Artist

Contract sudah terminatekah?

dah 10 hari yer

10 hari tanpa berita MH370

adakah kita akan menunggu hingga 20 hari, 30 hari? untuk perkhabaran gembira.

To the family members, please stay strong.

Go on to my daily light update, tak bolehlah nak heavy2 sangat. Cam kita cakap, kita kena move on tapi dalam keadaan yang sederhana coz negara kita memang sedang dilanda musibah pelbagai perkara. Haze? Konsert berbekalan dadah sampai mati, adoi….anak2 kita semua tuh.

IMG_6769

one of the weekends, we went out. Aku bukan rajin nak keluar sekarang nih. Tapi ikut jer lah jugak. Depa makan kat KFC, ai makan my own food jer. Zeeshan dok godok2 fries kat mulut aku, beria maknya menepis. But shopping groceries sket, redeem vouchers segala, hah dapat RM130. Kalau boleh nak habiskan segala points.

Abang kakak spent kat machines games tu, sorang RM10, patut dah habis rupanya depa ada bawak duit sendiri. hoh hangpa, tak cecukup yek.

Of cos kita visit the toys section.

Zeeshan punya mulut dapat masuk dalam ni ‘waaaaaaaaaaaaa, woooooooooooooo’

kalau boleh semua dia nak heret pegang kat tangan bawak balik.

IMG_6773

kids kan suka outdoor.

for his age skang, dah pandai nak jom jom.

Pantang tengok kita siap, dia pun jom jom carik kasut.

So rerajinlah bawak anak kuor. Cuma masa haze aritu agak tak boleh nak meriah sangatlah, nak kena carik indoor macam ni lah.

IMG_6776

I bought a few. beli sini murah le sikit. Buat collection for Zesshan main2 kat rumah, sian abang kakak skul, makpak kerja. So selang sehari dapat ler toys baru.

Paling gamat rumah dia main piano.

Waaaa rimas abangnya ngah belajar berdesing2.

IMG_6762

Kekdahnya bapak tak nak kuorkans troller so kena heret bawak bag anak, handbag mak kiri kanan. Belum lagi bag botol maknek segala. Yelah katanya kejap jer kan datang sini, tapi masa groceries shopping, hah terkial2 ko kejar anak. Laki aku le kena kejar, aku kena amik barang. Tang laki aku beratur, aku lari pulak kejar anak. grrrrrr!

semua nak dicapai. lagi kita kejar lagi laju dia lari.

Siap jeling kot makpak ikut belakang, laju dia mencilok. Seronok ada anak ngah galad gini. Maaf dari saya untuk yang masih menanti kehadhiran zuriat, your time will come.

I tau ada yang almost 15 years, 20 years tunggu akhirnya dikurniakan jugak anak.

So back to Zeeshan, hah gitu lah dia punya melasak.

photo

Baliknya tak bagi sesapa bawak toy dia nih.

Sesungguh heret bawak sendiri. Hamboih. Tak padan yang kecik. Nak dibawak sampai ke parking le pulak tuh. So little cute boy.

Eh hangpa tau kan akak merah dah kena block kat IG dek HS tuh. Alah yang tengah kemaruk cinta dengan laki orang tu lah. Yang dia berangin berbulu dengan akak punya chronology entry, followed by my Instavid. Itu instavid tak kuor sini, pi check at my Instagram or FB.

Takper, blocklah. As long as you read the message, you ve got my message yer. I have my own eyes to check your IG pun, privatelah camner pun. Most importantly, dah cakap jangan cakap jangan bunyi apa2, jangan nak bacul sangat mulut tuh.

Dan oh Aura White dah terminate her duta contract?

Well…well well?

Takpelah, Abang Ferrrari kan kayo boleh support.

 

 

Comment: 11

Zikir Terapi Diri Dua @hafizhamidun

IMG_2236

Kalau ko pandai cariklah kan, empunya cd tuh, ada kepalanya di hujung2 tuhh…

Tak nampak kalu, hishhh !

DSC_6478

Bila nak bertunang piz?

Tukar tajuklah, no more tanya pasal kahwin, at least kalau tanya bertunang tak obvious sangat serupa soalannya

IMG_2240

Assalamualaikum ya penghuni merah….

 

IMG_2247

Bertemankan RD yang sampai 15-20min after aku, sekali lagi aku dapat sampai awal than him hehehehe. as usual aku kalau event pas2 kerja ni memang bersalin dalam kereta jer. tu yang eh pagi tadi lain baju, memalam tetiba dah sesopan.

IMG_2250

Hafiz Hamidun

Launching his Zikir Terapi Diri Dua di Ramadhan yang mulia.

IMG_2259

The best i can show you the purple jubah. kena pakai inner dalam tuh so aku sarung je ngan spaghetti dress purple yang memang aku ada. The lady is Anis, HH’s sister. penyokong kuat HH. Anis, mano ado brooch Chanel tu kat KLCC, minggu ni takde stock baru gak oiiiii

Tema malam tu merah hitam. oklah selendang aku hitam, handbag aku merah.

IMG_2264

Permulaan kata dari HH

Zikir Terapi Diri Dua, is a must album to get by everyone. Kalau hangpa dah dengo Zikir Terapi Diri satu, memang cocok carik yang no 2 ni pulak. Kalau yang belum lagi langsung beli the Zikirs, ini masanya.

Beli buat hadiah untuk orang….dapat saham akhirat :)

IMG_2284

Yang ni pun nak mencari saham akhirat tapi blum lagi nak bertutup habislah, insyallah. insyallah. mana le tau satu hari nanti kan kan

DSC_6503

Prof Dr Muhaya, merasmikan Zikir Terapi Diri Dua

DSC_6525

Orang kanan di belakang tabir pembikinan album kedua HH, di sebelah HH tu ayahandanya  Haji Hamidun.

DSC_6548

Mementang le lesung pipit kat kanan, ke main ngereng je ke kanan ye piz hehehehee

Eh dia pakai kasut merah ye, jubah hitam. sesuai majlis.

IMG_2316

Aku dah selamat dengar pasang dalam kereta aku. dalam kereta RD pun ada sama jugak. Anak2 aku memang kemaruk addicted sangat ngan Zikir Terapi Diri 1 dulu so bila pasang yang nih, pepagi pi sekolah depa, cam tenang je sket hati tu nak pi belajar kan. Masuk ler sket otak korang ngan congceng congceng apa yang cikgu hangpa ajar tuh

IMG_2323

CDnya aku ngah pasang ler…

IMG_2327

Aku paling suka Ilahi Last! malam tu jugak HH ada zikirkan live lagik.

Tak sesia ler aku pergi walaupun launching a bit far but demi menyokong Hafiz Hamidun dah macam adik kami pun

DSC_6559

Lemah gemalai, lembut alunan zikir dan begitulah ko tengok HH ngah berlagu dalam zikirnya. Big congratulations Hafiz Hamidun!!!

Zikir Terapi Diri sebelum ni jual for 150,000 units Banyak tuh! just for setahun setengah je tuh ye….itulah product pertama Arteffects Sdn Bhd collaboration with Warner Music (M) yang menjadi bualan ramai.

Zikir HH bukanlah sebarang zikir, dengan sususan muzik yang menyentuh hati, gemersik suara HH dah memang akan memberi ketenangan pada kita yang mendengar. Korang kalau nak balik kampung raya nih, selain lagu raya, malam2 driving tu, kat highway gegelap tu moleklah pasang lagu Zikir Terapi Diri HH yer.

Album dengan 11 buah lagu, ciptaan sepenuhnya by Hafiz sendiri, memang satu kepuasanlah untuk menyediakan satu album untuk penyokong, pendengar dan tau tak, ada hospital waktu patient nak bersalin or tengah dalam OT, depa akan pasang cd Zikir Terapi Diri Hafiz Hamidun. Makanya, korang tau lah kenapa aku jamin aura telinga kita akan seronok aman damai bila mendengar alunan suara gemersik HH.

Jul 22, 2013 | @hafizhamidun Zikir Terapi Diri Dua meremang bulu roma dengo hapiz nyanyiii sedapnya suara kooo by redmummydotcom on Keek.com

Aku bagi dengar sket, dari LIVE KEEK yang dapat RD captured malam launching tuh. Baru sket ye dengo tu, tunggu kalau dengo full albums. Untuk tempahan dan nak cepat dapat the cd, boleh terus call 017 281 2978 atau sms / wa pun beres. Else, 03 7727 1297.

Price for the Album CD Zikir Terapi Diri Dua hanyalah RM21.90. As i said, belikanlah hadiah untuk yang disayang, yang tersayang, yang tak disayang pun (semoga cerah hatinya sket kahkahkah) coz at the end, we want to claim for the saham akhirat :)

Salam Nuzul Quran.

Comment: 7

Astro Buka Puasa – The handbags of the Celebrities

Ramadhan.

Astro Berbuka Puasa kembali lagi sempena pelancaran programmes menarik untuk tayangan hari raya nanti, my many years of support to Astro. One of my fav clients.

But untuk kali ni, i tak nak lah letak gambar2 celebrities coz dah banyak kuor kat local blogs kan. So i macam tahun2 dulu, nak target untuk their outfits, handbags, make up hair do etcs. Cos yang tu memang dari dulu aku gila buatkan pung.

IMG_1813

Suasana majlis yang belum lagi ramai hadhir dan belum lagi dewan dibuka…

IMG_1804

Bertemankan RD, dia pun memang suka je pergi Astro Buka Puasa, nak cuci mata lerrrrrrrrrrrr tu!

Ada gambar dia ngan ‘abang celebrity’ dia, pi check instagram dia.

Tapi aku sampai dulu kali ni dari laki aku kehkehkeh…..berlagak sketlah coz biasa dia sampai dulu dari aku. Kitorg ni mana ler boleh datang serentak, memasing kan dari arah yang berlainan

So anw, gambar yang kusam2, memang datang dari tangan aku tapi gambar berwatermark dan awesome tu, hasil dari Lawa Photography. They are the best!

1

Norish Karman

She s very soft lah, very polite, i like her way

11

Fouziah Gous

No clutch no handbag?

12

Dira Abu Zahar

14

Double A and LV nya yang dah lusuh gila patina leather colournya

15

Seteru lama hahahaaha

ops orang baru tak tau kot kisah NA ngan RM

Dia bawak handbag oren menyala, cant catch the brand

16

Kalau hangpa follow instagram Johan and Ozlyn memang tau lah kan yang Ozlyn baru borong berderet2 handbags baru

16A

Chanel double flap medium in green

17

18

19

Syura

20

Black

21

AAida pakai tight top purple, kain purple, tudung light purple and dan juga Prada Saffiano Purple!

22

Hafiz

23

Some of the celebrities yang hadhir

Sebenarnya malam tu celebrities terlampau ramai and yang dijemput naik atas stage pun yang nampak di mata jer lah kan….tak semua boleh nak joined up sama

24

Sharifah Shahora dan Coach

25

Hamboihhhhhhhh

Sedondon hitam

Kurung modern Cik Ta memang sangat cantikkkkk!!!

26

Harga sampin songket Zain ni, berapa ye agak2?

Aku tengok kat bawah KLCC starting price sume dari 1k and above

27

Dazrin and Hairul Azreen

28

The Astro buka Puasa was held at the KL Hilton

30

Didie Alias in merah menyala

Aku dok ngan dia sepanjang tunggu pintu dibuka, she hosted untuk kat luar hall, dia bawa Chanel Jumbo in Brown colour

2

Zizan pun LV, bagpack

IMG_1797

Eh terselit

Dress caftan merah beli online. Top to toe le sendiri

Chanel Medium Boy tu first time pakai for this event.

 

5

Rafidah Ibrahim, tudung dah lawa tapi kain baju kurungnya tak up to date. Gucci Boston dia bawak

6

Lisa memang pakai baju from Jovian je lah kan…and the clutch aku rasa YSL nih, in black. puas aku telek. aku pun nampak Lisa dari jauh je pung

8

Pengantin baru in Coach bag

10

Datuk Sheikh pun ada sama, with his Mrs too

4

Ozlyn – Chanel Green medium pun memang cantik, pandai dia pilih warna.  She has the Jumbo tricolour and the Birkin kan, baru uploaded lam instag dia tuh

3

This is totally a Maxi size of Chanel, pink colour lagik!

To engage Lawa Photography for your private and official events, via Zai - 012 2874090 / zai@lawa.biz

Thanks Astro for the Buka Puasa, Syawal nanti siaplah ramai dok rumah lepas selesai buat ziarah rumah ke rumah untuk macam-macam rancangan raya yang menarik di Astro. Aku antaranya kehkehkeh!

Nak tengok lagi handbag celebrities?

Nak? Nakkkkkkkkkkkk ke?

 

Comment: 15

@hattadolmathtc Raya Ready To Wear

IMG_0604

merah vs turqoise

my new Miu Miu Clutch. dapat jugak akhirnya kehkehkeh!

IMG_0617

from top to toe, takde penajaaan. member aku siap tanya, hah sapa sponsor hari ini? takdooo! at times, kita tak nak terikat ngan sponsor or nak bebas ngan pakaian sendiri….so my hair do pun buat sendiri jer, make up pun sendiri, dress sendiri. Chanel heels baru, Miu Miu clutch pun baru.

badan je blom baru yet. kehkeh!

IMG_0577

my sweet girlfriend – Ita

IMG_0575

another sweet potato – Nana

IMG_0579

so i dapat invite from Hatta Dolmat untuk the launching of Hatta Ready To Wear, so i jemput the lovely ladies, Ita and Nana. Venue was at the Sheraton Imperial KL. I datang solo, coz girlfriends dah ada sama….

IMG_0583

Tahniah Hatta for the RTW, akak dah berkenan ngan 1-2 lai baju kooooooooo!

IMG_0586

 some of the RTW Hatta yang dimodelkan malam tuh…halahai kalaulah kita seramping tuh

IMG_0589

but not to worry, kurung modern ada. This one her name is Lady Brocade Loose and it comes in few colours too. i m planning to get this design, but not red kot. eh nanti pikir. harga yang nih pun reasonable, RM295.

kang tulis ..jer kat belakang ada yang kata mahal. ko pergi beli kain ela hantar buat, bape ko invested? bih kurang jer kan.

so oklah tu, RM295 jerrrrr.

pakai apa baju raya ko taun nih long? aku pakai Hatta RTW

berdengung kak ngah kak yah dengo!

IMG_0582

The affordable RTW by Hatta Dolmat, boleh dapatkan di actualy shops of First Lady, online ada, some selected malls pun ada jugak, di Singapore pung ado!  Frankly speaking, aku dah kenal Hatta lama, tapi tak pernah lagi selai baju Hatta yang aku dapat and berkesempatan utuk pakai. But now dah ada RTW, bolehlah nanti sarung pakai selai dua ye Ta…

Atau ada yang dah sempat dapatkan di Sheraton weekend lepas? Aku pun cuba carik slot untuk pergi, but tu lah, nak pergi kena tinggalkan batallion tapi askar2 tu dok melekat je ngan aku weekend lepas. so terlepas berjalan ke Sheraton.

Sokay, i boleh beli online jer. Hari ni dah boleh surfing, masukkan lam cart, and bayau. sok lusa dapat yey!

Tulat dah leh pakai for puasa event or of cos Syawal beraya bersama Hatta RTW! Eh jap, sapa dah beli the Lady Brocade Loose? akak amik size M ok ke tak hah?

Comment: 7

Ning’s Ryan Sky Dalton by Lawa Photography

 

_DSC9700

_DSC9745

_DSC9880

Congratulations Ning! Ryan Sky Dalton!

Big thanks to Lawa Photography for the photos, walaupun akak merah lambat publish kan ni hah

Maafkanlah kelewatan saya, i just got back from Milan, Italy daaaaa

Comment: 9