Saloon

Our new hairstyle!

IMG_2532

Gegirl’s new hair style…. is emm

Michael, ko bagi buat style bob sket!

tak bolehlah kakak, her hair lurus and licin, bob tu sesuai kalau rambut tebal.

aisay…takpe apa2 style pun takper janji pendek rambut sudah

IMG_2538

sekolah Gegirl tak leh pepanjang, tu yang selang 2 bulan kena potong pendek. kalau nak panjang gak kena buat sanggul, sayanglah, Gegirl looks more cute ngan rambut panjang. but but but, i did something to my hair too! tak perasan? ceiii, not on the same day with Gegirl, but tak perasan keeeeeeeee?

nemai….

Skang posing anak letak kat depan badan ahhahahah :)

Comment: 23

Dalam air ada percik!

IMG_0171

hellooo! Welcome back to Redmummy.com

**************

plastik lah kau!

saloon nih, bertahun2 aku blogkan dalam nih. Tapi kalau dah copycat, sampaikan saloon yang aku pergi mana menebeng pun, ko gak menebeng sama, padahal ke main banyak saloon kat BSP nih. haaa amacam?

i mean, tip copycat yang ai cakap dalam vlog tu lah, ko asyik mengcopycat jer. tulisan dalam blog, cara tulis, sebab nakkan attract Nuffnang supaya engage korang macam apa yang RM dapat.

sampaikan kedai post, kedai saloon aku yang tetiga ni selang few pintus to each other punnnnnnnnnnnnn ko menempekkkkklah sama! hakcoii lah ko.

Tokey saloon nih dulu jaga rambut aku dari kat Real Cut, dia pindah sini pun aku pun sama pindah, tapi eii hdup nak mengcopyyyyyy sahaja life orang. Ikut cara baik takper. orang buat memanglah elok, tp dahlah meniru, siap nak hontam. Ni apa punya tak malu ker. Lain kali, kalau nak tiru apa yang RM buat, jangan diblogkan beruk!

kan orang dah buat ko jadi bahan.

Ye teman sekalian, kita bahankan je kat orang yang menggunakan fakta dalam RM, pastu tulis sipi2 coz takut mak merah tau pangai busuknya. belakang ke main mengata hentam ai, tapi belakang gak, tengok apa sponsored posts, promo, n my steps yang aku buat, coz nak meniruuuuuuuuuuuuu jer kerjanya.

*******************

from **** to **** macam gaya dari tips Vlog gaklah.

IMG04646-20110227-1250

huk aloh lurusnya rambut ko dak kecik. apa cer baru 2 bulan potong rambut, dah kena sound dek cikgu suh potong lagi, memang ganas tol disiplin sekolah tuh. ni tak abis potong lagi, tu yang senget benget….but tak bestlah tengok Gegirl rambut pendek.

She looks cute and pretty ngan rambut panjang **memetik dari komen2 readers**

but me as a mom, bapaknya pun lebih suka she rambut panjanggggggg!! halahaiiii!

IMG_0180

btw, aku pun buat rambut gak, just suh depa blow dry kan jer. wa dah basuh dari umah sesiap. bila suh depa blow ke iron nih, yang nyampahnya nampak kejang je ke main lurus rambut nih. so bila buat Vlog, ala2 steady jugak. but eh yang nak tau shampoo apa2 tu kan…

kan dah citer dalam sponsored post mar…

Dove Dove

rambut aku

skin care apa aku pakai

tak kisah, leh main bohhhhhhhhhhhhhh jer apa brand. no hal one.

The girls memang rambut buat kat saloon nih jer, boys tak yah, depa memang standard mamak jer. Laki aku toksey ngan saloon2 nih….

Comment: 44

My raya raya hair!

IMG02396-20100906-1840

i got fed up with my straight hair…hari2 nak kena iron. kalo tak iron kembang setaman. wpun korang suka ngan rambut nampak muda belia ku itu, tapi aku empunya badan enggak suka. enggak enteng di pala ku….banyak buang masa aku pagi2 nak pi kerja!

IMG02397-20100906-1901

oh dah ada bekalan buka puasa….suamiku hantarkan, abih keje aku terus zass pi buat rambut, and dia singgah jap tapaukan air tembikai, sebungkus nasi ayam dan 2 keping donut. sambil2 tu aku menonton dvd Die Hard, dah penah tengok but tetap gak nak kill the time supaya enggak bosan…

IMG02399-20100906-1944

last touch up to do the treatment, total sumer RM198

IMG02403-20100906-2019

datang budak kecik kemudian, untuk dipotong sket rambut belakangnya and fringe pun kerat sket…

IMG02406-20100906-2022

she mintak potong sampai bahu, but mana bolehhhhhhhhhhh!

IMG02407-20100906-2022

yey udah siap, Gegirl punya rambut RM8 potongnya…waa comei sudah!

IMG02415-20100907-1427

rambut terakhir serving for the passport :)

hah dah tau dah agak mesti korang bising suh tunjuk rambut RM kan kan kan? lek ler dude….tak kuor hari ni tak semestinya tak kuor esok lusa tulat langkat lompat :)

bersabar itu lebih pekerti budinya

muahahahhahaha!

raya weih rayaaaa…..

Comment: 13

Sudah potong potong potong!

image

last time i told Hana AQ to cut my hair, a little bit only, sebab masih sayang ngan rambut panjang. but rosak rambut kat ujung2 dah melampau2, so i hv to chop chop chopppppppppppp the long hair. bukan aku x bagi korang tengok gambar rambut baru aku but kan arini sume entries aku belasah dok pakai soft glow, hamik jadi glow glow je belah kiri tuh. pun ingat nak suh hairstylist amikkan gambar, but dalam saloon ni penuh giler ngan kanak2 riang ria. musim betul mak2 bawak anak2 gunting rambut.

Intention asal nak pi saloon Hana, but coz i have a meeting near by my house, cancel lah ke sana…lgpun very quick one je rambut aku dia potong. without appointment macam tak sedap hati je nak terjah saloon Hana, kot hairstylist dia ramai customers, satu hal aku nak patah balik.

IMG22549

mbe tak sependek rambut korang, tak jugak sepanjang rambut lama aku, eh dah potong mmglah dah tak panjang..yapadaaaaaaaaaa!

Comment: 18

Masuk Set!

IMG19016

Vivian has left the saloon.

n utk pertama kalinya Micheal to help my hair, he has new hairstylist too, Nick. they are good, but not as good as Vivian. Vivian dah kawin le ko, so dia pindah jauh. iskk….

today is such a very buzy day to me.

besides of my commitement to my blogjob, i m now chasing something for related to family matter. damn it lah! i hate to be the problem solver for this case, but i got no choice, the sisters and brothers are asking me to take the task.

halahaii….napa le ada masalah yang tak boleh diselesaikan dengan hanya petikan di jari….sejarah bertahun lalu akan berulang kembali….

btw, sambil buat rambut, kena hapal script.. hahahahaha! macam kena masuk set jer! padahallllllllll……………

korang tau tak aku ni kalau kerja2 jadi spy, jadi PI memang sokmo lah depa bagi task tu kat aku..so now, aku ngah hapal script untuk task yang dikatanya untuk demi keamanan keluarga sejagat. ciss!

Comment: 19