Facial

U want make up PAC and Biore Cleansing Oil..?

IMG12370

Biore Cleansing Oil, all the way from Singapore. I m helping a fren selling this in Malaysia, RM60. jamin ko carik kat msia and indon tarak!

RM60 inclusive ngan postal/delivery charges. ref to Biore Cleansing Oil, can dig here.

Tapi, a fren tak bawak banyak, few bottles ajer, so sapa cepat dia dapat, I open the selling entry either this Friday or next Monday. this one is based on sapa cepat dia dapat, kalau ramai sangat nak, my fren will bring more for her next trip.

RM’s recommendation: yes to grab! kalau shu aku dah abih pun, not gonna continue the Shu since it s more expensive than Biore Cleansing Oil. u use heavy mascara ke light mascara, this is the best to use.

IMG11191

Pigment stack of PAC from Jakarta Indonesia

IMG10572

Pearly palette of PAC from Jakarta, Indonesia

the pearly palette for 8 eyeshadows colour and pigmet stack of PAC, both dari Jakarta, Indonesia, pun akan dijual secara rasmi di RM sini. aku tak dpt yet the numbers of pcs, even bila nak dapatnya pun unsure yet.

but ada buyers tak?

kalo ada buyers, saya akan pastikan the sipolan to buy these set as many as dia can lah yer….

even harga pun aku tak dpt lagik, of cos due to dia bwk masuk so segala mak nenek charge dia kena kira lah kan. but dont worry lah, worth to buy…

my recent make up di RedGlow yang korang tengok teaser semalam adalah from PAC palette tuh jugak..

apa lagik clients aku nak jual ek..

think so far these 2 are confirmed already, insyallah.

so mau enggak? u can leave comments kalo ko nak ke tak nak, but u can also shoot me an email. of cos, the order will take place once aku bukak dalam single entry jualan for Biore Cleansing Oil and PAC ni sendiri.

To be fair, no hint…kang ado lah pulok yang meroyan kalo dia dpt dia x dapat..

ni konsep, sapa cepat ko ngap!

Comment: 12

Biore Cleansing Oil!

IMG12370

tak sah lah kan kalo x dak entry make up

saya akhirnya mendapat jugak Biore Cleansing Oil, all the way from Singapore. kat kl takdak, kat indon pun tak dak yer nih…

kak ann spore or the shopaholic mama or one of the vogue-u yang belikan for me, (aku bayo tau bukan free mende nih) then dikirim through my fren yang setiap minggu turun naik kl dr spore.

makan masa nak bawak coz member aku tiap kali terbang spore kl tak check in the luggage, semuanya hand carry, so biore nih lebih dari 150ml yang ditetapkan dek spore’s custom plakkkk

IMG12371

it s not as good as shu uemura, of cos!

but it s wayyyyyyyyyyyyyyyyyyy better than clinique or apa saja brand yang aku penah cuba dalam cubaan menanggalkan mascara specially. make up mata lain x dak masalah bung, tang mascara tu yang kita kena kira sesangat yerrrr…!

sesapa pi spore, silalah beli, n buat jualan kat kl wahahahhahaha….

eh serious, the price was only SD14.90 kot, lupa lah…tp minus plus jer lah. so convert lam RM30 lebih jerr….

korang beli, meh aku jualkan, mark up lah sikit for service charge, ater bawak borong dari spore, bukannya senang.

deal?

Comment: 10

Wedding Purple di Putrajaya

IMG_0522

kain batik utk pengantin duduk di halaman waktu upacara bersilat…

at first aku pikir, eh gini jer pengantin nak duduk, adat Jawa cengginilah kot kan…

rupanya depa katup kerusi putih lawa pengantin tuh ngan kain batik, ye lah kau kotnya bawak kuah jatuh tumpah, wuiii, sian pengantin.

IMG_0566

we finally di putrajaya, AGAIN! barulah hari yang betul, ari ahad, not saturday! hehehehhe…..harus pergi wedding nih, sesangat. aku kenal si penjemput wedding nih dari aku kecil lagik…

lg pulak mak ajah n pak aji kat umrah, lagilah kami kena mengadap sembah…mewakili ibu ku mar…

IMG_0583

adik ipar aku ni dah makin tombam lar…harus aku bagi dia SIY, iskk…ko dok umah bagai dipam2 lah pulak badan ko kan

IMG_0594

orang sblh makan tak hengat….sirman’s batik is from Bandung.

IMG_0572

My alang’s wife and anak2, pun aku angkut sama gak…mcamana saturday tuh pergi, sunday pun pergi lagi sekali same package jugok. my SIL ni pun housewife jugok.

IMG_0542

abang abang..sblh dewan wedding ada playground, kau kan! eii….menyelinap mencicit lari, aku ajak makan pun ke main payah.

IMG_0561

tapi akhirnya aku berjaya gak tangkap abang bila dia datang mintak air, langsung aku suh dia pegang pinggan nasi ikut mak amik lauk, and nak tak nak tak boleh lari kena jugak makan nasi. abang ni payah tol nak makan nasi lah…eiii!

IMG_0562

tak nak lauk lah mummy

bih tu nak makan nasi kosong putih semata jer?

ha makan kau, selagi tak abih makan jangan lari pi  memana…

IMG_0605

sirman dok tak udah2 makan, meh lah kita amik gambar sendiri….huhuuuuuuuu!

IMG_0614

baju kurung aku tuh, baju raya taun lepas, raya pun tak berpakai, kalau telek belek sesungguh, batu2 labuci ngelip2 dia tuh ke main mahal gilos. tulah baju terakhir yang aku buat ngelip2, tak nak dah bayo memahal, sudahnya tak pakai pun for raya. masa sabtu yang salah wedding tuh aku pakai kebaya bandung, malas heh nak pakai balik, udah masuk basket for washing.

IMG_0616

menunggu pengantin bilolah hai nak berarak, sib baik le makan dalam dewan, dptlah sipi2 ekon and kipas. atas pala aku tu betul2 ada kipas, sedap jer aku berpesta angin hiks….

IMG_0618

my sister’s family pun ado, tp dia plak takdak, she went to terengganu for pakcik aku nya wedding, kira ikut pi menganto belah lelaki lah. so suaminya dan anak2 nya je yang datang wedding nih…

IMG_0623

tiba masa untuk berarak…satu side pengantin perempuan tunggu sama orang silat and orang kompang

IMG_0641

satu side lagik pengantin lelaki dan orang kompang jugok. pastu tengok pesilat2 handal bersilat hiks…dulu salah sorang adik aku kawin, selain dari pesilat2 jemputan, pak aji pun bersilat sama. ooohooo! jangan ko buat baran ngan pak aji aku, kang kuor silat pesaka dia….

aku dah penah nampak dia mengamuk silat masa kekecik dulu :)

IMG_0660

anak2 yang jakun, dari red family……….

IMG_0687

ibu merah yang jugak jakun nak tengok pengantin…bosan aa dok dalam tuh tunggu pengantin lambat nau kuor

IMG_0704

si pengantin perempuan tu aku tak kenal, tp makpak nya aku kenal sesangat…konsep wedding depa purple, macam2 lah purple yang ado. minat ungu ye dik.

nanti sok bukak blog purplemumy.com plak yer

eh tak gerek lah bunyiknya, redmummy gak sodap :)

IMG_0724

ayo sirman, aku suh dia pi amik gambo mak andam ni dedekat, jejauh plak dia snap. cantik lah kain baju tudung kakak nih……serious lawa cantikkkkkkkkkkkkkkk!

design saya nak cilok ye kak…

IMG_0711

sirman, u pi depan pengantin perempuan, suh dia tutup mata, snap gambo mata dia yer

dan ini hasilnya!!! iskk….orang suh lain, lain yg dia buat. sirman ni memang tau, berat mulut btol…

nak je aku amik camera and pi kat pengantin perempuan tuh…

dik lawa make up, meh tutup mata sket, akak nak snap tengok make up mata adik :)

tu kalo aku ler yg pegang camera…

IMG_0715

huii, jauh woo sirman ngan kitorg, dia punya zoommmmmmmmmmmmmm! x sesia mak invest!

IMG_0720

perasan posing lagik…my brother and sisters in law…

IMG_0722

2 flower girls..comeinya dia. waktu ni gegirl adalah duduk mengadap poyo tengok budak2 kecik nih, ngan harapan

kita pun nak jadi flower girl jugak

oi sapa nak kawin, meh aku bg pinjam gegirl jadi flower girl!

IMG_0719

posing lagikkkkkkkkkk!

alo sirman udah2 ler oi, mohlah balikkkkkkkkkkk….

IMG_0737

ha ada pun nganibu bapa pengantin. yang kakak baju purple tuh and suaminya adik2 angkat mak aku. waktu dia baru menginap mula2 dok kerja kat KL, setempat kerja ngan mak ajah di SMSS (mak ajah was a Chef di SMSS, sapa students SMSS??) so kakak tuh tumpang umah kami.

sampai bertemu jodoh dengan suaminya yang turun bekerja kat SMSS jugok. depa la nih menetap di kuarters gomen lah, kat putrajaya…

sebab itulah aku katakan wedding ini kami wajib pergi..

kadang2 kakak tuh lah yang jaga kami kalau shift kerja tak sama ngan mak

dan kadang2 kakak tu lah jugak yang cebokkan adik2 aku waktu depa kekecik

bapa puluh taun da……….sampai dia sendiri dah menerima menantu!

IMG_0732

alo sirman jom lah balikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!

korang kalo tengok aku sorang2 kat memana event tu, it s wrong, aku datang berlaki kalaupun kadang2 tak bawak anak. tp sebab sirman tu tak melekat ngan aku, dia pusing satu dewan mengamik gambo. ada 300 keping gambo dia amik, aaa aku letak byk ni jer. x larattttttttttttttttttt!

IMG_0742

red family yang jakun, asal wedding jer mesti nak amik bunga penanggar nih…

wedding aku dulu red theme hiks…

selamat pengantin baru untuk semua yang kukenali, mahupun tidak.

abih tamat satu wedding minggu nih, weekend ni ada lagik satu wedding yang aku harus pergi. pun wajib pergi gak tuh. bukan setakat kena mewakili makpak aku, tp sebab orang tu family pakcik aku sendiri…

Orang2 sana, mari sambut saya di sana :)

Comment: 12

Clinique and Simple…

IMG10360

wah banyaknya koleksi….!

korang jangan tertipu yer…..tu combination from the beli and the freebies

IMG10362

ni ha jor yang boli, spray muka lak aku tertinggal lam keter, sirman tu kadang2 pakai gak aku nya spray muka clinique, rasa fresh je kan…alahai sian toner dah nak abih, arini finished oledi. itu sunblock pun sok lusa abih. syian syian.

beli bulan oct last year, just nice je lah…bape lama bulan saya jimat.

IMG10363

the freebies, aritu lagik byk free gifts dia yer tp udah abih yilek pocik. so skang aku hanya bergantung pada menda kekecik nih jer.

should ai get a new set…probably. but aku rasa aku nak amik hok yang penting jer cam toner tuh best, wajiblah ada. mosturizer pun boleh. sabun2 tak yah lah, pakai shu lah.

ha shu uemura tu aku tak beli2 lagik pasal…

menunggu Biore Cleansing oil yang standard nya sama ngan Shu Uemura. biore tu tak dak kat msia, even jakarta, (ai have checked!). so kak ann spore dapatkan for me and sending via my runner. nantilah once dpt from runner aku, aku buat posting lam nih yer.

betul ke senang hilang mascara aku tuh bila pakai Biore tuh, sama kengan Shu.

IMG10410

ini muka ari ahad, ahad letih nak mampus yer. tu bukan aku make up sendiri, si Maybelline yang godamkan…mana ngan seharian kat maybelline,lari balik amik anak2 pi gegirl’s gimnastik, sampai umah baru nak rehat pejam mata ada pulak orang nak mai…ha capek capek

IMG10412

memang rasa nak terbakar je muka iskkkk…penat kan..

IMG_8450

masa kat maybelline tuh, aku beli ni ha, Simple Cleansing facial wipes, bape inggit ye market, RM17. kak az ada promote (sila x yah google, kak az tu takdak blog lah, dia email aku hal2 make up jer)

IMG10414

so sebab aku pakai mascara Maybelline, yang ngiau ngiau cat eyes katanya….shu uemura takdak, biore tak dak, yang ado clinique nya make over remover tu je ha (oh saya tidaklah suka make up remover clinique, lelain ok, tp yang tu satu mmg tak sedap!)

so aku dok bawah kipas kat main hall and bertutupan mata ngan wipes nih.

IMG10419

jangan hangpa tenyeh2 plak, pas dah tekapkan, sapu buang rata sket2 slowly.pastikan cotton face ko tu tak terkoyak lah, kalo koyak nampak nau ko tenyeh mata ko tuh.

IMG10421

ha ilang dah eyeshadows kan… kan kan?

IMG10423

tp mascara and itu eyeliner bawah mata degil lagik dok. nak ilang. so pi lah menyambung cuci mata korang ngan clinique set tu jer.

seriously ai really need the shu lah, oi biore lambatnya ko nak sampai. actually aku tunggu je biore nih.

but thinking ahead lah jugakkan,kalau dah biore takdak kat kl ni langsung (not the one yang korang nampak kat kedai tuh yer, ni biore special one) baik le aku amik je shu tuh.

gilo lah kan nak suh kak ann supply dari spore tetiap bulan dan tahun.

kawan aku pun letih nak  jadik runner.

for each bottle,ada 150ml, spore kastam bagi hand carry utk yang 100ml jer. dah satu hal dia kena check in. iskk

IMG10387

make up cam nak rak…lupa plak aku dah jadik nenek. ini adalah cicit pertama mak pak aku. bermakna si baby boy kecil nih adalah cucu pertama along aku, abang sulong saya yer. baby ni gak dari anak pertama, anak sedara saya yang pertama. namanya Muhammad…umurnya skang 5bulan.

huiii…umur taun nih 34 aku jadik nenek, wpun nenek sedara yer.

umur aku 54 aku jadik moyang, ater kalo si kecil nih kawin umur 19 taun gak, dpt anak umur 20 taun. tak ke aku jadik moyang?

perkh……

ok saya nak pi sambung menampal muka…supaya cucu sedara saya sangka saya adalah ‘nenek muda’

:)

Comment: 26

Additional Clinique Set…

alo2 ni citer clinique lagi kay. kan aku janji last week nak mai 2 ari lepas kan coz ada the 6pcs free gift tu kan bila ko beli bukan best buy item at RM330 gitu. so sbb aku mc, idok le teman pi kan, baru smlm aku dpt pi….kekdahnya barang tu utk member aku nye adiah bday mar…

ha inilah orangnya ms lemb dan adiah bday nya ngah digelodak mukanya dek aida. kami ada budgetlah untuk adiah bday nya, so bila tanya2 dia ckp nak kan clinique yelah ater dok meneman aku soping kat sini haruslah dia pun nak join sekaki. tp ada 1-3 steps tuh x de utk dia nye combination tu kena beli kemudian bila product tu dah sampai.

lgpun yang tuh best buy RM105 tu nanti aku blogkan bila product tu dah dpt kat tangan ms lemb kay. cuma for this round, ms lemb kami belikan foundation dulu coz dulu dia dpt sample and she s happy with that one. aku penah blogkan if u remember lah.

so for ms lemb’s foundation cost RM100 (30ml) satu tube ni hah belah kanan tuh gambo atas (hahahahha aku nye loreal foundation 4 botol baru RM105 hiksss)….ater kulit dia sesuai sngt gak ngan clinique’s foundation kan. n pastu clinique bagi satu gloss percuma lah utk dia…

ok itu 1-3 steps lagik sekali aku bilang lain kali kuor blog kay, barangnya lom ada lagik. that s also from us the frens yang share2 duit belikan lah..

so dah aku bayokan RM100, aku kena tambahkan lagik RM230 utk dptkan the 6 pcs gift tu lah kan,kaloooo aku nak. tp alang2 mmg nak lah sbb aku sukerrrrrrrrrr, so aku add up ngan sunblock dermawhite SPF40/PA++ harganya RM130 and itu yang belah kanan tu lah mosture surge face spray, ini best lah, aku dah aim lama tp alangkan pikir kalo beli kena sekali ngan tuh ngan nih baru lah sodap sket gitu kan. oh spray nih RM100, so ngam2 for me 2 barang tuh RM230 and ms lemb’s punya RM100 yang kami adiahkan jadik RM330. yey!!!

dan aku dapat all the 6 pcs gift nilah, kita tengok from the left lah yer:

lip gloss, sun block gak for super city block, clarifying moisture lotion toner, liquid facial soap, moisture surge extra (depa cakap best selling nih so baik korang beli size harga beso RM160 yang aku dpt tu size kecik sample) and moisturizing lotion itu mmg my fav. hah gituuuuuuuu….

ok enaf with the clinique’s sopping. kang orang kata menadah muka ngan macam2 tp cam ado2 gak. korang rasa ada beza idak, farah dok cakap beza banyak sejak before and after aku dah pakai nih, so korang kata gimana? syikin mumysya kata pun ada beza after clinique nih. aku x tau. tp aku tau ada lah sket kot bezanya.

ai dengo ramai dapat bonus ek? meh lah beli kat clinique nih, tanam modal sket, kasi up up sket. ini bukan iklan berbayar, ni aku yg kuor duit sendiri bayo dptkan barang2 nih yer..kalo clinique bayo aku, kompem menda ni dok lam sticky mode.

roger and out!

Comment: 29