Jelita Rambut Kerana Dove…

Sticky sponsored post, pls scroll down for latest entries.

image

Saya kini mempunyai kebebasan untuk merapi rambut saya dan tampak yakin dan cantik tanpa rasa bersalah kerna Dove will take care of the damage

Well well well!

My confession entry last time has been read and heard by someone! Sebenarnya selama itulah saya sudah menggunakan product Dove Damage Therapy System. You see, inilah yang aku suka bila menjadi Redmummy, ko seru ko dapat. Ko buat confession entry, ko dapat bantuan. Ko tak dapat apa yang aku dapat :P hikss

IMG_4320

Dove read that entry and came to rescue me. My god, berpuluh tahun rambut aku rosak, finally, someone something a big company came down to red earth and membantu rambutku yang rosak nih.

But it s not that easy Dove..

You wanna help me, YES u are allowed to do so, but with one conditon:

Ko buatlah apa sahaja dengan rambut aku tapi ko tak boleh nak suruh aku berenti dari 7 confessions of my rosak hair entry yang aku buat that day. I want to use the brush, blow drying, towel dry, flat iron, colouring, tempek chemical or pakai styling products to my hair, it s up to me. You cannot control my hair at all.

BUT again… you can help and assist to take care of the damage.

Why do I have to give that conditon?

Sebab I WANT TO LOOK BEAUTIFUL and VASS and MELETOP TOP TOP like so SUPER DIVA MERAH!

Tapi pastikan rambut rosak aku nih, your Dove Damage Therapy System helps me 200% ok…. ***threaten***

IMG_5116

So for 1 month, aku cuba betul ke rambut rosak aku yang dah degil bonar nih boleh dihandle nicely by Dove. Surprisingly, it helps. I feel like to being a tamak mummy, tak nak share the good news with korang. Tapi tak patutlah kan, aku promote je kat sini mesti ramai nak menerai sama apa menda yang aku pakai. So for the good news, kita announce lah loudly, but for the bad result, let s keep it for ourself.

IMG_5122

Shampoo daily

The New Dove Damage Therapy System is a range of shampoo, conditioner and high performance treatments that contain new fibre active technologies and micro moisture serums. Yes yes, 3 in the package. Ko hado?

Rambut aku ni dahlah curly, memang setiappppp pagi kena dibasuhkan. Tak kira for mandi wajib, itu dah namanya pun wajib ye dok :)   , tak kerna mandi wajib pun aku mesti nak basuhkan. Shampoo memang cepat habislah. Conditioner apatah lagik. The Damage Therapy System ada few groups, for the Asia’s hair yang ada shampoo, conditioner, treatment mask ni pakai weekly lah jangan ko bantai pakai hari2 pulak, overnight treatment pun pakai di waktu malam hari and leave on cream is for daily usage.

IMG_5137

Cuci rambut semula bersih menggunakan air sejuk, not so hot yeah

Hair Fall Rescue untuk rambut2 yang suka nau buat sepah kat lantai rumah, gugur memanjang, apply the shampoo, conditioner, treatment mask and serum… daily and weekly. For Straight & Silky hair, use the shampoo, conditioner, treatment mask and leave on cream.  Those having dryness hair, macam RM nih, a shampoo and conditioner will do. For Daily Shine and Dandruff Care… pun applicable for shampoo and conditioner cukup.

IMG_5142

Conditioner right after using the shampoo

Dululah kan, I think before aku masuk ITM, aku pakai shampoo semata jer… tapi lepas tu aku belajar pentingnya conditioner. Macam make up muka kita jugak, betapa pentingnya kita kena pakai sunblock. Wpun ko keluar rumah waktu pagi buta and balik malam hari, claim tak kena matahari, tapi sunlight tu kan tak banyak sket kena gak kat muka korang….

Macam tu lah conditioner. I would never miss it. Lagi satu bila tak pakai conditioner, wpun lepas bershampoo, rambut akan jadi kering tak bermaya!

IMG_5144

Ramai orang skip conditioner yet itulah product yang wajib kita pakai nak merasai rambut lagi lembut dan senang diurus…

IMG_5160

Sambil tu boleh bersabun dan biarkan je conditoner tu for few min waktu kita bersabun, kemudian cuci bersih…

IMG_5188

Gunakan leave on cream on daily usage

IMG_5189

Sapukan di hujung2 rambut.. tak perlu dibilas…

IMG_5207

Overnight treatment boleh dipakai setiap malam

IMG_5212

Disapukan di seluruh rambut, biarkan semalaman dan esok hari boleh dicuci menggunakan shampoo dan conditioner semula…

IMG_5220

Tidur lena tanpa stain ditinggalkan langsung di bantal hanya dengan overnight treatment

Data di Dove telah membuktikan, penggunaan Damage Therapy System akan menjadikan:

  • Split ends di rambut akan berkurangan sebanyak 5 kali ganda. Not bad.
  • 98% less keguguran rambut. Sekali lagi not bad tuh.
  • Lembut, smooth hanya dengan satu basuhan. Eh eh macam bunyik iklan Dove TV pulak :)

IMG_4269

So I nak berlagak kat sini sket lah…

If you dulu dalam hair confesssion korang cakap ‘wui kak red, teruk rosak rambut ko kak…’

yes I know but I cant stop and help it lah… tapi kerna bantuan dari Dove Damage Therapy System, semuanya enteng saja… tak percaya gak sapa2 jumpa aku kat event nanti, ha marilah try tengok rambut ai yek. Tapi jangan pegang, aku tak suka orang pegang rambut aku, sebab rambut ni letak di kepala dan juga aku tak tau apa yang tangan ko dah pegang sebelum cuba memegang rambut cantikku :)

IMG_5094

Tirulah saya dengan menggunakan Dove Damage Hair. 80% wanita suffer from  damaged hair, so why not korang cuba simple test nih if your need of some daily repair. Ambil sehelai rambut and curl it with your finger as if you were curling a ribbon, lepas tuh drop the curled hair tadi dalam glass of water and it should regain its original form. If it takes time to spring back, then it s not as healthy hair lah jawabnya, so it s time for you to apply Dove Damage Hair System.

IMG_4261

Sebab saya mahu tampak secocok cantik bagai diva merah yang vass meletop top top hanya dengan menghayunkan rambut….not from my body, not from my handbags, not from my make up too. But just from the hair. So saya memilih Dove :)

Khidmat pesanan masyarakat Dove is brought by Redmummy.com

Comment: 43