.

8. So kalau korang tengok muka aku macam hamjadah tu, hah, aku dah kasi tau awal2 nih. Boring sungguh! First timelah aku kuor media dalam keadaan yang tak bersedia dari segi make up, knowing me, pi kerja pun aku make up yang oi.

9. Nak tunggu token pulak, bila le nak dapatnya tuh. Leh gak buat duit raya.

10. Satu je yang buat aku happy, my Red Pregnancy Dress tuh (yang benarnya bukan baju ngandung pun, untuk orang kurus tapi aku leh muat pulak) ditajakan khas oleh Gobok Chantek! Itu je lah yang best…

Comment: 29

Indoor Recording of Wanita Hari Ini…

IMG_5913

IMG_5917

IMG_5922

IMG_5928

IMG_5932

IMG_5937

IMG_5939

IMG_5926

Wanita Hari Ini with Noor Khiriah the famous actress

Theme: Kerjaya dan Kecantikan di usia 30an

Venue: NTV7, Glenmarie

Episode: 1, indoor shooting (recording for outdoor shooting, later to publish)

Insyallah, it will be on air on 3rd of August, Wednesday. WHI is at 12pm kan…..ha tengok ler ye nanti.

Comment: 30

Red Maxi Diamond by Gobok Chanteq!

 

IMG_5947

Red Maxi Diamond Dress from Gobok Chantek for the Wanita Hari Ini

technically this maxi diamond is not meant for preggers, but u know me, i can mix and match, janji dress tu loose, mesti cantik and IN dipakai!

More to come in varieties colours too.

Of course, for ramadhan event and open house syawal pun boleh dipakai jugak :)

Thanks Gobok Chanteq!

Comment: 27

On Stage From AJL25…

IMG_7068

IMG_7078

IMG_7090

IMG_7092

IMG_7101

IMG_7105

IMG_7110

IMG_7153

IMG_7145

IMG_7175

IMG_7179

IMG_7184

IMG_7229IMG_7219

IMG_7254

IMG_7260

IMG_7274

IMG_7293

IMG_7312

IMG_7322

IMG_7353

IMG_7369

IMG_7405

IMG_7428

IMG_7413

IMG_7458

IMG_7470

IMG_7479

IMG_7488

IMG_7492

IMG_7518

IMG_7544

IMG_7569

waktu Siti ku Nurhaliza, RD dah balik…

padahal gambar Siti yang kunak sangat….takpe lar, happy bufday Siti 110111!

check out my lelong lelong site!

Comment: 23