TV3

Red Carpet Anugerah Skrin 2010 TV3

IMG_5907

IMG_5922

IMG_5914

IMG_5928

IMG_5939IMG_5934

IMG_5946

IMG_5950

IMG_5955

IMG_5957

IMG_5960

IMG_5970

IMG_5972

IMG_5982

IMG_5988

IMG_5990

IMG_5995

IMG_6000

IMG_6003

IMG_6007

IMG_6012

IMG_6015

IMG_6019

IMG_6022

IMG_6026

IMG_6030

IMG_6032

IMG_6034

IMG_6036

IMG_6046IMG_6042

IMG_6051

IMG_6056

IMG_6060

IMG_6065

IMG_6071

IMG_6079

IMG_6082

IMG_6084

IMG_6090IMG_6087

IMG_6092

IMG_6094

IMG_6095

IMG_6100

IMG_6103

IMG_6105

semua photos taken by Sirman @ RD.

later me letak the details nama2 yek…post gambar je dulu. ada few batches coming in.

Comment: 27

Yeyeyyy! dapat side income sket…

berbulan2 menunggu, aku antara orang terakhir yang dapat payment Ewah Ewah game show TV3! sangat2 lambat yer….. sebagai juara episode bloggers yang lepas, aku dapat RM900 yey! Joe KK pun dpt jumlah yang sama gak. no sharing2 yekk… suker suker! menambah pendapatan yang semakin menipis ini.

budak2 lain pun dapat gak, rasanya lam RM400, so korang pi paw si zaidi, mya, cindy and epi tuh. epi @ ginga tu lagik lah dapat duit lagi awal dr aku, tp buat diam je hek mamat tuh.

ok duit ni simpan, nxt week leh lenjan, korek2 celah bedah apa yang ada. kalo x korek kena masukkan lam asb lah, for my next investments. CV is definitely long timeeeeeee to go.

IMG21199

aku ada Project Redmummy coming soon yang memang nak pakai duit sangat, pas abih project tuh, Sirman nak buat project lain plak, pastu baru project CV. CV tu lambat2 pun takper bukan nak dok hari ni gak. silap2 ado aku jual CV tu coz Jusco dah naik siap, and harga rumah pun mencanak2 naik. tapi x de pun intention nak jual, nak mendapatkannya bukannya senang yang hek. kita bukan orang kaya yang ari ni jual esok leh beli umah lain.

actually aku tak tau pun aku akan dpt that much, ingatkan dpt hadiah2 iringan jer, bila episode Ewah2 tu kuor dia announced ada cash prizes, hah ko, terus tepon TV3 tanya….

but tu lah, photographer masa Ewah-Ewah hari tu mintak 20% tax, aku mintak cemolot jer pun dia tak heran. kuasa heh nak layan, ko tido sebantal ngan aku, tolong bank in kan sudah.

Comment: 19

Ewah Ewah dah on aired…

IMG19200

cindy jatuh terlentang..kesian….takde edit langsung hahahaha…nasib baik tak pitam.

IMG19204

abang zaidi and mya…

IMG19202

Ginga and Cindy…Ginga @ Epi is actually my blood brother, the number 7th in our big family

IMG19194

Red team Won!!

yes lor tu, ai m so petite kecik molek lady, dapat pulak partner aku si Joe yang giant, lagilah ketara ehheeee

to catch the details on our Ewah Ewah show behind the scene – can click here.

it was on aired yesterday via TV3 at 6pm. sorry for not announcing earlier via RM but i did announced in the Fan page…..

tak announce pun ramai gak kawan2 suku sakat kaum kerabat and even korang yang tonton :)

so apa ke lagi Project Redmummy yek….

Comment: 28

Behind the scene of AJL…

DSC09537

DSC09538

DSC09545

DSC09546

DSC09547

5 keping je aku rajin nak upload and watermark, kemudian aku decided untuk berenti kerana:

1. aku ada few entries lagi nak aku siapkan for keluaran siang hari

2. aku masih lagi capik dan tidak cukup tidur

3. aku ada lagik berpuluh ratusan komens korang yang aku lom jengah reply

4. semua gambars dah kuor bersepah merata2 dunia blog, so aku dah x de feel, kalo kuor kat blog aku dah basi. ai should have done that right after aku balik AJL, but aku dah x berdaya. lagipun it s our ann nite, laki aku suh benti pegang pc :(

5. so memandangkan aku dah malas nak watermark, aku letak je lah gambo2 aku lagi penting. evidence that ai was there at the event.

lagipun sebenarnya ada macam2 malang tak berbau sebenarnya telah terjadi sebelum AJL, during AJL, selepas AJL, in fact arinih aku nye anniversary pun ada jugakkkkkkkkkk yang tak patut terjadi, telah terjadi. So kita cerita satu2 lah dulu yer. esok akan kuor cerita2 yang pun buat aku  hangin n sentap.

dsc09527

macam2 hal lah, aku tak cukup tidur on sunday, aku berjaga sabtu malam tuh, pastu siang nya aku ke sana ke sini coz kalo aku dok umah ada gak aku tarik blanket gak. dah siap bagai tunggu adik aku, x jugak sampai2…doi mamat ni, tak pernah punctual lah ko Epi. n there u go, pas anto kids n barang2 etcs to umah neneknya, kami ke stadium. manusia adoiyaiiiiiiiii!

ramainya manusia cam semut.

img_5564

ai make it short lah yer, sebenarnya ada isu2 yang telah terjadi kat sini during the AJL, yang aku x boleh nak elaborate pepanjang, apapun thanks a lot to the 2 producers of TV3 yang rescued sirman. ehheheheeheh, korang mesti sibuk nak tau kan apa masalahnya, tp aku rasa biarlah kita keep it low menda nih. masalah ngan crew tuh aku tak nak panjangkan, lgpun benda dah solved.

Some of you did YM and SMS me kan masa AJL ni n they know that ai didnt really enjoy lah dok lam dewan sbb sblm tuh ada incident. Aku sebenarnya mahu pulang, tp bila problem dah solved sirman suh stay jugak till abih. My mind was not at AJL anymore. aku stayed cos the 2 men nak abihkan layan tengok the show.

dsc09674

well ok the show was good fantastic. satu2 nya show yang aku berenti ‘berangan’ ialah Stacy. rasa nak berdiri menyanyi nari sama ngan dia, tp agak2 lah kan mak merah. engko dah bukan muda.

anw, yelah kang ada yang tanya lagik, budak gambo atas nih suka gambonya diamik, dedua camera actually aku rasa penuh gambo dia. the only gambo yang dia x de bila aku nak bergambo ngan sirman so dia kena snapkan. gambo2 solo molo aku sume dia selit sama. eiiii!

Ai met my loyal readers, gambar tak menjadik pulak…the one that ai met masa kat semi final. masuk stadium jumpa depa, even nak balik pun terserempak sama.

dsc09679

ai look happy ke lam nih? no tak sangat. tapi to Akak Producer TV3 ku yang banyak membantu ‘menyelamatkan’ keadaan, saya sanjung budi bantuan akak wpun akak terpaksa segera tinggalkan kerja akak kejap. Ha korang nak tau jugak..oh tidak, bukan aku angkaranya, tp sirman hehehehehehehe. aku sekadar middle lady to everything.

Tapi, aku rasa jika diberi pilihan lagi tahun depan, aku hanya mahu pergi the semi finals, not the big grand event gini. too crowded! tengok pun tak berapa puas wpun dapat VIP pass. rasanya best lagik tengok kat umah kot. Mbe next time, aku harap2 sangatlah Sirman ajer yang pergi event yang hanya perlukan photographer. ai will do my review from the photos that he takes nanti. But kalau event tuh aku kena pergi, ok ai will go, but insyallah Akak Producer, saya rasa for final AJL saya tidak mahu lah pergi. Bagi pass kat Sirman n Bro saya je lah.

saya tak merajuk lah kak :)

Just that Semi Final, ai will definitely attend. insyallah.

dsc09673

selingan….aku rasa manusia paling seksi kat AJL tuh ialah wanita ini. aku suspect dia pelakon ke penyanyi ke extra ke wallahualam coz masa kat red carpet dia memang amik gambo sesama. tapi tak kenal lah, mbe artis baru  nak naik…serious babe seksi. dan dia asik berlegar ke hulu ke hilir lepas abih the AJL, aku kan dok tunggu sirman snappy, so keje aku nengok orang sana sini sampai naik hapal minah nih.

dsc096161

oh satu lagik malang ialah baju merah aku tu baju baru, last minute grabbed, tak tau dah nak pakai apa, mix and match ngan palazo yang aku beli kat isetan. malangnya baju tu aku beli few hours before the AJL, since fifin tak sempat iron, aku pun iron lah sendiri ngan tak perasan ter max pulak lah iron tuh. apa lagik. sedaplah bertanda kesan terbakar a bit. tp sbb malam orang tak nampak perasan sangatlah, lagi pun aku pk, aku bukan artis lantaklah kalo ada yang nampak. but serious, kalo korang tengok siang2 hari mmg clearly can see.

sodih sodih. aku suka baju tuh.

img_5635

Mr and Mrs Sirman at 130am of 19 January. abih je AJL kami lari mencicit pi dinner and terus balik umah. kiddos terus tidur lah umah toknek some more your parents kan sambut 8th anniversary. wah gitu…padahal, nak tidur terus lah weii, angkut bebudak  balik kang pun tak guna gak diorg dah tidur plak.

Talking about AJL, emm, ai love the show lah walaupun aku kedaung dan berangan sepanjang masa. aku sukakan Stacy, wpun dia kalah. Pejal, ai donno…ai m no his fan though. the rest so so.

Tapi pilihan aku lah kan kalau dari kepandaian aku yang tak pandai pasal nyanyian ke hapa:

Persembahan Terbaik: Stacy

Vokal Terbaik: Pejal

lelain alah….malas nak sambung.

Keputusan pun dah tetap and tidak akan dirombak.

Enaf with AJL. aku kan capik.

Comment: 72

Anugerah Juara Lagu TV3


IMG_5518

ini adalah gebor dari padang besaq. gebor tuh kalo kamu idak paham bahasa melayu, go google…sakit ati je kowang kan, satu hal lah  nak google. the red gebor ala blanket from the producer of tv3.

didnt get a chance to meet her personally, even sirman went to TV3 without me…

ai had something else to do mar, terpaksa anto wakil. thanks to puan producer, budi yang baik dikenang orang ……

IMG_5515

3 passes to enter the AJL

ai will try my very best to upload the photos pas balik AJL…

sementara aku dok lam stadium Bukit Jalil, kowang leh melayan lam tv3 lah, or else leave je komen2 kat sini artis mana yang korang nak gambarnya dicekau kuor kat sini. tapi agak2 lah kan, kalo sirman dpt tangkap sapa2 yang ko nak tuh kalo idak, pi guli2 gambo depa lam internet. sure ada nya kan

Meh memain prediction, sapa yang korang rasa akan menang? ai letak list nama penyanyi je lah yer dulu…

Pop Rock:

1. Estranged

2. Sofaz

3. Meet Uncle Hussein

4. Elyana

5. Stacy

Balada:

1. Aizat

2. Faizal Tahir (2 songs)

3. Spider

4. Ziana Zain

5. Ayu OIAM

Etnik Kreatif

1. Aiman

2. Zahid & Heliza

3. Farawahida

emm…ai choose Stacy.

lelain menang kalah, ai tarak kisah.

Comment: 48