Bajoo The Sponsor…

IMG15955

2 of my advertorials mendapat tajaan penuh dari Bajoo. Kenapa bajoo sponsor RM? kerana RM melolong2 carik sponsor baju for covering an event/advertorial job.

gila korang tak tau aku nya event berduyun2 and aku tak suka untuk pakai baju for event berulang2 yang sama. satu event satu baju ye bang, pastuh either aku pakai utk jalan2 biasa not for advertorial ataupun aku sedekah jariah buat modal jualan Shop@RM.

IMG15952

di hari aku memekak2 bukak entry on the baju sponsor, datanglah few designers to me. ada satu designer tu, sian giler tau aku, the next day aku nya PC for Project Alpha, he claimed tak leh nak siapkan baju at all. nangis waaaaaaa! udahlah masa tu fasting month.

so aku sib baik lah ada baju sendiri yang masih belum berpakai. PC Project Alpha tu, bukan calang2 kecik nya event. ok cite tu dah berlalu, lesson learnt already.

IMG15951

Bila FIza tokey Bajoo datang roger aku, setuju untuk jadi penaja RM utk aku pakai for advertorial job, it helps me a lot. Being RM, seluruh pelusuk client, Nuffnang, PR Agency tau yang aku akan datang dengan red theme. Ai dont wear other colours, itu trademark aku.

aku pakai all other colours too but ai put  a mark – RM’s style to wear red costume for event. this has been applied sejak bertahun2 yang lampauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

IMG15953

Since masa adalah suntuk, and waktu tu Bajoo tengah buat promo di Jalan Raja Chulan, so aku and Sirman bergegas ke sana. It was a very quick meeting, coz senang jer aku tak yah cite panjang. Fiza is my loyal reader, she has an online boutique dan juga butik actual like shop pun ada jugak located di Bangi.

aku lom sempat lagi jejak ke sana….one day one time.

**cop cop, gambo2 lam nih sumer pakai camera berry aku oi!

IMG15956

kalau u all visit Bajoo’s web

ramai jugak artists ternama yang pakai product Bajoo. eh harganya tak mahal tauuuuuuuuuuuu! serious tak mahal! Bajoo juga mendapat coverage dari media gak. not bad! aku tak google tak apa, aku terus accept Bajoo’s proposal, coz aku adalah dalam situasi terdesak. alhamdulillah my choice was right!

IMG15964

Bajoo belongs to one happy couple Fiza and the Fiancee, insyallah tak lama lagi aku leh pi makan nasi minyak depa dah..pak pong pak pong lagi sorang.

FYI

sudah 3 baju tajaan yang saya dapat dari Bajoo, tapi baru keluar 2 helai di RM.

IMG15950

The red top yang saya pegang itu adalah for my Adidas Action 3′s advertorial project. Ini insyallah aku leh pakai lagi utk advertorial lain tp lain taun lah, kang jarak dekat sangat macam tak syok pulak. Oh for baju sponsor aku sangattttttttttttttttttt suker pakai berulang2 kali coz sebab musabab TnC mendapat tajaan, aku leh sukati promotekan pasal baju costume yang butik bagi.

Tu lah rugi tak nak sponsor RM, ha tengok, free2 je Bajoo dapat my promotion.

dahlah skang hits aku ngah naik giler due to Nuffnang Awards and Project Alpha :)

IMG_0805

Bajoo’s red top for Adidas Action 3

IMG_1088

the nice red dresss ni pulak yang saya pakai for my Clinique’s advertorial job, juga ditaja oleh Bajoo. ha siket nya lama aku peram nak promote Bajoo gegiler coz aku kena tunggu ads job aku kuor oiii. takleh sembarang main tembak promote kalau idak kang ads aku bocor.

Cantikkan, simple and sweet macam RM. eii ai like it so much lah.

satu lagi dress from Bajoo aku lom pakai lagi, sedang kupikir2 bila mau disarung. Rileks kay….

IMG15965

Terlampau banyak baju kain kasut belt yang Bajoo jual, you really have to surf her web, it s very user frenly. tp for RM, hanya kaler merah je aku capai. kaler lain aku x leh amik, kang kalo aku pakai kuning biru ke, bila cover event, client sure tercengang2, eh redmummy, where s your red colour? ha kau

client2 aku sume dah kenal RM mar……….

aku mungkin tak gelemer di mata korang, tp RM adalah sangat sinonim among the agencies. tak caya? hehehehe..tak caya udah :P

IMG15982

Place your order or datang sendiri ke Bajoo’s boutique di Bangi. Do contact Fiza the tokey through:

mybajoo@googlemail.com

SMS : 6012-6625779

Bajoo’s boutique di:

No 50.1 (first floor), Jalan 7/7A,
Seksyen 7, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor

Online blog: mybajoo.blogspot.com

IMG15949

N kalau takde sponsor dari sapa2, Bajoo mungkin menjadi penaja utama for my Nuffnang Blog Awards di Singapore. Orang meniaga ni kena cekap macam Fiza, dia cepat tangkap peluang yang ada. laju je dia nak memajukan business dia via RM. aku pun kalaulah aku ada online boutique, aku pun nak taja Tok Ti tu ha, tapi aku takde butik kekdahnya…

aku geti catwalk pakai ala datin kak merah hahahahahah

ok itu melampo

but insyallah, ai can walk and promote your product dengan gaya saya sendiri. Product korang leh idup di dalam RM. Sebab selalunya orang akan tanya ‘kak red baju lawa, beli kat mana’

dengan senyum kembang, aku bisa berkata ‘it s from my sponsor, Bajoo Boutique

perkhhhhhhhhhh….kembang Bajoo. kembang lagi pungkoq ku :) **alamak terkoyak plak ….

Comment: 15