Clinique

Redmummy and the usual Clinique but with new Essence!

48hours sponsored post

Sinonimnya nama Clinique and Redmummy ialah, I have been using the brand, beforeeeeeeeeeeeeeeee I was engaged by them officially for my advertorials. So dah sangatlah bertahun-tahun jugaklah. Kisah dulunya yang hanya basuh muka dengan air paip jer :) tapi as years go by, bila dah banyak dok zikir kat telinga aku yang I need to get some skincare, walaupun skin aku adalah sangat molek sekali (alhamdulillah), so I invested kat Clinique. Memang memborong segala ler jugak.

Till now, masih lagi menggunakan product yang sama, biarpun begitu, ada jugak brand lain yang aku pakai, but the most brand in hand semestinya Clinique. Tu pasal skincare set aku baik for di rumah mahupun untuk travel, memang set ni semata. Selain dari harganya yang lebih mesra poket *wink tetapi jugak kerna kesesuaian dengan kulit. Itu paling dikisahkan.

IMG_0907

Ada sorang my best buddy, when I first kenal dia, kulit muka dia bercopeng2, macam kering ya kesian sangat, perlu sangat digasak. So dia dok tengok aku pakai apa bagai, but I told her kita pergi skin check dulu kat Clinique. The next monthnya dia borong! Told ya, puas hati, till now masih lagi setia pakai, yang itu copeng2 celoreng kulit kering, dah tiada.

Mungkin dia antara yang ramai pengguna Clinique bertuah kerna sekejapan dah nampak perbezaan. Nak tengok beza akak dulu ngan sekarang before and after pakai Clinique, boleh saja google tengok gambar2 lama akak dari blogspot dibandingkan dengan domain nih. Lagipun, most of my regular readers tau, aku memang die hard fan Clinique.

IMG_0908

Specially formulated untuk Asian Skins, Clinique’s New Even Better Essence Lotion mengandungi NMF Complex yang membuatkan kulit lebih terjaga , instantly hydrated dengan long-term improvement dalam moisturization.

Untuk mendapatkan kulit yang lebih segar, dan lebih glowing, dihasilkan Even Better Essence Lotion, one of their best sellers right now in the Clinique world. Overtime, ia membantu kulit kita stay hydrated, lebih smoother and skin texture kita akan lebih rata, dalam masa 4 minggu. Kena pakai hari-hari yer, tak boleh culas, nanti dalam masa 4 minggu tak dapat hasilnya pulak :)

Dihasilkan dengan 2 distinct formula, yang membantu customizedkan lagi benefits for different skin types. Skin type 1 & 2 diformulakan untuk lebih texture yang lebih membantu skin kita dari kering dan segar. Skin type 3 & 4 pula, diformlasikan untuk normalize production sepanjang masa.

IMG_0911

How to apply? Very the senang. Kalau dulu, masa first timer ada skin care set, akak siap tampal the list to apply on skin nih hahahahah, tapi betul pengalaman sangat membantu.

IMG_0382

Apply twice daily selepas cleansing and clarifying lotion. Pour a few drops di tapak tangan agak-agak dalam 2.5cm hah siap ukuran akak bagi nih, lepas tu gently pat all over skin ngan neck. Cam biasa, avoid the eye area. Pastuh, apply pulak moisturizer dan jugak Even Better Clinical Dark Spot Corrector. Stock akak dah habis hok Corrector ni tu lah takde masa nak turun bawah KLCC menyopping, but not a biggy, anytime can just top up back. Pastu jangan lupa, apply sunblock jugak, if you keluar siang hari. Memalam tak yah ler pakai sunblock, akak pakai the mask Clinique gak sebelum tidur.

Even Better Essence Lotion telah mula berada di pasaran, quite baru lagi February 2014 di semua Clinique counters nationwide.

For priced at RM 125 for 100ml.  Check out further at Clinique website.

Khidmat pesanan masyarakat Clinique is brought by Redmummy.com

Comment: 4

My Clinique Yey!! Even Better Clinical Dark Spot Corrector!

 

IMG_8347

Korang yang bebaru mesti tak tau sejarah haku ngan Clinique ye dok? Tak tak tau? Rugi….pi baca blog lama even old entries. Dah khatam? So great of u!

Clinique was among my first skincare, it s all started when I was 33 yrs old, so gitulah sepanjang2 bertahun2  tak pernah pakai skincare hapa pun, pakai air paip jer yek!

Lepas jer  bermula pakai the Clinique skincare set, fuihyoooo! Puji diri sendiri ni bukan perlu coz aku quotekan dari apa yang readers and teman2 komenkan dari entry Clinique dari 2008 till now. Bolehlah jemput pi baca sama yek.

IMG_7313

So over 5 years, aku memang a user of Clinique. No doubtlah kan. Ada jugak pakai product brand lain but my basic masih lagi wajib ada Clinique nih. Oh well, once you are a Clinique user, you will be forever in love with them!

But tu lah, aging factor,  pregnancy factor dulu so ada ler buat macam kulit si wanita hot. Oh hot ker? Yang akan menjelang 40 lagi 2 tahun, ada dot dot hitam. Ada orang kata frackles lah, ada yang kata pregnancy hormon dulu lah, dark spotlah. But aku lebih percaya itu adalah pregnancy hormon yang sampai dah beranak pun mak datuk liat betul kulit ni nak bersalin balik to the normal one.

IMG_8353

Yang gebu yang mulus.

Kulit aku, aku tau ler….kulit ko tak gebus, ai tak tau LOL.

So dalam pas beranak tuh, aku ada tengok iklan Clinique, the Dark Spot Corrector. It was months agooooooooooooo, so I mintak my girlfriend belikan kat Europe. She was at that time ada kat London, so memang aku kirim, rasanya kat KL belum launch lagi.

So dapat 2 botol, bigger size tuh.

IMG_8029

Habis jer 2 botol, aku sambung lagi 2 botol, beli di KL pulak, jadi bayangkanlah berapa bulan bulan bulan sudah aku jadi pengguna the Even Better Clinical Dark Sport Corrector nih. At least sebulan satu lah, kadang2 kalau terlupa nak pakai, bolehlah sebotol besar tu tahan sebulan setengah.

But bila Clinique panggil I untuk review. Aku macam, huk aloh, this is so my petik jari babe! Hahahahah aterrr, I m a user, aku dah tentu ler pakai berbulan2 Even Better Clinical Dark Sport Corrector nih kan.

IMG_8541

Cara pakai, if you are Clinique basic user, hah, then pakailah after the 3 steps skin care regimen tuh. Sesuai untuk semuka skin types and ethnicities pun. Some of you may see the result after 4 weeks, but some maybe more longer than that, say 10 weeks. But incredibly ada yang boleh nampak the uneven tone kulit or even the pigments on the face tu boleh gone by 58% at least for less than 4 weeks!

Yes girls and boys! Even Better Clinical Dark Sport Corrector is untuk menghilangkan the stubborn dark sports kat muka kita ni yang mostly ada di pipi hah! Hakak merah pung ado!

photo

Sebab tu lah aku pakai sampai 3 masuk ke 4 bottles coz it really suits me well. Cos macam aku cakaplah aku ada problem masa pregnant, kulit aku jadi uneven tone habis, specially kat muka leher tengkuk o tu yang slowly aku cuba carik apa ler product yang leh kembalikan hormon normal dari hormon mengandung dulu.

IMG_8040

Thanks to Clinique for the  Even Better Clinical Dark Sport Corrector!! It s 100%  fragrance free, oil free dan apply it twice a day, biasa aku pakai pagi dan malamlah, but kalau weekend aku bantai pakai 3,4 kali hhehehehehe, ai suka you!

Price at RM245 for 30ml and RM340 for 50ml. Any Cliniques service centre pun boleh dapat yek, I usually visit at the Isetan and Parkson KLCC.

 Khidmat pesanan masyarakat Clinique is brought by Redmummy.com

Comment: 13

Clinique Travel Set…

IMG01289-20100723-1332

Set 1 – RM40

IMG01290-20100723-1332

Set 2 – RM40

IMG01291-20100723-1332

Set 3 – RM40

IMG01292-20100723-1332

Set 4 – RM40

Hey korang, kalau yang Clinique user boleh amik cepat promo ni yeah, tak tau sampai bila. harga setiap satu packaging tuh RM40. beso dari size trial pack, memang meant for travel. but aku beli Set 4 sebab dalam banyak2 yang tu paling aku suka pakai. the spray tuh memang susah sangat nak dapat, n casing nya boleh simpan coz kalau dah habis, yang size besar nya spray can tfer to the that small size. this week pun ada Isetan sale, so kalau nak replenish anything from your Clinique stock, molek bonarlah…

btw, i didnt plan to buy anything kat Clinique pung cos stock aku masih ada lagi, but terpaksaaaaaaa jugak beli yang Set 4 sebab memang susah nak dapat hok tuh. The reason aku mai Clinique Isetan coz nak collect hadiah bday yang depa bagi…

IMG01288-20100723-1331

kalau taknak apa yang Clinique offer, can opt to Clinique notbook macam nih.

IMG01364-20100725-2113

tapi saya sebenarnya dapat nih, the Clinique manicure set! cantiknya kotak packaging diaaaa!

IMG01365-20100725-2114

oh comel comel…lawoo! giler nak tukar ngan notebook tuh, buku tulis aku melambak2 ado…ini paling best!

IMG01367-20100725-2114

wpun yang aku pakai tak semua, tapi oh packagingnya yang cantik, putih bersih silap besarlah lah kalau tak amik. it s free gift for your birthday, so sapa2 user Clinique tunggulah surat dari Clinique and they will send the card for you to collect at your nearest counter. anw ni kang mesti ramai yang nak suh aku belikan Set 1 – 4 Clinique atas tuh, insyalah boleh boleh. tapi satu syarat aku yek, jangan ko tanya apa yang sesuai ngan kulit oily dry yang ko pakai plak. i m not your skin specialist, aku boleh jadi PS belikan jer kalau nak advise tang mana sesuai ngan kulit ko tu memang bukan bidang aku sesangat.

maunya idak, kang aku suh amik mana2 Set, buatnya teruk muka ko dah nama aku yang naik….oh pehlis, saya sudah ada banyak masalah jangan ko bagi aku masalah baru.

Comment: 21

Clinique makes you look better, longer…

Hi – All entries plus RM’s episodes for Project Alpha are at the bottom of this entry,  Clinique is a sticky mode entry for 48hours :) Thanks all!

IMG_0952

Do you remember, almost a year ago, saya pertama kali menggunakan Clinique? From the air paip user, and spent more than RM500, for the first time spending on Clinique’s items. That was the first time saya spent skin care product.

It was the right choice. Lots of you have commented in these entries:

http://redmummy.com/2008/10/10/my-new-facial-set/

http://redmummy.com/2008/10/12/the-clinique-set/

http://redmummy.com/2008/10/16/ai-love-clinique/

http://redmummy.com/2008/10/17/clinique-preview/

http://redmummy.com/2008/10/28/cliniques-foundation/

http://redmummy.com/2008/10/29/clinique-facial-class/

http://redmummy.com/2008/12/19/additional-clinique-set/

http://redmummy.com/2009/05/20/clinique-and-simple/

IMG_0970

Redmummy, please come to Clinique Pavillion with an empty face

no need to make up? Yeyyyyy! I love going out without make up, tq Julin!

korang kata and sokong bila saya menjadi user Clinique. Dan doa kamu supaya saya menjadi ‘part of Clinique’ became true. I ve been called by Clinique through Nuffnang, for the skin care test :)

It was a very nice morning, few weeks ago, saya datang menadah muka, was welcomed nicely by Julin from Clinique and was then introduced to my Senior Consultant for the day Susan Kaur.

IMG_0991

Ok ok back to my my experience di Clinique Pavillion, I m quite ‘terer’ already lah skit pasal Clinique tapi bila 3 jam lebih duduk dengan Susan Kaur, ai said to myself ‘wow, I never knew that after a year, kulit ku sudah berubah’.

guess what, dulu saya adalah oily skin specially on the t zone area. But selepas setaun, kulit saya sudah tidak ada oily lagi, cuma ada sedikit dry. But the gebuness of cos lah maintain, katanya pakai Clinique dah kat setahun kan.

IMG_0984

Being Clinique’s customer, tak pernah saya rasa tak puas hati with the service, sebagaimana saya dilayan baik di Clinique’s Isetan KLCC, begitu juga di the one and only Clinique’s store di Malaysia. Takkanlah aku nak tadah muka tak belajar apa2 kan, ai learnt everything from a to z.

Below are the list of product dari Clinique yang suits me, yang  sesuai untuk saya.

IMG_0965

macam banyaknyaaaaaaaaaaaaaaa kak red weii nak kena tepek kat muka!

Iskk sayang oi, beauty is not only painful but to make you look better and longer. Amiklah contoh saya sendiri, seorang yang dahulu muka sememeh, but with the 1 2 3 steps, apa jadik?

Susan started the skin care check first, tengok apa yang aku pakai earlier supaya depa leh retrieve balik mana tau kena ada changes kan. Best kat Clinique nih, they have your record. Wpun aku sokmo beli kat Clinique Isetan KLCC tapi dalam sistem depa sentiasa ada my record everywhere, anywhere boleh tau apa product yang aku pakai.

IMG_0986

Wpun saya datang tanpa make up apa2, tp pagi tu pun aku datang ngan takde calit apa2 gak facial skin care product Clinique. Kira kuor umah tu kosong giler, moisturizer ke sunblock ke, bedak pun memang kosong tak pakai…

IMG_1009

bersih suci tak muka ai la nih? Wuii itu selepas wajahku digodam dengan 10 items from Clinique. Bersih kan?? kan????????? nampak sesuci bayi merah kan? Weiii , betullah, you gotta agree with me, kalo dak kang aku tak nak cite pasal the best of Clinique. Ok semua angguk yer….right, let s move on. :)

So apa yang aku pakai dalam bebanyak tuh…simple as it be.:

1.    Make up remover (ingat ye wpun kamu tak pakai make up, tp kamu tetap gak kena remove muka korang tuh ngan bedak2 halus mulus yer, even bangun dari tidur pun, kena gak pakai tau)

2.    Liquid Facial Mild – sedap aa pakai nih, dulu aku beli amik yang hok soap, pastu dptlah freebies dia kecik size, tp la nih dpt yang bapak bagak, ai likeeeeeeeeeee!

3.    For Clarifying Lotion 2, a year ago saya pakai number 3 coz I had an oily skin, but setahun dah berlalu, kita tukar amik number 2 pulak. Eh ni kena pakai ngan cotton ball yer, jangan ko pi tadah kat tapak tangan plak.

4.    I can skip terus pergi ke Moisturizer, but in between I applied the Derma white brightening moisture mask and Derma white lab bright fortifying complex

IMG_1032

Siap dah buat skin care takkan aku nak balik ngan muka kosong, so Susan yang baik hati make up kan ai with their light make up. Basic tu korang dah tau dok, base, foundation, concealer, eyeshadow, blusher, eyebrows, lipstick etcs..

IMG_1024

Geram lah ngan make up skang nih, aku rasa nak kaup jerrrrrrrrrrrrr sumer product Clinique nih bawak balik, tak kiralah yang skin care or the make up set. Macam2 tol koleksi make up depa, yang baru yang lama yang buat muka ko panjang tirus lurus bulat, semua comes in 1 package.

IMG_1087

Ya, thank you to Susan for making me look better and longer. Longer ke mana? Longer lambat sket tua lah. Umur dah 34 taun tp tak nak lah cam umur 44 taun, biarlah umur 34 tp wajah nampak younger or sesuai ngan oh ok lah tu umur 34 ha gitu bila orang cakap.

Best kalau orang tanya:

eh you pakai apa? Takkan air paip?

oh tak mainlah air paip, dulu leh lah, skang I dah pakai Clinique wpun baru setahun jadi loyal customer Clinique marrrr

IMG16917

Turnaround Concentrate Visible Skin Renewer  is to be used after the 1,2 steps, before the step number 3. Ingat ye step 1 is the mild soap, step 2 is the clarifying lotion and step 3 is the moisturizer, tak kisahlah gel or lotion. But nak senang ingat Turnaround Concentrate Visible Skin Renewer is like a serum, to be applied on your face, avoid eyes area.

IMG_1109

The best of this pasal Turnaround Concentrate Visible Skin Renewer boleh mempercepatkan lagi proses exfoliate skin muka kita supaya kita boleh mengucapkan selamat tinggal pada kulit kita yang dahulu kering, kasar dan tak bermaya. Selain dari Turnaround Concentrate Visible Skin Renewer, Clinique has also come out with 2 additional products of Turnaround franchise:

One is  Turnaround Instant Facial, ini macam mask gitu. A 5 minute pampering mask that  can be applied on our face. Pakai for 2 to 3 times a week, apply gently kat cleansed face, jangan kena kat mata yer, leave on for five minutes, cuci ngan warm water and gently massaging over skin slowly. Wuiii! Aku suka gak nih, ada aku beli ni masa baru2 benda ni kuor dulu kat Cinique.

Another one is Turnaround Body body smoothing cream. Ini specifically utk badan kita, macam for shoulders, legs, nees. Kan kita nya dead skin cells susah sangat nak ilang kan, so kita pakai Turnaround Body body smoothing cram akan buat kulit kita lebih soft, silky cream dia tu spreads over the entire body tanpa meninggalkan kesan greasy. Best to be used twice a day and jangan ngada2 letak ni kat muka plak coz dah tentu ni untuk badan kita yer.

jadiknya takde lah nampak dari jauh 3 batu ‘oiii budak muka dot dot dah sampai’

ada pehem????

IMG_1110

Turnaround Concentrate Visible Skin Renewer harganya RM250 for 50 ml and untuk 30ml harganya RM190 adalah sangat valuable for a long term process to our skin. For you, since you are reading RM’s blog, aku buat special announcement, to those yang dapatkan this Turnaround Concentrate Visible Skin Renewer skang nih, dari 28th September to 11th October 2009, at any clinique Counters, kamu akan dapat the promotion to receive a FREE * All About Eyes 7ml. Means kamu beli Turnaround Concentrate Visible Skin Renewer, percuma sahaja dapat All About Eyes. Wah ini pun aku pernah ada pernah beli and in my collection. So I know what s the best.

Sebaik kamu membaca entry ini, sudah hampir sebulan aku menggunakan Turnaround  Concentrate Visible Skin Renewer, kamu nampak tidak perbezaannya? Memang ada, kalau korang dok depan mata aku live, lagi leh nampak clearly. If last time kalau saya tak pakai make up, gerun gila tengok muka aku kan, hahahahah skang serius memang you can see the different.

The power of Turnaround  Concentrate Visible Skin Renewer!

IMG_1102

Part of that, Clinique bukan sahaja sesuai digunakan untuk kita mak2, yang teenagers pun sangat sesuai. Those yang ada jerawat2 batu pun sesuai tau. Masa aku lepak 3 jam kat Clinique Pavillion nih ada teenagers lam 20 taun or less depa ngah buat mask ngan Sulin, another Senior Consultant of Clinique, ha bolehlah you all bawak anak2 korang or adik2 sapa pi Clinique yer.

Tak kira mana2 kaunter, you will be treated nicely by them.

IMG_1082

N one tip yang saya belajar, always leave your house with sunblock! Pada anak2 kecil kita, wpun depa pi sekolah, sedari depa umur 10 taun, kita kena pakaikan diorg sunblock. Aku memang dulu menyampah nak pakai sunblock tp lepas dah tau kesedaran diri on the important part of sunblock, hari2 aku belasah sunblock. Wpun kita kerja kat lam ekon, still you are getting the sunlight what……

ingat ye, Gegirl umur ko 10 taun mommy akan pakaikan ko sunblock Clinique (sirman, jangan protest, like mommy like daughter yer)

IMG_1121

Udahlah muka nampak berseri, baju pun sesuai dengan konsep Clinique arituh… Sama lah jugak ngan dress ai yang cantik nih, ai got a comment that people pun suka ngan concept dress saya yakni ‘ibu yang tak muda sangat tapi nampak muda through Clinique’s product’

IMG_0929

You can find Clinique at any big malls in Malaysia, Singapore, Brunei and all over the world, but di Malaysia hanya ada satu sahaja Clinique store, stand individually located di 4th Floor of Pavillion. For those visiting Isetan KLCC and the Pavillion, do mention Redmummy, u might be getting lots of freebies :)

Untuk lebih seronok bersama Clinique, you can always visit their frenly website. Oh yes, saya juga adalah Personal Shopper untuk kamu for Clinique’s product, tak sangka kan…taun lepas aku seru2 Clinique panggil aku, dan setahun kemudian aku disambut ‘hijau’ oleh Clinique…

IMG_1088

actually ramai antara kita salah paham, we tot Clinique is very expensive product, like so much mahal sampai kita tak mampu langsung nak membeli. It s not. Clinique actually is value for your own money. Contohnya macam 3-step skin care system tuh, only cost you RM1.62* per day jer but depending on the usage lah. So untuk harga yang tak sampai 2 ringgit je untuk mentouch up muka lebih kemas berseri dan cantik. Why not?

Redmummy for the looking better mode :)

Khidmat pesanan masyarakat Clinique is brought by redmummy.com

Comment: 56

I love Clinique…

IMG17372

yey my Clinique’s SA sudah kembali pulang masuk counter Clinique. so aku pun laju lah turun mengadap tadah2 muka kat dia. nak beli 2 benda….amik free gift satu 2 yang ada. and satu lagi free gift foundation untuk Ms Lemb. Dia nya stock dah abih tp saya seorang kakak yang prihatin, selamba kodok je lah mintak untuk kawan baikkan.

IMG17371

hi leh kenalan kak?

do ai know you?

ai lap u lah kak red!

IMG17374

Sham Bangkit Santan yang famous di RM. 2 taun dia repeat letak sale dia kat RM, kalau dulu dia amik entry, tapi kali ni dia tepek kat side bar jer. mementang sudah nama kekal di RM gitu kan. She came down to KLCC purposely anto bangkit santan saya, and semperit kawannya. suh paksa aku try gak so that taun depan aku order. alo  masuk RM’s Promosi Puasa Raya lah Sham kawan ko tu….

thanks again for the bangkit santan.

not forgotten to Yaty Beckam yang bagi saya kuih tart, through Ayu Tart, yang juga saya temui di Bazar Ramadhan Tasik Permaisuri few days ago. Ayu Tart pun bagi tart and marble cookies, tapi gambar tak jalan nak amik sebab Fifin dah siap2 susun lam gobok lah. Tingkat atas pulak tuh. satu hallllll aku nak memanjat sok2 nanti nih.

IMG17377

apa istimewanya up-lighting liquid iluminator nih?

sblm pakai blusher pakai ni dulu kat pipi, pastu baru apply blusher….konya blusher tu lagik naik kelembung pipi and nampak shading lama jerrrrrrr blusher tuh. takdelah nanti terpalit2 separuh ada separuh cepat ilang. the price is RM100 from Clinique. ai got the sample arituh, bila dah abih wahh suka lah mendalah ini

IMG17379

n oso Sunblock for my face yang jam2 ni jugak dah abih. free gift dapat sunblock hok ijau samplenya lam bekas putih tuh and cherry gloss. up to me nak amik free gift hok skin care or make up, since dah banyak nau koleksi skin care, amik je lah gloss tuh yang dah tentu akan abih anytime gak.

yey nak raya yey!!

sblm raya kita buat last post touch up untuk entry make up….kerna selepas iniiiiiiiii, melambak advertorial make up aku nak post lam blog nih.

Selamat ari raya korang...special wish utk korang kat entry ni ha aku dah buat dari smlm dar

Comment: 3