Dove

Cabaran 7 hari Dove!

48hours sponsored post

 IMG_4334

Few weeks before aku pi Milan, aku pi ‘kelas ketiak’ hahahahaa. Best weii! Memacam ilmu pasal ketiak den dapat. Rugi korang tak ikut sama, tapi tak ngaper, I dont mind sharing some info on the ketiak with you girls and boys.

IMG_4456

Masalah kita orang perempuan nih, baik yg tak bertudung or bertudung, ada yang tak pay attention sangat ngan ketiak skincare kita. Yelah pasal covered up ngan baju so tu yang tak berapa nak jaga, padahal as much as we care bout our skin face, sama jugak kita kena jaga ketiak ni hah. Dapat ketiak yang hitam pastu ada macam kekerak, geli tak?

Kot yang dah kahwin laki tengok pun alahai sedih, potong stim. Yang belum kahwin pun sama, kena jaga coz itu kan part of kesihatan. Kalau tak jaga memolek, akan mengundang kepada damaged skin.

IMG_4362

Ramai antara kita yang cabut bulu ketiak (pluck) and jugak shaving, ada jugak yang buat laser, wax dan epilate. Shave paling simple dan pantas, sambil mandi terus shave but itulah antara puncanya irritation di ketiak.

Tapi nak shaving ke pluck ada caranya bukan main tarik jer, or shave yer….

IMG_4410

Kalau kita nak badan kita diurut, dan mendapat keselesaan, ketiak tu pun sama jugak, kalau depa boleh bercakap depa dah bilang, hoi hoi tolonglah jaga aku bebersih. Perempuan cantik bukan sahaja pada rupanya, tapi pada adab dan juga tahap kebersihannya.

IMG_5348

Jadi aku bawa bersama ke Milan, 2 dari 4 types of Dove Whitening Original dan juga Dove Whitening Silk Dry. One for me and one for RD. Laki aku pencinta deodorant. Kalau aku pencinta perfumes, dia memang suka deodorant. Pagi sebelum pergi kerja dia pakai, pas mandi dia pakai, nak tidur pun dia akan pakai.

Betulkah dengan 7 hari penggunaan Dove Whitening, kita akan dapat the lighter and smoother underarms?

Magically! It s true!!

Heh korang cubalah, 7 hari berturut2 pakai, slowly akan nampak kecerahan. Unless ketiak korang yang jenis keladak sangat, aduh tu kena pi jumpa skin specialist tuh, awat teruk sangat tu kak?

IMG_5339

Waktu Kelas Ketiak by Dove Whitening tuh, they invited Associate Professor and Consultant Dermatologist Dr Irene Lee, meyakinkan bahawa Dove Whitening deodorants memang provide gentle care untuk ketiak wanita terutamanya. Justeru kita akan jadi lebih comfortable dengan diri sendiri, keyakinan dan juga dah tentu reducing the skin darkening.

Kita wanita nih bukan sahaja nakkan deodorant yang controls odour kan, tetapi juga a beautiful underarms. Anak2 aku masa kekecik dulu cukup suka cium ketiak maknya hehehehhe tapi dah besar ni malu nak cium, specially abang, pe helnya dia nak buat gitu hiks…

IMG_4450

So untuk mendapatkan ketiak yang membolehkan kita lebih confident, attractive dan free to express ourselves, Dove Whitening has come out with 3 different variants – Dove Whitening Original, Dove Whitening Silk Dry and Dove Whitening Unscented Roll-On, harganya serendah RM7.20 sahaja. Untuk Dove Whitening Original Spray pulak, RM14.90 boleh semuanya kita dapat kat memana supermarkets and pharmacies.

IMG_4433

Belilah, get for yourself and your family/frens, kalau untuk anak2 pulak, biar tunggu depa teenager sket baru kita allow them to start pakai the deodorants. Abang dok zikir kat telinga aku nak jugak nih but I told him to wait for few more years.

IMG_4428

7 Days Dove Challenge untuk korang nih, tengok selepas 7 hari, 2-3 times a day pakai, insyallah you gonna get whiter and smoother ketiak. Selain dari itu Dove Whitening ranges nih ada Vitamin E dan juga F yang pastinya meyakinkan kalian untuk lebih confident, comfortable dan wonderfully fresh.

Korang sure tak nak dapat ketiak yang tetiba ngah dalam meeting, or ngah in public, ketiak membasah habis tempias di baju kan? So, Dove Whitening adalah penyelamat kalian!

Dan semestinya aku pun sedang menjalani the 7 Days Dove Challenge jugak, hang ingat hang sorang jer ker, aku pun sedang challenging myself tuh. Jadi bagaimana hasil kemudiannya untuk 7 hari, ahah, tunggu dalam the next post pulak. Redmummy 7 hari selepas berketiak Dove! Kahkahkah, bunyik tak challenging but hasilnya sangat Awesome!!

Khidmat pesanan masyarakat Dove is brought by Redmummy.com

Comment: 18

Jelita Rambut Kerana Dove…

Sticky sponsored post, pls scroll down for latest entries.

image

Saya kini mempunyai kebebasan untuk merapi rambut saya dan tampak yakin dan cantik tanpa rasa bersalah kerna Dove will take care of the damage

Well well well!

My confession entry last time has been read and heard by someone! Sebenarnya selama itulah saya sudah menggunakan product Dove Damage Therapy System. You see, inilah yang aku suka bila menjadi Redmummy, ko seru ko dapat. Ko buat confession entry, ko dapat bantuan. Ko tak dapat apa yang aku dapat :P hikss

IMG_4320

Dove read that entry and came to rescue me. My god, berpuluh tahun rambut aku rosak, finally, someone something a big company came down to red earth and membantu rambutku yang rosak nih.

But it s not that easy Dove..

You wanna help me, YES u are allowed to do so, but with one conditon:

Ko buatlah apa sahaja dengan rambut aku tapi ko tak boleh nak suruh aku berenti dari 7 confessions of my rosak hair entry yang aku buat that day. I want to use the brush, blow drying, towel dry, flat iron, colouring, tempek chemical or pakai styling products to my hair, it s up to me. You cannot control my hair at all.

BUT again… you can help and assist to take care of the damage.

Why do I have to give that conditon?

Sebab I WANT TO LOOK BEAUTIFUL and VASS and MELETOP TOP TOP like so SUPER DIVA MERAH!

Tapi pastikan rambut rosak aku nih, your Dove Damage Therapy System helps me 200% ok…. ***threaten***

IMG_5116

So for 1 month, aku cuba betul ke rambut rosak aku yang dah degil bonar nih boleh dihandle nicely by Dove. Surprisingly, it helps. I feel like to being a tamak mummy, tak nak share the good news with korang. Tapi tak patutlah kan, aku promote je kat sini mesti ramai nak menerai sama apa menda yang aku pakai. So for the good news, kita announce lah loudly, but for the bad result, let s keep it for ourself.

IMG_5122

Shampoo daily

The New Dove Damage Therapy System is a range of shampoo, conditioner and high performance treatments that contain new fibre active technologies and micro moisture serums. Yes yes, 3 in the package. Ko hado?

Rambut aku ni dahlah curly, memang setiappppp pagi kena dibasuhkan. Tak kira for mandi wajib, itu dah namanya pun wajib ye dok :)   , tak kerna mandi wajib pun aku mesti nak basuhkan. Shampoo memang cepat habislah. Conditioner apatah lagik. The Damage Therapy System ada few groups, for the Asia’s hair yang ada shampoo, conditioner, treatment mask ni pakai weekly lah jangan ko bantai pakai hari2 pulak, overnight treatment pun pakai di waktu malam hari and leave on cream is for daily usage.

IMG_5137

Cuci rambut semula bersih menggunakan air sejuk, not so hot yeah

Hair Fall Rescue untuk rambut2 yang suka nau buat sepah kat lantai rumah, gugur memanjang, apply the shampoo, conditioner, treatment mask and serum… daily and weekly. For Straight & Silky hair, use the shampoo, conditioner, treatment mask and leave on cream.  Those having dryness hair, macam RM nih, a shampoo and conditioner will do. For Daily Shine and Dandruff Care… pun applicable for shampoo and conditioner cukup.

IMG_5142

Conditioner right after using the shampoo

Dululah kan, I think before aku masuk ITM, aku pakai shampoo semata jer… tapi lepas tu aku belajar pentingnya conditioner. Macam make up muka kita jugak, betapa pentingnya kita kena pakai sunblock. Wpun ko keluar rumah waktu pagi buta and balik malam hari, claim tak kena matahari, tapi sunlight tu kan tak banyak sket kena gak kat muka korang….

Macam tu lah conditioner. I would never miss it. Lagi satu bila tak pakai conditioner, wpun lepas bershampoo, rambut akan jadi kering tak bermaya!

IMG_5144

Ramai orang skip conditioner yet itulah product yang wajib kita pakai nak merasai rambut lagi lembut dan senang diurus…

IMG_5160

Sambil tu boleh bersabun dan biarkan je conditoner tu for few min waktu kita bersabun, kemudian cuci bersih…

IMG_5188

Gunakan leave on cream on daily usage

IMG_5189

Sapukan di hujung2 rambut.. tak perlu dibilas…

IMG_5207

Overnight treatment boleh dipakai setiap malam

IMG_5212

Disapukan di seluruh rambut, biarkan semalaman dan esok hari boleh dicuci menggunakan shampoo dan conditioner semula…

IMG_5220

Tidur lena tanpa stain ditinggalkan langsung di bantal hanya dengan overnight treatment

Data di Dove telah membuktikan, penggunaan Damage Therapy System akan menjadikan:

  • Split ends di rambut akan berkurangan sebanyak 5 kali ganda. Not bad.
  • 98% less keguguran rambut. Sekali lagi not bad tuh.
  • Lembut, smooth hanya dengan satu basuhan. Eh eh macam bunyik iklan Dove TV pulak :)

IMG_4269

So I nak berlagak kat sini sket lah…

If you dulu dalam hair confesssion korang cakap ‘wui kak red, teruk rosak rambut ko kak…’

yes I know but I cant stop and help it lah… tapi kerna bantuan dari Dove Damage Therapy System, semuanya enteng saja… tak percaya gak sapa2 jumpa aku kat event nanti, ha marilah try tengok rambut ai yek. Tapi jangan pegang, aku tak suka orang pegang rambut aku, sebab rambut ni letak di kepala dan juga aku tak tau apa yang tangan ko dah pegang sebelum cuba memegang rambut cantikku :)

IMG_5094

Tirulah saya dengan menggunakan Dove Damage Hair. 80% wanita suffer from  damaged hair, so why not korang cuba simple test nih if your need of some daily repair. Ambil sehelai rambut and curl it with your finger as if you were curling a ribbon, lepas tuh drop the curled hair tadi dalam glass of water and it should regain its original form. If it takes time to spring back, then it s not as healthy hair lah jawabnya, so it s time for you to apply Dove Damage Hair System.

IMG_4261

Sebab saya mahu tampak secocok cantik bagai diva merah yang vass meletop top top hanya dengan menghayunkan rambut….not from my body, not from my handbags, not from my make up too. But just from the hair. So saya memilih Dove :)

Khidmat pesanan masyarakat Dove is brought by Redmummy.com

Comment: 43