Anniversary Day

Happily walking di hotel…

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=nD1HvIuhDM8]
Comment: 3

The getaway!

IMG_3187

wiiii al konon pergi kerja kan, anak2 bukan tau pun coz depa kan sekolah pagi. kita terpaksa ler pergi treat getaway gini during weekdays coz kalau weekend memang tak bolehlah, anak2 kan kena ada attention. but itinerary yang dalam entry lepas2 laki aku shoot invite calendar tu tak leh pakai lah.

Since kita dah breakfast kat rumah jer, so memang tak ke Chinoz lah. beli anniversary gift pun tak perlu coz kita dah buat a day beforenya, Jimat masa. Kita cuma minum kejap je sebelum movie bermula.

IMG_3177

Tag Heuer and Swiss Army

habis movie, aku berlarian pi pumping. habis tu dah bersusu badan kan. Kita pi tengok The Tower sebelum tuh, leleh2 airmata aku tengok citer tuh. Sedih. tak ramai pun tengok, show at 1120am @TGVCinemas, ada couple Indo tua, sah bukan laki bini, i can smell and sense dok bergulum2 cemolot, dok meraba2 seseluk. aku tengok tepi mata kiri aku ni hah, laki aku selamba dok kejap2 check out. heh malu!

dah pastuh RD pi jemaat ler aku pi pump, habis tuh dia amik aku and aku bersalin pakaian pun dalam kereta coz aku ada kerja. kalau idak memang bolehlah terus check in kan.

IMG_3212

dia tinggalkan aku kat Binjai coz he needs to pergi sekolah kakak, her first class for Pin Yin. Tak sempat kakak nak pi sekolah agama hari tuh.

hujung2 event, laki aku dapat join sekejap lepas amik kakak hantar pulang….event story tu lain hari lain minggu under ads ler kan.

IMG_3311

terus kami ke hotel….

IMG_3313

check in kat our fav hotel, aku rasa lam setahun ada ler sekali 2 mesti aku check in Cititel nih, kat Midvalley. one thing we like about this hotel coz dekat senapas je dengan rumah, lagipun kita kan nak lelari balik rumah, at least 2 kali walaupun ngah tidur hotel. Urusan hotel laki aku yang handled. dah dia yang buat itinerary. Bilik biasa jer, kalau ada batallion 3 orang tu baru kita amik bilik besar, check our stay last year, tu sambut 100 days after my delivery. ahaks…

IMG_3339

pastu membongkang hahahaha! ngantuk, hazab betul kat tempat event tuh, si nara sampai berpeluh2 badan hahahaa. best betul dapat tidur petang walaupun sekejap tapi segar badan. laki aku pun membuta sama ler. Tapi tu ler kalau bilik besar ada dia bagi bathrobe, ini bilik biasa takde dapat. udahlah aku tak bawak baju tidur so pakai jer kemeja laki den sudah!

IMG_3342

curling iron aku ada 2, hari tu yang aku blogkan colour gold, ni pulak colour pink. lagi best pakai pink coz dia punya besar size tuh and heat panasnya lagi mantap dari the gold one. same brand from Vidal Sassoon cuma harga yang pink  ni lagi mahal sket, RM200.

IMG_3349

buat curling lelaju jer…nak cepat. hah pump pun aku bawak sesiap tapi malam tu kan balik rumah so tak yah pump dah coz aku angkut si kecik sama tidur hotel

IMG_3372

weii dah siap!

IMG_3390

tak yah risau pasal buncit pasal dress ni memang membantu. pakai kejap pagi tu for jalan2 ngan laki kan so repeat balik pakai coz nak balik rumah pun kejap tuh

IMG_3404

pokcik baru pas mandi

IMG_3412

 our 12th years anniversary getaway

IMG_3435

after having our dinner kat Delicious, dedua lapar nasi. coz memang tak makan apa pun dari pagi, except masa event kita makan light refreshments! dan menuju ke Mom’s Care, aku dok terbayangkan satu whirlee biru, hari tu nak beli tak cukup kakitangan, coz aku sorang jer that time. Seluar set yang aku pegang tuh, hangpa bayangkanlah habis semua aku borong! about 1-2 weeks ago ler aku beli, RM500 bills ko! masa tu ler, masa ngan RD ni beli menda whirlee tu jer, RM69. takde pulak gambar in hand. korang pi carik lam google.

IMG_3443

sempat lagik menyopping, try baju berhelai2 tapi dapatnya satu jer. bagus. jimat duit lagi!

IMG_3447

terus kami balik semula hotel, and zass amik kereta pulang ke rumah. Temankan depa tengok final MLM, dah agak pun Jozan mesti menang, kalau depa keep track gini, tahun depan masuk lagi pun boleh menang. Tapi aku macam teekejut kay Boboi kalah….no 4 jer plak tuh. jatuh merundum hoh. kayo tuh Jozan. bahagi 2 sorang dapat RM250k tuh! rezeki anak2, baru je bininya beranak sorang lagi kan….

sampai nak tertidur2 aku menunggu MLM habis, dah ngantuk sangat seii….jadi malas jer nak back to hotel hahahahaa.

laki aku cakap kalau aku malas, hah dia pergi sorang tidur hotel. heh mana boleh. ikut jugak!! so selesai MLM, tidurkan abang kakak, mestilah ada orang kat rumah aku, ada family members aku gak, ada CCTV, ada jugak Miss Eyes.

IMG_3473

balik hotel, ok RB mentidur bila terus masuk kereta. terus bukak mask, yang melambak2 dapat dari event petang tuh and satu kat muka aku, satu set lagi kat kaki RD!

IMG_3493

takde tunggu lama heh, aku dah ngantuk! tidur terus! joined RB yang memang lena tidurnya.

IMG_8005

dress merah ni ngan dress brown light pink aku pakai sama jer design fashionnya, warna je membezakan. ada colour lain gak but cukuplah 2 jer kan.

loving this photo coz walaupun panas berkuap kat sini, atas roof top tuh tapi ada angin ha cantik jer dapat captured.

IMG_3453

dan penutup entry dengan kekalutan maknya nak cepat, salah lagi pakai selipar. Tapi nasib baik bukan masa event atau hotel. ni masa naik ke rumah coz nak cepat sangat dok dapatkan anak-anak. hiks… not the first time pun gini, apa ler aku ni. main redah je, nak cepat sangat kan!

Kita keluar balik malam tu, anak2 dok tanya gak, but bapaknya bilang daddy kena pi kerja bawak mummy and zeeshan yer. hahahaha! tak tau esoknya depa buat siasatan lagi. Itupun siangnya abang dok tepon mak pak nya tanya memacam kenapa pegi kerja tak bawak dedua kereta, kenapa ada satu lagi kereta kat rumah. Kenapa background mom dad sama jer bila abang tepon.

Tak boleh nak cakap yang benar coz kita tak nak anak2 terluka coz kita tidur hotel. We are family, depa tau pergi memana buat apa sahaja kita akan buat bersama2. Lebih tak adil adiknya ikut, hahahaha macam ler adik bongsu korang tu paham kan, yet adik ko kan bfeeding. Sometimes parents need to be alone without korang kids, tu kadang2 aku nak pi oversea berjalan ngan laki aku, anak2 yang holding us back. Kakak tu specially, susah hati dia kalau makpak tak bawak dia heh.

This is not the end, esoknya kita pun ramai2 pergi anniversary dinner, tu best! Nanti bilang yek.

Comment: 6

Tag Heuer and Swiss Army for the 12th!

photo

You nak Tag yer for anniversary?

Ye, tak nak handbags, tak nak kasut, tak nak tambah anak lagi jugak. nak Tag Heuer yek kali ni, ai dah tempah kat KLCC, depa dah reservedkan, nanti u datang tolong bayar jer hehehehe. Thanks yang.

Nak medium ke large size tuh?

Medium jer yang RM5,900 tu. Yang large tu men size.

So yang men size tu for me?

Tak bley. I takde budget kat 7ribu plak for you! You amik jam murah sket pleaseeeeeeee hehehehehe :)

photo

Red, try standing in front of the mirror and pilih which one is your fav, nak putih or black surface.

Wahhh, got different meh? i want the black Tag Aquaracer please. I have the white surface of Tissot already.

You sudah 2 kali datang check out this jam, bila mau amik?

I tunggu loh kong datang KLCC nanti baru boleh amik ini Tag. Itu hadiah anniversary marrrr

 

photo

Gila kedekut nak beli jam sendiri, bukan tak boleh sedangkan harga bags pun memahal jugak aku bayau but you know lah, since i m not the watches collector, benda gini agak payah sket nak membayo ahaksss! Below 1k tu aku leh pejam mata lagi but memahal camni, for me still mahal ler. yang jenis pakai Omega Rolex mungkin tak kata ini mahal kot ye dok.

Ada size kecil, murah sket but aku tak suka jam kekecik nih walaupun aku ni size pun petite, aku suka bagak2, but not as bagak laki aku punya jamlah. itu kang dah macam jantan pulak tangannya, nampak penumbuk je plak.

photo

18SX

photo

laki aku bukan geti dok diam, so amik gambar hah blurry!

photo

Kemudian satu hari few days before the anniversary day, and our dating day pun gak, RD was around KLCC, so he came and aku pun suh dia bayau terus. leh pakai, awal mendapat! Bertahun berkira sangatlah aku nak beli sendiri, masa kat Germany dah nak membayo but the prices macam mahal still coz in KLCC I boleh dapat discount prices lagik. It s a controlled items but still ada ler tepis2 harga diskaun kan, coz i got kaki too helping me.

photo

Dah diam2 pasnih. Target for Omega pastuh Rolex. After pencen kot baru nak rasa yang lagi 2 bijik tu hahahahaha! Insyallah ada rezeki lebih ye mak meyah. Purse merah kena kuor coz i had to pay for RD’s Swiss Army RM3200. itu je yang den mampu nak bayo for his watch, walaupun dia nak Tag jugak but alah bang, lain tahun la yek, ai ganti lagi tambah lagi with “The Suits” slingbag yang you nak sangat tuh!

photo

 terus tayang kekepit sesama yek bangggggg!

IMG_3177

Golapnya tangan u RD hoi!

The 12th Years Anniversary Gifts – Tag Heuer Aquaracer and Swiss Army.

Alah sajer jer mengada nak beli setkan ni for anniversary, kalau takde pun bukan tak boleh beli and tetukar hadiah but you know lah, nakkan something yang boleh kita memorize gitu. So nanti ko akan ingat, ooooo jam Tag ni aku tak leh jual coz laki aku belikan for our 12th Years of Anniversary.

But tu lah, aku ni jam tangan memang banyak giler gak lah, cuma pakainya satu jerrrrrrr…but kenangkan aku pun ada anak2 kan, so they can share2 with me and with their dad too. Vintage and jadi harta pusaka…

Comment: 11

Our 12th Anniversary Getaway!

18th Jan:
10am – Breakfast at Chinoz, KLCC
10:30am – Shopping anniversary gifts
11:00am – Movie
1:00pm – Friday prayers
2.30-5pm -  Event coverage for RM
2:30 – 3:45 – RD to fetch Kakak, meet RM at the Binjai
6pm – Check in Cititel, MV : Rest, TV, blogging, nap & make love in between :)
9pm – Dinner, TBD
10pm – Fetch RB, tidurkan Abang Kakak first
11pm – Back to hotel
12am – Happy 12th Anniversary Darling! Anniversary sex :) & sleep

19th Jan
8am – Fetch Abang & Kakak to tuition
10am – Back to hotel
12noon – Check out

photo

Laki aku buat itinerary atas nih, anto proper invite like a week before the 18th and 19th. sungguh bininya terkejut coz biasa for the past 11 years aku je yang buat benda nih. Sweet of you RD! So we took leave, and keluar rumah macam biasa, macam nak pergi kerja, padahal pi mengular makpaknyer hikss. Anak2 tak tau pung, rahsia wor.

Kang askar semua nak ikut. Tapi untuk malam2 kena ler amik RB, dia kan mana boleh takde maknya, maknya pun mana boleh takde babynya.

photo

We are celebrating our 12th Years Anniversary today on the 19th Jan, alhamdulillah walau ada jatuh bangun dalam hubungan suami isteri, masih lagi bertahan. Love you husband for the 3 beautiful children too – Abang Kakak and little baby boy.

Itinerary dia penuh ngan berjimak sesajor!

 

Comment: 23

11th Years of Anniversary…

 

IMG_8058IMG_8054

image

11 tahun kahwin…beranak 3 sudah, Abang, Gegirl and Redbaby

11th years of anniversary, thanks for all of the above RD.

Love you too.

tak de slot nak pi beli hadiah, so i give you RM1,111 jer lah. nak bagi RM11,111 rasa amboii le banyak pulak sangat kan!

 

Comment: 38