Sale!

RM’s Sale sale sale!!

so sorry, the blog was down a while ago, but now dah ok. let s get back to business.

IMG_4084

 

This was taken during our car boot sale last weekend. I datang around 10ish pm, but my niece dah ada sejak petang, set up everything and meniagalah. Aku kan tokey, datang malam je lah.

So the 2 tapaks, taken by my niece and her mom (my big sister). My own tapak ada mix ngan her stuff and her friend’s stuff too so not just mine lah.

IMG_4118

the laki2 kami yang tangan memasing dengan smart phone jer…

so the sale was not really good here, as you can see, since downtown Cheras berpindah di new place of downtown, depa dah mula tutup tempat ni untuk menaikkan Menara Jakel (donno not sure if that news is true), so the ayam kampung and semua kedai makan, semua dah pindah to donno where. Dan yang ada hanya few restaurants and ada few shops there. This place is so not meant for the car boot sale, crowd tak ramai at all.

IMG_4137

jadi so kesian orang2 yang buat business kat sini. Harapkan sapa2 yang datang masuk jalan mati ni untuk ke restaurant baru tau ada car boot sale, or if depa nak berkaraoke, situ kan ada stage karaoke. When I got there pun (I havent been here for like sooooooo many years gak), was terkejut dok la bila tengok location meniaga di sini.

U know lah I serah sume kat my niece, but oklah, ada gak sale. ada orang tu selai 2 je benda yang berjual. like mine, banyak gak lah kot. My sale was RM240. Not bad lah kan. But still kita dapat pengalaman jugak, specially for Kak Ngah yang initiate to do this.

But lepas dah satu malam tengok location macam ni so tak strategic, i told my niece tak yah susah payahlah berpenat pergi buat on the 2nd nite. Baik ko amik je gambar2 ni manually, dah alang2 bersidaian. amik gambar, acik letak kat blog, for the left over. Senang gak.

Jadi dipersembahkan, kain baju yang sempat Kak Ngah snap, untuk berjualan terus di sini. Lain hari, if port baik, ada masa lagi Kak Ngah nak melayan, we will go to tempat lain punya pulak for the car boot sale. Insyallah. If ai lah, memang tak rajin kot….baik ketang ketung kat dapur baking or memasak.

So below are the kain baju yang kita sambung jual kat sini, please read the T&C:

1. Minimum of purchase is 3 pcs (sebab orang yang nak pi ngepos ni tak rajin nak bungkus selai2 and pi antau pos laju selai2 gak, bukan akak gak yang buat kekdahnya).

2. Harga tidak termasuk poslaju, nanti kemudian kira add up.

3. Memandangkan kita selalu mengalami masalah emails masuk spam folder, so we only attend the communication via whatsapp. Kindly buzz at 019 3206264. Bagi code gambar kain baju, print screen ke bagai, total up sume, cite kat whatsapp ye.

4. These kain baju dijual ngan harga yang very cheap2 one, padahal some bought from overseas, some dengan harga ratusan ringgits so if we say M, it s an M, janganlah ko nak suruh ukur panjang lilit bulatan bagai, we cant attend to that request. So no fussy buyer, if you want that kind of beli belah, pi Zara boutique terus dik,  nanti akak jumpa ko kat sana yek. I love you too.

5. No ‘holdkan dulu kak’. Berkenan, terus wassap, dapat account details, terus bayar and bagi proof of payment, and terus SOLD. it s yours. Bagi 2-3 days untuk delivery to be done, so my kaki can sekali arungkan semua sale nih.

Thanks dolly and encik2 sekalian, terima kasih kerna menyenangkan kerja akak. once again, yes I love you too.

 

IMG_4264

Prada 222 – RM20

M size

IMG_4265

Prada 333 – RM25

M size

IMG_4266

Prada 444 – RM30

M size

IMG_4267

Prada 555 – RM20

M size

 

IMG_4270

Prada 888 – RM30

IMG_4272

Prada 999 – RM20

M size

IMG_4273

Prada 123 – RM30

M size

IMG_4274IMG_4275

Pradda 234 – RM20

S size

IMG_4279

Prada 456 – RM20

S size

IMG_4280

Prada 567 – RM20

S/M size

IMG_4281

Prada 678 – RM20

S/M size

IMG_4283

Prada 789 – RM20

S/M size

IMG_4284

Prada 890 – RM20

S/M size

IMG_4287

Prada 117 – RM20

M sizeIMG_4288

Prada 2310 – RM20

S/M size

IMG_4290

Prada 99 – RM20 (ni new item tak pernah pakai)

M size

IMG_4291

Prada 2912 – RM20

S/M size

IMG_4292

Prada 1910 – RM20

S size

IMG_4293

Prada 1019 – RM20

S size

IMG_4294

Prada 1229 – RM30

M size

IMG_4295

 

IMG_4299

Prada 1023 – RM30

S/M size

IMG_4300

Prada 1807 – RM20

M size

 

IMG_4301

 

Prada 0718 – RM20

M size

IMG_4305

Prada Zara – RM20

M size

IMG_4307

Prada Zara Yerrr -  RM20

M size

IMG_4308

Prada Ferra – RM30

M size

IMG_4309

Prada Gucci – RM20

M sizeIMG_4311

Prada Lengloi – RM30

M size

IMG_4315

Prada DP – RM20

M size

IMG_4317

Prada LV – RM20

S sizeIMG_4318

Prada Black – RM30

S size

IMG_4320

Prada Mak Kau Ijau – RM30

M size

 

IMG_4325

Prada Bighu- RM30

M size

IMG_4329

Prada so Green – RM20

M size

IMG_4330

Prada Meghah – RM30

 

IMG_4336

Prada Purple oi – RM30

M size

 

IMG_4337

Prada Merahnya – RM30

S size

IMG_4339

 

Prada Ungu Cantiknya – RM30

S size

 

IMG_4344

Prada KLCC 3 – RM20

M/L size

IMG_4345

Prada KLCC 4 – RM20

S size

 

 

IMG_4351

Prada KLCC 8 -RM20

M size

 

IMG_4356

LV 101 – RM20

M size men

IMG_4361

LV 102 – RM20

M size men

IMG_4362

LV 103 – RM20

M size men

IMG_4363

ni pun akak bagi percuma je if beli 5 pcs

IMG_4365

LV 104 – RM20

M size men

IMG_4367

LV 105 – RM20

M size men

IMG_4369

LV 106 – RM20

M size men

IMG_4376

ni pun percuma if beli 5 pcs

IMG_4378

LV 107 – RM20

M size men

IMG_4381

pun percuma gak for buying more than 5 pcs.

 

IMG_4074

Jadi baca T&C kat atas tu dulu and baru whatsapp akak at 0193206264.

Happy Shopping :)

Dan if korang tau mana lagi ada port boleh buat car boot sale nih, kasi bilang ngan akak gak lah, coz i ada lagi over 100 pcs of baju lagi nak let go before I go send them to Cambodia. Thanks a bunch.

**yang SOLD akak dah cabut from this entry.

Comment: 8

Jom kasi clear goboks!

IMG_0479

Mphosis – S

A12

IMG_0481

Sugar Spice – S

B23

IMG_0482

Zara – M

C92

IMG_0485

Ecesis – M

D72

IMG_0502

Soda – S

E14

Code No 123:  Sudah SOLD (all 5 and above)

***********************************************************************************

IMG_0487

Mango – M

F26

IMG_0492

Booh0o – UK10

G94

IMG_0495

Goggles – S

H 68

IMG_0497

TJoue – S

I 25

IMG_0506

Crescendo – S

J 85

Code No 567:  SUDAH SOLD (all 5 and above)

***********************************************************************************

IMG_0486

Mango – M

K 83

IMG_0501

Mphosis – S/M

L 64

IMG_0528

Crescendo – M

M 39

IMG_0504

Trous from Salabianca – M

N 84

IMG_0512

Spade – S

O 25

Code No 987: RM210 (all 5 and above)

***********************************************************************************

IMG_0510

Pop Soda – S (jacket)

P 32

IMG_0490

BodyTalk – S

Q 78

IMG_0522

Zara – M

R 53

IMG_0517

Eclipse – S/M

S 56

Code No 890: SUDAH SOLD (all 4 and above)

***********************************************************************************

IMG_0515

Ecesis – S

T 70

IMG_0521

Cultivation – M

U 30

IMG_0524

Boohoo – UK10

V 15

IMG_0531

Crescendo – S

W 88

IMG_0530IMG_0529

Boohoo – UK10 (new tak sempat nak pakai coz badan dah mengecut)

X 91

Code No: RM220 (all 5 and above)

***********************************************************************************

Order Form
  1. (required)
  2. (valid email required)
  3. (required)
  4. (required)
  5. (required)
 

cforms contact form by delicious:days

Comment: 6

Lanting Lambung Lelong!

IMG_9038

AB Oren Stripe

Bought from UK /UK Size 10

Can be worn for maternity mahupun slim melim

IMG_9297

CD Purple

Miki / S Size

Can be worn for maternity mahupun slim melim

IMG_9310

EF Yellow Stripe

Miki / S Size

Can be worn for maternity mahupun slim melim

IMG_9325

GH Black Black

Miki / S Size

Can be worn for maternity mahupun slim melim

IMG_9324

IJ Pink Black

Miki / S Size

Can be worn for maternity mahupun slim melim

ORDER Code No: AB + CD + EF + GH + IJ = RM160

******************************************************************

IMG_9301

KL Cicak

Cicada / M Size

Not for maternity

IMG_9298

MN Biru Cardigan (NEW)

UK 8 Size

IMG_9306

OP Merah

S Size

Not for maternity

IMG_9308

QR Belang-Belang

Bought in Sydney/ UK Size 10

Not for maternity

IMG_9309

 ST Grey Pink

Bought in Sydney/ UK Size 8

Not for maternity

Order Code No: KL + MN + OP + QR + ST = SOLD

*************************************************************

IMG_9313

UV dot dot

Bought in Sydney/ UK Size 10

Not for maternity but aku pakai gak masa pregnant dulu

IMG_9318

WX owl

Bought in Sydney/ UK Size 8

Not for maternity but aku pakai gak masa pregnant dulu

IMG_9320

YZ Hitam

S size

Not for maternity but aku pakai gak masa pregnant dulu

IMG_9319

BH NEW Hitam (not for maternity)

Bought in Sydney/ UK Size 10

Order Code No: UV + WX + YZ + BH= RM160

*************************************************************

IMG_9333

BR Merah Hitam

M Size

IMG_9345

LO Purple

M Size

IMG_9348

MJ Merah

S Size

IMG_9355

UY Brown

M Size

IMG_9356

KG Blue

S Size

Order Code No: BR + LO + MJ + UY +KG = SOLD

*****************************************************

Order Form
  1. (required)
  2. (valid email required)
  3. (required)
  4. (required)
  5. (required)
 

cforms contact form by delicious:days

Comment: 6

Jualan lambung lelong!

Entry ni akan berada di Shop@RM.

IMG_8766

A Purple

Bought in UK / UK Size 8

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

IMG_8769

B Jingga

Bought in UK / UK Size 8

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

IMG_8771

C Light Pink

Bought in UK / UK Size 8

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak (saje letak bantal di bahagian perut)

IMG_8964

D Red Top

Bought in Sydney/ UK Size 8 (not maternity)

Order Code NO: A + B + C + D = RM210

****************************************************************************

IMG_8768

E Hijau

Bought in UK / UK Size 8

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

IMG_8798

F Hitam

IMG_8801

G Kelabu Depan

Bought in UK / UK Size 10

IMG_8808

G Kelabu Belakang

IMG_8966

H Merah

Miki M size (maternity)

Order Code NO: E + F + G + H = SOLD

****************************************************************************

IMG_8778

I Merah

Bought in Sydney / UK Size 8

Not for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

IMG_8819

J Hijau

Bought in UK / UK Size 8

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

IMG_8820

K Brown

Bought in UK / UK Size 10

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

IMG_8973

L Red Stripe Top

Bought in Sydney / UK Size 8

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

Order Code NO: I + J + K + L = RM210

****************************************************************************

IMG_8828

M Jingga

Bought in UK / UK Size 10

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

IMG_8846

N Purple

Bought in UK / UK Size 10

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

IMG_8871

O Beige

Bought in UK / UK Size 10

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

IMG_8980

P Blue Stripe

Motherclub S/M Size

Order Code NO: M + N + O + P= SOLD

****************************************************************************

IMG_8814

Q Merah hitam

Bought in UK / UK Size 8

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

IMG_8852

R Biru

Bought in UK / UK Size 10

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

IMG_8854

S Lilac

Bought in UK / UK Size 8

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

IMG_8978

T Pink Studs Top

Bought in Sydney/ NEW tak pernah pakai/  S and M size can fit (not maternity)

Order Code NO: Q + R + S + T = RM210

****************************************************************************

IMG_8867

U Merah

Bought in UK / UK Size 10

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

IMG_8872

V Kelabu

Bought in Sydney / S or M size can fit

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

IMG_8903

W Biru

Bought in UK / UK Size 10

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

IMG_9042

X Brown Top (more like 3 quarter, NEW tak pernah pakai, bought in Sydney, L size)

Order Code NO: U + V + W + X = RM210

****************************************************************************

IMG_8887

Y Beige

Bought in UK / UK Size 10

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

IMG_8883

AA Purple

Bought in UK / UK Size 8

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

IMG_8893

BB Merah

Bought in UK / UK Size 10

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

IMG_9013

CC Black dress

Motherclub KL / Size S and M

Order Code NO: Y + AA + BB + CC = RM210

****************************************************************************

IMG_8891

DD Kelabu

Bought in UK / UK Size M

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

IMG_8910

EE Turquoise Depan

Bought in UK / UK Size 8

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

IMG_8911

EE Turquoise Belakang

IMG_8913

FF Jingga

Bought in UK / S M Size

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

IMG_9041

GG Black

Bought in  Gold Coast / UK Size 10

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

Order Code NO: DD + EE + FF + GG = SOLD

****************************************************************************

IMG_8920

HH Brown Stripe

Bought in Sydney / UK Size 12

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

 IMG_8926

II Biru Outer

MotherClub / M Size

IMG_8941

 II Biru White Inner

IMG_8936

JJ Purple

Bought in UK / UK Size 10

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

IMG_8904

KK Kelabu

Bought in UK / M size

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

Order Code NO: HH + II + JJ + KK = RM210

****************************************************************************

 

IMG_9064

LL Hitam

Bought in UK / UK Size 10

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

IMG_9044

MM Red Top (more to 3 quarter)

Bought in Sydney / UK Size 8

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

IMG_8929

NN Biru

Bought in UK / UK Size 10

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

IMG_8938

OO Jingga

Bought in UK / UK Size 10

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

Order Code NO: LL + MM + NN + OO = RM210

****************************************************************************

IMG_8942

 PP Hitam Kelabu

Bought in UK / UK Size 10

Not only for maternity, badan slim2 pun boleh pakai jugak

IMG_9001

QQ Jeans

Maternity Skirt Motherclub Size M

IMG_9010

RR Black

Maternity Skirt Motherclub Size S

IMG_9009

SS Brown

Maternity Pants

Motherclub M Size

IMG_9011

TT Black

Maternity Pant M Size

IMG_9012

 UU White

Maternity Pant M Size

IMG_9047

 VV Jeans

Maternity Jeans M Size

Modernmum

Order Code NO: PP + QQ + RR + SS + TT + UU + VV= RM310

****************************************************************************

IMG_8944

Lilac Cool (A1)

Miki S Size (maternity)

IMG_8945

Purple Lavender (B2)

Bought in Sydney / UK Size 10 (not maternity)

IMG_8948

Red Glove (C3)

Bought in UK / L Size (not maternity)

IMG_8952

Green Studs (D4)

Motherclub M/L Size (maternity)

IMG_8963

Yellow Stripe (E5)

Miki S Size (maternity)

IMG_8974

Black Rope (F6)

Miki S Size (maternity)

IMG_8987

Grey Eiffel (G7)

Miki S Size (maternity)

Order Code NO: A1 + B2 + C3 + D4 +E 5+ F6+ G7 = SOLD

**************************************************************************

IMG_8982

Green Pocket (H8)

Motherclub S/M Size

IMG_8951

Red Shop (I9)

Bought in Sydney / S Size (not maternity)

IMG_8953

Fuchsia Friends (J10)

Miki S Size (maternity)

IMG_8959

Red Stripe (K11)

Miki M Size (maternity)

IMG_8971

Blue You (L12)

Miki S Size (maternity)

IMG_8977

Black Studs (M13)

Bought in Sydney / S Size (not maternity, NEW)

IMG_8979

Blue Tree (N14)

Bought in Sydney / M Size (not maternity)

Order Code NO: H8 + I9 + J10 + K 11+ L12 + M 13+ N14 = RM250

****************************************************************************

Order Form
  1. (required)
  2. (valid email required)
  3. (required)
  4. (required)
  5. (required)
 

cforms contact form by delicious:days

 

 

Comment: 18

Sale! Your payment goes to charity…

IMG_9980

RM30

Code: RMC051

SOLD

IMG_9979

RM30

Code: RMC052

SOLD

IMG_9978

RM30

Code: RMC053

SOLD

IMG_9977

RM30

Code: RMC054

SOLD

IMG_9976

RM30

Code: RMC055

SOLD

IMG_9975

RM30

Code: RMC056

SOLD

IMG_9974

RM35

Code: RMC057

SOLD

IMG_9971

RM30

Code: RMC058

SOLD

IMG_9970

RM30

Code: RMC059

SOLD

IMG_9968

RM30

Code: RMC061

SOLD

IMG_9967

RM20

Code: RMC063

SOLD

IMG_9965

RM25

Code: RMC064

SOLD

IMG_9964

RM30

Code: RMC065

SOLD

IMG_9981

RM20

Code: RMC066

SOLD

IMG_9963

RM40

Code: RMC068

SOLD

IMG_9985

RM30

Code: RMC062

SOLD

IMG_9969

RM40

Code: RMC060

SOLD

1. Please fill up the form:

Order Form
  1. (required)
  2. (valid email required)
  3. (required)
  4. (required)
  5. (required)
 

cforms contact form by delicious:days

2. I will hold your booking for 24hours ajer yer, after 24hours if no news at all, i will release to the next buyer.

3. Setiap baju yang korang beli, akan dapat PERCUMA 1 – 3PCS of baju berkolar, baju casual, dress, shirts (either of these). 1-3pcs yer! ikut mood aku nak campak berapa lai dalam setiap belian baju korang tuh.

4. Postal charges via Pos Laju aku lump sum kan to RM10 per postal cos whether u buy 1pc pun, ko tetap akan dapat additional baju percuma 1-3pcs. So if nasib ko baik dapat sampai 3 additional percuma lah yek. tu pasal kita lump sum kan to RM10 terus.

5. Sale dalam ni is totally cheap cheap one, some baju ada yang beli dari US, dari Jakarta, Bangkok and local, brand Banana Republic, Forever 21, Seed, Mango, Zara etcs. ada yang baju percuma ko dapat tu langsung aku tak berpakai etcs.

6. Size ni kebanyakannya S dan M, mostly M lah…

7. I have more than 10pcs of short skirt till knee, aku nak jual in bulk – total is RM150. if u are wearing skirts, boleh lah aku jual kati tu je ha, lebih 10pcs for only RM150! Bolehlah roger via Order Form tu jugak. Sorry lah no gambar, malas nak amik, the quality and the brand is good. that s all i can say.

8. Semua hasil jualan akan didermakan. You can see macam sikit je nak didermakan, but I will not tell you lah berapa yang kuor dari RM sendiri untuk top up the dermaan yerk. So this SALE is totally for charity.

Comment: 14