Gobok Chanteq

Yellow Green Peplum by Gobok Chanteq…

photo-1

photo-2

photo-3

Untuk reception di belah keluarga mertua, menyambut menantu perempuan, insyallah inilah kenduri perkahwinan terakhir, Kakak aka Gegirl memakai the Peplum blue green digabungkan dengan kain kuning, ini memang package sepasang dari Gobok Chanteq. Coz ramai tanya, Kakak pakai S size for baju and kain pun size kakak.

Untuk Peplum raya anak-anak dara you all, check out di sini sini siniiiii!!! RM69 sahaja termasuk postal untuk sepasang baju and kain yer. Murah murah.

I pulak berkenankan collection Gobok Chanteq untuk hok green, grey and turqoise.  Stock raya ke stock event ke stock pi kerja stock pi segala mala jalan pun bolehlah. Hah…shop shop kat situ!

Comment: 9

Red Peplum for Kids by Gobok Chanteq!

IMG_3918

pandai abang ko edit2 gambar ko pulak heh

bukan gambar ni jer

habis gambar2 lain dia edit dengan apps hantu, tak senonoh betul. buat takut mak ko jerrr

IMG_3754

IMG_3750

 

aku ada colour putih Peplum yang orang ramai dok pakai. but aku pakai for the ads event jer. Pastu simpan. Tak berapa sonok nak pakai bila tengok merata orang pakai. But for kids, belum lagi ramai pakai, jadi bila nampak Gobok Chanteq pun dah keluarkan Peplum for kids, Kakak should have one, or two!!

Peplum for kids, age between 7 – 10 years old.

Get yours at Gobok Chanteq , ada warna2 lain jugak!

Harganya cuma RM69 untuk sepasang baju dan juga kain, termasuk posting. Nak raya dah nih :)

Comment: 9

Kassa Baju Kurung dipernikahannya…

DSC_3126

DSC_3151

 

DSC_3181

DSC_3190

DSC_3191

DSC_3193

DSC_3197

 

 

DSC_3169

DSC_3170

IMG_5581

DSC_3251

IMG_5592

DSC_3259

IMG_5598

IMG_5607

 

DSC_3303

IMG_5624

DSC_3173

Pernikahan adik lelaki bongsu RD bersama kaum kerabat ipar duai biras dan mertuaku.

RM’s Kassa baju kurung by GobokChanteq

Comment: 21

Buka Puasa #churpout @ #songketrestaurant

DSC_2421

Few weekends ago, sempat jugak Red Family berbuka puasa beramai-ramai bersama-sama churpers di Songket Restaurant, kat Jalan Yap Kwan Seng. Of cos I Love Churp Churp

Dan tahukah anda yang baru kenal Churp Churp, dari tweets dan facebook pun melahirkan earnings :)

DSC_2433

Like A Boss, memang dia boss pun sekarang ni. Apa taknya dia menjerit jer semua meluru attend dia.

DSC_2475

Actually bukan sahaja berbuka puasa tetapi Churp Churp dan Songket Restaurant juga mengadakan mini donation drive mengumpul makanan ataupun pakaian untuk didermakan kepada mereka yang kurang bernasib baik. Banyak juga la barang yang didonatekan oleh all the churpers. Aku sempat angkut kain baju kakak yang baru totally tak berpakai pun. memang rezeki, ni ler kan keje mak merah, beli beli tak pakai, beli beli sib baik tak membazir gak coz donate pada yang memerlukan jugak.

DSC_2488

Adifasha pun ada datang, sebelah kiri dia tu pula Nadhira.  Korang kenal tak?

DSC_2489

DSC_2490

Daphne Iking pun mai satu family.

our babies beza 2 bulan gitu lah and we both are still breastfeeding and pumping :)

 

DSC_2500

Michelle dok bagi briefing pasal the new ChurpChurp big project coming soon in this September.

DSC_2518

The Churpers

IMG-20120805-00995

Anak bujangku yang bakal melepasi ketinggianku :o :

Tshirt Munchen yang dia pakai tu kan, asalnya bapak dia pakai kat German, balik jadi harta si Abang, boleh share2 ler dedua

DSC_2427

sedap sangat pakai Cambiossa Caftan ni

was offered for a red colour but kenalah tepis kan coz i have so many red already, jadi kita sebat the chiffon 2 tone of brown pulak.

cantik gak :)

DSC_2493

 aku ngah struggling menidurkan si RB nih….dia tak boleh ler tidur sendiri sambil diam dalam strollernya, unless dalam car seat coz kereta bergerak beralun2 gitu tu yang dia senang tidur. so kat rumahpun begini jugak cara nak tidurkan dia….

DSC_2495

Get your Cambiossa Caftan or any baju kurung modern dari Gobok Chanteq

LIKE their Fanpage too

sempat lagi ler shopping raya through online, kalau pas raya pun boleh jugak yey!

Comment: 17

Coach LongChamp for 2 Moms…

DSC_2155

1 Coach handbag, 1 Long Champ Handbag

1 Coach wristlet and 1 Coach purse

all for my Mak Ajah and Mak Mertua

IMG_4401

nampak susut dah badan mak…

hari ni mak ajah ke Mekah for Umrah lagi….ramai orang tanya bukan ke hari tu Mak Ajah baru balik, sebenarnya mak bilang Mekah adalah rumah keduanya, setahun sekali 2 wajib untuk Mak ke sana, jadi sekali lagi raya kali ni, tanpa Mak, after 4,5 hari raya baru Mak Ajah balik. Insyallah.

Telekung Mak Ajah is by Gobok Chanteq. Do like their FB Page too.

Masih ada lagi handbags untuk dilanting di sini sini sini! Harga memang akan bertukar2 tengook mood mak meyah tapi kalau tak bertukar pun ko boleh lagi nego, try jer.

Comment: 13