Vlog

Zikir Zeeshan & Kakak Mandarin

Pantang dengo azan ke mengaji mesti dia berzikir2 kepalanya menggeleng, tangan nak mendoa. cute little RB…flying kiss pun dah pandai walaupun tunggang langgang and babai pun dah terer. cuma nak kiss kiss love everyone in the house tu yang dia kedekut sangat seii!

Kakak ada pesanan gak untuk korang kat hujung2 vlognya :)

IMG_4873

ayooooo (helloooooo)

ayoooooo (helloooooooo)

ava vaa ya aiaaa (bahasa dia ler cakap)

Hahahahaha berlagak nak cakap kat handphone gak! tu special bb dia tuh, bapaknya punya yang lama, tapi tak boleh pakai dah pun, battery pun dah cabut, so asal dia tengok orang cakap kat hp dia pun meniru sama. pegang bb pun tunggang langgang terbalik, ke main berborak kat bb buruk tuh. hahahahaa! kdg2 kita kesian, bagi le jugak hp ke tepon rumah kat dia, pastu call kasi bunyik wah menjawab angkat tepon macam orang besau ko!

ayooooo

eyooooo

ayoooooo

muahahahhaaha! ko jadi bahan je lah RB :)

Comment: 12

Happily walking di hotel…

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=nD1HvIuhDM8]
Comment: 3

RB Zeeshan is walking – 2 Vlogs

 

RB -  nanti bila RB dah besar, inilah vlog awak dok kedek2 sibuk nak berjalan, genap usia setahunmu anak.

Comment: 4

12months jap!

IMG_1313

ko nak suruh adik ko naik horse tuh, mana le dia nak heran, dah tentu kat rumah dia ada sebijik cam gitu gak! Sapo nak beli horse ride nih? meh meh contact mak merah. Maybe lagi 2,3 bulan nak get rid hahahaha, aku ni habis balun dah buat rumah aku jadi macam playground jer. Tu pun berbatas2 gak aku beli dek pasal rumah kocik benau. Nak tambah lagi dan lagii

abang tu kan, topi merah tu memang dia berkenan betul. topi aku pun asalnya, ada hitam but sampai la ni tak jumpa.

IMG_1388

 

Tunggu turn kat spital, for RB’s 1 year immunization, punya le lama.  kalo ko ingat pi spital gomen lama menunggu, spital swasta pun samo. nak copek pi clinic but aku dah frust pi clinic anak2 aku yang 2 orang tuh, our family’s doctor terlampauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ramai sangat patients and bila jumpa baru senapas dua duduk depan dia, dah nak tamatkan the visit. So for RB, biarlah kita dengan doctor dia yang sejak dari abangnya H1N1, pakai doctor yang sama sudah.

 

IMG_1339

ada satu bilik tuh, untuk for photo room, jommmmmm pakai!

IMG_1405

potpetpotpet

IMG_1429

 budak ni dah time tidur, so dia mana kira….dia bangun bila doctor nak cucuk dia jer. sempat le sket2 meraung gak

IMG_1471

His weight ok, about 9kg, walaupun makan banyak solid food dah, susu badan exclusively for a year sudah. Alhamdulillah aku dapat jugak menyusu lama setahun. kira hebat gak tuh compared ngan dedua anak besau dapat 6 bulan jer, now target untuk go for another a year, dapat idak 2 tahun. Pumping pun masih lagi, at least 2-3 times a day at work.

But tu lah, bila dia breastfeed, time dia gigit, masyallah specially time dia ngah tidur tapi nak nyusu. aku picit je hidung dia, suh lepaskan. kalau pulak time biasa2, memang dia ngah sedap nak gigit, bapaknya dah kena kat belakang badan. kakaknya dah kena kat jari, abang pun sama. Weekend baru ni aku kena kat peha! perkh koooooooo. baru 4 batang tuh.

For this jap, expected demam but alhamdulillah, tak demam dia, makin active lagi ada ler…bila nak tidur, gosok2 mata boommmmm janji kena dodoi2 dia and tidur sama sebelah dia. Siap la takde sapa kat sebelah ngan dia, memang terus dia bangun. Dok sibuk nak berjalan. dah jalan merata tapi kalau tempat tu asing and tempat baru, memang dia akan merangkak jer, tak nak berjalan. lambat katanya. kan. hahahahaha.

so basically, sibuk berjalanlah. mulut dok menceceh panggil Ammi Ammi (mummy mummy) jer….

nengok sket RB’s jap ni yek, his vlog

IMG_1350

IMG_1385

nah, dok tunggu turn lama ke main, sempat buat photoshoot sendiri

Comment: 13

First Vlog via iPhone5

pasnih kita try capture via the landscape pulak. Mengada2 style adalah disengajakan, tidak untuk mengguris Cik Mengada jika benar ada watak sedemikian

Merry Christmas, Happy New Year and happy long holiday for korang2, RM tidak bercuti, so you better come back to this page :)

Comment: 10