Dove

Serlahkan Diri Dalam 14 Hari Dengan Dove

48hours sponsored post

IMG_2209

 

Hah gambar ni akak pilih pulak coz nampak smooth betul rambut akak and buat akak lebih confidence, dengan warna-warni dress yang akak pakai too

Macam akak janjikan arituh, so penceritaan hari ini ialah untuk apa ada dalam Serlahkan Diri Dalam 14 hari dengan Dove. Gambar2 yang ada selfie (which akak memang sangat jarang buat selfie sangat) dan juga gambar diambilkan ini dan warna warni adalah untuk menunjukkan contoh for the Serlahkan Diri Dalam 14 Hari Dengan Dove.

Sebelum tu kita ceritakan lanjut lagi berkenaan dengan bagusnya Dove Hairfall, apa yang the best boom meletup bout it:

1. Menyuburkan rambut daripada akar supaya rambut lebih kuat hingga ke hujung. Tu yang antaranya rambut kita banyak yang gugur cos akarnya tak kuat.

2. Boleh lihat hasilnya yang ketara hanya dlam 14 hari. Believe it or not??

3. Bebas daripada rambut gugur, dan mahkota rambut kita bersinar dan berseri-seri sangat.

IMG_2210

Things you need to do hari ini, selepas membaca entry ini ialah, hangpa sumer bolehlah mula join (I am sorry, this meant for Malaysian Ladies ONLY) https://apps.facebook.com/serlahkandirimu/

Di dalam tu, kalian perlu buat :

  • Selama 14 hari, siapkan satu misi sehari seperti contoh gambar2 yang akak letak dalam ini, ialah rangkuman dari 14 hari misi project akak.
  • Kongsi misi yang telah disempurnakan itu menerusi gambar atau kata-kata ringkas, captions yang korang rasakan sesuai untuk diselitkan dalam misi “Serlahkan Diri Dalam 14 Hari Dengan Dove”
  • Tayangan video digital akan dicipta untuk peserta berdasarkan misi mereka yang telah disempurnakan selama 14 hari itu. Wow, dapat vid?
  • Untuk memenangi salah satu hadiah, peserta perlu berkongsi video digital peribadi mereka itu di Facebook masing-masing. Lebih tinggi peluang mereka untuk menang apabila lebih banyak yang dikongsi. Dah siap video tu nanti, start to blast out at your FB. Simple kan?

You may win Hadiah-hadiah bernilai sehingga RM20,000 menanti pemenang.

IMG_2211

Sebab akak pilih gambar ni coz akak rasa it looks me yang sangat independent and suami menyokong penuh my life as a celebrity blogger, dialah pendukung rambut2ku hahahahaa….. thanks RD.

IMG_4790

Selfie enough for “Serlahkan Diri Dalam 14 Hari Dengan Dove”

IMG_4793

http://bit.ly/DoveSerlahkanDiri

is the link that you need to go, check out and join the contest yeah…..

Akak pilih gambar2 ni coz nampak rambut belakang akak tu, dan juga yang kanan tu coz takde make up but coz rambut looks healthy, so what the heck :)

IMG_2214

Yang ni pulak, satu indoor and satu lagi outdoor, hari yang sama but rasa macam healthy gila rambut akak dengan shampoo Dove, tak perlu basuh hari2, cukup every alternate days

Good hair days bagi akak more confidence!

Relatednya, akak mengenang masa zaman2 beranakkan 3 anak2 akak yang of cos kalau tanya memana mak pun akan mengatakan melahirkan anak2 lah pengalaman paling tak dilupakan, of cos bring happiness to you

Korang boleh tengok sendiri submission akak dalam “Serlahkan Diri Dalam 14 Hari Dengan Dove” FB site, mana tahu akak antara pemenangnya? Or korang?

IMG_2215

Jarang nampak akak pakai warna monotone and pink from top to bottom, so I chose gambar ni as my outfit of the day, sama jugak warna putih, dulu lagi pantang sangat warna putih coz I think I m a clumsy person but as we grow older I can manage dah kot hahahha and white is a must colour to have in my wardrobe

Tarikh submission dan to complete all missions adalah by 27th August 2014. Just nice lepas Syawal tuh…jadi jangan risau, untuk berhijab, tak perlu le sampai bukak tudung ko pulak, you boleh pelbagaikan situasi penceritaan captions pependek jer, beramai2 dengan your frens, or so on. Kena guna creativity sikitlah.

Nanti boleh jugak korang tengok IG akak kalau nak tengok lagi contoh akak gunakan gambar lama lagi for my submission to the contest. Gambar2 dalam nih, some ada dalam mission akak.

image

Setiap kali you submit your gambar, you akan dapat the message macam gambar atas nih. So the next day, datang balik and repeat the same process, but but but with different photos lah yeah. Bukannya gambar sama hari2. Once again check out

“Serlahkan Diri Dalam 14 Hari Dengan Dove” http://bit.ly/DoveSerlahkanDiri

IMG_2219

Akak ingatkan, to get best hair treatment ialah, selepas bershampoo harus pakai conditioner, ianya membantu menghalang rambut putus dan menguatkan rambut dari akar ke hujung rambut, mengurangkan rambut gugur dengan ketara akibat rambut terputus dalam masa dua minggu sahaja. Tonik Rambut Intensif Leave-On digunakan terus pada kepala dan bertindak untuk mengurangkan rambut gugur. Selepas hanya dua minggu, masalah rambut gugur berjaya dikurangkan dengan ketara dan rambut juga lebih kuat dari bahagian akarnya.

Rangkaian harga Dove Hair Fall Rescue System:

Syampu 375ml – RM 14.90

Perapi 180ml – RM 9.90

Tonik Rambut Intensif – RM 32.90

Meanwhile, akak nak ceritakan untuk lelaki pun sama boleh je pakai shampoo ni. I have few male readers yang mengalami rambut gugur yang sangat teruk, so after he reads my entry, (last year’s one on Dove), he quickly change to the brand and wallaweiii, seronok betul dia coz betul2 dalam few days, his hairfall issue berkurangan. So adik abang manis semua, janganlah ingat the contest is meant for ladies but the guys tak boleh pakai pulak shampoo ini.

Semua orang boleh, untuk memilih supaya rambut tidak gugur :)

“Serlahkan Diri Dalam 14 Hari Dengan Dove” http://bit.ly/DoveSerlahkanDiri

Khidmat pesanan masyarakat Dove is brought by Redmummy.com

Comment: 3

My 2 days with Dove!

48hours sponsored pos

 

Apa kalian rasakan bila ko sampai je di hotel, tup tup disambut meriah? Disambut dengan penuh kasih sayang, dan surprisedddddddddddddddddddd??

IMG_9084

A set of Dove is on the bed with one nite stay at Shangri-La Purajaya and all fully covered by Dove

IMG_2204

Dengan penuh bergaya hari itu, Kak Red tak sangka le pulak ada memacam program yang disediakan untuk kami, jelitawan (eh jelitawan ler sangat) dengan head massage. Memang patutlah benar, lama dah akak tak mendapat massage2 nih. Kemudian dah sedap sikit badan, ditemukan pula kita dnegan Pn Aniqah Husda, The Consultant yang arif untuk sharing the tips and technicques untuk balancekan dan improve the quality of relationships kita sama ada dengan teman mahupun spouses. Thumbs up sangat!

Disusuli Pn Hanim Abdul Rahman untuk berkongsi tips warna yang buat kita lebih confidence and comfortable to wear, sesuai dengan kulit kita. Justeru kita akan lebih berkeyakinan untuk speak out dan meeting the strangers or during our day to day session.

Sweet memory.

In between kami berhenti untuk minum petang, menjamah dan menaikkan lagi berat badan. Katanya dok hotel, dah tentulah sesedap the food selections kan.

IMG_2205

Malamnya selepas freshen up dan dinner, kita sambung pula session dengan diberi nama a Pillow Talk session. They have Yasmin Hani and Sharifah Shahirah bersama the Dove Ambassadors, Suhainah and Nadia. Pn Aniqah pun joint the nite session too.

Mereka berkongsi cerita dan sejarah tentang hair fall yang setiap seorang pernah dan sedang alami. Pillow talk ni sangat manisnya bila kita diberi the bathrobe seorang satu sambil minum2 dan berkongsi cerita dan mendengar tips2 penjagaan rambut memasing. Regardless you are wearing hijab or not.

IMG_2206

Malam tu, walaupun sedikit letih, tapi lena tidur memasing di Shangrila Putrajaya, coz mostly ramai dah tau kepentingan Dove dalam kehidupan seharian. Frankly speaking, Dove dengan sejarah hidup Kak Red sangatlah sudah bertahun2 bersama, I have mentioned this many times in my blog, akak dah pakai Dove bertahun. Specially bila dalam pantang, lagi ler banyak rambut gugur, so tips akak, if you have rambut gugur issue, pakailah Dove. Insyallah.

IMG_2207

Esoknya, lebih tenang and relax, selesai breakfast, akak memang manjang je suka duduk depan kalau benda2 gini, suka dengar talk yang best2 camnih. So kita dengar the talks by Mr John Goh, Research and Development Deploy Manager of Unilever Malaysia menceritakan dengan lebih details on how Dove Hair Fall Rescue System can “rescue” and curb your hair fall.

Kelakar betullah Mr John nih, anway akak pun ada dapat hadiah dari Dove, a hair curler for a simple question given by Mr John. Orang lain pun ada jugak dapat, bertuahlah badan memasing, termasuk Kak Red.

IMG_2208

Hari kedua tu sekali lagi Nana Mahzan menjadi host of the day. Akak suka betul kalau Nana jadi host lah, sangat casual, very friendly and gelak jer kita dibuatnya. Ms Ashlee Ng, Personal Care Director, Unilever Malaysia introducing “Serlahkan Diri Dalam 14 hari Dengan Dove” Campaign, bersama dengan Suhainan dan Nadia, untuk launching the “Serlahkan Diri Dalam 14 Hari” Campaign. Untuk kempen ini, Yasmin Hani and Nana Mahazan mengintroducekan dengan the “Serlahkan Diri Dalam 14 Hari” Facebook contest. For 14 days, complete one mission a day and share the completed mission via photo or caption.

Kalian dah boleh mula buat ni yer….

https://apps.facebook.com/serlahkandirimu/

Akak dah buat, nanti akak kongsi detailnya kemudian.

IMG_9561

Suhainah dan Nadia yang antara mereka ibu-ibu yang mengalami rambut gugur yang teruk dan berkurangan selepas menggunakan Dove

IMG_9517

A wrap of the event. Thanks Dove for having us.

Now that korang dah tau cerita event akak, it s time for you to hook up at the kempen of Dove Rambutmu Mahkotamu. This is to give an inspiration kepada kalian wanita sama ada yang bertudung atau tidak untuk menyerlahkan lagi keyakinan kalian apabila mengatasi isu rambut gugur, menerusi kempen “Serlahkan Diri Dalam 14 Hari Dengan Dove”.

IMG_9617

Please have a look on this youtube link, the Dove TVC:

Esok esok pulak akak kongsi lagi cerita pasal “Serlahkan Diri Dalam 14 Hari Dengan Dove”. Remember yeah, ini bukan soal kalian bertudung atau tidak, yang bertudung pun sangatlah digalakkan to participate in this contest, apa lagi yang tidak. Hokey dear sayangs sumer, kita jumpa on my next menceceh potpet time :)

 Khidmat pesanan masyarakat Dove is brought by Redmummy.com

Comment: 5

Masalah rambut gugur? Dove Hairfall Rescue penyelamatku!

48hours sponsored post

IMG_7295

Eh apsal banyak sangat rambut gugur awak dalam bilik air ni?

Ya memang sampai macam tu sekali. Pada satu ketika dulu aku memang ada masalah dengan keguguran rambut. Bayangkan setiap kali mandi, for sure rambut gugur penuh bilik air sampaikan kena tegur dengan RD.

Puas jugaklah aku mencari dan mencuba a few shampoos & conditioners yang sesuai but the hair fall keep jadi la jugakk :(

IMG_7201

Kadang-kadang silap aku lah jugak, aku kan suka mencuba test try macam-macam produk hiks. Even hair coloring pun selalu buat. Tu la pasal rambut pun jadi kurang sihat dan terjadi la keguguran rambut.

Dan macam aku cerita dalam post sebelum ni, masa confinement, lepas beranakkan Zeeshan, rambut aku gugur sangat! Kadang-kadang sampai kutip ler waktu dalam bilik air tuh, if you remember memang aku pernah bising jugak waktu dalam pantang tuh over twitter. Masa tu aku pakai so called ‘shampoo beranak’ hahahahaha maklumlah dalam pantang! So tak boleh jalanlah shampoo tu!

IMG_3083

Sampaikan semua tips orang bagi pasal untuk mencegah keguguran rambut aku try. Makan broccoli jangan cakap la, almost every meals ada. Korang tau kan broccoli membantu untuk menghasilkan sebum yang dapat melembapkan rambut dan memelihara rambut dan kulit supaya lebih sihat.

IMG_7714

Sekarang ni pulak aku bela rambut panjang, so kalau ada masalah rambut gugur memang payah jugak but tu lah, kesesuaiannya Dove ngan aku memang sangat ngam, sangat sepadan dan sedondon, takde lagi masalah keguguran rambut. I mean kalau yang anak dara, yang mak dara ada masalah yang sama, walaupun bertudung,cubalah juga pakai Dove Hairfall Rescue, mana tahu sesuai kan.

Macam anak2 aku pun sama, depa mana ada pakai shampoo bebudak tuh, kengkadang depa tereban gak shampoo aku ikut sukati depa jer walaupun tak de masalah rambut gugur coz for them, apa yang mak pak pakai bagus, ha should good on them too.

IMG_7331

So selepas bertahun-tahun gunapakai, aku hanya stick to this one very reliable product, Dove Hairfall Rescue therapy :) Sebab hasilnya memang ketara, bersesuaian dan berkesan dengan rambut aku ni. No more gambut gugur dah, seronok aku. Ye lah, lama jugaklah masalah rambut gugur yang aku hadapi tu.

IMG_3327

Tapi yang bagusnya, bukan sahaja tiada keguguran rambut dah, dengan pengunaan Dove yang konsisten, rambut aku sekarang lebih sihat, lembut beralun dan senang diuruskan. Nak buat ironing senang, nak buat curly pun takde masalah. Rasa confident pun semakin bertambah bila rambut kita cantik dan sihat bersinar. Tambahan pula Dove membantu menguatkan rambut dari akarnya dan hasilnya dapat dilihat dan dirasa dalam masa 2 minggu!

Please check out my keek on the hair and the Dove nih:

Sep 7, 2013 | #dovemahkotamu redmummy by redmummydotcom on Keek.com

IMG_7369

So kalau korang pun mengalami masalah rambut yang sama, cer cuba try test Dove Hairfall Rescue therapy macam aku. Mana tau bersesuaian dengan rambut korang jugak :)

Tapi sambil-sambil tu jangan lupa kita sama-sama menyokong usaha baik Dove dalam kempen Dove Movement depa ni. Kempen Dove Rambutmu, Mahkotamu mensasarkan sekurang-kurangnya 10,000 aspirational statements dan komitmen kita untuk menghentikan rambut gugur dari terus menghantui kehidupan seharian kita. No more hair fall!

dove-fb

Good news is, once these voices reach 5000, Dove akan bagi rewards kat 11 lucky fans :)

The first grand prize akan dapat menikmati cuti-cuti Malaysia yang bernilai RM1500 manakala 10 orang lagi tu akan dapat Thomas Sabo charm bracelet!

So apa lagi, jom suarakan aspirasi kamu! Mana tau you’ll be the lucky ones :)

dove-photo2

Jika saya bebas dari rambut gugur, itulah mahkota yang terindah!

 Khidmat pesanan masyarakat Dove is brought by Redmummy.com

Comment: 12

Dove Rambutmu Mahkotamu!

48hours sponsored post

IMG_2890

Ada product yang memang aku been introduced by the clients during my advertorials path, but ada product yang memang aku pakai sesangat. So Dove hair shampoo and conditioner or all the lines of it memang aku pakai.

So one day, I went to this Dove event. Wonder apa pulak cerita Dove kali ni, bestnya coz it’s all about Rambutmu Mahkotamu!!

Unilever - Dove Samson1

The event was hosted by Nana Mahzan, and the story begins dengan 2 orang rakan baik yang dahulunya mempunyai masalah keguguran rambut, but even after 10years pun, they support each other in managing the hair fall. They both telah menggunakan Dove Hairfall rescue range dan ternyata sangat bersesuaian with their hair.

Bersesuaian dengan tema yang ingin diketengahkan, tak kira pada yang bertudung atau tidak, Rambutmu, Mahkotamu – adalah satu platform untuk kita wanita berasa lebih confident, openly speak up and discussing bout the hair issue. Ada orang malu bila nak admit yang rambut mereka keguguran, ada yang bertudung pun menganggap, tak perlu disclose bout the hair issue too coz mereka bertudung but deep down in their heart surely loving to have a very healthy hair kan???

So Kempen Dove Rambutmu, Mahkotamu – adalah dianggarkan untuk mengumpul sekurang-kurangnya 10,000 aspirational statements, yang menunjukkan komitmen kita untuk stop hair fall dari terus interfering with women’s life.

10,000 sahaja statements dari wanita2 semua.

Boleh?

Nah….

  • I. Log on to Dove Hair Malaysia Facebook
  • II. Click on Dove Rambutmu, Mahkotamu application
  • III. Complete the aspirational statement “If I was free from hair fall…”
  • IV. Lastly, women can choose if they would like to play a role in the Dove Empowerment Fund

Unilever - Dove Samson4

Macam plaque yang aku pegang nih… so you can support by giving your statements too in the FB Dove Hair Malaysia. We target the women out there to join the club! Doesn’t matter anda bertudung atau tidak, you might win something :)

By the way for the FB apps, you can also access it via your smart mobile devices. So, tak perlu nak kena on laptop, pc…. terus dari your gadgets di tangan pun boleh.

Unilever - Dove Samson2

Semua dah clear on the 10,000 kejaran yang kita nak buat di FB Dove? For your Rambutmu, Mahkotamu! My personal story bout Dove and me. Masa confinement, lepas beranakkan Zeeshan si baby kecil aku tuh, rambut aku gugurrrrrrrrrrrrrrrrrr sangat! Kadang2 sampai kutip ler waktu dalam bilik air tuh,  if you remember memang aku bising mekak2 jugak waktu dalam pantang tuh yek over twitter. Masa tu aku pakai so called ‘shampoo beranak’ hahahahaha, cannot mention here, so tak boleh jalanlah shampoo tu, I asked RD to get back me the Dove HairFall Rescue Range. Memang masa dalam pantang berenti pakai tu coz sebabkan kena pakai shampoo lepas beranak tu ye.

Thank God, after 2 weeks, memang dah berkurangan keguguran rambut. Even till now pun. Kita kalau nak tau masa gugur dia hebat nih, masa shampoo lah kan, ha but slowly, kadang2 takde pun kat lantai bilik air tuh. Itulah kesesuaiannya Dove and Redmummy.

Unilever - Dove Samson5

But ingat yer, harus dengan conditioner! Jangan pakai shampoo sahaja ok. Rahsia rambut sihat bersinar, kita kena bershampoo dan juga apply the conditioner.

Oh by the way, upon achieving 10,000 voices from Dove Rambutmu, Mahkotamu campaign, Dove will establish a fund to keep its empowerment efforts sustainable. A total of RM10,000 will be donated to the unfortunate to help other women, to design an original and actionable idea untuk support wanita2 yang tidak berkemampuan di dalam negara kita ni lah. Mereka akan disokong dan guided by a line of wanita-wanita ternama Malaysia, dan activist. The idea is to develop these wanita2 yang lemah untuk to do things they love and aspire, confidently.

Unilever - Dove Samson8

Dove Hair Fall Rescue Range contains a ground-breaking technology, Trichazole Actives to help anchor hair firmly in place at the roots, nourishing the area where hair fall occurs. Dalam range ni ada 6 products, yakni Shampoo, Conditioner, Daily Treatment Conditioner, Hair Fall Rescue Serum, Hair Fall Rescue Treatment Mask and Leave-on Intensive Hair Tonic.

Tau tak semua products Dove ni aku ada? Bertahun-tahun dah aku ada pun. The Hair Fall Rescue Serum tu siap ada kat my working table, senang nak apply dah ada depan mata kan hahahahaa!

Unilever - Dove Samson7

Dove Hair Fall Rescue System Price Range:

  • Shampoo 375ml – RM 14.90
  • Conditioner 180ml – RM 9.90
  • Daily Treatment Conditioner 180ml – RM 13.90
  • Hair Fall Recue Serum 40ml – RM 19.90
  • Intensive Hair Tonic – RM 32.90
  • Treatment Mask 200ml – RM 22.90

Unilever - Dove Samson6

Jom reramai jadi part of the 10,000 women! To support the 10,000 voices of Dove Rambutmu, Mahkotamu campaign! #DoveMahkotamu

Khidmat pesanan masyarakat Dove is brought by Redmummy.com

Comment: 9

I Dove Me – selepas 7 hari!

48hours sponsored post

dove7dayschallenge

So so so Cabaran 7 hari Dove yang aku buat dulu tu, sapa yang ada sama buat heh? Ada takkkk?

IMG_0044

Skang masanya kita nak tengok keberkesanan Dove Whitening yang kaya dengan Vitamin E dan juga F yang akan menjadikan whiter and smoother our underarm atau cakap melayunya ketiak :)

IMG_8777

Personally selepas 7 hari pakai, yakni 2-3 kali sehari, hasilnya cukup meyakinkan. Aku menjadi lebih confident especially bila pakai sleveless dress cam atas nun. Aku dapat rasakan aku bebas berjalan dengan confidentnya tanpa segan silu kalau-kalau my underarm terexpose sebabnya aku tau my underarm in good condition, whiter and smoother :) Tapi dulu pun pakai jugak ler sleeveless, bukanlah kata takde confidentnya but bertambah-tambah ler….

Paham dok?

On top of that aku rasa more comfortable dan wonderfully fresh sentiasa, dan rasa lebih seronok  lepas cabaran ni. Ini yang aku rasa membezakan Dove deodorants kalau dibandingkan dengan  deodorants yang lain.

Mungkin aku lucky la kot sebab my skin works wonderfully dengan Dove Whitening ni, tapi kalau korang still tak menjadi, jangan give up pulak, tambah lah hariannya bila pakai, mana tau ada luck.

IMG_8863

Itu baru 7 hari, kalo keep on pakai mungkin nanti ketiak aku bertambah-tambah nampak cerah, walau tak secerah awan nih, hah tapi takde le berkerak malap and orang tengok pun terus turn off hahahaha. Ingat nak tepek my underarm kat sini tapi rasa tak sesuai dan kurang sopan la pulak kannn hiks.

dovestatement

Disamping keberkesanannya, lagi satu yang buat aku tertarik dengan Dove ni ialah ianya menggunakan purely Plant-based ingredients. Dan yang paling penting Dove mengutamakan serta menghormati kepercayaan agama penggunanya dan mengambil langkah berjaga-jaga bermula dari preparation, pemprosessan sehingglah pengeluaran produk dari segi standard kualitinya. So tak perlulah kita ragu-ragu :)

Secara peribadi, I love this product very much especially Dove Whitening Silk Dry. Tak seperti deodorants lain, silk dry sedap haruman baunya serta ianya kering dan selesa selepas memakainya. I would suggest korang cuba try test sendiri dan rasai hasilnya sendiri and thanks to me later :)

Memang rasa sangat puas hati selepas going through Cabaran 7 hari Dove ni dan I’m so glad I did!

Khidmat pesanan masyarakat Dove is brought by Redmummy.com

Comment: 7