My Clinique Yey!! Even Better Clinical Dark Spot Corrector!

 

IMG_8347

Korang yang bebaru mesti tak tau sejarah haku ngan Clinique ye dok? Tak tak tau? Rugi….pi baca blog lama even old entries. Dah khatam? So great of u!

Clinique was among my first skincare, it s all started when I was 33 yrs old, so gitulah sepanjang2 bertahun2  tak pernah pakai skincare hapa pun, pakai air paip jer yek!

Lepas jer  bermula pakai the Clinique skincare set, fuihyoooo! Puji diri sendiri ni bukan perlu coz aku quotekan dari apa yang readers and teman2 komenkan dari entry Clinique dari 2008 till now. Bolehlah jemput pi baca sama yek.

IMG_7313

So over 5 years, aku memang a user of Clinique. No doubtlah kan. Ada jugak pakai product brand lain but my basic masih lagi wajib ada Clinique nih. Oh well, once you are a Clinique user, you will be forever in love with them!

But tu lah, aging factor,  pregnancy factor dulu so ada ler buat macam kulit si wanita hot. Oh hot ker? Yang akan menjelang 40 lagi 2 tahun, ada dot dot hitam. Ada orang kata frackles lah, ada yang kata pregnancy hormon dulu lah, dark spotlah. But aku lebih percaya itu adalah pregnancy hormon yang sampai dah beranak pun mak datuk liat betul kulit ni nak bersalin balik to the normal one.

IMG_8353

Yang gebu yang mulus.

Kulit aku, aku tau ler….kulit ko tak gebus, ai tak tau LOL.

So dalam pas beranak tuh, aku ada tengok iklan Clinique, the Dark Spot Corrector. It was months agooooooooooooo, so I mintak my girlfriend belikan kat Europe. She was at that time ada kat London, so memang aku kirim, rasanya kat KL belum launch lagi.

So dapat 2 botol, bigger size tuh.

IMG_8029

Habis jer 2 botol, aku sambung lagi 2 botol, beli di KL pulak, jadi bayangkanlah berapa bulan bulan bulan sudah aku jadi pengguna the Even Better Clinical Dark Sport Corrector nih. At least sebulan satu lah, kadang2 kalau terlupa nak pakai, bolehlah sebotol besar tu tahan sebulan setengah.

But bila Clinique panggil I untuk review. Aku macam, huk aloh, this is so my petik jari babe! Hahahahah aterrr, I m a user, aku dah tentu ler pakai berbulan2 Even Better Clinical Dark Sport Corrector nih kan.

IMG_8541

Cara pakai, if you are Clinique basic user, hah, then pakailah after the 3 steps skin care regimen tuh. Sesuai untuk semuka skin types and ethnicities pun. Some of you may see the result after 4 weeks, but some maybe more longer than that, say 10 weeks. But incredibly ada yang boleh nampak the uneven tone kulit or even the pigments on the face tu boleh gone by 58% at least for less than 4 weeks!

Yes girls and boys! Even Better Clinical Dark Sport Corrector is untuk menghilangkan the stubborn dark sports kat muka kita ni yang mostly ada di pipi hah! Hakak merah pung ado!

photo

Sebab tu lah aku pakai sampai 3 masuk ke 4 bottles coz it really suits me well. Cos macam aku cakaplah aku ada problem masa pregnant, kulit aku jadi uneven tone habis, specially kat muka leher tengkuk o tu yang slowly aku cuba carik apa ler product yang leh kembalikan hormon normal dari hormon mengandung dulu.

IMG_8040

Thanks to Clinique for the  Even Better Clinical Dark Sport Corrector!! It s 100%  fragrance free, oil free dan apply it twice a day, biasa aku pakai pagi dan malamlah, but kalau weekend aku bantai pakai 3,4 kali hhehehehehe, ai suka you!

Price at RM245 for 30ml and RM340 for 50ml. Any Cliniques service centre pun boleh dapat yek, I usually visit at the Isetan and Parkson KLCC.

 Khidmat pesanan masyarakat Clinique is brought by Redmummy.com

Comment: 13