Anugerah Skrin

All About Anugerah Skrin 2012!

DSC06094DSC06113DSC06124DSC06138DSC06141DSC06166DSC06170DSC06178DSC06180DSC06194DSC06200

DSC06221DSC06229DSC06264DSC06271DSC06277DSC06282DSC06284DSC06285DSC06316DSC06322DSC06334DSC06339DSC06358DSC06400

DSC06406DSC06414DSC06448DSC06454DSC06463DSC06471DSC06475DSC06481DSC06505DSC06528DSC06535DSC06552

DSC06565DSC06570DSC06575DSC06584DSC06600DSC06604DSC06610DSC06615DSC06639DSC06645DSC06656DSC06671DSC06674DSC06679DSC06681DSC06686DSC06692DSC06694DSC06718DSC06779DSC06783DSC06792DSC06804DSC06809DSC06817DSC06818

 

DSC05683DSC05693DSC05704DSC05708DSC05721DSC05728DSC05744DSC05746DSC5680

DSC05762DSC05782DSC05792DSC05797DSC05800DSC05811DSC05829DSC05831DSC05835DSC05843

DSC05849DSC05860DSC05865DSC05872DSC05873DSC05889DSC05894DSC05900DSC05907DSC05910

DSC05914DSC05919DSC05923DSC05925DSC05932DSC05934DSC05937DSC05945DSC05949DSC05953DSC05961DSC05965DSC05981DSC05983DSC05987DSC05992DSC05994DSC06000DSC06005DSC06008DSC06012DSC06019DSC06027DSC06029DSC06037DSC06040DSC06047DSC06056DSC06057DSC06061DSC06064DSC06067DSC06072DSC06073DSC06076DSC06079DSC06081DSC06084DSC06088

Thank you TV3 for inviting Redmummy’s team.

The red carpet, the event, the post party of Anugerah Skrin 2012 – fully covered and credit to Lawa Photography’s team! I love the clutch and celebrities section, senang kerja aku Lawa dah sesiap buatkan. Ada fashion or dress yang hangpa rasa macam well cantik, ohmygod atau halamak??

Comment: 15

Anugerah Skrin TV3 2011 – Red Carpet

Nama-nama artis akan menyusul kemudian…

IMG_5301

Fasha Sandha

ha tengok, pesen yang lebih kurang sama je ngan lain

IMG_5300

Nora Danish

IMG_5299

IMG_5302

Tiz and Remy

IMG_5310

IMG_5313

IMG_5315

Betty Banafe

IMG_5317

Shaheizy Sam

IMG_5319

Ziana Zain

IMG_5323

Marsha Londoh

IMG_5327

Aida Aris

IMG_5328

Fahrin Ahmad

mak aik, over goldnya kooo

IMG_5334

yang ni, bininya dah outstanding, husbandnya pakai all black pun dah cukup

IMG_5336

IMG_5338

Scha and Awal

IMG_5343

 

IMG_5351

Amyza Adnan

IMG_5354

Nubhan

IMG_5358

IMG_5362IMG_5347

IMG_5365

Julia nya baju yang yang pelakon lelaki atas dia tuh, macam semeter jer :)

 

IMG_5367

Diana Danielle

cama nak patung budak nih wei!

IMG_5369

IMG_5372

Farid Kamil

IMG_5375

IMG_5393

IMG_5391

IMG_5418

IMG_5419

IMG_5586

Noor Khiriah

Gambar ai tak perlu lagipun ai tak attend, RD sahaja yang hadhir. If you all perasan, gambar tak berapa sharp coz waktu baru2 nak amik gambar, lens RD jatuh bersepai atas lantai!! perkhhhhhhhhh! so terus hilang mood pakcik tuh, photographer kalau lens jatuh, paham2 jer ler…macam blogger kalau lappynya jatuh ahahaha!

Thanks TV3 for inviting RM’s teams, tak pernah culas menjemput kami wpun kali ni aku memang surrenderlah buat live update dari twitter jer, tak larat le korang, lagipun kalo event begini, biasanya aku buat menyemak jer, Sirman yang move around buat keje.

Comment: 18

Anugerah Skrin TV3 2011 – Post Party

Nama-nama artis akan menyusul kemudian…

IMG_5594

Eja dan Suami

IMG_5600

Last year dia pakai AH’s clutch, yang gold tuh ai tak tau brand apa

IMG_5591

Scha Alyahya

IMG_5602

Shah Jaszle and Miera Liyana

IMG_5606

Nadiya Nisaa

IMG_5609

IMG_5619

 Cik Ta

IMG_5612

kalo korang perasan, ramai celebrities yang dress depa, pesen bawah bih kurang jer geropolnya

IMG_5618

Eja and Umie Aida

IMG_5625

Farid Kamil

IMG_5629

Umie Aida

IMG_5631

IMG_5635

Wawa Zainal

IMG_5647

IMG_5651

Intan Ladyana

IMG_5654

Sharifah Shahora

IMG_5659

Erra Fazira

IMG_5661

IMG_5664

theme ASK taun nih, gold gold gitu

IMG_5672

Aida Aris

IMG_5676

Shila Hamzah

IMG_5679

IMG_5682

Sheera

IMG_5684

Adi Putra dan wife

IMG_5687

Fauziah Ghaos

IMG_5689

IMG_5695

Khir Rahman and Liyana Jasmay

IMG_5697

Bayangkanlah kalau aku dapat kerempeng macam dia nih…letak terletak je dress yang dia pakai

IMG_5709

Juliana Evans

IMG_5714

Gambit Saifullah

IMG_5715

Zizan

IMG_5717

IMG_5719

IMG_5723

Siti Saleha

IMG_5732

Kila

IMG_5737

Tiz  Zaqyah

IMG_5739

IMG_5741

 

IMG_5753

Shaheizy Sam dan Fida

IMG_5760

Sekali lagi fesyen kain yang lebih kurang sama je ngan lelain, tapi macam ada yang tak kena tang dadanya

IMG_5762

Shamsul Yusof

IMG_5766

Fiza

IMG_5769

Aqasha

IMG_5771

Neelofa

IMG_5743

Lisdawati

IMG_5745

gambar dia aku letak lebih coz aku rasa baju dia paling GOLD! gila gemerlip

IMG_5744

cuma rambut agak serabai, but memang abih melawan tema!

Photos taken by RedDaddy.com for Redmummy.com

Comment: 20

By MAC…

IMG03897-20101224-1957

my 2 sisters from TV3! pasnih AJL pulak yek…

aku tak paham kenapa ada makhluk nih, dahlah tak kenal kakak2 aku nih, pi add depa lam FB, pi follow depa lam twitter, pastuh yang tak menahan tuh pi twit2 depa macam very the kenal sangat. sedaplah kan ko kena jadi modal kitorg bertiga jer dibuatnya!

yes to you yang dok sibuk follow the people aku follow lam twitter, ko tak leh carik line ko sendiri ker? nak jugak mengendeng ngan sumer sponsors and penaja2 aku kan?hangpa tau, aku dok twit2 ngan sorang apek nih, pasal kerja, he was my sponsor b4, boleh pompuan nih menebeng nyampuk sama. terus kitorg  diam and bukak DM jer lagi senang…apek tu pun dok rimas ngan pompuan tuh. We dont need you in our line, u dont get it do you?

not just with the sisters aku nih and the apek, most of my kawan2 aku yang aku twit, sume dia dok mengendeng sama sampaikan gf nara pun dia follow, tapi tak geti nak masuk line coz we dont know you  and plslah, just leave us alone, ko bukan league kitorg paham tak? so stalker sungguh!

IMG03840-20101224-1248

me turun MAC arituh bawak 6pcs of old stocks, nak pulangkan and amik percuma sebatang lipstick MAC. kan dah bilang arituh kan. korang ada buat tak? mana2 outlet MAC pun boleh…

IMG03844-20101224-1326

i nak you all chop ingat muka Estella nih. She s my artist in MAC, KLCC. ko kena ingat hafal and tiap kali datang, mesti carik Estella. dalam ramai2 SA, dia ni sangattttt tak kedekut. aku pernah bawakkan si Datin Seri, pakai SA lain than Estella coz she s on leave, punya banyak gilaaaaaaaaaaaaa Datin Seri beli, but dia make up touch up muka Datin Seri tak semenggah kau! eii ban terus SA tuh…

IMG03850-20101224-1328

but with Estella, kalau aku beli apa2, tak yah tanya ada jer free gift dia bagik…ni pun a day b4 aku roger dia, i nak kena pi Anugerah Skrin, can do make up?

lalu red carpet tak kak red?

tak lalu, gold concept yek

ok meet u trow kak red

hah senang giler!

IMG03861-20101224-1342

so jangan lupa yek, jumpa Estella of MAC KLCC. ko cakap jer ko readers of fans of RM. or kak red….kalau nak datang masa dia ada, buat appointment dulu, call je lah MAC, KLCC.

IMG03867-20101224-1343

udah siap, tak sampai sejam pun. cantik tak??????????

concept semua in gold2 gitu….even aku amik lipstick percuma pun in gold gak, in exchange to the 6 empty compartments.  oh coz me lupa bawak eyelashes, aku beli sepasang lagi kat sini. make up is fully sponsored and done by MAC via Estella.

IMG03883-20101224-1445

smbugn buat rambut, by my Michael….

IMG_6751

hasilnya…

hah tu nanti nak tirulah tu…oo kak red tu buat tuh kak red tu buat gini, nak tiru gak lah. tiru utk belajar takper, tiru pastuh buat pangai and kutukkan orang. dahlah orang berbudi ngan ko, kurang asam betullah group nih!

btw kat MAC tu jangan lupa ye ngan Estella, i m just helping her, yang melayu lain nak kutolong, ramai dah takde, ada yang dah naik pangkat ada yang dah tukar outlet, so baiklah tolong Estella, sekomannya wpun tak sebangsa tapi budi kita berbalas budi. Tak berbalas pun, ada relationship jugak, long term. Ni dah makan budi, belakang ko bagi badi…molek ke tuh?

ha ko tengok, mana yang dapat budi ngan eden, mana pergi? senyap?

kang dah dapat make up session, lagilah….terus takda khabar berita….

sometimes i feel like, letak surchage pun elok, so bila depa ni buat taik, takde lah rasa nak memaki nau…meluatlah, kita tolong2 bagi no pak2 supir aku tuh, ada yang datang to come back to us, eh kak red terima kasihlah bagi no pak sulis/pak yanto yer…ado???

beratus orang dapat..dah dapat terus senyapppppppppp…kalau zalim, patut mintak pengeras jer! bila kita tak jawab emails, berpuluh2 kali dia hantar, nak jugak the supirs number, currency converter!

tuh yang mintak currency converter kat me and RD, bape ratus yang mintak? lepas dapat, ada in contact? terus senyappppppppppppp. this is through my experience, sakit ..tapi tolong jugak! huh! baper gelen pun aku tolong orang, a few jer yang bukak mata.

Comment: 41

The gold concept for Anugerah Skrin…

IMG_6603

tetiap tahun, aku dok tempat yang sama jer lah kot…

IMG_6668

my concept is to repeat balik pakai baju kasut clutch segala mak nek accessories yang lama….

kasut pun lama gak from Eclipse

IMG_6732

pas event kita pi sebelah Seri Pacific Hotel, lapau lorr!

jumpa lah satu restaurant lam hotel tuh yang bukak lagi, itupun last order at 1245am, we sampai at 1215am!

IMG_6734

my make up is done by MAC, lain nanti i citer yek

IMG_6737

ku makan sket jeh lam pinggan tuh pastu lanting ke sirman, nasi goreng dia lagi mengulum sedap

IMG_6708

masa jalan kat luar to Seri Pacific, kita tak ikut jalan pwtc coz sirman nak captured me di bawah bulan purnama!

IMG_6703

serba serbi gold, why plak not red?

saje jerrrrrrrrrrrr

IMG_6691

ada kerusi merah sepah2 kat PWTC, amik moment untuk buat profile

IMG_6682

my hair pulak was done by my usual hairstylist

IMG03906-20101224-2352

25 inggit jer buat nih…rambutku kan pendek!

IMG_6654

actually dia tak nak sepitkan tapi aku  nak jugak, rimas kalau kembang sangat

IMG_6678

i got a sponsor for the dress to attend for the Anugerah Skrin, tapi aku lupa nak bagitau sponsor awal2, wpun TV3 dah booked me berbulan2. takpelah, i m not a celebrity pun, so repeat pakai baju lama pun sokay….

baju ni pun pakai sekali jer masa chinese wedding my gf, pasnih leh masuk Shop@RM, sapa mau???

IMG_6669

black and white version

IMG_6704

mek suka gambar nihhhhhhhhhhhhhh!!

IMG_6751

paling i like the most, terus jadi gambo profile FB Fanpage mek hahahahah

Kak Red, aku tak puas hati napa ko tak pakai merah gak!

alah…saje je lah, yang dalam dah merah!

LOL!

Comment: 27