Misc

100 things to do…

IMG02036-20100821-1253

ko! bz betullah aku hari sabtu arituh. pagi2 lagi kol 7 dah buat massage, makcik urut datang.  lepas 2 jam aku panjat katil balik, badan dah kena urut, bulan puasa lak tu, apa lagi, tidur balik ler. pastuh bangun dah tak tau nak buat gapo, mula2 rasa macam tak busy, tapi dah lepas zuhur tuh rasa macam eh eh, takkan nak tidur jerrr lagi. nak ngadap pc lagilah tak kuasa, tiada napsu sungguh! so aku carik barang2 yang nak disiap buat kuih raya. tq ayuthesun yang tolong belikan barang2 buat kuih raya aku, tapi belek punya telek, ada 2,3 barang lg tak cukup so itu harus kena pi carik. makanya project weekend nak buat kuih raya tak boleh buat lagik.

aku cakap ngan akak aku, abihlah korang, sapa datang raya rumah aku, ha satu kuih raya ni je aku bagi muahhahaha!

IMG02039-20100821-1421

dan kemudiannya aku laki bini pergi bawak Reddy and Mozel untuk vacci. kitorg terawal 15min so dok melanguk lam keter jer and we play around our twitter baru pasan Uber Twitter dah boleh upgrade to the latest version. petang tu jugak Mozel demam, aloloo, sian ko. demam kena cucuk vacci kan. diorg amik ubat cacing gak.

kat sini aku kena RM74. patutnya tak sampai 50 pun but sebab aku amik roller gak so jadi mahal sket lah. tau tak aku mistake tak asingkan Reddy ngan anak2nya. Doctor marah betul. coz anak2nya dah over 2 months, patutnya dah pisah putus susu menetek ngan maknya, kitten tak boleh lebih 5 minggu menetek.

aku ingatkan macam orang, sepanjang ada susu tu kasi menetek je lah kan, rupanya no no nookk. kalo more than 5 weeks, maknya kucing boleh dapat breast cancer or apa tah nama scientific for sakit teteknya lah coz anak2 nya dah besar dah ada gigi, so kemungkinan untuk diorg menggigit nipple mak nya masa menyusu tu sangat tinggi. jadi harus dipisahkan. ya halahai! mana aku tauuuuuuuuuuu…..

IMG00372

so the latest version of uber twitter in BB, boleh pilih colour background and i choose for red. perlukah nak bilang lagik kaler apa nak amikkan? of cos lah merahhhhhhhhhhhhhhhh!

IMG02054-20100821-1547

abih kat vacci, kita lari ke petshop pulak, borong pasir 2 kampit, makanan 4 bungkus, pastuh aku beli 5 tin makanan basah untuk triplets, doctor mintak campurkan ngan soft food coz diorg kan baby lagik. itu makanan tin kan, bukak2 jer jangankan triplets, Reddy and Mozel pun beratur nak makan sama, so aku tuang kat bekas and bagi diorg share2… All the barang2 kucing abih RM129.

itu pasir yang the best in the world, wangi. those pencinta kucing, boleh amik pasir cenggini, aku dah pakai dalam 7 kampits lah gitu. ada flavour oren apple etcs.  cukup ko simpan 10plastik kosong pasir nih, bagi kat petshop nanti dia bagi satu percuma pasir nih gak. hehehehe, kumpul babe kumpul ler senang nak redeem.

btw pasal Reddy kena putus susu netek ngan anak2nya kan, sian pulak diorg tak dapat anak bergurau-senda, sebab bila time anak2 kuor, Reddy and Mozel kena dok lam cage, macam tu lah amik turn memasing. So sirman cadangkan aku carik bengkung yang boleh tutup tetek si Reddy dari anak2nya menyusu.

aku rasa nak bengkungkan jer idea Sirman tuh. tak ke kurenggggggg asam betul!

IMG02057-20100821-1551

dan kemudian kita lari pulak pi stationery shop kat sebelah pet shop. Borong buku komik cina abang. dia memang suka kau beli buku2 komik cina nih. He doesnt speak mandarin with us, coz makpaknya buta mandarin, tapi harituh ada aku pi sekolah dia, cikgu dia borak ngan dia selamba kodok je dia jawab in mandarin, ke main laju fluent gak. aku yang terpinga2 between them coz sepatah aku tak paham.

he s not really good in mandarin writing tapi dia punya cakap quite not bad.  Bapaknya pun memang bagi setiap jumaat RM3 untuk dia beli komik book kat sekolah, apa saja untukmu anak2. takpelah komik pun takper, asalkan mandarin boleh brush up lagi dia punya bacaan mandarin and of cos semangat membaca tu yang paling penting.

IMG02059-20100821-1552

dan set pencil and ink brush art chinese for them too. kalau ada untuk abang, mestilah ada untuk adiknya gak…rasanya for all these sirman paid for RM55. Buku komik tu untunglah, korang nampak macam satu buku jer tapi sebenornya ada 2 buku berplastik di set yang sama. kira abang dapat 12bijik. sakan betul dia punya suka kay! tapi dia hanya boleh baca sebelum nak tidur and waktu lepas sahur kejap. kalo idakkkk tak jadi buat keje lerrr budak tu kang.

IMG02073-20100821-2247

at night, i received Raya Hamper from my client. oh suka, tak bukak lagi nih, biar gitu jer, mbe nak2 dekat raya ke baru bukak…mesti ada orang nak anto lagi kan. no hal, saya terima jer. aku pun ada jugak order hamper raya, or apa2 sahaja yang aku leh beli untuk hantar to clients gak. tahun nih ngah pikir mana nya site aku nak pakai to deliver my list.

Ramai yang nak suh aku amik depa punya site, pastu nak suh aku selit2 kat sini, pastu aku kena caj pulak tuh untuk hamper yang aku nak, apa barang? ko suh aku promote ko dalam nih, aku kena bayar untuk hampers yang aku nak hantar, pastu ko dapat untung kaw2. untung dari raya hampers aku nak order, and untung promo free gila2, wah wah, diorg nih kadang2 tak agak2.

namanya pun Promo Puasa Raya kan….kalau nak business kalau nak win win situation pun, janganlah pikir untung sorang jer, kenalah ingat parking kat RM pun bukan semuanya free, free kalu masaklah aku kena taji gak nanti. So Contact Red lah kalau nak Promo Puasa Raya lagik.

Comment: 8

Tangan kanan beri, tangan kiri redeemed….

IMG23094

budak kecik ni kan wuiii….time makpak dia ada bukan mainlah berlagak ngan aku! sebelah2 tu ada maknya, ada neneknya (mak aku) tapi semua x bertudung so tak bolehlah nak tepek gambar. aku menebeng kat umah mak ajah harituh ngan satu niat, nak menghulur the big boom bang….kalau monthly one biasanya sirman pi antokan, but ni special, makpak kita carik dulu lah. nak berkat perjalanan sebagai seorang anak, hah gitu. amalan yang aku buat semenjak mula bekerja selepas grad dari ITM. for MIL pun ado gak….tak leh lupa yek, MIL aku tu dahlah ibu/nenek tunggal.

IMG23097

pastuh kitorg melaju ke kedai kat2 umah mak gak, melaju nih coz tak nak balik time maghrib…amik tikar getah. dapat semeter. pakai sket pastuh lebih tak tau nak buat apa…..dah siap dah letak kat cage Reddy. hehehe…cunlah! pueh hati…semua dah siap, tunggu ko beranak je ye Reddy….

Sirman dia ok, ko nak buat apa ngan kucing korang, nak suh daddy belikan itu pasangkan ini, semua momantai, tapi korang jangan haraplah Sirman nak melayan pasir kencing berak nya. itu yang dia takkan buat skang. dulu bolehlah, skang dia tau 3 of us dulu yang sakan nak bela kan, so itu syarat dia.

IMG23107

balik lagi umah, dapat nih…

dulu kawin benda ni dapat ke main banyak, tapi aku amik satu jer pakai sendiri, pastu buat sedekah jariah kat semua family members. skang yang sendiri pun dah jahanam, so amik baru jer, aku redeemed dr bonuslink gak. tak tau lah apa nak redeem, ingat nak amik radio alarm lagi, tapi asik kena sound je ngan Sirman….‘you alarm ke main banyak red, bangun terpisap2 gak‘ ceoiiiiiiooiii lar kan!

jadi amik ni jer, so anak2 pun pandai buat sendiri tekan2 gitu kan.

abang mak ko bangun lambat membongkang lagi

ha pi buat breakfast sendiri yekkkkkkkkkkkkkkkkk :)

IMG23108

sebab mak ko baik hati, aku rombak lemari tepi, carik apa yang leh diwakafkan, dan there u go, Redken make up box, kini menjadi milik azali Gegirl. tot nak bagi SIL aku, but dia dah chop dulu.

mummy nak buang ke?

boleh?

Gegirl nak pleaseeeeeee

ok anak aku nak, so anak aku yang dapat…

she has one yang gayak gini gak, but mini size lah, tu yang muka menebeng lebar je mintak hok besar ni pu lak. actly ada lagi benda yang aku nak balingkan, tu ha tshirts sirman, rasanya mau setahun tak berombak, dah tinggi melangit. mana yang tak berpakai tu memang patut kena let go je lah. rimas aku tengok. itu shirts sirman aku x masuk sini, coz aku ada banyak brothers and in laws yang sedada and sekeping macam Sirman tuh…

ada lagi aku nak let go, nanti2 yek…satu malam satu keje, malam lain keje lain plak yekkk…

Comment: 6

A Friday story….

wah wah korang

bersusun mintak password yer….

ni mak nak tanya

IMG14397

ni kalo aku baca majalah2 gossip hiburan ni, ni kang sure ada yang sound belakang ‘eii low class nya kak red tu baca majalah camtuh’

korang tau tak

kalo ko dah bosan dah penat nak relaks

pi lah baca majalah2 tu

lgpun bc majalah2 tu gak ko leh tengok pesen, design HANDBAGS artis etcs…pastu ko leh tengok version cerita MJ lam tulisan melayu….

aku suka lah baca majalah2 gini, lam sebulan bolehlah beli barang budget 20 ke 30 hinggit. tenang aman, ada jugak magazine lain yang aku layan, Female (wah mementang jadi model loreal rambut yang kuor lam Female kan) macam Reader’s Digest itu wajib for sirman, dia kalo x de buku tu, menggigil dia sampai ke otak keruan….mastika pun best gak dibaca, tp lately ni aku peninglah baca Mastika tuh…

macam ada yang tak logik dari logik jer la nih..alo editor mastika, amik port sket yer…

dah tuh kan…

ha buku cite wajib ado gak, itu 100 – 200 nya budget at least 2,3 bulan sekali….bila masa ke aku baca kan hahahahaha, aternye kalo dah dok blogging je kat umah bila ada masa.

bila nak rehat 5min tu

baca jer ler

tu yang 2-3 bulan nya stock leh jadik 6 bulan woiiii

selamat membaca ye semua…

dan tahniah kerana anda telah berjaya membaca entry ini hingga ke noktah terakhir :)

Comment: 23

RM is back on track…

IMG14178

ai came in to office on monday after the 2 days leave, ada ole2 di atas meja

ai think ai know what s inside already hikss

coz waktu aku shopping di Salabianca, ai wanted to take it, but aku lebih berat hati amik yang satu lagi….so kawan2 mengumpul dana membelikan aku this one. actually takde le kumpul dana weii, bunyik je ala2…but among us yang close frens nih, lam 5,6 orang kitorg nih, akan beri something to each other….

the gift tuh, in one entry yang aku compile sekali arung lah yer…

IMG14189

my honeybossy showed me this Zimbabwe’s dollar…manghaik

Fifty Trillion Dollars

kalo kat kolumpo leh beli SATU KOLUMPO rasanya!

tp sebab ni duit zimbabwe, heheheheheheh korang agak2 leh beli hapo??

IMG13363 IMG13364

biore second batch sudah sold out!

actually saje aku tak announce, the last 2 yang order entitle to get the free set tu hah…

the last 2 persons yang ordered tuh pun tak tau yang depa dapat nih…so now the last 2 girls dah tau lah kan kan kan….

so for those yang nak order Biore nih lagi, sebotol RM60 pi contact me sendiri coz the new batch sudah ada di tangan…..  IMG14181

nice shoes ….

katanya dari vinci

kalo bukan buyer dr vincci, tak tau pun itu brand vincci sebab cantikk….the 2 girls met me on Monday, to take their order, the Biore Cleansing Oil

sudahkah anda menjalankan tugas dengan membeli sendiri ini Biore, jangan bising pastuh takleh nak cabut mascara lah bagai yer….

ai think by now, entries aku dah back on track semula…n keep on refreshing lah, 2  + 2 days je aku cam lupa ingatan sket penat penatttttttttt….mengqada segala bagai…

Ahah, my client wants me to put this…NAK BIORE CARI REDMUMMY :)

Comment: 7

Mentari Merah di Hari Merah…

IMG12825

klcc dilimpahi hujan rahmat pada rabu petang ke malam…

so saya stranded di opis

tengok bawah, keter cam semut mati tak bergerak2….

tp bila saya tengok mentari yang hampir terbenam….merahnyaaaaaaaaaaaaaaa! in the photos nih tak nampak merah sangat tp kalo kami tengok live, memang merah. merah yang cantik…

dalam setiap entries saya, ada citer warna warni…ada merah ijau kuning putih dan hitam. setiap entries wpun saya cuba tak nak huraikan, tp ada jugak yang boleh menangkap.

entry saya terkesima terkejut naik bulu roma tuh masih belum bisa saya taipin. tp kawan2 terdekat ramai yang dah tahu, concern to know what s happening….

apapun segalanya baik….

IMG12824

hari merah yang bukan bermakna saya marah…

hari ini hari jumaat

hari untuk saya bersantai sepatutnya bersama suami, malam hari. tp kerana tuntutan tugas, saya pulak kena being a lonely wife….

wahh, ayat!!!! getik korang baca kan…

aku nak pi jumpa teman lama

yang amat disayangi gegirl…

yaribbaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

laki takdak, jom lah kita merimbaaaaaaaaaaaaaaaaaaa huhuuuuuuuuuuuuu……

Comment: 3