I Dove Me – selepas 7 hari!

48hours sponsored post

dove7dayschallenge

So so so Cabaran 7 hari Dove yang aku buat dulu tu, sapa yang ada sama buat heh? Ada takkkk?

IMG_0044

Skang masanya kita nak tengok keberkesanan Dove Whitening yang kaya dengan Vitamin E dan juga F yang akan menjadikan whiter and smoother our underarm atau cakap melayunya ketiak :)

IMG_8777

Personally selepas 7 hari pakai, yakni 2-3 kali sehari, hasilnya cukup meyakinkan. Aku menjadi lebih confident especially bila pakai sleveless dress cam atas nun. Aku dapat rasakan aku bebas berjalan dengan confidentnya tanpa segan silu kalau-kalau my underarm terexpose sebabnya aku tau my underarm in good condition, whiter and smoother :) Tapi dulu pun pakai jugak ler sleeveless, bukanlah kata takde confidentnya but bertambah-tambah ler….

Paham dok?

On top of that aku rasa more comfortable dan wonderfully fresh sentiasa, dan rasa lebih seronok  lepas cabaran ni. Ini yang aku rasa membezakan Dove deodorants kalau dibandingkan dengan  deodorants yang lain.

Mungkin aku lucky la kot sebab my skin works wonderfully dengan Dove Whitening ni, tapi kalau korang still tak menjadi, jangan give up pulak, tambah lah hariannya bila pakai, mana tau ada luck.

IMG_8863

Itu baru 7 hari, kalo keep on pakai mungkin nanti ketiak aku bertambah-tambah nampak cerah, walau tak secerah awan nih, hah tapi takde le berkerak malap and orang tengok pun terus turn off hahahaha. Ingat nak tepek my underarm kat sini tapi rasa tak sesuai dan kurang sopan la pulak kannn hiks.

dovestatement

Disamping keberkesanannya, lagi satu yang buat aku tertarik dengan Dove ni ialah ianya menggunakan purely Plant-based ingredients. Dan yang paling penting Dove mengutamakan serta menghormati kepercayaan agama penggunanya dan mengambil langkah berjaga-jaga bermula dari preparation, pemprosessan sehingglah pengeluaran produk dari segi standard kualitinya. So tak perlulah kita ragu-ragu :)

Secara peribadi, I love this product very much especially Dove Whitening Silk Dry. Tak seperti deodorants lain, silk dry sedap haruman baunya serta ianya kering dan selesa selepas memakainya. I would suggest korang cuba try test sendiri dan rasai hasilnya sendiri and thanks to me later :)

Memang rasa sangat puas hati selepas going through Cabaran 7 hari Dove ni dan I’m so glad I did!

Khidmat pesanan masyarakat Dove is brought by Redmummy.com

Comment: 7