Nuffnang Blog Awards

The #Napbas !

IMG_7798

Dari VA to JW Marriot Putrajaya, ke main pecut lagik RD, aku dah dok pegang2 perut coz abih dia speeding, coz dah lambat babe for the dinner. Luckily sampai jer orang tak masuk lagi ballroom….but seriously, mengucap panjang aku, ado yang terberanak dek ke main laju lagik driving dia.

IMG_7737

Did the interview for Nuffnang, Mimie looks so gorgeous wt her sponsored dress as well. in gold!

IMG_7745

The usual faces, Aud wt her new hair extension and Cindy the most panjang girl

fairlah, ada gang wt Aud, so takde rasa pendek nau bila dengan Cindy ahhahaa

IMG_7771

Merata blog dah update the story of the winners, go check it out yeah. dalam blog Tian Chad and Jejai ada full list tuh

IMG_7766

Told ya Beautifulnara would win The Best Entertainment Blog!

IMG_7775

I was in the same table with Beautifulnara and Hanis Zalikha too (insyallah kalau akak larat, i ll be at your sis’s wedding, tell mama kay), Rachel Nuffies came to say hi to us.

People will have to come to me lar, aku tak larat nak mingle jalan satu ballroom tuh buat PR heh…

 

IMG_7776

Bean yang sampai aku dah nak beranak dok tak settle lagik #payungbean ke #payungredmummy woi! n yes asal pantang jumpa aku jer budak2 3 orang nih memang suka buat modal ngan makyong ni yang dah terlebih muatan hahaha! love u guys! Jejai and Eyriqazz! OI bila payung kita nih?

IMG_7777

Some of the bloggers yang sempat RD captured, i takde pegang camera kalo laki aku snap, dapatlah kuor sini, kalo dia mengular, hah takde le gambar ko kat sini….he tak bawak DSLR pun, pakai compact Canon jer.

SueAnnaJoe, Shilashower, LilyPutih.

Yang kiri kanan lelakis tu memang sentiasa ada berkepit jer kat meja2 pengantin.

IMG_7778

Tian Chad, bz photographer that night. Dressing up, and a new hairstyle! love u TC!

IMG_7779

The one and only Saimatkong!

IMG_7780

ok kiri kanan tu pun pengapit pengantin gak ahaks!, the blue dress, very tall lady, senegara KLCC with me…Roe

IMG_7782

our EX blog manager – Michelle Nuffies. Our current blog manager tak jumpa sampai end of the event.

IMG_7783

Leonny is the finalist for Best Parenting Blog this year too, she remembers me coz 2 years ago we both were the finalist as well. She got pregnant and delivered, nah now is my turn pulak, same year as hers! An Indonesian yang based in Singapore.

IMG_7784

the old usual faces gak, Simon and Vivien

IMG_7785

secara terang

sama lak pesen sume menyengih yek

IMG_7790

dan secara gelap. mau?

sayangnya sumer dah kena chopped and marked SOLD!

IMG_7793

with the Co-Founder of Nuffnang, Tim

IMG_7796

 Thanks to those yang datang borak2 and amik gambar with the boyot mom nih, sorry i tak banyak gambar with all of you, again blame RD :) . but i m happy if you could tag me wt the photos, via FB or over this entry, letak je link kat komen yek, nanti ramai2 kita pergi serbu. atau can twit me nanti i tolong ReTweetkan.

Congratulations to all winners of #Napbas .

Comel2 lawa2 dan hensem2 yang datang for the event that night. I survive for this night, didnt join the party after all, gila ko aku dah menyarat sangat nih.

To my 2 sponsors, the make up and hair do by Sya Ays Bridal and the dress by Diva Darling Boutique….thanks girls! of cos Thanks big much to my Nuffnang, for the trust and our good relationship!

 

Comment: 23

USD400 Dress by Diva Darling…

IMG_7794

IMG_7747

IMG_7732

Diinspirasikan dari black dress Eja sewaktu Anugerah Skrin. Exactly takde beza, cuma aku leh bukak the dangling kat bahu tu to cover or to make it sleeveless like Eja’s. Tapi kerna badan dah macam ya rabbi, so aku rasa baik tutup je lah, lagi molek and sopan…Then Diva Darling is happy to sponsor the dress for me, she called up her seamstress di US, buatkan dalam masa 1 week sahaja, and courier the dress to her in KL, coz at the moment she s in KL for a holiday break. Costs untuk dress nih semua USD400, ditanggung dan ditaja sepenuhnya oleh Diva Darling Boutique.

Takde sapa berani pijak pun long ‘tails’ tuh, obviously yang membawak dress tu ngah sarat kan, so semua orang memang during the #napbas dinner, ok jer takde issue nak pijak2 pun. Happy with the dress…boleh adjustable untuk pakai bila dah slim back but knowing me, surely tak pakai balik punya.

Suit and baju RD, own collection, my clutch is from the Salvatore Ferragamo and i am happy pregger lady, dari rumah anak2 yang tolong angkatkan the kain belakang labuh tuh, sampai hotel biarkan jer,that s the whole point of having long ‘tails’ dress.

Thanks Diva Darling Boutique! ada banyak baju slim2 kat her site. oh my, tunggu ai dah get my old figure back kay…

Comment: 22

By Sya for #Napbas ….

IMG_7734

 

image

IMG_7735

what to do…gemuk pun kena tunjuk gaklah :)

la ni, sapa2 make up pun aku tak kisah kaler apa konsep apa, tadah je muka. daripada nak suh make up sendiri memang tak mampulah, kuor umah skang pun aku tak pakai secalit bedak pun, in fact my meja make up dah kosong takde barang2 make up dah, semua dah simpan coz memang takde plan nak berhias bagai, at least for 2 months!

So for my special #napbas, a make up and hairdo sponsored by Sya 012 336 2885  , reasonable price for dinner, engagement, nikah kahwin pun boleh. Check out Sya Ays Bridal.

Comment: 21

My Nuffnang Story

eh u, apsal kat blog saya tu ada banner ads Nuffnang ni? Apa Nuffnang tu? Tak suka la ada banner ads ni!

eh tu nanti dapat duit la, sambil-sambil blogging dapat la side income sket-sket

Seriously itulah my reaction to RD bila first time saya nampak banner ads Nuffnang kat blog saya dan juga first time saya dengar nama Nuffnang. It was in 2007 masa guna blogspot lagi. Eh still wujud lagi redmummy.blogspot.com ya hiks.

Header di redmummy.blogspot.com

Still remember my first sponsored post was Friso, since masa tu Gegirl still dalam 3 tahun lebih, masih menyusu lagi. Dan cek pertama yang saya terima dari Nuffnang ialah RM90.00 lebih kurang. Yey suka-suka, sapa tak suka kan, bak kata RD dapat side income sket-sket sambil-sambil berblogging :)

Pada saya Nuffnang wujud at the right time di mana masa tu blogging scene di Malaysia tengah rancak berkembang dan blog-blog baru muncul berubi-tubi. Semua orang nak berblog dan Nuffnang as an Asia Pacific’s First Blog Advertising Community connects all the bloggers to become big blogger community.

From there on, banyaklah memori dan pengalaman indah, menarik, suka gembira dan riangria, saya bersama Nuffnang yang sudah 4 tahun bersama. What I like most is Nuffnang as community bloggers senantiasa mengadakan events di mana bloggers dapat berjumpa face to face dan berkenalan sesama bloggers. Dan setiap events yang saya hadir meninggalkan kenangan manis. Lagi manis kalo menang lucky draw or dapat menang hadiah-hadiah yang lain hiks.

Antara fun moments semasa attending Nuffnang’s events yang merapatkan ukhwah kami bloggers…

buka puasa year 2008

bukan untuk bloggers sahaja, family members pun boleh join

happening!

HK Disneyland trip with the founders of Nuffnang and few bloggers

Oollaa

jadi salah sorang panelist for HP

charity project

live blogging during bloggers challenge

OleKO

buka puasa lagi

costume party

 fun time at theme park

layan theater

of cos the best part, the earnings :)

last but not least as finalist at the glamorous Nuffnang Asia Pacific Blog Awards 2009

Bercakap pasal Nuffnang Asia Pacific Blog Awards ni, it was really glamorous Nuffnang event with more than 500 bloggers yang hadir, bukan sahaja bloggers dari Malaysia tetapi juga dari Singapore, Australia and Filipina. The most happening and big event by Nuffnang. Korang datang tak dulu? Sadly bukan semua boleh hadir sebab event ini adalah by exclusive invite sahaja.

So just nak inform kat korang, this coming 16th December 2011 is your chance untuk bersama dengan 500 bloggers lain dari Asia-Pacific region yang akan datang ke Putrajaya Marriott Hotel untuk meraikan the Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011. Awards ini bukan sahaja aims to honour the region’s best bloggers, tetapi juga to bring together blogger communities from across Asia-Pacific. The Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards is brought to you by Volkswagen Malaysia and Putrajaya Marriott.

So korang nak pergi tak? It’s going to be all glam, glitzy and real exclusive invitation only tau. Rugi kalau tak dapat pergi. And here is the only way to get your exclusive invite. Go go goo…  and see u there :)

Actually banyak lagi kisah-kisah menarik saya bersama Nuffnang, ada yang diblogkan ada juga yang tidak, rasanya dah beratus events yang saya hadir, sponsored sahaja sehingga ke hari ini saya dah buat hampir 200 ads jugak,  tapi cukuplah ini sahaja serba ringkas perjalanan saya sebagai blogger bersama Nuffnang. Ce citer cerita Nuffnang you all pulak. Boleh menang invite ke the Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011 nanti! For sure happening!

Btw, boleh follow the Nuffnang Asia Pacific Blog Awards’ twitter @napbas untuk more updates dan kita jumpa di #napbas !

Comment: 39

Roll in Changi…

IMG_4066

hellu helluuuuuuuuu!

nyampah ke ngan citer spore? kasi pulun habis lagi lah yer. tersengguk2 aku nak buat entry spore lah. we checked out at 3pm from the Link Hotel, naik cab blah pi Changi Airport. tambang tak semahal waktu datang, SD17 jer. flat. but bila aku buat double calculation, emm nyamnyam

mahallllllllll!

kata nya spore kan, kalo pi indon baruleh feeling orang kaya sket kot. duit sana kita kaya.

IMG_4082

itu staff spore yang process check in aku ngan sirman kan

staff baru kot, or mbe dia baru lagi ngan jaga counter ticketing. boleh dia letak seat aku ngan sirman berselang ngan orang lain. hai sib baik mak check. motip nak pisahkan mak ngan laki mak plak?

bila aku suh dia tukar seat aku to be next to sirman, dia tak geti nak edit ke hapa, so another staff of them kena tolong betulkan dari sistem and the boarding pass.len kali korang, check check yer…kang kena mintak courtesy passengers lain tuko seat plak.

IMG_4104

IMG_4101

masuk je boarding area, yang aku tuju carik dulu is VS’s counter!!! last year dah sebat, taun ni pun dah sebat, tp aku nak menyebat lagi!!

syokkkkkkkkkkkk!!!

IMG_4109

alahai gelapnya gambo ni nampak dok kepala sirman atas tuh? we entitled for this Roll In Good times pasal spent thismuchnotthatmuch kat VS, tangan sirman takde luck lah. dapat zeroyilekpocik. pasnih kena pakai tangan mak merah….

orang kata tangan aku ada ong

orang kata lah

tapi tak jugak

sokmo gak tangan aku hancur, membawa malang

ahhahaha

so kay gang…

semua qada’ dan qadar Tuhan.

at least aku dapat penuhkan koleksi VS ku semula….no no u cannot see, i will not show show ok. makan hati lah yer :)

Comment: 10