Vshub

Handbags bau kedai lagi ko…tapi nak jual!

IMG20861

Handbags you from US dah sampai, vshub dah delivered kan

Yey!! nanti balik dari kuching i serbuuuuuuuuuuu

n 2 bijik hitam, satu bijik merah sudah berada di tangan. minggu ni saya pakai yang merah. but ingat nak jual lah yang dedua hitam tuh biasalah aku ni giler, beli beli pastu nak amik lain plak.

any buyers?

brand apa hek hehehehehe

bila betul2 aku nak jual aku announce and reveal on the brands yek

tapi kalau korang betul2 mintak, contact red privately lah yerk.

the big black i m selling at RM650, blog lain aku tengok depa jual at RM720

the small black plak i m selling at RM400 coz blog lain depa jual at RM460.

baru baru…bau kedai lagik nih!

UPDATE:

YANG MERAH LAGI 6 BULAN CONFIRMED AKU JUAL AS PRE=LOVED

YANG HITAM BESAU DAH SOLD OUT DIBELI OLEH KAK RINGGIT

YANG HITAM KECIL MASIH BELUM BERTUAN AT RM400 SAHAJA….MAU DOK?

Comment: 23

Bonia pun best than Coach yer….

IMG18126

i brought 10sd to singapore last time.

mapuih korang tak caya. tau nau lah kan. whatever it is, aku pulang dengan SD250. yes aku shopping gak kat spore but not that heavy lah. sedang2 jer. aku banyak beli perfumes. sangattttttttttt banyak. setaun nya koleksi pun tak tentu abih. but toksay lah kuasa nak tunjuk lam nih. mood nak amik gambau tarak lah.

will go visit the money changer again for mak ajah buat belanja kat Mekah Madinah plak nanti.

image

n utk pencinta hbags, tak kira apa jenama dari US, mostly pompuan nih suka ngan hbag lah. mmg ada yang tak tukar hbag tp jarang2 lah. letak hbag bagi free kat bini ko sket, dia tak nak ker? kompem nak nya gak kan. so anw, tu contoh hbag dari Coach, takde jual kat Asia, ada kat US jer. merah menyala2.

i m not buying that. fyi.

cuma nak suh korang beli kalau ada berminat, apa2 brand, apa2 design pun, via VSHUB. jangan dilupa sama partner in crime aku tuh, VSHUB masih lagi berkuasa di RM yer hehehehehe……

satu tip lagi, kalau ye pun ko nak beli barang dari US via VSHUB, jangan le ko order beli condom pulak.

tak berbaloi ngan shipping charge yang kena kang

beli yang besau2 bagak alam yer.

i ve stopped buying the Coach brand oredy, i have too many dah yang oi. dah tak leh beli dah, dah takde quota. aku tak blogkan jer, again nak privacy huhuuuuuuuuuu!

cecukup le ngan apa yang ada, lgpun brand Coach kat kl ni bersepah2 lah orang pakai, aku pun dah naik boring tengok kiri kanan depan belakang orang pakai Coach. baik pakai brand BONIA, ha…wpun macam jenama orang tua, ko tengok design dia manghaik, cantik2 tau Bonia skang. tp tu ler harganya melampooooooooooooo mahal dari Coach pun ado. iskk….

oh bonia…

Comment: 18

Raya di Redmummy’s VA…

IMG_9252

apakata di pagi Jumaat penghulu segala hari ini

aku sajikan entry light2 a bit. sebab pasnih korang akan pusing kipara dengan entry yang berkepul2 aku tembak for u. only for uuuuuuuuuuuuuu.

u follow me kan?

tweet tweet me kay!

IMG_9267

for the first time in RM aku sajikan kamu the bosses, the head, the tokey, the partner of RM

they are vshub.

berapa lama aku peram2 diorang dari wajah paparan kat sini, finally kerna Aidilfitri, let s present you Mr Wang and Mr Ringgit

hahahahaha

nama harus kena cencored!

IMG_9266

pucat giler muka ai :(

aku kecapitan….a bit. tp sempat mengqada tidur before guests sampai 2 malam lepas. kami hidang sedikit juadah raya, ada satay ayam satay kambing, ada sket lauk pauk yang aku mintak Fifin masakkan, tq fifin, ko lah helper akak yang palingggggggggggggg THE BEST (tolong jangan cuti lama2 Fin :( ) and kuih raya bagai.

ada jugak keropok2 dari Kelantan yang Nana bawak pulang waktu balik beraya umah mertuanya.

IMG_9264

Aku sebut partner kat atas tadi tu kan

ehcewahhhhhhhh

naik setingkat sket lagik RM di mata client. memula client pastu jadi business partner. tu pasal aku excited nak u know quit from what ai told u before hahahahah. serious takleh cakap open2, kang ada yang guna buat modal anto ke uknowaiknowagain.

Mr Wang and Mr Ringgit are Malaysians but base kat Singapore.

at least once or twice a week tu kitorg memang kena ngadap boss2 ni lah, korek2 ilmu sket, cedok2 business idea sket, curik2 info sket puyoooooo.

aku nak bukak business apa ek? aku jual online macam malas hahahah

aku nak buat business kedai dobi ok tak?

aku kan nak businesss yang aku tak yah pi tpt yang aku operate business kan tuh. aku kalau pi pun macam ‘sleeping partner’ je gitu.

IMG_9255

hish budak kecik nih

kan aku cakap dia ni pantang nampak aku melepak

mesti dia nak menggatal!

IMG_9258

boleh masa aku ngah sibuk berdiskusi

dia dok atas riba aku buat modal melancap dia lagi! hei koooooooooo nih Kemek. depan2 vshub ko buat project gedik ko tau.

by the way

skang memang pas raya ni ramai orang ngah sesak sket ongkos kan, tp kalau korang dah poket penuh, mewah ke main, bolehlah buat online shopping lagi through vshub. apa2 saja product yang korang nak belasah beli dari US tak kira apa pun barangnya, dari mana nya web pun kat US tuh, boleh je vshub deliverkan to your doorstep.

Nak Coach? boleh

Nak beli apa saja brand handbags lain pun boleh. nak beli jam, baju, socks, gadget…anything!

Vshub can assist you. eh RM oso can assist you mar. coz aku sokmo dapat soalan

kak red boleh tak saya order dr RM jer, saya takutlah nak shopping via vshub tuh, takut duit saya kena telan

the answer is ‘BOLEH” . dah ramai pun yang buat gitu so janganlah ragu-ragu. Contact Red ajelah yer. bih cito.

**puji sket kay, sketttttttttttttt jer. aku kemut pujian – sirman, lawa plak lighting gambo nih! kena bebel terus dia study usung camera dia hahahahah


Comment: 16

Great budget handphone with QWERTY keyboard!!!

memandangkan terlampau banyak permintaan on the Blueberry mobile nih, aku postkan balik entry nih as a sticky mode basis yer, 24 jam jer, but korang baca the latest entries kat bawah kay….


aku rasa korang semua tau ape tu hp with QWERTY keyboard kan. selalunya smart hp jer yg pakai QWERTY keyboard ni cthnya LG GW models, Samsung Omnia, Nokia E71/72, Blackberry dan macam2 lagi lahhh…

tapi nak tanya ni, apakah persamaan di antara hp2 di atas tu? dah tentu persamaannya ialah harganya yg mencanak2 mahalkan ;)

oleh sebab itu CSL telah memperkenalkan model hp terbaru Blueberry-i dengan fungsi QWERTY keyboard yg jauh  lebih murah berbanding harga2 hp di atas. nak tau bape harga dia? bagi hint dulu la… less than RM400 :)

blueberry-i 011

sebelum tu meh kita tgk fungsi2 utama hp ni. antaranya ialah

- skrinnya yg agak luas 2.4inci dgn 262K Color QVGA. so puas la sket bila kita layan internet. ooo access internet menggunakan opera mini. juga ade facebook & eMSN application siap2 installed.

blueberry_fb

ha tgk sirman update status facebook pakai hp ni :)

ya rabbi…ha ah kan mesti korang tanya kak red napa nama sesedap jadi SIRMAN?? iskk…korang nih, tu lain kali citer, wpun aku dah citer byk kaliiiiiiiiiii

- beratnya hanya 103g & berukuran agak lebar sbb menggunakan QWERTY keyboard. ukurannya ialah 110x50x16mm

- of cos QWERTY keyboard la :) once korang dah pakai QWERTY keyboard ni, mmg seriously tak mo pakai hp yg keyboard biasa tu.

- camera 0.3 megapixel di panel belakang.

- Dual SIM slots

- Memory Slot: MicroSD

- hp ini juga dilengkapi dengan ciri2 Islamic termasuklah Azan bila masuk waktu solat, senarai waktu solat & penunjuk arah kiblat ya. sempena bulan Ramadan ni aku sure semua tertunggu2 nak dengar Azan :)

blueberry-i 010

fungsi2 yg lain termasuk la sms, mms, email, radio FM, mp3/mp4 player, video recorder & player, gprs, bluetooth, java, ebook reader & wap.

and then 1 thing aku notis, hp ni punya sound louder than normal hp. kira sedap la kalo layan mp3 or video dari hp ni. jelas jer dengar.

IMG0058A

hasil gambar dari camera ni…garangnya ko Kemek

yg aku suka dia ada Dual SIM card slots, maknanya boleh “On” dua-dua sekaligus. Sim1 atau Sim2 call boleh masuk. Tapi if one active on call, the other one will not be able to receive call until the call is put down lor & the other thing yg aku suka ialah video recorder dia. sempat gak la record gegirl nyanyi lagu Mandarin pakai hp ni :)

hasil video recorder…congceng2 la ko gegirl

walaupun fungsi2 di atas agak menarik tp bagi saya ade beberapa benda yg patut di perbaiki lagi seperti tiada flash utk camera (tapi still mempunyai byk settings penggambaran yg boleh kita gunakan seperti white balance & scene mode), tiada 3G so tak leh la buat video call, radio FM yg hanya berfungsi hanya menggunakan headset sahaja. tapi fungsi radionya boleh menyimpan sebanyak 9 channel radio & mempunyai fungsi merakam siaran radio/lagu yg korang suka.

tapi apa2 pun dengan harga yg murah sebegini, tak boleh la komplen lebih2 kan. finally harga sebenarnya ialah hanya RM399 sahaja kalo beli Blueberry-i ni online dari vsHub ATAU boleh juga order dari kami di contact red :)

so kalo korang hanya ade bajet yg rendah tapi ingin memiliki hp yg mempunyai fungsi QWERTY keyboard dan ingin bergaya sempena Hari Raya ni, hp ini lah pilihan yg tepat. tapi seriously mmg betul hp with QWERTY keyboard mmg syok pakai :)

Comment: 26

Garage sales for VSHUB!!!

Esok Sabtu 15 August ada garage sales kat Summit USJ punya outside carpark. vsHub will be there to promote their shipping services & their mobile phones as well.

Start from 3pm till 10pm!

They are selling these below items as well :)

sheridan

sheridanking

elizabeth-arden-edt

pastuh aku jadik duta tak rasmi depa gak nih, weii vshub bayo aku lebih aa for promotion nih!

eh korang, ai ll be at this place too, hish pasnih kompem sume tempat aku kena ada. sabtu kat vshub nih, ahad korang tau mana nak carik aku kan, nxt pulak den kek MV…..so jumpa sume kat sanaaaaaaa!!

Ingat yer, meet u all and vshub kat Car boot / garage sale di Summit USJ punya outside carpark! tapi aku tak sure lah kol bape ada kat sana, late2 petang ke malam gitu ado lah aku menonong, sila tanya2 ngan orang vshub ‘pukul berapa Redmummy sampai?’

taulah vshub menjawabkan….

map to Summit USJ here

**vshub: reserve me the Elizabeth Arden!!

Comment: 3