7 days Dove challenge

I Dove Me – selepas 7 hari!

48hours sponsored post

dove7dayschallenge

So so so Cabaran 7 hari Dove yang aku buat dulu tu, sapa yang ada sama buat heh? Ada takkkk?

IMG_0044

Skang masanya kita nak tengok keberkesanan Dove Whitening yang kaya dengan Vitamin E dan juga F yang akan menjadikan whiter and smoother our underarm atau cakap melayunya ketiak :)

IMG_8777

Personally selepas 7 hari pakai, yakni 2-3 kali sehari, hasilnya cukup meyakinkan. Aku menjadi lebih confident especially bila pakai sleveless dress cam atas nun. Aku dapat rasakan aku bebas berjalan dengan confidentnya tanpa segan silu kalau-kalau my underarm terexpose sebabnya aku tau my underarm in good condition, whiter and smoother :) Tapi dulu pun pakai jugak ler sleeveless, bukanlah kata takde confidentnya but bertambah-tambah ler….

Paham dok?

On top of that aku rasa more comfortable dan wonderfully fresh sentiasa, dan rasa lebih seronok  lepas cabaran ni. Ini yang aku rasa membezakan Dove deodorants kalau dibandingkan dengan  deodorants yang lain.

Mungkin aku lucky la kot sebab my skin works wonderfully dengan Dove Whitening ni, tapi kalau korang still tak menjadi, jangan give up pulak, tambah lah hariannya bila pakai, mana tau ada luck.

IMG_8863

Itu baru 7 hari, kalo keep on pakai mungkin nanti ketiak aku bertambah-tambah nampak cerah, walau tak secerah awan nih, hah tapi takde le berkerak malap and orang tengok pun terus turn off hahahaha. Ingat nak tepek my underarm kat sini tapi rasa tak sesuai dan kurang sopan la pulak kannn hiks.

dovestatement

Disamping keberkesanannya, lagi satu yang buat aku tertarik dengan Dove ni ialah ianya menggunakan purely Plant-based ingredients. Dan yang paling penting Dove mengutamakan serta menghormati kepercayaan agama penggunanya dan mengambil langkah berjaga-jaga bermula dari preparation, pemprosessan sehingglah pengeluaran produk dari segi standard kualitinya. So tak perlulah kita ragu-ragu :)

Secara peribadi, I love this product very much especially Dove Whitening Silk Dry. Tak seperti deodorants lain, silk dry sedap haruman baunya serta ianya kering dan selesa selepas memakainya. I would suggest korang cuba try test sendiri dan rasai hasilnya sendiri and thanks to me later :)

Memang rasa sangat puas hati selepas going through Cabaran 7 hari Dove ni dan I’m so glad I did!

Khidmat pesanan masyarakat Dove is brought by Redmummy.com

Comment: 7

Cabaran 7 hari Dove!

48hours sponsored post

 IMG_4334

Few weeks before aku pi Milan, aku pi ‘kelas ketiak’ hahahahaa. Best weii! Memacam ilmu pasal ketiak den dapat. Rugi korang tak ikut sama, tapi tak ngaper, I dont mind sharing some info on the ketiak with you girls and boys.

IMG_4456

Masalah kita orang perempuan nih, baik yg tak bertudung or bertudung, ada yang tak pay attention sangat ngan ketiak skincare kita. Yelah pasal covered up ngan baju so tu yang tak berapa nak jaga, padahal as much as we care bout our skin face, sama jugak kita kena jaga ketiak ni hah. Dapat ketiak yang hitam pastu ada macam kekerak, geli tak?

Kot yang dah kahwin laki tengok pun alahai sedih, potong stim. Yang belum kahwin pun sama, kena jaga coz itu kan part of kesihatan. Kalau tak jaga memolek, akan mengundang kepada damaged skin.

IMG_4362

Ramai antara kita yang cabut bulu ketiak (pluck) and jugak shaving, ada jugak yang buat laser, wax dan epilate. Shave paling simple dan pantas, sambil mandi terus shave but itulah antara puncanya irritation di ketiak.

Tapi nak shaving ke pluck ada caranya bukan main tarik jer, or shave yer….

IMG_4410

Kalau kita nak badan kita diurut, dan mendapat keselesaan, ketiak tu pun sama jugak, kalau depa boleh bercakap depa dah bilang, hoi hoi tolonglah jaga aku bebersih. Perempuan cantik bukan sahaja pada rupanya, tapi pada adab dan juga tahap kebersihannya.

IMG_5348

Jadi aku bawa bersama ke Milan, 2 dari 4 types of Dove Whitening Original dan juga Dove Whitening Silk Dry. One for me and one for RD. Laki aku pencinta deodorant. Kalau aku pencinta perfumes, dia memang suka deodorant. Pagi sebelum pergi kerja dia pakai, pas mandi dia pakai, nak tidur pun dia akan pakai.

Betulkah dengan 7 hari penggunaan Dove Whitening, kita akan dapat the lighter and smoother underarms?

Magically! It s true!!

Heh korang cubalah, 7 hari berturut2 pakai, slowly akan nampak kecerahan. Unless ketiak korang yang jenis keladak sangat, aduh tu kena pi jumpa skin specialist tuh, awat teruk sangat tu kak?

IMG_5339

Waktu Kelas Ketiak by Dove Whitening tuh, they invited Associate Professor and Consultant Dermatologist Dr Irene Lee, meyakinkan bahawa Dove Whitening deodorants memang provide gentle care untuk ketiak wanita terutamanya. Justeru kita akan jadi lebih comfortable dengan diri sendiri, keyakinan dan juga dah tentu reducing the skin darkening.

Kita wanita nih bukan sahaja nakkan deodorant yang controls odour kan, tetapi juga a beautiful underarms. Anak2 aku masa kekecik dulu cukup suka cium ketiak maknya hehehehhe tapi dah besar ni malu nak cium, specially abang, pe helnya dia nak buat gitu hiks…

IMG_4450

So untuk mendapatkan ketiak yang membolehkan kita lebih confident, attractive dan free to express ourselves, Dove Whitening has come out with 3 different variants – Dove Whitening Original, Dove Whitening Silk Dry and Dove Whitening Unscented Roll-On, harganya serendah RM7.20 sahaja. Untuk Dove Whitening Original Spray pulak, RM14.90 boleh semuanya kita dapat kat memana supermarkets and pharmacies.

IMG_4433

Belilah, get for yourself and your family/frens, kalau untuk anak2 pulak, biar tunggu depa teenager sket baru kita allow them to start pakai the deodorants. Abang dok zikir kat telinga aku nak jugak nih but I told him to wait for few more years.

IMG_4428

7 Days Dove Challenge untuk korang nih, tengok selepas 7 hari, 2-3 times a day pakai, insyallah you gonna get whiter and smoother ketiak. Selain dari itu Dove Whitening ranges nih ada Vitamin E dan juga F yang pastinya meyakinkan kalian untuk lebih confident, comfortable dan wonderfully fresh.

Korang sure tak nak dapat ketiak yang tetiba ngah dalam meeting, or ngah in public, ketiak membasah habis tempias di baju kan? So, Dove Whitening adalah penyelamat kalian!

Dan semestinya aku pun sedang menjalani the 7 Days Dove Challenge jugak, hang ingat hang sorang jer ker, aku pun sedang challenging myself tuh. Jadi bagaimana hasil kemudiannya untuk 7 hari, ahah, tunggu dalam the next post pulak. Redmummy 7 hari selepas berketiak Dove! Kahkahkah, bunyik tak challenging but hasilnya sangat Awesome!!

Khidmat pesanan masyarakat Dove is brought by Redmummy.com

Comment: 18