RM’s Sale sale sale!!

so sorry, the blog was down a while ago, but now dah ok. let s get back to business.

IMG_4084

 

This was taken during our car boot sale last weekend. I datang around 10ish pm, but my niece dah ada sejak petang, set up everything and meniagalah. Aku kan tokey, datang malam je lah.

So the 2 tapaks, taken by my niece and her mom (my big sister). My own tapak ada mix ngan her stuff and her friend’s stuff too so not just mine lah.

IMG_4118

the laki2 kami yang tangan memasing dengan smart phone jer…

so the sale was not really good here, as you can see, since downtown Cheras berpindah di new place of downtown, depa dah mula tutup tempat ni untuk menaikkan Menara Jakel (donno not sure if that news is true), so the ayam kampung and semua kedai makan, semua dah pindah to donno where. Dan yang ada hanya few restaurants and ada few shops there. This place is so not meant for the car boot sale, crowd tak ramai at all.

IMG_4137

jadi so kesian orang2 yang buat business kat sini. Harapkan sapa2 yang datang masuk jalan mati ni untuk ke restaurant baru tau ada car boot sale, or if depa nak berkaraoke, situ kan ada stage karaoke. When I got there pun (I havent been here for like sooooooo many years gak), was terkejut dok la bila tengok location meniaga di sini.

U know lah I serah sume kat my niece, but oklah, ada gak sale. ada orang tu selai 2 je benda yang berjual. like mine, banyak gak lah kot. My sale was RM240. Not bad lah kan. But still kita dapat pengalaman jugak, specially for Kak Ngah yang initiate to do this.

But lepas dah satu malam tengok location macam ni so tak strategic, i told my niece tak yah susah payahlah berpenat pergi buat on the 2nd nite. Baik ko amik je gambar2 ni manually, dah alang2 bersidaian. amik gambar, acik letak kat blog, for the left over. Senang gak.

Jadi dipersembahkan, kain baju yang sempat Kak Ngah snap, untuk berjualan terus di sini. Lain hari, if port baik, ada masa lagi Kak Ngah nak melayan, we will go to tempat lain punya pulak for the car boot sale. Insyallah. If ai lah, memang tak rajin kot….baik ketang ketung kat dapur baking or memasak.

So below are the kain baju yang kita sambung jual kat sini, please read the T&C:

1. Minimum of purchase is 3 pcs (sebab orang yang nak pi ngepos ni tak rajin nak bungkus selai2 and pi antau pos laju selai2 gak, bukan akak gak yang buat kekdahnya).

2. Harga tidak termasuk poslaju, nanti kemudian kira add up.

3. Memandangkan kita selalu mengalami masalah emails masuk spam folder, so we only attend the communication via whatsapp. Kindly buzz at 019 3206264. Bagi code gambar kain baju, print screen ke bagai, total up sume, cite kat whatsapp ye.

4. These kain baju dijual ngan harga yang very cheap2 one, padahal some bought from overseas, some dengan harga ratusan ringgits so if we say M, it s an M, janganlah ko nak suruh ukur panjang lilit bulatan bagai, we cant attend to that request. So no fussy buyer, if you want that kind of beli belah, pi Zara boutique terus dik,  nanti akak jumpa ko kat sana yek. I love you too.

5. No ‘holdkan dulu kak’. Berkenan, terus wassap, dapat account details, terus bayar and bagi proof of payment, and terus SOLD. it s yours. Bagi 2-3 days untuk delivery to be done, so my kaki can sekali arungkan semua sale nih.

Thanks dolly and encik2 sekalian, terima kasih kerna menyenangkan kerja akak. once again, yes I love you too.

 

IMG_4264

Prada 222 – RM20

M size

IMG_4265

Prada 333 – RM25

M size

IMG_4266

Prada 444 – RM30

M size

IMG_4267

Prada 555 – RM20

M size

 

IMG_4270

Prada 888 – RM30

IMG_4272

Prada 999 – RM20

M size

IMG_4273

Prada 123 – RM30

M size

IMG_4274IMG_4275

Pradda 234 – RM20

S size

IMG_4279

Prada 456 – RM20

S size

IMG_4280

Prada 567 – RM20

S/M size

IMG_4281

Prada 678 – RM20

S/M size

IMG_4283

Prada 789 – RM20

S/M size

IMG_4284

Prada 890 – RM20

S/M size

IMG_4287

Prada 117 – RM20

M sizeIMG_4288

Prada 2310 – RM20

S/M size

IMG_4290

Prada 99 – RM20 (ni new item tak pernah pakai)

M size

IMG_4291

Prada 2912 – RM20

S/M size

IMG_4292

Prada 1910 – RM20

S size

IMG_4293

Prada 1019 – RM20

S size

IMG_4294

Prada 1229 – RM30

M size

IMG_4295

 

IMG_4299

Prada 1023 – RM30

S/M size

IMG_4300

Prada 1807 – RM20

M size

 

IMG_4301

 

Prada 0718 – RM20

M size

IMG_4305

Prada Zara – RM20

M size

IMG_4307

Prada Zara Yerrr -  RM20

M size

IMG_4308

Prada Ferra – RM30

M size

IMG_4309

Prada Gucci – RM20

M sizeIMG_4311

Prada Lengloi – RM30

M size

IMG_4315

Prada DP – RM20

M size

IMG_4317

Prada LV – RM20

S sizeIMG_4318

Prada Black – RM30

S size

IMG_4320

Prada Mak Kau Ijau – RM30

M size

 

IMG_4325

Prada Bighu- RM30

M size

IMG_4329

Prada so Green – RM20

M size

IMG_4330

Prada Meghah – RM30

 

IMG_4336

Prada Purple oi – RM30

M size

 

IMG_4337

Prada Merahnya – RM30

S size

IMG_4339

 

Prada Ungu Cantiknya – RM30

S size

 

IMG_4344

Prada KLCC 3 – RM20

M/L size

IMG_4345

Prada KLCC 4 – RM20

S size

 

 

IMG_4351

Prada KLCC 8 -RM20

M size

 

IMG_4356

LV 101 – RM20

M size men

IMG_4361

LV 102 – RM20

M size men

IMG_4362

LV 103 – RM20

M size men

IMG_4363

ni pun akak bagi percuma je if beli 5 pcs

IMG_4365

LV 104 – RM20

M size men

IMG_4367

LV 105 – RM20

M size men

IMG_4369

LV 106 – RM20

M size men

IMG_4376

ni pun percuma if beli 5 pcs

IMG_4378

LV 107 – RM20

M size men

IMG_4381

pun percuma gak for buying more than 5 pcs.

 

IMG_4074

Jadi baca T&C kat atas tu dulu and baru whatsapp akak at 0193206264.

Happy Shopping :)

Dan if korang tau mana lagi ada port boleh buat car boot sale nih, kasi bilang ngan akak gak lah, coz i ada lagi over 100 pcs of baju lagi nak let go before I go send them to Cambodia. Thanks a bunch.

**yang SOLD akak dah cabut from this entry.

Comment: 8