Chanel Medium Boy in Burgundy for the 38th!

ye ye ye. hari ni my birthday. 38 tahun.

terima kasih. but dah takde le excited sibuk benau heh nak blow2 candles ke bagai. Bulan puasa pun. makan buka kat rumah jer ngan family seperti biasa. Weekdays mar….unless ada event baru makan luar. Sokay, today is my birthday, so kita cerita panjang sikit on my hunting getting the Chanel Medium Boy!

IMG_0773

Chanel KLCC memanggilku…medium boy dah sampai pagi tu jugak. so during lunch break, i pergi buat lawatan. Really wanna get one, coz knowing the Boy is very hard to get. Tapi gambar yang aku amik nih, the brown bukan Boy, itu Portobello. aku suka jugak nih. coz colour brownnya. aku dah lama sangat teringin nak colour brown.

 

IMG_0767

but then, let s display the Boy back, ada green and burgundy. black pun ada. the grey, pagi tu jugak dah habis. laju betul ler pompuan2 ni dapat tau, sekejapan dah habis heh.

IMG_0771

The Portobello ni ler sangat aku berkenan. Yang dedua size pun tak kisah…warnanya yang aku nakkan pun…

IMG_0776

so aku cuba shortlistkan, the same size of medium Boy and Portobello…

IMG_0761

Back to burgundy

IMG_0786

looks like the burgundy it is! why why? coz yang hijau adalah lebih mahal lagi dari burgundy. Udahlah yang burgundy, apatah lagi Boy ler kan dah mahal, inikan pulak nak amik lagi mahal.

IMG_0779

it comes in red too, but sama harga with the green! i have to avoid the red, berderet bebenau handbags merah heh. Udahlah my Jumbo and GST pun merah…so no more merah. Hangpa kalau nak merah, pergilah terkam cepat, tak tau ler ada lagi ke idak, entry ni pun dah seminggu lebih aku beli baru up pun.

IMG_0780

so saya sudahi dengan sessi muka sendiri

tunggu payment. highlight RD, katanya ‘beli je lah, kang memekak kat telinga saya pulak tak dapat boy tuh’

IMG_0782

Siap, wrapped and I is happy redmummy :)

IMG_0789

dok situ diam2 ye dak kecik!

IMG_0823

balik kerja bertembung dengan laki kat parking hahahahaha….sib baik ler dah bagitau pun nak beli, kalau tidak memang kena soal siasat ni kang!

Malam tu jugak bukak and buat video utube on ‘betapa happy sukanya bukak kotak Chanel for the Medium Boy’ katanya kannnnnnnnnnnn!!! Bolehlah tengok kat utube tuh the exact colour/bag of the Chanel Boy yer. Keek pun ado. terbagitau harga le pulak! macam hangpa tak boleh check pun.

ok tetiba teringat, aku ni jual le handbags lama, ada yang nak beli bag aku ngan harga RM500, nangis aku wei! bag ribu2 agak2 le dik…

Jul 3, 2013 | My new Chanel handbag bought frm Chanel KLCC yeyyyyyy! Kengkonon hadiah harijadi maaaa by redmummydotcom on Keek.com

So begitulah, hadiah hari jadi untuk diri sendiri but RD funded a bit lar, part of the birthday present. Takkan ler dia kuasa nak melayan bayau ni kan, bukan murah tuh. So inilah bag yang aku dok carik masa kat Milan, sepanjang2 mencari, contact kaki2 nun kat Paris London pun memang sold out everywhere. Dan sudah sangat dijangka the Boy akan sampai ke KLCC, laju je menebeng.

It comes in large size, almost getting it too tapi takde colour yang molek. Tinggal hitam jer. Aku kalau hitam ni for handbag boleh kira, not keen on black.

Dah dapat Chanel boy awak nih, tolonglah cuti rehat beli handbags for 2 tahun boleh?

Eh, ini special case. This is for my birthday ler.

Banyak le alasan….

Baiklah…saya rehat berenti kejap beli handbags. See berapa lama bertahan. Thanks RD coz top up sket and Happy Birthday to Redmummy. blow blow the Chanel Boy!

Alright, bolehlah korang sambung back the birthday wish to me….

Comment: 21