Nestle

KitKat Rubies yang lazat!

This is 48hours sponsored post, kindly scroll down for my latest entries.

.
IMG_4281

 

“Have a Break, Have a KitKat” So lepak rehat sebentar menikmati KitKat yang mengiurkan dan menjadi pujaan kita semua ni :)

Who doesn’t love KitKat? I bet kita semua suka sangat dengan coklat KitKat ni. Lebih-lebih lagi packaging dia yang merah menyala, double triple lagi akak suka! Ini makanan rasmi sejak dari kita kecil hingga besar. Takde ler lagi penah akak dengar ‘aku tak pernahlah makan KitKat. At least once in a life time mesti pernah makan right?

IMG_4295

By the way, akak ada good news kepada semua penggemar coklat terutamanya penggemar KitKat. The other day, Nestle KitKat yang merupakan pemacu global dalam pemasaran coklat telah melancarkan dan memperkenalkan coklat terbaru mereka yang bermutu tinggi iaitu Nestle KitKat Rubies!

IMG_4299

Nestle KitKat Rubies dicipta khusus untuk kita berhenti berehat seketika dari kesibukan dan tekanan kerja seharian yang rutin dan membosankan seterusnya menikmati apa yang terindah yang telah diadun dalam coklat Rubies ini.

IMG_4323

Semasa pelancaran Nestle KitKat Rubies, telah diadakan Chocolate-Making Workshop yang ditunjuk ajar oleh Mr. Thierry Martin. Untuk pengetahuan korang 4 langkah utama yang penting dalam membuat coklat yang didemokan iaitu pertamanya Tempering, langkah kedua Mixing and Moulding kemudian Cooling dan seterusnya Demoulding.

IMG_4339

Dan of cos langkah selebihnya pula, coklat tersebut diadun dengan rasa kasih sayang daripada inti trufel coklat yang pekat, bahagian tengah wafer yang rangup, dan dicampur pula dengan kepingan-kepingan kacang hazel yang diselaputi gilapan coklat susu yang halus. And that’s how Nestle KitKat Rubies was made :)

IMG_4343

Bila la nak siap coklat ni, terliur-liur aku dah ni…

IMG_4363

Apa lagi once dah tau rahsianya, aku pun sinsing la lengan terus adun buat sendiri my own coklat hiks. During the process, kena kuatkan semangat apa tak nya dengan dia punya bau yang mempersonakan menusuk rongga hidung aku langsung melahirkan rasa nak menelan terus coklat tu haii…

IMG_4372

Yey dah siap pun my coklat

IMG_4374

The closer look my own Rubies, top left.

But takdelah boleh makan terus pun, kena ler masuk freezer, lam an hour or so, baru boleh terus makan ngap. I kan pencinta kacang segala mala kacang aku letak hoh lam my own KitKat Rubies

IMG_4376

Launching of KitKat Rubies was successfully done by Nestle. As this already out pun, dah ada kat market.

IMG_4410

As for me, setiap lapisan coklat Rubies ni memberi rasa sensasi yang mempersonakan dan meledakkan rasa emosi yang mengkagumkan. Krim trufel coklat yang diperbuat dari pelbagai ramuan terbaik khas dari Sepanyol itu menjadikannya hasil yang teristimewa dan bila rasa coklat hadir di mulut kita membuatkan kita berasa dikelilingi oleh orang tersayang dalam suasana yang indah dan rasa intinya yang manis pula membuatkan hati kita berasa ceria dan gembira.

When I said orang tersayang…

Aku tengok Abang Kakak Bibik dok berulang makan sampai tak ingat orang belakang hoh!

IMG_4403

Thank you for the chocalate! Terlupa pulak, disamping rasa enak coklat dan inti manisnya, kerangupan bahagian tengah wafer menjadikan teras kelazatan Rubies ini. Ditambah pula bila mengunyah kepingan-kepingan kacang hazel panggang dikaramel yang rapuh berderup-derup seakan-akan berasa diawangan dibuatnya.

For sure I’ll enjoy every moment of it dan sudah semestinya dikongsi bersama with my beloved family. Sesuatu yang indah menjadi lebih indah kalau dikongsi bersama dengan orang tersayang. Tak gitu?

Untuk KitKat Rubies, akak skip my diet (currently dah tak payah nak gigih sesangat coz dah gotten my ideal weight) but jangan salah faham, makan chocolate bukan penyebab gemuk yer.

IMG_4392

Nestle KitKat Rubies dengan sebatian 1500 perisanya menghasilkan rasa nikmat rasa yang unik – rasa kebuahan, pedas, berempah, asas dan manis. Disebalik keajaiban rasa enak Nestle KitKat Rubies ini, ia dibalut pula dengan bungkusan yang merah mewah lagi menawan tersusun rapi di dalam kotak yang elegan.

Adat mengenai coklat, bukan hanya untuk dimakan, tapi dikongsi bersama, diberi sebagai hadiah tak kira apa juga sambutannya sekaligus melahirkan rasa gembira dan bahagia penerimanya :)

Nestle KitKat Rubies melengkapkan semua ini! A box of KitKat Rubies is RM35.90, nicely packed with 2 layers of choc jadi tak payah sibuk nak cari wrapper segala untuk buat hadiah. Barulah semua boleh “Have a Break, Have a KitKat” sekarang!

 

Comment: 17

The yummy and healthy Nestlé Greek Yogurt!

48hours sponsored post

IMG_7218

Cak! Ni ha aku tengah nak cuba rasa the new Nestlé Greek Yogurt. Aku rasa semua orang tau apa kebaikan yogurt kan? Tapi tak semua sukakan yogurt, betul tak? Actually banyak khasiatnya kalau ianya jadi amalan kita, lagipun asas yogurt kan susu :)

IMG_7221

So baru-baru ni aku berkesempatan menghadirkan diri ke Midvalley sempena special launching event of Nestlé Greek Yogurt ni. Terus-terang cakap, aku pun bukanlah jugak pengamal tegar yogurt ni, tapi on the first taste, aku dapat rasakan Nestlé Greek Yogurt ada kelainan dari rasanya. Lebih begitu creamy, smooth dan thick texture terasa di dalam mulut masuk ke tekak.

IMG_7223

Sampai menjilat sudu :)

Nestlé Greek Yogurt ni juga adalah sumber yang baik untuk membekalkan protein (untuk varian semula jadi) dan kalsium (untuk semua varian). Bukan itu saja, ianya juga TIADA pewarna dan perisa tiruan, LOW in fat dan yang paling penting sekali NO sugar added! Disamping mengandungi organisma hidup yang baik untuk sistem penghadaman tubuh kita. Baik kata penuh dengan kebaikanlah! Sayang kalau kita tak suka yogurt kan.

photo-1

Tiga perasa Nestlé Greek Yogurt ni iaitu Strawberry Field, Peach Harvest dan Natural dan untuk Strawberry dan Peach, kedua-duanya mengandungi the real fruits pieces ya. Tu yang lagi bertambah sedap rasanya. Boleh makan as it is ataupun korang boleh tambah dengan buah-buahan, kacang dan apa sahaja ikut citarasa korang la. For me, aku lebih suka ngap macam tu jer dan favourite aku semestinya Strawberry Field. Hmm sedappp :)

IMG_7265

Come, jom kita try rasa Nestlé Greek Yogurt yang baru ni dan alami sendiri kepuasan baru yang lebih sihat and I’m sure you’ll love it. Finally you can give in to temptation and feel good about it with this yummy and healthy Nestlé Greek Yogurt :)

IMG_7233

By the way, Nestlé akan melanting-lanting secara PERCUMA sample Greek Yogurt ini di lokasi-lokasi tertentu. So make sure korang visit http://on.fb.me/Zqdupn ni untuk dapatkan lokasi-lokasi yang berkenaan dan tarikhnya ya. Then korang boleh rasai sendiri nikmatnya :)

Khidmat pesanan masyarakat Nestlé Greek Yogurt is brought by Redmummy.com

Comment: 10

Nesvita is now known as Nestum!

48hours sponsored post

Korang masih ingat lagi entry My Perfect Morning with Nestum 3in1 sebelum ni pasal NESTUM 3in1 American Ginseng & NESTUM 3in1 Dang Gui? Sure ingat lagikan?

Aku rasa mesti korang tertanya-tanya samada Nestum 3 in 1 ni produk baru Nestle ke? Yalah tak pernah dengar pulak sebelum ni.

Well actually Nestum ini telah diberi nafas dan berwajah baru kerana dulunya ia lebih dikenali sebagai Nesvita. For those pengguna setia produk Nestle mesti tau tentang Nesvita ni kan.

So sekarang ni Nesvita telah ditukar nama kepada Nestum. Takde dah Nesvita lagi.

Seperti yang aku cakapkan tadi, Nestum 3in1 telah diberi nafas baru kerana bukan sahaja mengandungi herba American Ginseng & Dang Gui, tetapi Nestum 3in1 juga mempunyai perasa-perasa lain seperti Oat, Honey, Chocolate dan semestinya berperasa Original di mana kesemuanya diperkuatkan dengan vitamin A, B, C, D dan minerals. So boleh la pilih rasa kegemaran korang, macam aku sukaaa rasa Chocolate :)

 

Dah terlanjur cerita pasal Nestum 3in1 ni, ada sesapa dah masuk contest My Perfect Morning yang aku cerita hari tu?

Kalau ada masuk boleh lah check kot-kot korang jadi salah seorang pemenang mingguan. Tapi jangan risau kalau tak menang lagi sebab contest tu masih berlangsung lagi. So cepat hurry up pergi ke Nestle’s FB dan Join Now peraduan My Perfect Morning tu. More than RM10,000 tunai dan bermacam –macam lagi hadiah menarik untuk dimenangi.

Aku awal-awal lagi dah join hiks :)

Khidmat pesanan masyarakat Nestle Nestum 3in1 is brought by Redmummy.com

Comment: 5

LA CREMERIA La Bella Redmummy!

48hours sponsored post

IMG_7199

Di satu hari yang indah sedang aku menikmati ais krim…

IMG_7212

Si kecik RB datang mengendeng…

Mummy makan apa tu?

Mummy tengah makan ais krim La Cremeria… hmm sedapppp

IMG_7213

Mintak sikit boleh Mummy?

IMG_7217

Ok sikit jer tau, buat rasa

IMG_7218

Sedapnya ais krim ni Mummy. Nak lagiiiiii…

IMG_7220

No no no… Ni Mummy punya sorang. Lagipun awak tu baby lagi tak boleh makan ais krim banyak…

Alaaaaa :(

Hiks agaknya tu lah dialog aku ngan RB kalau dia dah pandai bercakap. Sian dia, dia memang nak lagi ais krim tu, tapi tak boleh la bagi banyak-banyak kat dia. Cukup rasa dah.

Seriously, La Cremeria ais krim ni memang sedap. Ada 8 flavours ais krim ni semuanya, Yang aku beli Chocolate Obsession dan Almond Pecan. Flavours lain termasuklah Chocolate Mocha, Chocolate Hazelnut, Strawberry Dream, Vanilla Cashew dan Hazelnut Ganache.

IMG_7239

Memang tak boleh lekang pulak ngan La Cremeria ni. Tadi tu tengah tengok TV layan ais krim ni, ni tengah berblog makan lagi. Biasanya aku campurkan dua-dua flavours ni sekali. So rasa original chocolate dia bercampur pulak dengan vanilla memang menjilat sudu. Ditambah pulak dengan adanya Almond dan Pecan. Lagilah bertambah nikmat enaknya aiskrim ni.

IMG_7236

Last-last blogging pun entah ke mana. Ais krim La Cremeria lebih penting hehehe. Tak boleh tolak tepi rasanya. Meleleh air liur aku bila memikirkannya. Bukan sahaja it’s delicious taste, tapi menceriakan mood kita pun ia jugak :)

Oh by the way, La Cremeria bukan sahaja lazat rasanya tapi juga ada hadiah yang nak dilanting kat korang.

image

Jom kita tengok hadiah dia dulu.

Ada 7 pemenang hadiah utama untuk dimenangi iaitu RM3,200 worth of designer dress with matching shoes and accessories. Dan hadiah saguhati pula ataupun 10 most indulgence point akan dapat 4 x La Cremeria setiap bulan selama 12 bulan.

Jom kita jadi fashion designer to create our own design!

image

Mula-mula sekali kena la pilih flavour ais krim La Cremeria yang kita suka dulu.

image

Once dah pilih flavour, kita boleh start to customize the design of the look book in the canvas screen. Tapi kita hanya ada 3 free items untuk Frames, Props dan Font. Tapi kalau kita nak lebih lagi items tu semua, kita boleh unlockkan dengan memasukkan POP-Codes yang boleh didapati dari produk La Cremeria sendiri. Sebagai contoh, La Cremeria 1.25L unlocks 15 items, manakalo La Cremeria 500ml unlocks 5 items. So kita punya  akan jadi lebih creative dengan adanya banyak choices untuk items tadi.

Once design dah ready, submit la terus. Approved design akan diupload ke majalah virtual La Bella dan berpeluang memenangi hadiah-hadiah kat atas tadi.

So good luck korang, masa ni lah nak menunjukkan bakat designer yang terpendam korang tu :)

IMG_7193

Mummy nak ais krim La Cremeria lagi, saya dah bawak sudu ni.

Eh eh budak ni…

Khidmat pesanan masyarakat Nestle La Cremeria is brought by Redmummy.com

Comment: 11

My Perfect Morning with Nestum 3in1

48hours sponsored post

Contest?

Hadiah?

Contest memang semua ler orang suka, tapi kalau ada hadiah lagi lerrrrrrrrr semua orang terpegun nak mendapatkannya dok? Jangan tipu diri sendiri, takkanlah dapat hadiah gebang-gebang tak nak shout sharing kat orang ye dok? So nah…

A story about NESTUM® 3in1 American Ginseng & NESTUM® 3in1 Dang Gui, aku kena introducekan sket lah pasal nih, bagi hangpa lagi menyentap2 naluri hati nak mendapatkkan sepacket dua ;)

NESTUM® 3in1 American Ginseng

NESTUM® 3in1 Dang Gui

Both NESTUM® 3in1 American Ginseng dan NESTUM® 3in1 Dang Gui ada mengandungi nutrients dan pelbagai fibre, calcium, iron dan juga vitamins A,C & E dan minerals. Perbezaan antara dua cereal drinks ini ialah NESTUM® 3in1 American Ginseng terdiri dari 5 herbs iaitu American Ginseng, Huai Shan, Long Yan Ro, Gou Qi dan Yu Zhu manakala NESTUM® 3in1 Dang Gui pula is a perfect combination dari 4 herbs iaitu Dang Gui, Nan Zao, Yu Zhu and Bei Qi. And they are created oleh pakar herba Asia Eu Yan Sang.  Beliau adalah herbal specialist yang apa sahaja soalan herba dan information, hangpa boleh zasss dia di 1 300 888 213 ataupun di Eu Yan Sang.

Basically the NESTUM® 3in1 American Ginseng dan Dang Gui Cereal Drink ialah untuk kita, untuk aku, untuk korang yang mahukan healthy breakfast setaip hari to start our day tapi kita ni alahai, punyalah bz kedaung sangat kan. So we go for this dan lagipun nak prepare ni pun easy jer, ko takat pemalas nak sediakan nih pun amik masa hahahhaha, tak senonoh ok! Gegirl yang 8 taun pun leh tolong buatkan, masuk lam air, lam mug, ha stir well and makan!! Tapi jangan ko share pulak ngan anak2 ko, ni sesuai untuk adults je lah, preggers pun tak digalakkan, kena consult dari gynae if nak makan, takut le tak sesuai ngan ibu mengandung pulak. Harganya pun worth, hanya RM9.50 per pack.

Wokeh, itu cerita NESTUM® 3in1 American Ginseng dan Dang Gui Cereal Drink jadi untuk the next step pulak ialah contest yang dijanjikan. Pun sama senang mudahnya. Ngah berlangsung jugak skang nih.

First thing first, head on to Nestle’s FB

image

Then hangpa pi kat bahagian nak join contest, so nampaklah kuor gini. Click Join Now.

Dia takde Join Later yer, so either join now or rugi tak dapat hadiah ehehhehee

image

Pastuh hangpa tengoklah apa theme untuk minggu yang ko nak masuk tuh, macam first week nih, tema dia is alam clock. So kena ler amik gambar ikut imaginasi dan creativity memasing, apa agaknya gambar yang sesuai hangpa kena submit together with the caption.

image

Hah nampak nih….gini le, so upload gambar alarm clock contohnya with the NESTUM® 3in1 next to it ker, ni aku bagi tips, then submit and terus nanti bagi details dalam Step 2 yer.

image

Contoh gambar Zeeshan yang baru dibangunkan ahakssss! Takde alarm clock kat situ takper pastu aku submit lain, rahsia ler gambar mana satu yg aku anto, hangpa kena carik dalam Gallery yek.

N hadiahnya pulak 10 weekly winners akan pulang dengan RM500 cash + Nestle NESTUM® 3 in 1 Hamper and untuk 250 consolation prizes pula untuk dimenangi setiap minggu. Mudah simple. Hanya dengan petikan jari sahaja. Kira ni lagi mudah dan pantas dari ko buat online shopping, few steps dah siap and dang….tunggu mana tau kamu pemenangnya bertuah dari Nestle :)

So first thing first, join the contest at Nestle’s FB

Khidmat pesanan masyarakat Nestle Nestum 3in1 is brought by Redmummy.com

Comment: 9