Clinique makes you look better, longer…

Hi – All entries plus RM’s episodes for Project Alpha are at the bottom of this entry,  Clinique is a sticky mode entry for 48hours :) Thanks all!

IMG_0952

Do you remember, almost a year ago, saya pertama kali menggunakan Clinique? From the air paip user, and spent more than RM500, for the first time spending on Clinique’s items. That was the first time saya spent skin care product.

It was the right choice. Lots of you have commented in these entries:

http://redmummy.com/2008/10/10/my-new-facial-set/

http://redmummy.com/2008/10/12/the-clinique-set/

http://redmummy.com/2008/10/16/ai-love-clinique/

http://redmummy.com/2008/10/17/clinique-preview/

http://redmummy.com/2008/10/28/cliniques-foundation/

http://redmummy.com/2008/10/29/clinique-facial-class/

http://redmummy.com/2008/12/19/additional-clinique-set/

http://redmummy.com/2009/05/20/clinique-and-simple/

IMG_0970

Redmummy, please come to Clinique Pavillion with an empty face

no need to make up? Yeyyyyy! I love going out without make up, tq Julin!

korang kata and sokong bila saya menjadi user Clinique. Dan doa kamu supaya saya menjadi ‘part of Clinique’ became true. I ve been called by Clinique through Nuffnang, for the skin care test :)

It was a very nice morning, few weeks ago, saya datang menadah muka, was welcomed nicely by Julin from Clinique and was then introduced to my Senior Consultant for the day Susan Kaur.

IMG_0991

Ok ok back to my my experience di Clinique Pavillion, I m quite ‘terer’ already lah skit pasal Clinique tapi bila 3 jam lebih duduk dengan Susan Kaur, ai said to myself ‘wow, I never knew that after a year, kulit ku sudah berubah’.

guess what, dulu saya adalah oily skin specially on the t zone area. But selepas setaun, kulit saya sudah tidak ada oily lagi, cuma ada sedikit dry. But the gebuness of cos lah maintain, katanya pakai Clinique dah kat setahun kan.

IMG_0984

Being Clinique’s customer, tak pernah saya rasa tak puas hati with the service, sebagaimana saya dilayan baik di Clinique’s Isetan KLCC, begitu juga di the one and only Clinique’s store di Malaysia. Takkanlah aku nak tadah muka tak belajar apa2 kan, ai learnt everything from a to z.

Below are the list of product dari Clinique yang suits me, yang  sesuai untuk saya.

IMG_0965

macam banyaknyaaaaaaaaaaaaaaa kak red weii nak kena tepek kat muka!

Iskk sayang oi, beauty is not only painful but to make you look better and longer. Amiklah contoh saya sendiri, seorang yang dahulu muka sememeh, but with the 1 2 3 steps, apa jadik?

Susan started the skin care check first, tengok apa yang aku pakai earlier supaya depa leh retrieve balik mana tau kena ada changes kan. Best kat Clinique nih, they have your record. Wpun aku sokmo beli kat Clinique Isetan KLCC tapi dalam sistem depa sentiasa ada my record everywhere, anywhere boleh tau apa product yang aku pakai.

IMG_0986

Wpun saya datang tanpa make up apa2, tp pagi tu pun aku datang ngan takde calit apa2 gak facial skin care product Clinique. Kira kuor umah tu kosong giler, moisturizer ke sunblock ke, bedak pun memang kosong tak pakai…

IMG_1009

bersih suci tak muka ai la nih? Wuii itu selepas wajahku digodam dengan 10 items from Clinique. Bersih kan?? kan????????? nampak sesuci bayi merah kan? Weiii , betullah, you gotta agree with me, kalo dak kang aku tak nak cite pasal the best of Clinique. Ok semua angguk yer….right, let s move on. :)

So apa yang aku pakai dalam bebanyak tuh…simple as it be.:

1.    Make up remover (ingat ye wpun kamu tak pakai make up, tp kamu tetap gak kena remove muka korang tuh ngan bedak2 halus mulus yer, even bangun dari tidur pun, kena gak pakai tau)

2.    Liquid Facial Mild – sedap aa pakai nih, dulu aku beli amik yang hok soap, pastu dptlah freebies dia kecik size, tp la nih dpt yang bapak bagak, ai likeeeeeeeeeee!

3.    For Clarifying Lotion 2, a year ago saya pakai number 3 coz I had an oily skin, but setahun dah berlalu, kita tukar amik number 2 pulak. Eh ni kena pakai ngan cotton ball yer, jangan ko pi tadah kat tapak tangan plak.

4.    I can skip terus pergi ke Moisturizer, but in between I applied the Derma white brightening moisture mask and Derma white lab bright fortifying complex

IMG_1032

Siap dah buat skin care takkan aku nak balik ngan muka kosong, so Susan yang baik hati make up kan ai with their light make up. Basic tu korang dah tau dok, base, foundation, concealer, eyeshadow, blusher, eyebrows, lipstick etcs..

IMG_1024

Geram lah ngan make up skang nih, aku rasa nak kaup jerrrrrrrrrrrrr sumer product Clinique nih bawak balik, tak kiralah yang skin care or the make up set. Macam2 tol koleksi make up depa, yang baru yang lama yang buat muka ko panjang tirus lurus bulat, semua comes in 1 package.

IMG_1087

Ya, thank you to Susan for making me look better and longer. Longer ke mana? Longer lambat sket tua lah. Umur dah 34 taun tp tak nak lah cam umur 44 taun, biarlah umur 34 tp wajah nampak younger or sesuai ngan oh ok lah tu umur 34 ha gitu bila orang cakap.

Best kalau orang tanya:

eh you pakai apa? Takkan air paip?

oh tak mainlah air paip, dulu leh lah, skang I dah pakai Clinique wpun baru setahun jadi loyal customer Clinique marrrr

IMG16917

Turnaround Concentrate Visible Skin Renewer  is to be used after the 1,2 steps, before the step number 3. Ingat ye step 1 is the mild soap, step 2 is the clarifying lotion and step 3 is the moisturizer, tak kisahlah gel or lotion. But nak senang ingat Turnaround Concentrate Visible Skin Renewer is like a serum, to be applied on your face, avoid eyes area.

IMG_1109

The best of this pasal Turnaround Concentrate Visible Skin Renewer boleh mempercepatkan lagi proses exfoliate skin muka kita supaya kita boleh mengucapkan selamat tinggal pada kulit kita yang dahulu kering, kasar dan tak bermaya. Selain dari Turnaround Concentrate Visible Skin Renewer, Clinique has also come out with 2 additional products of Turnaround franchise:

One is  Turnaround Instant Facial, ini macam mask gitu. A 5 minute pampering mask that  can be applied on our face. Pakai for 2 to 3 times a week, apply gently kat cleansed face, jangan kena kat mata yer, leave on for five minutes, cuci ngan warm water and gently massaging over skin slowly. Wuiii! Aku suka gak nih, ada aku beli ni masa baru2 benda ni kuor dulu kat Cinique.

Another one is Turnaround Body body smoothing cream. Ini specifically utk badan kita, macam for shoulders, legs, nees. Kan kita nya dead skin cells susah sangat nak ilang kan, so kita pakai Turnaround Body body smoothing cram akan buat kulit kita lebih soft, silky cream dia tu spreads over the entire body tanpa meninggalkan kesan greasy. Best to be used twice a day and jangan ngada2 letak ni kat muka plak coz dah tentu ni untuk badan kita yer.

jadiknya takde lah nampak dari jauh 3 batu ‘oiii budak muka dot dot dah sampai’

ada pehem????

IMG_1110

Turnaround Concentrate Visible Skin Renewer harganya RM250 for 50 ml and untuk 30ml harganya RM190 adalah sangat valuable for a long term process to our skin. For you, since you are reading RM’s blog, aku buat special announcement, to those yang dapatkan this Turnaround Concentrate Visible Skin Renewer skang nih, dari 28th September to 11th October 2009, at any clinique Counters, kamu akan dapat the promotion to receive a FREE * All About Eyes 7ml. Means kamu beli Turnaround Concentrate Visible Skin Renewer, percuma sahaja dapat All About Eyes. Wah ini pun aku pernah ada pernah beli and in my collection. So I know what s the best.

Sebaik kamu membaca entry ini, sudah hampir sebulan aku menggunakan Turnaround  Concentrate Visible Skin Renewer, kamu nampak tidak perbezaannya? Memang ada, kalau korang dok depan mata aku live, lagi leh nampak clearly. If last time kalau saya tak pakai make up, gerun gila tengok muka aku kan, hahahahah skang serius memang you can see the different.

The power of Turnaround  Concentrate Visible Skin Renewer!

IMG_1102

Part of that, Clinique bukan sahaja sesuai digunakan untuk kita mak2, yang teenagers pun sangat sesuai. Those yang ada jerawat2 batu pun sesuai tau. Masa aku lepak 3 jam kat Clinique Pavillion nih ada teenagers lam 20 taun or less depa ngah buat mask ngan Sulin, another Senior Consultant of Clinique, ha bolehlah you all bawak anak2 korang or adik2 sapa pi Clinique yer.

Tak kira mana2 kaunter, you will be treated nicely by them.

IMG_1082

N one tip yang saya belajar, always leave your house with sunblock! Pada anak2 kecil kita, wpun depa pi sekolah, sedari depa umur 10 taun, kita kena pakaikan diorg sunblock. Aku memang dulu menyampah nak pakai sunblock tp lepas dah tau kesedaran diri on the important part of sunblock, hari2 aku belasah sunblock. Wpun kita kerja kat lam ekon, still you are getting the sunlight what……

ingat ye, Gegirl umur ko 10 taun mommy akan pakaikan ko sunblock Clinique (sirman, jangan protest, like mommy like daughter yer)

IMG_1121

Udahlah muka nampak berseri, baju pun sesuai dengan konsep Clinique arituh… Sama lah jugak ngan dress ai yang cantik nih, ai got a comment that people pun suka ngan concept dress saya yakni ‘ibu yang tak muda sangat tapi nampak muda through Clinique’s product’

IMG_0929

You can find Clinique at any big malls in Malaysia, Singapore, Brunei and all over the world, but di Malaysia hanya ada satu sahaja Clinique store, stand individually located di 4th Floor of Pavillion. For those visiting Isetan KLCC and the Pavillion, do mention Redmummy, u might be getting lots of freebies :)

Untuk lebih seronok bersama Clinique, you can always visit their frenly website. Oh yes, saya juga adalah Personal Shopper untuk kamu for Clinique’s product, tak sangka kan…taun lepas aku seru2 Clinique panggil aku, dan setahun kemudian aku disambut ‘hijau’ oleh Clinique…

IMG_1088

actually ramai antara kita salah paham, we tot Clinique is very expensive product, like so much mahal sampai kita tak mampu langsung nak membeli. It s not. Clinique actually is value for your own money. Contohnya macam 3-step skin care system tuh, only cost you RM1.62* per day jer but depending on the usage lah. So untuk harga yang tak sampai 2 ringgit je untuk mentouch up muka lebih kemas berseri dan cantik. Why not?

Redmummy for the looking better mode :)

Khidmat pesanan masyarakat Clinique is brought by redmummy.com

Comment: 57