Clinique and Simple…

IMG10360

wah banyaknya koleksi….!

korang jangan tertipu yer…..tu combination from the beli and the freebies

IMG10362

ni ha jor yang boli, spray muka lak aku tertinggal lam keter, sirman tu kadang2 pakai gak aku nya spray muka clinique, rasa fresh je kan…alahai sian toner dah nak abih, arini finished oledi. itu sunblock pun sok lusa abih. syian syian.

beli bulan oct last year, just nice je lah…bape lama bulan saya jimat.

IMG10363

the freebies, aritu lagik byk free gifts dia yer tp udah abih yilek pocik. so skang aku hanya bergantung pada menda kekecik nih jer.

should ai get a new set…probably. but aku rasa aku nak amik hok yang penting jer cam toner tuh best, wajiblah ada. mosturizer pun boleh. sabun2 tak yah lah, pakai shu lah.

ha shu uemura tu aku tak beli2 lagik pasal…

menunggu Biore Cleansing oil yang standard nya sama ngan Shu Uemura. biore tu tak dak kat msia, even jakarta, (ai have checked!). so kak ann spore dapatkan for me and sending via my runner. nantilah once dpt from runner aku, aku buat posting lam nih yer.

betul ke senang hilang mascara aku tuh bila pakai Biore tuh, sama kengan Shu.

IMG10410

ini muka ari ahad, ahad letih nak mampus yer. tu bukan aku make up sendiri, si Maybelline yang godamkan…mana ngan seharian kat maybelline,lari balik amik anak2 pi gegirl’s gimnastik, sampai umah baru nak rehat pejam mata ada pulak orang nak mai…ha capek capek

IMG10412

memang rasa nak terbakar je muka iskkkk…penat kan..

IMG_8450

masa kat maybelline tuh, aku beli ni ha, Simple Cleansing facial wipes, bape inggit ye market, RM17. kak az ada promote (sila x yah google, kak az tu takdak blog lah, dia email aku hal2 make up jer)

IMG10414

so sebab aku pakai mascara Maybelline, yang ngiau ngiau cat eyes katanya….shu uemura takdak, biore tak dak, yang ado clinique nya make over remover tu je ha (oh saya tidaklah suka make up remover clinique, lelain ok, tp yang tu satu mmg tak sedap!)

so aku dok bawah kipas kat main hall and bertutupan mata ngan wipes nih.

IMG10419

jangan hangpa tenyeh2 plak, pas dah tekapkan, sapu buang rata sket2 slowly.pastikan cotton face ko tu tak terkoyak lah, kalo koyak nampak nau ko tenyeh mata ko tuh.

IMG10421

ha ilang dah eyeshadows kan… kan kan?

IMG10423

tp mascara and itu eyeliner bawah mata degil lagik dok. nak ilang. so pi lah menyambung cuci mata korang ngan clinique set tu jer.

seriously ai really need the shu lah, oi biore lambatnya ko nak sampai. actually aku tunggu je biore nih.

but thinking ahead lah jugakkan,kalau dah biore takdak kat kl ni langsung (not the one yang korang nampak kat kedai tuh yer, ni biore special one) baik le aku amik je shu tuh.

gilo lah kan nak suh kak ann supply dari spore tetiap bulan dan tahun.

kawan aku pun letih nak  jadik runner.

for each bottle,ada 150ml, spore kastam bagi hand carry utk yang 100ml jer. dah satu hal dia kena check in. iskk

IMG10387

make up cam nak rak…lupa plak aku dah jadik nenek. ini adalah cicit pertama mak pak aku. bermakna si baby boy kecil nih adalah cucu pertama along aku, abang sulong saya yer. baby ni gak dari anak pertama, anak sedara saya yang pertama. namanya Muhammad…umurnya skang 5bulan.

huiii…umur taun nih 34 aku jadik nenek, wpun nenek sedara yer.

umur aku 54 aku jadik moyang, ater kalo si kecil nih kawin umur 19 taun gak, dpt anak umur 20 taun. tak ke aku jadik moyang?

perkh……

ok saya nak pi sambung menampal muka…supaya cucu sedara saya sangka saya adalah ‘nenek muda’

:)

Comment: 26