PAC

Ole-ole from Jakarta…

IMG_6034

so ini akak dah tunjukkan the PAC lipstick pallette yang I bought from the Martha Tilaar Jakarta

tau tak bape taun dah pun masih lagi the pigments of the eyeshadows masih lagi ai pakai. tak hehabis lagik. 2 tiang berdiri lagik tuh. but yang palette dah jahanam, si Zeeshan punya angkara, masa dia kekecik dulu, dapat dia selongkar.

IMG_6082

at the airport, ai beli the duo sets of these 3 sets of perfumes. Malas nak bukak the plastick bags tuh, excited nak susun cecantik molek at my new bathroom in TM’s house.

IMG_6086

The Martha Tilaar sets pulak, the scrub and 3 body showers. pun dok tunggu time je nak susun at my new TM’s bathroom. hahahahah bila le nak tayang TM’s house kan.

Rumah dah siap, alhamdulillah.

Tunggu pengakhiran the final touch up and pindah masuk. Insyallah, siap je semua lagi ada satu lagi final stage kita nak buat, terus pindah. Ramai giler dah tanya aku bila nak buat house warming, dik oi, no house warming this year, rasanya tak sempat. Akan ada rezeki lebih, kita buatlah house warming, insyallah. Dedoa.

Thanks for reading my Jakarta journey, see you again Jakarta, insyallah ada rezeki tahun depan lagik. Ole2 lain yang dibeli di Jakarta, ada masa ada pakai ke kita will share sini. Memang some dah pakai pun.

Comment: 6

MAC’s pigments yang sebijik wt PAC’s pigments

IMG21354

MAC’s single eyeshadow RM58, gloss RM63, blushers RM105, mineralize blusher RM95 ….semua promo colours baru di MAC

IMG21356

MAC has a new promo, again and again. not the Lady Gaga’s lipstick, itu April baru sampai malaysia yek Pearly :) lamo dah acik tak beli make up, asik dapat from sponsors je kan, tp aku harus turun ngendap MAC coz ada PS job nak kena tengok. aiyok Kak Pah suh checkkan Bobby Brown, si Joy suh checkkan dia nya SKII pun aku tak singgah lagik.

pelan2 ek. nama pun aku keje kat klcc but tu lah tak hari2 aku turun. kadang2 pi wing nih, tak pi tengok kat wing sana so tu yang tak leh nak dptkan apa yang korang nak suh rikikan tuh.

IMG21355

The eyeshadow pigments tiru PAC hohohooooo! 4 stacks sama jugak yek ngan PAC gak but tu lah kaler nya bih kurang sama je dalam satu stack nih. but ada satu 2 kaler yang aku suka pulak. sokay can get the sample lah later2. it has like gold, greenish, and brown emas pun ado….cantik for satu kaler gold yang aku takde langsung dalam PAC pigments.

harganya lagi mahal, this one satu stack pun RM135 kot. PAC is selling only at RM90. ada lagik ye stock saya pegang kalo awak mau.

IMG21357

kaler2 more to pink purple pun ada gak dalam stack MAC nih. semua kaler tuh aku ada dalam pigments PAC gak so tak kisahpun if tak dpt sample. btw saya belajar few tips lagik from RedGlow on the penyimpanan barang2 make up.hah korang mesti nak tau apa tipsnya sama gak. boleh boleh. pi je attack RedGlow’s site, mesra2 kat situ nanti depa sharing the knowledge.

IMG21366

pompuan yang malas nak make up, dah pi kelas RedGlow pun malas nak touch up muka. hishh…mak sental muka tu kang. gilerr korang tak kenal mak budak nih…ingat tutup mata orang tak tau gamaknya. ada bape puluh readers RM yang dah pi kelas RedGlow, seronokkan? aku nak pigi lagik lah….

sapa nak pi ngan ai ek?

moh kita pi kelas depa reramai. nanti kalo Mac or April nya kelas dr RedGlow dah kuor kat site, kita pi ek ek?

alo ada yang nak pi ke idak?

Comment: 11

Make up Jual Jual Juallll!!!

IMG_3322

PAC Palette Blushers

Bought at RM110

CODE: RMPACB001

Selling price – korang letaklah sendiri

the highest price will be yours, ada 4 or 5 colours yang saya tak pakai langsung…Contact Red for your price.(currently ada offer dari reader letak RM70)

bagi reasonable price lah, kalau offer 10 inggit memang sangat melampolah kan.

************************************

IMG_3328

PAC Palette Matte eyeshadows

Bought at RM150

Code: RMPACE001

Selling price – pun sukatik koranglah letak harga sendiri

adalah kot pakai 2,3 kali specially the brown, kaler lain mmg ada yang tak berusik. Contact Red for your price

(currently ada offer dari reader letak RM70)

saya let go yang ni 2 dulu coz terlampau banyak sangat make up set yang oi kekdahnya.

************************************

btw for Pigments PAC masih lagi ada stock if ada sapa2 lagi yang nak order yer…aku takkan let go my personal pigments to sell coz itu memang fav, tu pasal gak aku galakkan korang amik pigments stock baru nih, kalernya sangat cantik and kekal compared than MAC.

IMG_3683

PAC Stack: Pigments (left 7 stacks only)

Price: RM90

Code PAC 0003

************************************

imageIMG_3685

PAC Stack: Pigments (left 5 stacks only)

Price: RM90

Code PAC0004

************************************

imageIMG_3679

PAC Stack: Pigments (left 3 stacks only)

Price: RM90

Code PAC0006

************************************

Biore Cleansing Oil ni sangat famous, dibawak dari Singapore coz kat Msia takdak, aku baru dapat new stock sebab almost setiap hari ramai yang order Biore Cleansing Oil nih. keajaibannya sama dengan Shu Uemura Cleansing oil specially utk heavy mascara and act as make up remover.

IMG13203

Biore Cleansing Oil for Heavy mascara / Make Up Remover (similar to Shu Uemura):

Price: RM60

Code: RMB001

************************************

RM cant accommodate self pick up di KLCC anymore, so you need to collect di Bandar Tasik Permaisuri Cheras or for postal do add up RM10 for Matte /blushers and RM5 for pigments. For delivery by hand, runner bleh hantar within Klang Valley sahaja, that s to add RM15.

Tiada caj tambahan untuk Biore for postal yer….orang yang suh jual tu kasi free delivery gitu.

isi form lah kalau minat yek….

Order Form
  1. (required)
  2. (valid email required)
  3. (required)
  4. (required)
  5. (required)
 

cforms contact form by delicious:days

Comment: 7

In2It and PAC

IMG18848

info baru, untuk lukisan eyebrow biasanya aku pakai pencel tapi aku belajar ngan RedGlow sesenyap gak pakai yang jenis mata gini. kira kat market memang dah ramai pakai ni, i mean most of the product make up tak kisah apa brand ada keluarkan type gini lah. ada jugak yang lom kuorkan.

aisay tak nampak ek apa nya…background tu macam bantal bulu2 is elbow nya lapik. orang cam aku yang asik blogging berejam2 memang sangatlah kena ada segala accessories gini.

IMG18849

ni mata clearnya. from In2It’s brand. sebelum ni for eyebrow aku pakai jenis pencil In2It and touch up ngan liquid MAC. tapi bila pakai hok jenis nih kan lagi best and senang dilukis sangat. harga kalo tak silap aku RM15.90 masa aku beli. bolehlah buat ref korang.

aku amik kaler brown lah, kaler black tak kena langsunglah ngan kulit muka aku kot.

apa lg? bolehlah rembat yer. hallo….i can go to the most expensive brand tapi tak bermakna brand murah2 aku tak pakai. tengoklah apa jenis nya bagai, surely kena ngan muka sendiri. i m happy so far ngan eyebrow liner from In2It’s brand.

IMG18850

n this PAC aku dah berulang pi carik kat PAC guardian klcc memang takde code ni. Code 601. abih aku selongkar memang takde jual dah kat situ. sapa2 yang pi Indon boleh tolong kirimkan beli lipstick PAC ni code 601 tak? dapatkan aku 2,3 batang pun takper. sebab memang cepat abih. aku kan makan lipstick.

if ada yang turun naik kl jkt, yang leh tolong belikanlah. Pak Host dah balik kl mar, bermastautin kembali di KL tu yang aku tak leh nak kirim kat dia.

alo alo…..tolong yer. thanks.

Comment: 17

Comparing the MAC and PAC’s pigments…

IMG16368

kan pigments MAC yang aku dapat sample tuh kan…

katanya pun make up ke main membiak2 gitu, so ari2 tu mmg aku menerai most of the colours kay. dah 3 pigments of MAC aku tried, the gold, red and greenish nih…so not good lah texture dia.

tak pekat padat melekat kat mata sangat macam pigments PAC.

IMG16382

sib baik lah dapat sample jer….

kalo bayo duit sendiri, makan ati gak. satu pigments MAC tuh RM80 lebih harganya, baik amik pigments PAC, baru 90 inggit for 4 types of pigments.

IMG16619

mesti hangpa cakap alah kak red leh lah cakap pigments PAC tu best, sebab kak red jual. aku jual ke tak jual ke baik aku cakap mana elok mana tak elok. coz kan ko pi tanya those yang dah beli pigments PAC, serious depa happy with the business treat woo….

the pigments PAC memang satu product yang aku tak boleh nak jual kembali di RM coz supplier aku udah enggak ada mar…so apa yang tinggal tu, baik korang cepat sebat…

TnC as per this entry:

IMG_3683

PAC Stack: Pigments (left 7 stacks only)

Price: RM90

Code PAC 0003

************************************

IMG_3685

PAC Stack: Pigments (left 6 5 stacks only)

Price: RM90

Code PAC0004

************************************

IMG_3679

PAC Stack: Pigments (left 3 stacks only)

Price: RM90

Code PAC0006

************************************

aku suka gak dpt sample2 MAC nih, coz ada product dia lom kita pakai kita try dulu ok ke idak kan, dia nya eyebase memang out lahh, so not to standard Shu Uemura.

lain2 nya sample MAC yang aku dapat so far ok means ok yang bolehlah beli kalau nak try pakai gitu kan.

oo eye gel dia aku tak leh pakai, naik pedih mata, itu aku sedekah jariah kat SIL aku jer…

loose powder dia sedap

concealer MAC pun ok gak kot, biasa2 jer…

blusher dia best aaa, but aku tak pakai yang standard biasa nya blusher, aku amik limited edition, katanya limited so baiklah beli yang gitu dr yang gini yer…

tu jer lah

but ai just received Isetan nya Raya’s sale perkhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! kompem akan kusaukkkkkkk!! mau mau mau?? macam2 promo make up kauuuuu!!


Comment: 10