Behind the scene of AJL…

DSC09537

DSC09538

DSC09545

DSC09546

DSC09547

5 keping je aku rajin nak upload and watermark, kemudian aku decided untuk berenti kerana:

1. aku ada few entries lagi nak aku siapkan for keluaran siang hari

2. aku masih lagi capik dan tidak cukup tidur

3. aku ada lagik berpuluh ratusan komens korang yang aku lom jengah reply

4. semua gambars dah kuor bersepah merata2 dunia blog, so aku dah x de feel, kalo kuor kat blog aku dah basi. ai should have done that right after aku balik AJL, but aku dah x berdaya. lagipun it s our ann nite, laki aku suh benti pegang pc :(

5. so memandangkan aku dah malas nak watermark, aku letak je lah gambo2 aku lagi penting. evidence that ai was there at the event.

lagipun sebenarnya ada macam2 malang tak berbau sebenarnya telah terjadi sebelum AJL, during AJL, selepas AJL, in fact arinih aku nye anniversary pun ada jugakkkkkkkkkk yang tak patut terjadi, telah terjadi. So kita cerita satu2 lah dulu yer. esok akan kuor cerita2 yang pun buat aku  hangin n sentap.

dsc09527

macam2 hal lah, aku tak cukup tidur on sunday, aku berjaga sabtu malam tuh, pastu siang nya aku ke sana ke sini coz kalo aku dok umah ada gak aku tarik blanket gak. dah siap bagai tunggu adik aku, x jugak sampai2…doi mamat ni, tak pernah punctual lah ko Epi. n there u go, pas anto kids n barang2 etcs to umah neneknya, kami ke stadium. manusia adoiyaiiiiiiiii!

ramainya manusia cam semut.

img_5564

ai make it short lah yer, sebenarnya ada isu2 yang telah terjadi kat sini during the AJL, yang aku x boleh nak elaborate pepanjang, apapun thanks a lot to the 2 producers of TV3 yang rescued sirman. ehheheheeheh, korang mesti sibuk nak tau kan apa masalahnya, tp aku rasa biarlah kita keep it low menda nih. masalah ngan crew tuh aku tak nak panjangkan, lgpun benda dah solved.

Some of you did YM and SMS me kan masa AJL ni n they know that ai didnt really enjoy lah dok lam dewan sbb sblm tuh ada incident. Aku sebenarnya mahu pulang, tp bila problem dah solved sirman suh stay jugak till abih. My mind was not at AJL anymore. aku stayed cos the 2 men nak abihkan layan tengok the show.

dsc09674

well ok the show was good fantastic. satu2 nya show yang aku berenti ‘berangan’ ialah Stacy. rasa nak berdiri menyanyi nari sama ngan dia, tp agak2 lah kan mak merah. engko dah bukan muda.

anw, yelah kang ada yang tanya lagik, budak gambo atas nih suka gambonya diamik, dedua camera actually aku rasa penuh gambo dia. the only gambo yang dia x de bila aku nak bergambo ngan sirman so dia kena snapkan. gambo2 solo molo aku sume dia selit sama. eiiii!

Ai met my loyal readers, gambar tak menjadik pulak…the one that ai met masa kat semi final. masuk stadium jumpa depa, even nak balik pun terserempak sama.

dsc09679

ai look happy ke lam nih? no tak sangat. tapi to Akak Producer TV3 ku yang banyak membantu ‘menyelamatkan’ keadaan, saya sanjung budi bantuan akak wpun akak terpaksa segera tinggalkan kerja akak kejap. Ha korang nak tau jugak..oh tidak, bukan aku angkaranya, tp sirman hehehehehehehe. aku sekadar middle lady to everything.

Tapi, aku rasa jika diberi pilihan lagi tahun depan, aku hanya mahu pergi the semi finals, not the big grand event gini. too crowded! tengok pun tak berapa puas wpun dapat VIP pass. rasanya best lagik tengok kat umah kot. Mbe next time, aku harap2 sangatlah Sirman ajer yang pergi event yang hanya perlukan photographer. ai will do my review from the photos that he takes nanti. But kalau event tuh aku kena pergi, ok ai will go, but insyallah Akak Producer, saya rasa for final AJL saya tidak mahu lah pergi. Bagi pass kat Sirman n Bro saya je lah.

saya tak merajuk lah kak :)

Just that Semi Final, ai will definitely attend. insyallah.

dsc09673

selingan….aku rasa manusia paling seksi kat AJL tuh ialah wanita ini. aku suspect dia pelakon ke penyanyi ke extra ke wallahualam coz masa kat red carpet dia memang amik gambo sesama. tapi tak kenal lah, mbe artis baru  nak naik…serious babe seksi. dan dia asik berlegar ke hulu ke hilir lepas abih the AJL, aku kan dok tunggu sirman snappy, so keje aku nengok orang sana sini sampai naik hapal minah nih.

dsc096161

oh satu lagik malang ialah baju merah aku tu baju baru, last minute grabbed, tak tau dah nak pakai apa, mix and match ngan palazo yang aku beli kat isetan. malangnya baju tu aku beli few hours before the AJL, since fifin tak sempat iron, aku pun iron lah sendiri ngan tak perasan ter max pulak lah iron tuh. apa lagik. sedaplah bertanda kesan terbakar a bit. tp sbb malam orang tak nampak perasan sangatlah, lagi pun aku pk, aku bukan artis lantaklah kalo ada yang nampak. but serious, kalo korang tengok siang2 hari mmg clearly can see.

sodih sodih. aku suka baju tuh.

img_5635

Mr and Mrs Sirman at 130am of 19 January. abih je AJL kami lari mencicit pi dinner and terus balik umah. kiddos terus tidur lah umah toknek some more your parents kan sambut 8th anniversary. wah gitu…padahal, nak tidur terus lah weii, angkut bebudak  balik kang pun tak guna gak diorg dah tidur plak.

Talking about AJL, emm, ai love the show lah walaupun aku kedaung dan berangan sepanjang masa. aku sukakan Stacy, wpun dia kalah. Pejal, ai donno…ai m no his fan though. the rest so so.

Tapi pilihan aku lah kan kalau dari kepandaian aku yang tak pandai pasal nyanyian ke hapa:

Persembahan Terbaik: Stacy

Vokal Terbaik: Pejal

lelain alah….malas nak sambung.

Keputusan pun dah tetap and tidak akan dirombak.

Enaf with AJL. aku kan capik.

Comment: 72