Anniversary Day

The 10th…

IMG_8074

it s our 10th Anniversary!

Comment: 57

RM has blue minded too :)

IMG00008-20110113-1252

i nak tunjuk the power of the new BB, not mine jugak. ni BB ayuthesun…

baru sampai, tengah tunggu adik waiter letakkan satu kerusi untuk my handbag, and me entertaining the husband’s bbm

IMG00011-20110113-1305

this is my lunch, out of 5 pcs, kuhanya makan 1 pc only

diet factor maybe?

IMG00012-20110113-1311

almanja sket nak tengok how good is the camera of the BB

wpun kubeli untuk laki ku, tapi tak kira, nak jugak tengok quality coz me nak mengendeng pakai buat amik gambar gak kan….

IMG00015-20110113-1340

alamak you….hensem kooo budak tu!

ko kak mulut ngah bercerita dok sempat lagi telan mata?

IMG00014-20110113-1330

alamak dia ngan gf nya lah pulak…melepas kita

gf dia tak cun pun kak

IMG00013-20110113-1312

udah habis iklan mencuci mata, kita sambung semula the story line of BB

suka ria coz bunyik BB tu very light giler, tak macam BB aku yang bunyik ke main 10 kaki pun leh dengar…

IMG00010-20110113-1255

I really like it!

i m gonna get this BB, not the TORCH, mak tak larat dah nak bayar riban2, bulan nih je ke main handbags aku berderet kubeli….sengkek dah skang, boleh?

ayu, akak bz gilos sangat2. can tapau 1 set of BB nih for me?

akak nak bagi RD ek?

ha ah…bila ko pergi kedai ni lagik?

hari ni kak later petang

ok akak transfer duit online, you buy for me yek?

collection camne kak?

RD will come to your house tonite….dia collect sendirilah, malas heh akak nak pi

senangnya ko kak hai….beli gadget main gitu2 jer.

ha ah, as long as everything is perfectly well, me tak nak fussy coz bukan akak yang pakai, janji camera dia tu cantik, dah enaf for me :) , 3G ada, wifi pun ada, camera je 2megapixel.

IMG_7615

n tara………………Curve 2 Model 9300 with 3G at RM1,000

Anniversary Gift for Sirman the RedDaddy

IMG00017-20110113-1340

RM dapat apa?

tu hah…senyuman ikhlas untuk laki mek…. sob sob sob :(

Comment: 36

On our anniversary day…

IMG20556

awwwwwwwwwww….

taun ni lebih sket jiwang romantik kad ucapan sirman. sah google ek sirman? hahahahaa

aku dah bagi dia adiah awal2 dulu, bouquet ke tak yah lah anto kat dia, jimat duit mak. mak sedang bersaving gegiler la nih kak yah oiii…

lagipun tu ha, 2 anak ai dah bagi kayyy hehehehehe

IMG20552

red, every year u got bouquet ek, your hubby always remember to send you flowers

haiyah, he has engaged with all florist shops in KL lar, trust me next year he will send from diff florist plak! he s been doing this since the day we got married even bdays oso lor. so dia dah recurrence his calendar that s y he never forget one hahahahahaa

IMG20559

dalam setahun adalah sekali 2 jer dia nak datang lunch ngan mak merah. pas dia tengok aku membebel kat FB bersama korang yang rajin melayanku…..pagi tu ‘oklah ai datang lunch klcc arini’

hoereyyyyyyy!!

bukan senang kay nak tengok muka dia bertapa kat klcc hikss

IMG20560

he chose the place. aku tak suka lah makan kat little penang cafe, rasa chef dia x sesedap years ago, yang paling sodap hanyalah cendol tuh. kueytiau sudah bukan menjadi kelazatan hakiki. oh yeh, tiada yang hakiki. perkahwinan kami juga bukan hakiki coz kita akan meninggalkan dunia ke alam barzakh, but saya sangat sayang sirman.

wpun benar wajahnya iras salleh yaakob, tapi dia kan suami saya.

seorang isteri mestilah mengangungkan suaminya

seorang isteri tetap menyokong suaminya

seorang isteri mestilah berada di sisi suaminya biar susah senang pun

seorang isteri berhak membeli handbags yang isteri tu suka walaupun ko nak berbuntang mata hohooooooooooooo!

IMG20561

cecepat suh dia abihkan lunch, aku lam pala takde lain dah, nak ajak dia tawaf satu klcc. tapi designer boutiques kita tak masuk coz laki aku allergic, dari luar

sirman tu ha mui mui tuuuuuuuuu, lawa kan merah tu?

tu ha chanel tu wuiiiiiiiiii leleh tak air liur ai

tu sirman LV tu kat paghis murahhhhhhhhhhhhhhhh

mehlah carik keje kat klcc sirman weiii

ada gak hari2 laki kena ikut cik von nya bini kalau dah satu building klcc….

iskk…takde nye dia nak keje kat town, dia sayang nau  ngan tpt jin bertendang dia tuh.

IMG20566

penyudahnya dia belikan aku make up set hikss….sebab the real present for anniversary tak sampai2 lagi. bolehlah, janji ado.

jarang make up aku dia bayarkan, kalau pi soping pun, tang make up biasa mmg pakai duit aku pung. but adalah sangat dia baik hati pi bayokan oh ai like it.

tu baru satu hari datang klcc

kalau hari2 mau botak kipara

tq ek korang for the anniversary wishes.

Comment: 32

9 tahun yek on 19th Jan….

IMG20546

abang mencuri masa yang ada 15min sblm waktu tidurnya at 830pm membaca komik cinoo…entah dia baca or entah dia tengok gambo. aku ngah baring2 nak lelap mata…letih mata. bukan letih badan. sbbkan mata mohon terlelap….tetiba dengo ada 2 orang kat luor tu masuk nyanyiiiiiiiii special you…

IMG20542

mommyyyyyyyyyyy

happy an ni be se riiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

banyaknya kek weiiiiiiiii!! sampai 4 piring plak tuh. mana you cekau kek nih sirman?

apa ingat kat tpt jin bertendang takdak secret receipe kah?

nak adiah! adiah ai mana???????????

IMG20544

yang makan ni pun banyaknya gegirl and sirman, aku makan culas2 jer…muak aa makan kek gini bebanyak. dulu ye lah suker, sejak sedor diri badan ke main mampat macam tekak tak leh nak terima. abang tumpang blow candle jer pastu sambung baca komik book.

IMG20547

tadi orang tanya adiah mana???????????????

tak sampai lg dr US hahaha, vshub kata nanti diorg handover sendiri by this week.

aaa lambatnya. time aku jer hadiah mesti delay.

eh anniversary kena cakap jiwang2 ke? alah x yah lah…tak seii lah nak jenjiwang lam blog sendiri.

Happy Anniversary ek Sirman :)

dah tu jer

ahahhahaha

aku kedekut jiwang karat!

Comment: 36

2 Bouquets…

orang dapat bunga happy senyum simpul…aku dpt bouquet, sentapppppppppppp sesentapnya!!! ok meh aku citer lah a to z kay…

it was yday morning, florist tepon aku kata nak mai anto bunga (eiiii dah x surprise dah kalo gini main tepon2 tau)

so akak nanti turun lobby ye kak, coz kita tak boleh naik atas (ini bukan salah diorg, rules n reg lam klcc mmg korang despatch ke florist ke hamper ke tak boleh naik atas kena anto kat mailing room. nanti adalah staff atas turun amikkan, rules memang tak membawa makna kat sume orang, nyampah!)

tapi florist bolehlah tunggu kat lobby and sesapa leh turun amik kat lobby jer. ok lah kann…

kol 10 lebih ke gitu, ada miscalled kat tepon aku, kuasa aku nak layan. aku x layan miscalled kay, so korang jangan nak main2 tepon miscalled aku.

pas 5 min bunyik lama sket aku jwb

kak turun kak, bouquet akak dah sampai

cara ko cakap grrrrrrrrrrrrr!

img06342

ai went down, carik kat lobby mana ke mamat nih. aku tepon hp dia  (sib baik aku kepala otak bagus nak bwk hp, kalo aku lenggang mak kiah, tak ke hawau?)

kak saya kat luar ni, luar tower akak

dari lobby aku tengok ‘cilanatttttt nya florist service, dia bukan nak masuk lobby, dasar pemalas!’

ni mana nya florist laki aku pakai nih, ha aku dah bengang nih. aku pergi gak lah menapak kat luar  luor lobby kat jalan raya tuh

ni apehal ko tak masuk dalam nih, laki aku bayar florist suh anto kat dalam, aku gak yang kena amik bunga dari bakul motor engko!

kak motir tak boleh parking dalam lah kak kena parking jauh saya malas lah kak

oi ko jangan nak buat bidaah, motor sapa yang tak boleh parking lam klcc nih? macam ni ko punya service anto bunga kat orang suh orang pulak dapatkan engko amik kat bakul ko. dahlah kau turun dari motor pun tidak.

IYEE! dia mangkuk mat nih langsung tak turun motor kay, kan aku bilang aku sendiri amik kat basket dia.

eh kak, lu kecohlah, dah 30 kali aku datang sini orang amik kat sini, ko je yang bising.

aku pedulik hapa diorg tak bising, biar aku yang bising, biadab ye ko nya service!

alah kak lu report je lah, gua tak eran. boss gua pun dah tau pangai gua.

dasarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!

aku blah, kat lobby tu jugak aku tepon supervisor dia, cite a to z.

tekejut badaklah supervisor dia dengo aku mengaum. mmg aku pantang tollah. aku x kira lah bape sirman bayo for this bouquet tapi aku memang tak suka tol service yang ko cakap x relevant dengan apa yang ko bagik. dapat kat aku sori mori lah. mbe bunga2 org yang dapat tu yang ngamikkan depa nya PAs ke staff  ke kan, tp ni bunga laki aku bagi dah aku pulak kena dapatkan engko.

img06343

aku tepon dia lepas sejam lebih takde sapa nak entertain aku kan. since supervisor dia pun cakap ala ‘kelentong’ idok le teman nak percaya. nak jadik citer, bila aku prungprang, dia cakap nanti dia investigate.

mmg x de maknanya despatch dia buat gituh. patut park motor, bangun jalan kaki tunggu kat lobby and aku datang amik sign sambut muka senyum blah.

ni aku pulak kena hegeh2 pi kat ko

ko bagi bunga kat orang nak bagi orang happy ke nak bagi orang sad/mad?? ko pakai service cap ayam mana ni sirman oi….

sekali aku belek telek kad love.com.my nih oooooooooooooooo florist ni mmg suka tol sirman pakai. aku kalo anto bunga ke kat sirman x penah pakai nih coz aku tau kad dia (gambo paling atas) tu pun dah cokia, tetiap taun pun style gitu, aku tau lah aku quite expert gak menda nih, ai know best florist yang ‘serious’ than this one. even the price is almost the same gak.

jam2 tu gak lah gua report kat sirman, terpinga2 dia dengo udahlah dia ngah meeting….aku x kira lah sirman ni suka nau sayang tak nak tukar florist kan so remember ye sirman no more business with love.com.my! hate it so much~!

img06347

n purple wrapper? haloooooo…ni sirman ke yang bagi aku ni, macam aku tak percaya jer, aku ni pencinta purple ke pencinta merah? ni salah order ke hapa nih alahaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. benda yang kecik dek aku sentap satu hal terus meleret2….

aku report lah macam2 kat boss love.com.my nih, ai just dont care lah. dari aku bz x bz, abih gak 10min aku merapu….

at around 3pm, despatch depa tepon aku lagik…ni despatch lain plak tau, bukan despatch yang buat auta paginya:

kak mintak alamat kak, nak anto bunga

bunga apa lagik?

apologize bouquet kak coz akak dpt bunga kaler lain pastuh despatch kitorg buat hal ngan akak

ko nak anto ke mana

ke opis akak

dah tak payah, ko pi anto kat umah mak akak

alamat nya kak

No X Lorong XXXX XXX

eh ni apesal ko yang tepon pulak nih, Cindy mana? dia cakap dia yang nak kawtim ngan akak

tah lah kak prongprangakudahhangin lagik

make it short, adalah sorang makhluk wanita ni dari opis depa yang tepon aku, dia citer direct straitgh forward takde main kias2 cover2…

kak diorag ni mmg kurang ajar kak, bape kali dah kita cakap kita train kita ajar, tapi x makan saman, saya jugak ditengkingnya balik. takpelah kak, saya suh diorg anto ke umah mak akak yer, alamat nya kak?

ko tanya despatch ko tadik

No X Jalan XXX (ni despatch dia jawab)

weiii, Lorong lah, aku cakap lorong apesal ko tukar ke Jalan

ha kauuuuuuuuuuu!!! duh duh duh….

img06386 img06388

the replacement bouquet, wrapper merah, bunga ngam2 kedekut tol.

bunga pun leh buat aku bengang. moralnya, sesen yang laki aku bayar tuh ko berbaloikan lah, ni ko buat camni, sangatlah biadab tau tak. n ko pun satu ko kerojer ngan pemalasnya nak parking, kalo boleh Tan Sri nya bunga pun ko nak suh diorg amik sendiri ngadap ko kat motor ko tuh. helmet tak bukak, tak turun dari motor, ngan biadabnya bercakap lagik.

aku agak pantang benda2 yang tertera salah, nak aku diamkan. fight for your right lah. so bunga kecik tu, mmg for me tapi aku adiahkan kat gegirl…

mulai hari ini, sirman pls pls pls…tolonglah jangan pakai love.com.my kay. pakcik tu mmg romantik sket, bdays and anniversary mmg dia rajin anto bunga tp again, plsssssssssss change it lah.

dulu aku dah kasi dah list florist kalau nak pakai dah tau bini ko agak2 cerewet tahap zimbabwe, tp degillllllllll. ha skang u takde issue lagik kalau x nak pakai. lupakanlah ngan ‘ai dah ada akaun ngan love.com.my lah, tu yang senang je deal ngan depa’

ko nak deal ngan dia ke ko nak deal dengo aku membebel?

ok enaf…semput2 aku buat entry nih nak mengimbas marah aku hehehehehehe. happy anniversary ye sirman, ai lap u forever :)

Comment: 103