Anniversary Day

The anniversary dinner!

IMG_3690

korang pun dah paham, kalau mak merah kuor rumah, harus wajib bawak food RB! wajibbbbbbbbbbbbbbbb!! makan nak makannnnn, meh makan yek!

IMG_3696

make up aritu aku pakai product dari most brands yang bawak ado kat Hishop. best wor, siap aku lelanting lagi, banyak gila dapat!

IMG_3702

passing batton yek, turn bapak ko plak. mok nak buat sessi mengubat lara hati si kakak bila diusik gundah dek abangnya heh!

IMG_3710

jangan haraplah kakak nak pandang camera kan, mood belum mari mar…..

ok ok kita kali ni makan jauh sket dari tempat biasa rumah tuh, ni kat Meat Works Publika. RD pilihkan, tapi aku yang kena bayau ahaksss pasal anniversary kan sesama le kuor duit, hotel bagai segala maknek dah dia kena cover, takat dinner je eleh. cehhh ko RD!

IMG_3712

anak2 punya lapar, nak tunggu steak memasing lambat so mintak anto banana split dulu. tapi bila baru makan 2,3 sudu, sampai pulak steak apa lagik, mintak waiter hantarkan aiskrim ni simpan dulu lam freezer biar kita makan the heavy meals sat. Aku kerja Baskin Robbins dulu kan setakat Banana split nih alah kacang sangat buatnya, lagi sedap tambahan toppings aku leh buat dari yang nih

IMG_3718

baby mula ngantuk mau tidurrrrrrrrrrrrrrr!

tak sempat kita nak amik gambar foods, memang super sedap and super kenyang! kakak punya junior steak, dia order sampai 2 plates, tak cukup 1, kalau tau tak cukup amik yang steak size orang tu jer heh. memasing dah pandai makan steaks so nanti kalau order western semua nak steak sajorrr….aku pun tak ler hantu steak pun, laki aku yer!

For all 4 of us punya makan membulat memasing, RM250! mak aikhhh…sama harga hotel bapak ko bayar hiks

IMG_3730

terpaksa mengsedondonkan ngan kakak

IMG_3739

flash mak kau! balik malam tu sumer mengenyang alhamdulillah and tidur pun nak cepat jer, ngantuk penat memasing. Sebelum tu kan selain badminton depa ada fardhu ain and mengaji class. 3 beranak gambar atas ni depa cakap kami satu stamp satu chop, ada yek? RB ngan Abang tu memang muka satu choplah camner abang masa baby dulu ha gini ler rupanya.

for puting pacifier RB tuh, dia bukan pengguna tegar, sekadar kita nak lekakan dia sejak dari baby coz dia asyik  nak melekap je ngan bfeed kan, walaupun tak minum tapi dia nak melekap jer, mana maknya leh tahan, so kita opt ngan puting lagipun masa kes RB was admitted dulu tuh, kes urine infection tu pun doctor tak bagi dia melekat sangat dek kerna takut bacteria bila too much lama ‘bergantung’ bukan minum but hanya untuk melekap.

kira kalau takde puting pacifier tu pun RB ok, but kalau dia dapat, lagi dia suka!

IMG_3815

 

2 hari kemudian baru kita dapat budget anniversary cards! penjimatan kan kan kan semua pakai pakai kertas putih and celoreng2, kakak satu package ngan adiknya jer, ni style tak dak masa nak beli cards untuk makpak. Takper. ingatan itu indah anak-anakku. but tu lah, dinner malam tu abang kakak janji nak bayarkan, depa nak tong2 sorang RM50, pastu tak bawak duit, pastu cakap nanti mak tolong gantikan RM60 if depa keluarkan sorang RM50. eh mark up pulak. pastu sampai sudah takde hahahahaha dedua kemut nak kuorkan duit. Dah pandai simpan duit so tau le sangat RM50 tu besar nak belanjakannn

ok watamat. nak habiskan citer anniversary bukan boleh tetiap hari….tu lah hangpa, suh bukak account twitter instagram tak mau. kan dah baca citer basiiiii….

Comment: 11

Short break jer!

IMG_3508

waaa best best tempat baru

boleh exploreeeee!

sebenarnya tepon hotel tu aku dah siap2 cabut awal coz aku tau sah tepon tu akan dikerjakannya dak kecik nih, jadi cabut ler cablenya sesiap.  pegang gagang pun tunggang terbalik lagi hahahaha!

IMG_3511

aku biarkan je lah dia buat apa saja lagipun bapaknya takde, tunggu apaknya bawak oats bubur dia dari rumah. RD balik pagi tu coz nak hantar anak2nya tuition. Getaway short break jugak but urusan anak3 memang tak boleh lari. Antara penyebab kita carik hotel yang near by to the house. ni aku pegang camera nak amik gambar nih pastu dia sibuk jer lah senyum.

best wor budak dah pandai senyum tengok camera nih. asal kita nak snap jer dia senyum….

IMG_3532

hujung2, mak dah letih dok dia nak menyelongkar segala. so ajak dia panjat katil, baring2 tengok iPAD. dia suka betul ngan muzik2 orang tua tu tau….Gangnam dah tentu, Big Bang tu pun sama dia berjoget2 bila dengo. Ni aku pasang waka waka eh Shakira pun dia layan jugak. Sebenarnya aku ada bawak food dia but aku malas nak masak air and panas rendamkan coz eh bahaya bahaya bahaya. Seriau betul ngan air panas nih. Hari tu masa 17 hari takde air kat rumah pun aku masak air and masukkan dalam baldi dari dapur terus and tambah air bagi suam, hantar ke bilik air. takut je nak bawak gitu ke bilik air, buat bersepai tersadung ke. ngeriiii bila pikir tang kita ada baby ni heh

IMG_3523

mano le bapak ko nih, budak dah lapar nih. biasa dia mula makan paginya between 8 – 9am, ni dah 9 lebih tak sampai2 bapak heh

IMG_3535

bapak dia balik jer makan terus si kecil, nganga2 mulut mintak suap the mix porridge! my breakfast pun takde by the hotel, laki aku bungkus seketul roti telur and teh tarik.

IMG_3558

Lelepak sekejap and we chow check out awal.

IMG_3570

Berkedek2 lah sama si kecil, bagi dia jalan and of coslah dia memang suka dapat berjalan nih. Orang baru dapat kaki kan. Sok tunggu siap dia berlari pulak. but half way, eh lambatttttttttttttttttttttttttt, bapak dia terus dukung dia!

IMG_3584

my top ni forever dari ThePopLook, walaupun dah berapa kali aku pakai but i m so in love with the Poppy by them, sedaplah. nak breastfeeding pun hebat!

IMG_3588

hoh dedua sama lopong! aku pi Combi beli kasut RB, merah pulak. Asyik membiru jerrrrrrrrr! colour merah tak pernah ada. size besar sket dari biasa biar pakai lama, dahlah kasut ko memahal. Ni kalau aku bayar kasut dia for Gucci ke mau meletup bapak ko, hok Combi ni pun dah apak ko potpet!

IMG_3597

kita jalan kita jalan, but moh ler berdukung lagi cepat. dia kalau jalan nak pegang tangan tu takper, tapi bila dia nak menyinggah semua kedais tu yang makpak ko letih tunggu

IMG_3601

huh kiri kanan bag aku. tau tak bag Prada hitam aku tuh dah berkhidmat sebagai pumping bag aku for 1 year ++! hari2 tu lah pumping bag aku bawak pergi kerja, pergi kuor berjalan. Ada orang yang tak tau pelik ler jugak apesal bawak handbags sampai 2, kiri kanan bahu, ater satu handbag isi lain, nursing pumping bag isi lain! Harap khidmatnya for a year lagi lah coz aku nak breastfeed and pumping at least till hujung tahun ni lagik. Habis ko 2 tahun zasssssssssss, namo dah nyonyot2 yek RB…

IMG_3602

mintak diturun lepaskan….

kita pergi 1 kedai tu jer, beli kasutnya and nak balik tu yang heh lamanya  ko menyinggah budak kecik

IMG_3607

ada tv 90inchi, tu yang lam gambar 70inchi kan, yang 90inchi harganya dekat RM70 ribuuuuuuuuuuuuu! Besau screen, besau harganya sei! Dok pikir bayar kat tv bebesau harga gitu aku leh dapat 2 lots tanah kat Langat tuh! i can go for 50inch lar, but besau2 lagi dari tuh, gulp gulp dalam air.

IMG_3618

dah sudah tu habis kita terus balik, nak kejarkan amik anak dari tuition pulak. singgah kedai kat BSP and beli  nih for RD’s car. ni ramai tanya kat IG aku mana nak dapat, heh merato ado. nanti aku buat special postlah pasal nih, RB dah pakai pun bila bapaknya kena kuor ngan dia jer, biasalah aku gigil jer kalau baby tinggal lama ngan maid kan.

IMG_3637

penyatuan 3 beradik yang abang kakaknya tak tau pun kita baru lepas tidur semalam kat hotel sama si adik. Masa bapaknya amik hantar ke tuition bapaknya cakap mak ngan adik korang tidur dalam kereta daddy jer masa dad buat kerja. hahahaha! hampehs bapak ko. Percaya jer ler 2 beradik tuh. Hangpa yang  tau nih jangan nak pi bocor rahsia pulak kat anak2 ku tu yek…ha mulut longkang kang, ada yang Gegirl sentap tak sudah.

Habis lunch, habis cuci kereta…let s go to the schoollllllllllll!

IMG_3668

Sessi anak2 bermain badminton. Ni dah bertahun depa punya activity but skang abang punya ko-ko is bolasepak seii….punya suka dia dapat menyepak. Memula dia feeling2 alah tak syok tapi bila dapat menyepak, hah terus rasa hebatnya. dok menyepak bola dalam rumah pulak, sampai berderai jam dinding aku pecah dibuatnya si abang!

kita tinggalkan depa ngan badminton, kami bertiga balik pulang ke rumah and RB menyambung tidur ngan aku sekali sekapal, ngantuk sei!

udah abis selesai. dinnernya malam tu ado ado adooo…n we are planning for a short break too soon, memang untuk complete all of us lah, tunggu bapaknya balik dari his 2 weeks travelling trip.

Comment: 20

Happily walking di hotel…

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=nD1HvIuhDM8]
Comment: 3

The getaway!

IMG_3187

wiiii al konon pergi kerja kan, anak2 bukan tau pun coz depa kan sekolah pagi. kita terpaksa ler pergi treat getaway gini during weekdays coz kalau weekend memang tak bolehlah, anak2 kan kena ada attention. but itinerary yang dalam entry lepas2 laki aku shoot invite calendar tu tak leh pakai lah.

Since kita dah breakfast kat rumah jer, so memang tak ke Chinoz lah. beli anniversary gift pun tak perlu coz kita dah buat a day beforenya, Jimat masa. Kita cuma minum kejap je sebelum movie bermula.

IMG_3177

Tag Heuer and Swiss Army

habis movie, aku berlarian pi pumping. habis tu dah bersusu badan kan. Kita pi tengok The Tower sebelum tuh, leleh2 airmata aku tengok citer tuh. Sedih. tak ramai pun tengok, show at 1120am @TGVCinemas, ada couple Indo tua, sah bukan laki bini, i can smell and sense dok bergulum2 cemolot, dok meraba2 seseluk. aku tengok tepi mata kiri aku ni hah, laki aku selamba dok kejap2 check out. heh malu!

dah pastuh RD pi jemaat ler aku pi pump, habis tuh dia amik aku and aku bersalin pakaian pun dalam kereta coz aku ada kerja. kalau idak memang bolehlah terus check in kan.

IMG_3212

dia tinggalkan aku kat Binjai coz he needs to pergi sekolah kakak, her first class for Pin Yin. Tak sempat kakak nak pi sekolah agama hari tuh.

hujung2 event, laki aku dapat join sekejap lepas amik kakak hantar pulang….event story tu lain hari lain minggu under ads ler kan.

IMG_3311

terus kami ke hotel….

IMG_3313

check in kat our fav hotel, aku rasa lam setahun ada ler sekali 2 mesti aku check in Cititel nih, kat Midvalley. one thing we like about this hotel coz dekat senapas je dengan rumah, lagipun kita kan nak lelari balik rumah, at least 2 kali walaupun ngah tidur hotel. Urusan hotel laki aku yang handled. dah dia yang buat itinerary. Bilik biasa jer, kalau ada batallion 3 orang tu baru kita amik bilik besar, check our stay last year, tu sambut 100 days after my delivery. ahaks…

IMG_3339

pastu membongkang hahahaha! ngantuk, hazab betul kat tempat event tuh, si nara sampai berpeluh2 badan hahahaa. best betul dapat tidur petang walaupun sekejap tapi segar badan. laki aku pun membuta sama ler. Tapi tu ler kalau bilik besar ada dia bagi bathrobe, ini bilik biasa takde dapat. udahlah aku tak bawak baju tidur so pakai jer kemeja laki den sudah!

IMG_3342

curling iron aku ada 2, hari tu yang aku blogkan colour gold, ni pulak colour pink. lagi best pakai pink coz dia punya besar size tuh and heat panasnya lagi mantap dari the gold one. same brand from Vidal Sassoon cuma harga yang pink  ni lagi mahal sket, RM200.

IMG_3349

buat curling lelaju jer…nak cepat. hah pump pun aku bawak sesiap tapi malam tu kan balik rumah so tak yah pump dah coz aku angkut si kecik sama tidur hotel

IMG_3372

weii dah siap!

IMG_3390

tak yah risau pasal buncit pasal dress ni memang membantu. pakai kejap pagi tu for jalan2 ngan laki kan so repeat balik pakai coz nak balik rumah pun kejap tuh

IMG_3404

pokcik baru pas mandi

IMG_3412

 our 12th years anniversary getaway

IMG_3435

after having our dinner kat Delicious, dedua lapar nasi. coz memang tak makan apa pun dari pagi, except masa event kita makan light refreshments! dan menuju ke Mom’s Care, aku dok terbayangkan satu whirlee biru, hari tu nak beli tak cukup kakitangan, coz aku sorang jer that time. Seluar set yang aku pegang tuh, hangpa bayangkanlah habis semua aku borong! about 1-2 weeks ago ler aku beli, RM500 bills ko! masa tu ler, masa ngan RD ni beli menda whirlee tu jer, RM69. takde pulak gambar in hand. korang pi carik lam google.

IMG_3443

sempat lagik menyopping, try baju berhelai2 tapi dapatnya satu jer. bagus. jimat duit lagi!

IMG_3447

terus kami balik semula hotel, and zass amik kereta pulang ke rumah. Temankan depa tengok final MLM, dah agak pun Jozan mesti menang, kalau depa keep track gini, tahun depan masuk lagi pun boleh menang. Tapi aku macam teekejut kay Boboi kalah….no 4 jer plak tuh. jatuh merundum hoh. kayo tuh Jozan. bahagi 2 sorang dapat RM250k tuh! rezeki anak2, baru je bininya beranak sorang lagi kan….

sampai nak tertidur2 aku menunggu MLM habis, dah ngantuk sangat seii….jadi malas jer nak back to hotel hahahahaa.

laki aku cakap kalau aku malas, hah dia pergi sorang tidur hotel. heh mana boleh. ikut jugak!! so selesai MLM, tidurkan abang kakak, mestilah ada orang kat rumah aku, ada family members aku gak, ada CCTV, ada jugak Miss Eyes.

IMG_3473

balik hotel, ok RB mentidur bila terus masuk kereta. terus bukak mask, yang melambak2 dapat dari event petang tuh and satu kat muka aku, satu set lagi kat kaki RD!

IMG_3493

takde tunggu lama heh, aku dah ngantuk! tidur terus! joined RB yang memang lena tidurnya.

IMG_8005

dress merah ni ngan dress brown light pink aku pakai sama jer design fashionnya, warna je membezakan. ada colour lain gak but cukuplah 2 jer kan.

loving this photo coz walaupun panas berkuap kat sini, atas roof top tuh tapi ada angin ha cantik jer dapat captured.

IMG_3453

dan penutup entry dengan kekalutan maknya nak cepat, salah lagi pakai selipar. Tapi nasib baik bukan masa event atau hotel. ni masa naik ke rumah coz nak cepat sangat dok dapatkan anak-anak. hiks… not the first time pun gini, apa ler aku ni. main redah je, nak cepat sangat kan!

Kita keluar balik malam tu, anak2 dok tanya gak, but bapaknya bilang daddy kena pi kerja bawak mummy and zeeshan yer. hahahaha! tak tau esoknya depa buat siasatan lagi. Itupun siangnya abang dok tepon mak pak nya tanya memacam kenapa pegi kerja tak bawak dedua kereta, kenapa ada satu lagi kereta kat rumah. Kenapa background mom dad sama jer bila abang tepon.

Tak boleh nak cakap yang benar coz kita tak nak anak2 terluka coz kita tidur hotel. We are family, depa tau pergi memana buat apa sahaja kita akan buat bersama2. Lebih tak adil adiknya ikut, hahahaha macam ler adik bongsu korang tu paham kan, yet adik ko kan bfeeding. Sometimes parents need to be alone without korang kids, tu kadang2 aku nak pi oversea berjalan ngan laki aku, anak2 yang holding us back. Kakak tu specially, susah hati dia kalau makpak tak bawak dia heh.

This is not the end, esoknya kita pun ramai2 pergi anniversary dinner, tu best! Nanti bilang yek.

Comment: 6

Tag Heuer and Swiss Army for the 12th!

photo

You nak Tag yer for anniversary?

Ye, tak nak handbags, tak nak kasut, tak nak tambah anak lagi jugak. nak Tag Heuer yek kali ni, ai dah tempah kat KLCC, depa dah reservedkan, nanti u datang tolong bayar jer hehehehe. Thanks yang.

Nak medium ke large size tuh?

Medium jer yang RM5,900 tu. Yang large tu men size.

So yang men size tu for me?

Tak bley. I takde budget kat 7ribu plak for you! You amik jam murah sket pleaseeeeeeee hehehehehe :)

photo

Red, try standing in front of the mirror and pilih which one is your fav, nak putih or black surface.

Wahhh, got different meh? i want the black Tag Aquaracer please. I have the white surface of Tissot already.

You sudah 2 kali datang check out this jam, bila mau amik?

I tunggu loh kong datang KLCC nanti baru boleh amik ini Tag. Itu hadiah anniversary marrrr

 

photo

Gila kedekut nak beli jam sendiri, bukan tak boleh sedangkan harga bags pun memahal jugak aku bayau but you know lah, since i m not the watches collector, benda gini agak payah sket nak membayo ahaksss! Below 1k tu aku leh pejam mata lagi but memahal camni, for me still mahal ler. yang jenis pakai Omega Rolex mungkin tak kata ini mahal kot ye dok.

Ada size kecil, murah sket but aku tak suka jam kekecik nih walaupun aku ni size pun petite, aku suka bagak2, but not as bagak laki aku punya jamlah. itu kang dah macam jantan pulak tangannya, nampak penumbuk je plak.

photo

18SX

photo

laki aku bukan geti dok diam, so amik gambar hah blurry!

photo

Kemudian satu hari few days before the anniversary day, and our dating day pun gak, RD was around KLCC, so he came and aku pun suh dia bayau terus. leh pakai, awal mendapat! Bertahun berkira sangatlah aku nak beli sendiri, masa kat Germany dah nak membayo but the prices macam mahal still coz in KLCC I boleh dapat discount prices lagik. It s a controlled items but still ada ler tepis2 harga diskaun kan, coz i got kaki too helping me.

photo

Dah diam2 pasnih. Target for Omega pastuh Rolex. After pencen kot baru nak rasa yang lagi 2 bijik tu hahahahaha! Insyallah ada rezeki lebih ye mak meyah. Purse merah kena kuor coz i had to pay for RD’s Swiss Army RM3200. itu je yang den mampu nak bayo for his watch, walaupun dia nak Tag jugak but alah bang, lain tahun la yek, ai ganti lagi tambah lagi with “The Suits” slingbag yang you nak sangat tuh!

photo

 terus tayang kekepit sesama yek bangggggg!

IMG_3177

Golapnya tangan u RD hoi!

The 12th Years Anniversary Gifts – Tag Heuer Aquaracer and Swiss Army.

Alah sajer jer mengada nak beli setkan ni for anniversary, kalau takde pun bukan tak boleh beli and tetukar hadiah but you know lah, nakkan something yang boleh kita memorize gitu. So nanti ko akan ingat, ooooo jam Tag ni aku tak leh jual coz laki aku belikan for our 12th Years of Anniversary.

But tu lah, aku ni jam tangan memang banyak giler gak lah, cuma pakainya satu jerrrrrrr…but kenangkan aku pun ada anak2 kan, so they can share2 with me and with their dad too. Vintage and jadi harta pusaka…

Comment: 11