Masalah rambut gugur? Dove Hairfall Rescue penyelamatku!

48hours sponsored post

IMG_7295

Eh apsal banyak sangat rambut gugur awak dalam bilik air ni?

Ya memang sampai macam tu sekali. Pada satu ketika dulu aku memang ada masalah dengan keguguran rambut. Bayangkan setiap kali mandi, for sure rambut gugur penuh bilik air sampaikan kena tegur dengan RD.

Puas jugaklah aku mencari dan mencuba a few shampoos & conditioners yang sesuai but the hair fall keep jadi la jugakk :(

IMG_7201

Kadang-kadang silap aku lah jugak, aku kan suka mencuba test try macam-macam produk hiks. Even hair coloring pun selalu buat. Tu la pasal rambut pun jadi kurang sihat dan terjadi la keguguran rambut.

Dan macam aku cerita dalam post sebelum ni, masa confinement, lepas beranakkan Zeeshan, rambut aku gugur sangat! Kadang-kadang sampai kutip ler waktu dalam bilik air tuh, if you remember memang aku pernah bising jugak waktu dalam pantang tuh over twitter. Masa tu aku pakai so called ‘shampoo beranak’ hahahahaha maklumlah dalam pantang! So tak boleh jalanlah shampoo tu!

IMG_3083

Sampaikan semua tips orang bagi pasal untuk mencegah keguguran rambut aku try. Makan broccoli jangan cakap la, almost every meals ada. Korang tau kan broccoli membantu untuk menghasilkan sebum yang dapat melembapkan rambut dan memelihara rambut dan kulit supaya lebih sihat.

IMG_7714

Sekarang ni pulak aku bela rambut panjang, so kalau ada masalah rambut gugur memang payah jugak but tu lah, kesesuaiannya Dove ngan aku memang sangat ngam, sangat sepadan dan sedondon, takde lagi masalah keguguran rambut. I mean kalau yang anak dara, yang mak dara ada masalah yang sama, walaupun bertudung,cubalah juga pakai Dove Hairfall Rescue, mana tahu sesuai kan.

Macam anak2 aku pun sama, depa mana ada pakai shampoo bebudak tuh, kengkadang depa tereban gak shampoo aku ikut sukati depa jer walaupun tak de masalah rambut gugur coz for them, apa yang mak pak pakai bagus, ha should good on them too.

IMG_7331

So selepas bertahun-tahun gunapakai, aku hanya stick to this one very reliable product, Dove Hairfall Rescue therapy :) Sebab hasilnya memang ketara, bersesuaian dan berkesan dengan rambut aku ni. No more gambut gugur dah, seronok aku. Ye lah, lama jugaklah masalah rambut gugur yang aku hadapi tu.

IMG_3327

Tapi yang bagusnya, bukan sahaja tiada keguguran rambut dah, dengan pengunaan Dove yang konsisten, rambut aku sekarang lebih sihat, lembut beralun dan senang diuruskan. Nak buat ironing senang, nak buat curly pun takde masalah. Rasa confident pun semakin bertambah bila rambut kita cantik dan sihat bersinar. Tambahan pula Dove membantu menguatkan rambut dari akarnya dan hasilnya dapat dilihat dan dirasa dalam masa 2 minggu!

Please check out my keek on the hair and the Dove nih:

Sep 7, 2013 | #dovemahkotamu redmummy by redmummydotcom on Keek.com

IMG_7369

So kalau korang pun mengalami masalah rambut yang sama, cer cuba try test Dove Hairfall Rescue therapy macam aku. Mana tau bersesuaian dengan rambut korang jugak :)

Tapi sambil-sambil tu jangan lupa kita sama-sama menyokong usaha baik Dove dalam kempen Dove Movement depa ni. Kempen Dove Rambutmu, Mahkotamu mensasarkan sekurang-kurangnya 10,000 aspirational statements dan komitmen kita untuk menghentikan rambut gugur dari terus menghantui kehidupan seharian kita. No more hair fall!

dove-fb

Good news is, once these voices reach 5000, Dove akan bagi rewards kat 11 lucky fans :)

The first grand prize akan dapat menikmati cuti-cuti Malaysia yang bernilai RM1500 manakala 10 orang lagi tu akan dapat Thomas Sabo charm bracelet!

So apa lagi, jom suarakan aspirasi kamu! Mana tau you’ll be the lucky ones :)

dove-photo2

Jika saya bebas dari rambut gugur, itulah mahkota yang terindah!

 Khidmat pesanan masyarakat Dove is brought by Redmummy.com

Comment: 12