PAC

Purple Shu Uemura and PAC

IMG13633

gila kan, takdak flash cam gini gayanya matakuuu

IMG13635

tengok apa jadik ngan flash….dari atas nya zoomm

IMG13646

n amik depan2 with flash sket..ke sisir gitu hahahahhaha…

semua pakai Pigments PAC

eyeshadow and mascara je from Shu

IMG13661 IMG13662

IMG13660

ai went to Shu, to collect something from my belian yang kopak last week…sambil nunggu Didie layan customer, aku godam lagik make2 up dari Shu tuh….

aku adalah pengguna tetap Clinique and Shu, so basically kalo nak tadah muka, aku pi menadah jer kat Shu and Clinique, jangan pi masa sale lah, susah depa nak melayan…

n best part lagik aku suh dia do something with my eyebrows, calit2 ngan kaler pensel Shu tu lah…

IMG13665

seiii tebal weii bulu kening aku ko godam weiiiii

lipstick from PAC, tp aku tambah gak ngan gloss Shu…. :)

IMG13667

tangan aku kan gatal, datang2 pi usik eyeshadow merah dia, yang tak berapa best, pastu dah gelabah bila asalnya was purple colour ha camne ni pi gatai kan sangat nak letak merah..

so he rescued me, actually bley jer buat sendiri, ater dah jadi customer diaorg, wpun aku beli utk 2 orang kawan aku, RM1010 tuh…automatic bila ada masalah make up pi jer kat turun bawah.

tak yah nak pi jejauh to RedGlow :)

IMG13668

setelah ditouch up…

patut amik gambo masa aku kaler kan yang merah dia…merah dia tak best aaa, best lg merah PAC and merah Make Up Forever Professional…

IMG13672IMG13673IMG13670

ai m also a member of Shu too

ada lagi satu card yang aku ngah tunggu, jinggut tol bila lah nak dptnya…

sapa mau menumpang kasih sayang di Shu, lai lorrrrrrrrrrr

calling calling lah ai :)

Comment: 7

Nak bobommmmmmmmmmmmm!

IMG13468

a fren gave me these set, excluding the biore tu lah

boleh biore tu terbagi 2 kat buyer kiara, sib baik ler buyer tuh honest lady, dipulangkannya semula.

the set macam2 tuh aku bagi terus kat Jai and Rose from Big Mug Cafe of VA. daripada aku tak pakai buat perhiasan, terus sahaja aku passed pada Jai and the gang..

even the buyer pun tau aku nak bagi Jai..so anw, thanks to the buyers 2 orang tuh and thanks to Jai and The Gang for the kindness of being ‘pejabat pos’ to redmummy.com

IMG13469

3 hari berturut2 aku bertangga di cafe VA

as ai said, the check point to collect PAC and Biore adalah di VA…so 3 ari gak aku makan di sini…

to my fren a buyer, thanks for shopping at redmummy.com

IMG13470

beehoon VA nih sodapppp!

kalau makan ngah kuah2 dia ketitisan aku serupppp. For 3 nites in a row jugak, Sirman joined sekaki… our dating was supposed to be at outside of the world, wahhh world katanya, tp dah sampai umah, nak mandi nak pakai baju lai kuasa lah hehhh

It s saturday, ai wanna have a beautiful day with my family..

sian katil aku

asal weekend jer baru aku pakai dia lama sket than weekdays. so pahamlah kan kalo dah kuor cite katil….MENGQADA!!

Comment: 2

Promo on PAC with buyers…

IMG13278

remember pigments stack PAC aku?

hah nih…den nampak, ado kat kaunter PAC yang dah segan mati tak mau kat klcc. tutup je lah kalo dah gini gayanya. depa jual sebijik at RM39 (saksi ialah ayu the sun). satu bijik tuh ko darab 4 dah baper?  RM156 yerrr!

baik ko beli aku punya pigments, dahlah terang2 aku bawak dari Jakarta, pastuh for 4 stacks baru RM90!

order baru masuk coming soonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!

only for pigments stacks. tp memandangkan record nak chase payment agak emm….

aku terpaksa nanti bukak deposit, ado deposit, aku reserve, takdok deposit, aku tak layan…ko cancel order ko, deposit ko burn!

sian kawan2 aku, camner ler depa sume nih buat business online ek? tu pasal aku tak berapa gemor nak buat online business nih….satu sebab nak chase payment, reminder kena anto berkali2. eh not me…sirman :)

IMG13384

n starting Thursday onwards

saya mula buat gerakan sending out the PAC and Biore yang sudah kamu order dan bayar. those yang tak bebayo tu takpeklah acik merah nak nolong yor.

For PAC – no postal delivery at all, aku tak nak amik risiko pecah

For Biore – boleh deliver by post tp kena add RM10 postal charges

For Self Collect hanya di 2 tempat sahaja – my house and KLCC

IMG13370

my complete PAC set

the Pearly is on the left

blushers set kat tetengah

the Matte palette is on the last right

3 stacks of pigments, tp yang pigments 2 tuh sama kaler so aku dah jual, pernah aku blogkan pun. YANOK BELI!!

n the palette of lipsticks too

IMG13379IMG13376

for these eyes, saya pakai Matte palette

a new set for me coz dulu aku belikan orang

tp didnt get one for myself

since depa jual kat RM, aku pun belilah satu for myself

saya gunakan light and dark brown

the shimmer tuh from the bodyshop

IMG13366

the Matte palette, masih lagi ada 3 kotak kalau korang nak order

if RM150 is too burden for you, bulan nih bayo ler RM50, cukup bulan july bayo lagi RM100. apa susah….

IMG13387

my anonymous client all the way from Putrajaya

pertamanya saya ingin memohon maaf openly kat si adik manis kerana terpaksa menunggu saya

sangat lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! ampun ye dik.

she bought the Pearly Palette – korang nak lagi, masih lagi ada 3 kotak jugak yang belum berjual. no more stocking up for  this palette.  wpun banyak sangat permintaan.

well actually at the first stage pearly nih habih sold out, tp ada yang have financial issue lah bagai, so kena pull out. alohaii….

ni pun sama, kalo korang tak leh nak bayo at one go, we can offer u 2 times payment, bulan nih 50, cukup bulan july dpt gaji another RM100.

IMG13390

another buyer, 2 buyers

they bought pearly palette and 2 pigments stacks.

IMG11191

redmummy’s collection

IMG13394

pigments ni aritu aku jual 3 types stacks, tp tak sempat nak amik2 gambo bila productnya sampai coz dah terus wrap to be delivered to the buyers. so kira bih kurang gini lah from my collection and the readers yang beli.

GOOD NEWS IS, BY THIS MONTH JULY OR BUSUK2 PUN BY AUGUST, pigments stock will be selling off again in RM. coz pigments ni memang sale laju, ramai bonar yang sukerrrrrrrr!

but for this time around, stock memang banyakkkkkkkkkkk!!

what you need to do…

make your deposit first, aku terus kompem ko amik. harga satu stack is RM90, pls pay half of it first as your deposit RM45, barang sampai nanti accountant will chase you to pay for the remaining RM45.

so you can state your order anytime…

Pigments PAC : RM90 for each stacks (all 4 stacks memang ada dijual) View the 4 sets of stacks via this PAC’s web sendiri…

Pearly Palette: RM150

Matte Palette: RM150

oh chop! borang ni ada Biore order form gak, boleh boleh kalau ada nak biore pun den adoooooooo lagi stock :)

PAC & Biore Order Form
  1. (required)
  2. (valid email required)
  3. (required)
  4. (required)
 

cforms contact form by delicious:days

Comment: 19

Hard Rock’s Make Up…

IMG13009

aku sebenonya dah terlambat bersiap

tp aku gigih lah  jugak nak tempek gambo2 kat sini

buat reference kat kowang…

IMG13016

for the first time aku pakai foundation yang sokmo make up artist pakai for artist, pengantin or apa2 event besau n hebat…derma color. ai bought that from RedGlow…

udah lama belinya tp baru nih pakai…syokkkkkkkkkkkk giler pakai tp ingat yer foundation tu not for daily usage, itu utk make up heavy kat luar jer…

b4 that saya pakai base Shu Uemura…

IMG13018

ai have 3 kinds of loose powder, loreal beli sendiri. maybelline dpt sponsor from maybelline n soon coming is Shu Uemura…

any loose powder will do…

pada saya, yang lebih membantu ialah foundation, so loose powder sebagai sampingan pelekap di muka…so any brand cheap expensive pun not a biggy.

base mata shu uemura is a must.

IMG13019

dalam palette PAC blusher saya ada kaler ala2 shading ni ha…tp bukan jenis wet. jenis kering ala2 blusher lah gak…

aku try buat shading :)

jadik kot sket..

sket jer ler

lgpun make up utk this session was really in hurry.

IMG13020

brushes set nih aku dpt beli dari member, kedainya ada kat belakang umah mak aku, dah bape minggu korang suh aku pi riki2 cek harga bagai,adoiii…insyallah one day. mbe this weekend or next week ker camner…

saya tak berapa nak gemor pakai coz ai still love the branded brushes set…lembut.

kalo sintetik nih macam kasar. but was told set brushes tu 3 batang jer sintetik, lain sumer bulu binatang yang sama standard ngan branded.

IMG13022

tak leh pikir panjang nak make up mata apa, terus aku pakai golden jer..from the pigment of PAC!

eh pigment ni dah sold out…

kalau rezeki korang ada, sapa2 yang nak boleh lah demand. aku cuba dptkan dari lubang2 yang ado kat jakarta nun….

IMG13023

perkhh amik gambo pakai hphone, sekali rap jer takde 2,3 kalik. kan aku cakap aku dah lambatttt sesangat.the red earth black colour tu ditempek sket, plus the glitters of bodyshop….main nak cepat jer nih…

IMG13026

white kohl of MAC, black eyeliner of red earth pun saya godammmmmm!

IMG13024

wuii jangan makan ati

ai pakai bulu mata pelesu

eh betullah SA SASA tu cakap, itu gam memang kaw kaw BESTTTTTTTTTT!! yes gang, sapa nak pakai bulu mata palsu, dptkan brand nih gamnya….RM39.90.

IMG13027

the lipstick from PAC, inilah yang aku pakai mostly ari2 pi keje pi jalan pi merata…..ai chose the nude colour. simple…

IMG13028

ayooo flash ke main dasat!

shimmer from MAC, dah 2 taun dah nih, tp best ado lagik. kadang2 aku pakai gak kat kaki….gatal kan. tp for this session, aku pakai kat tengkuk leher and lengan dada segala….nak cepat abihkan mar….!

IMG13058

IMG_2642

us during the birthday party….

our beloved brother’s birthday party…

that s to be revealed later on.

n itulah make up yang ringkas saya pakai for the birthday party.

the dress is from Teluk Kemang, Jakarta, ai bought 2 colours. satu lagi kaler tak pakai2 yet….

tp bawak kamera gebang2, nak amik gambo mata muka leh kelalaian….isk. anw, saya sudah confident berbulu mata pelesu

huhuuuuu :) dan saya basuh semua make up mat mascara ke hapa foundation tebal tuh with Biore Clensing Oil :)

mudah pantas dan tidak remeh….

Comment: 15

SALE!!BIORE, PEARLY AND MATTE PAC!!!

STICKY MODE SEHINGGA STOCK HABIS!!!

The pigments, sorry gang dah sold out….tinggal palette jer! grab copek!

pressed_1

Palette: Matte eyeshadow

Price: RM150

Code: PAC001

Total 4: Left 3 boxes only

1 reserved for Redmummy (aku pun nak lah jugak, dok jual kang aku gak melepas tak dpt)

TINGGAL 3 KOTAK JE OIIIIIIIIIIII!!

pressed_2

Palette: Pearly eyeshadow

Price: RM150

Code: PAC002

Total 13:  Left 3 boxes only

ADO 3 LAGI BELUM KENA REMBAT, BAIK KORANG AMIK BOOKING NI CEPAT, KALER NI MEMANG IDAMAN RAMAI, TU PASAL SUPPLIER ANTO BANYAK….

IMG13203

Heavy mascara / Make Up Remover (similar to Shu Uemura): Biore Cleansing Oil

Price: RM60

Total of bottles: base on demand

*********************

contoh actual Pearly palette  from my collection:

IMG10572

the Pearly palette

Terms and Conditions:

1. PAC is imported from Jakarta, Indonesia.

2. Biore Cleansing Oil (similar to Shu Uemura) is imported from Singapore.

3. Harga adalah termasuk dengan self pick up, service charges by an anonymous seller. No postal delivery, venue for self collect will be advised later. UPDATE: THERE WILL BE A DELIVERY TO YOUR DOORSTEP,  NO EXTRA CHARGES, BUT ONLY TO LEMBAH KLANG BUYERS!!!

4. This is no longer a pre-book, it s based on while stock last for PAC.

5. Stocks for Biore will be based on demand, ado buyer, ada stock, takdak buyers, no back up stock at all. SO KALAU NAK BIORE CLEANSING OIL, DROP YOUR ORDER NOW, IF NOT jangan komplen barang dah abih baru nak hegeh2 mintak…

6. All items should be delivered by THIS WEEK!!!

7. We only take your pre-booking via Order Form below, personal email or sms or ym will not be entertained. kepada mereka yang suka email2 saya personally, PLEASE FILL UP THE ORDER FORM.

8. All sales are final. No exchangeable, returnable or refundable.

9. Please check your spam box, payment details dah diemailed since last week to your email address. kang ado pulak claim tak dpt email wuiii….

PAC & Biore Order Form
  1. (required)
  2. (valid email required)
  3. (required)
  4. (required)
 

cforms contact form by delicious:days

Comment: 7