Anniversary Day

2 Bouquets…

orang dapat bunga happy senyum simpul…aku dpt bouquet, sentapppppppppppp sesentapnya!!! ok meh aku citer lah a to z kay…

it was yday morning, florist tepon aku kata nak mai anto bunga (eiiii dah x surprise dah kalo gini main tepon2 tau)

so akak nanti turun lobby ye kak, coz kita tak boleh naik atas (ini bukan salah diorg, rules n reg lam klcc mmg korang despatch ke florist ke hamper ke tak boleh naik atas kena anto kat mailing room. nanti adalah staff atas turun amikkan, rules memang tak membawa makna kat sume orang, nyampah!)

tapi florist bolehlah tunggu kat lobby and sesapa leh turun amik kat lobby jer. ok lah kann…

kol 10 lebih ke gitu, ada miscalled kat tepon aku, kuasa aku nak layan. aku x layan miscalled kay, so korang jangan nak main2 tepon miscalled aku.

pas 5 min bunyik lama sket aku jwb

kak turun kak, bouquet akak dah sampai

cara ko cakap grrrrrrrrrrrrr!

img06342

ai went down, carik kat lobby mana ke mamat nih. aku tepon hp dia  (sib baik aku kepala otak bagus nak bwk hp, kalo aku lenggang mak kiah, tak ke hawau?)

kak saya kat luar ni, luar tower akak

dari lobby aku tengok ‘cilanatttttt nya florist service, dia bukan nak masuk lobby, dasar pemalas!’

ni mana nya florist laki aku pakai nih, ha aku dah bengang nih. aku pergi gak lah menapak kat luar  luor lobby kat jalan raya tuh

ni apehal ko tak masuk dalam nih, laki aku bayar florist suh anto kat dalam, aku gak yang kena amik bunga dari bakul motor engko!

kak motir tak boleh parking dalam lah kak kena parking jauh saya malas lah kak

oi ko jangan nak buat bidaah, motor sapa yang tak boleh parking lam klcc nih? macam ni ko punya service anto bunga kat orang suh orang pulak dapatkan engko amik kat bakul ko. dahlah kau turun dari motor pun tidak.

IYEE! dia mangkuk mat nih langsung tak turun motor kay, kan aku bilang aku sendiri amik kat basket dia.

eh kak, lu kecohlah, dah 30 kali aku datang sini orang amik kat sini, ko je yang bising.

aku pedulik hapa diorg tak bising, biar aku yang bising, biadab ye ko nya service!

alah kak lu report je lah, gua tak eran. boss gua pun dah tau pangai gua.

dasarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!

aku blah, kat lobby tu jugak aku tepon supervisor dia, cite a to z.

tekejut badaklah supervisor dia dengo aku mengaum. mmg aku pantang tollah. aku x kira lah bape sirman bayo for this bouquet tapi aku memang tak suka tol service yang ko cakap x relevant dengan apa yang ko bagik. dapat kat aku sori mori lah. mbe bunga2 org yang dapat tu yang ngamikkan depa nya PAs ke staff  ke kan, tp ni bunga laki aku bagi dah aku pulak kena dapatkan engko.

img06343

aku tepon dia lepas sejam lebih takde sapa nak entertain aku kan. since supervisor dia pun cakap ala ‘kelentong’ idok le teman nak percaya. nak jadik citer, bila aku prungprang, dia cakap nanti dia investigate.

mmg x de maknanya despatch dia buat gituh. patut park motor, bangun jalan kaki tunggu kat lobby and aku datang amik sign sambut muka senyum blah.

ni aku pulak kena hegeh2 pi kat ko

ko bagi bunga kat orang nak bagi orang happy ke nak bagi orang sad/mad?? ko pakai service cap ayam mana ni sirman oi….

sekali aku belek telek kad love.com.my nih oooooooooooooooo florist ni mmg suka tol sirman pakai. aku kalo anto bunga ke kat sirman x penah pakai nih coz aku tau kad dia (gambo paling atas) tu pun dah cokia, tetiap taun pun style gitu, aku tau lah aku quite expert gak menda nih, ai know best florist yang ‘serious’ than this one. even the price is almost the same gak.

jam2 tu gak lah gua report kat sirman, terpinga2 dia dengo udahlah dia ngah meeting….aku x kira lah sirman ni suka nau sayang tak nak tukar florist kan so remember ye sirman no more business with love.com.my! hate it so much~!

img06347

n purple wrapper? haloooooo…ni sirman ke yang bagi aku ni, macam aku tak percaya jer, aku ni pencinta purple ke pencinta merah? ni salah order ke hapa nih alahaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. benda yang kecik dek aku sentap satu hal terus meleret2….

aku report lah macam2 kat boss love.com.my nih, ai just dont care lah. dari aku bz x bz, abih gak 10min aku merapu….

at around 3pm, despatch depa tepon aku lagik…ni despatch lain plak tau, bukan despatch yang buat auta paginya:

kak mintak alamat kak, nak anto bunga

bunga apa lagik?

apologize bouquet kak coz akak dpt bunga kaler lain pastuh despatch kitorg buat hal ngan akak

ko nak anto ke mana

ke opis akak

dah tak payah, ko pi anto kat umah mak akak

alamat nya kak

No X Lorong XXXX XXX

eh ni apesal ko yang tepon pulak nih, Cindy mana? dia cakap dia yang nak kawtim ngan akak

tah lah kak prongprangakudahhangin lagik

make it short, adalah sorang makhluk wanita ni dari opis depa yang tepon aku, dia citer direct straitgh forward takde main kias2 cover2…

kak diorag ni mmg kurang ajar kak, bape kali dah kita cakap kita train kita ajar, tapi x makan saman, saya jugak ditengkingnya balik. takpelah kak, saya suh diorg anto ke umah mak akak yer, alamat nya kak?

ko tanya despatch ko tadik

No X Jalan XXX (ni despatch dia jawab)

weiii, Lorong lah, aku cakap lorong apesal ko tukar ke Jalan

ha kauuuuuuuuuuu!!! duh duh duh….

img06386 img06388

the replacement bouquet, wrapper merah, bunga ngam2 kedekut tol.

bunga pun leh buat aku bengang. moralnya, sesen yang laki aku bayar tuh ko berbaloikan lah, ni ko buat camni, sangatlah biadab tau tak. n ko pun satu ko kerojer ngan pemalasnya nak parking, kalo boleh Tan Sri nya bunga pun ko nak suh diorg amik sendiri ngadap ko kat motor ko tuh. helmet tak bukak, tak turun dari motor, ngan biadabnya bercakap lagik.

aku agak pantang benda2 yang tertera salah, nak aku diamkan. fight for your right lah. so bunga kecik tu, mmg for me tapi aku adiahkan kat gegirl…

mulai hari ini, sirman pls pls pls…tolonglah jangan pakai love.com.my kay. pakcik tu mmg romantik sket, bdays and anniversary mmg dia rajin anto bunga tp again, plsssssssssss change it lah.

dulu aku dah kasi dah list florist kalau nak pakai dah tau bini ko agak2 cerewet tahap zimbabwe, tp degillllllllll. ha skang u takde issue lagik kalau x nak pakai. lupakanlah ngan ‘ai dah ada akaun ngan love.com.my lah, tu yang senang je deal ngan depa’

ko nak deal ngan dia ke ko nak deal dengo aku membebel?

ok enaf…semput2 aku buat entry nih nak mengimbas marah aku hehehehehehe. happy anniversary ye sirman, ai lap u forever :)

Comment: 103

Sticky Mode…Anniversary Day

entry2 terbaru hari ini untuk redmummy.com, sila rujuk di bawah entry ini yer…this entry will be on top of the main page for a while.

img_5546

img_5629

img_5630

aku tau kamu mahu gambar2 ajl, cerita ajl dan macam2 tentang ajl, tp aku capik. aku pulang jam 130 pagi dan terus shoot this entry. aku tidak mampu untuk berlayaran, perlu tidur dan perlu kerja di siang hari.

some more hari ini hari istimewa jugak.

Hari ini 19 January – hari ulangtahun ke 8 perkahwinan saya dan dia.

:)

Comment: 83