Clinique Facial Class…

product yang Clinique pakai untuk menempekkan kat muka aku ni ha for the Facial Class 2 wks ago

lam bahasa melayu nya product purple ni untuk membuang make up, x yah air, tempek je kat muka kau, pastu baru basahkan kasik clear

ini apa ek, alah lupooo, hah..ini pun make up remover gak, ada aku dapat tp aku simpan for travel kit

ini mende yer…lupoooooooooo! tp ditempek gak lah kat muka aku. eh soup ha souppp, tp ai dapat yang beku cube soup kuningnya.

.

ini lak toner, muka ku sesuai ngan Toner 3, fink kaler

gini sik gayanyaaa

pastuh pakai menatang kuning nih ha eh aku malas lah nak tulih apa ke namanya, coz kang korang x pakai clinique lotih acik nak ngamik barangnya nak belek nak type. malassss tau. nak siapkan entry ni pun masa cuti deepavali tu ha…ha yang ni best tau, ala2 gel gitu, aku rasa ni antara punca utama napa pipi ku jadi gebu :)

kalo yang kuning tu pakai waktu siang malam boleh, yang aku pegang ni lak boleh pakai malam jer, siang x yah…

aaa x tau, tp aku adalah menda nih, sama bih kurang jer ngan atas tuh..aku dpt free jer kecik sket dr size yang aku pegang tuh

itu ak sunblock, saya x de. dia suh aku beli tp aku x nak, aku x de masa nak hegeh2 pakai memacam gayak pi opis, sunblock ni pakai waktu pagi before we apply the foundation. aku pikir alah aku keje lam opis x yah aaa sunblock segala nih

abih segala mak nenek facial pencuci toner bagai, kita pakai lak foundation…cara dia pakai ngan cara aku pakai hehehhehe, aku nye pakai kan, ahahahah very the simple gila. dia nye pakaikan punyalah berhati2. tu paasal dia jadi beauty advisor.

n dia taruk gak blusher.

pastu dilukiskan kening, x yah terang2 sangatlah coz dia tanya aku nak buat make up tebal ke light, aku nak light jer lah, dah tentu aku kena balik opis pastuh…

pastu dia pakaikan eye liner yang hok liquid, saya memang x geti lah pakai jenis2 liquid nih, aku biasa ngan glimmerstick jer

n ni lak pakai eyeshadow…

pakai earth brown kaler, kan ai dah ckp aku x nak kaler merapu2

ko dia nya mascara…saya bukan pencinta masccara, tiap kali aku pakai mascara kompem aku mengantuk. pasal aku rasa mata aku berattttttttttt jer. n lepas je dia pakaikan mascara nih, petangnya mmg mata aku dah x dpt ditahan2 lagik…

taraaaaaaaaaaaa, udah siap :)

eh belom siap lah…dia taruk loose powder, alah x penting pun tp sebab ni Clinique haruslah semuanya depa amik kira

n gloss, saya kan x suka lipstick sangat…

dah siaplah ni kot..simple and nampak fresh wpun x nampak cam umur 23 taun yet

she s my beauty advisor, namanya Chloe…pasni aku datang je akan terus mengadap dia,

as a courtesy from Clinique, they gave me the free sample of the scrub and mascara…dedua aku simpan for travel kit purposes jugak. coz scrub yang aku dapat pun baru suku pakai x abih2 lagik…

kalo saya mahu beli apa lagik dari clinique yeah..ado kot, tapi nantilah, x berapa penting.

so far kan saya masih lagi berjadual pakai product depa nih, coz kan aku dok hasut diriku sendiri ‘bayo mahal bayo mahal, jangan bazir, sila pakai’ tu yang ada motivation sikit yo.

anw ai m supposed to put the Clinique’s entries sume as Clinique tapi aku dah malas nak rombak so if you wanna read all Clinique previous entries, carik kat Facial ye. Search button untuk blog merah aku ada kat bawah kanan main page nih…pilih la korang apa yang ko nak search kan for this red hot blog.

Ai love clinique :)

since ramai yang tanya bape….debak debuk yang aku amik 2,3 barang jer tp dapat macam2 free kits kan coz ngah offer masa tuh so total up ai paid RM545 ke 565 haiyak lupalah, around that ler. janganlah ko tanya napa mahal benau, toner sebijik tu jer dah kat 100 inggit. yang satu lg tuh harganya je dah kat 300. pasni pun, yakni taun depan ler pas dah abih sume nih, aku hanya akan maintain the 3 tu jer, soap, toner, yang kuning tuh, ngan satu lagik not in the picture. lelain tu dah beli mintak le tadah tangan percuma barang2 lain, oh btw, for official make up pas nih, tadah je muka kat Clinique, since Chloe knows me already, nanti dia make up kan lah…FOC.

Comment: 23