LV

When the husband is back from his Europe trip…

IMG_5158

jam dinding belakang abang tu tunjukkan almost 11.30malam. Jam skang aku ngah buat entry ni ialah weekend of Sunday jam 3 pagi. Seboleh mungkin aku akan cuba siapkan 5 days entry for 5 days in a week, except for ads, itu lain cerita. Usually hari yang selamat untuk aku buat entry, many times pun dah bercerita kat orang, on weekends. Saturday siang kalau ada masa,  if not past midnite, like right now, sampai jam 4 pagi le baru abis.

Well btw, a special note written by Abang for his dad, yang a month berpergian.

IMG_5166

Pastu aku tak yah tunjuk gambar laki aku lu, terus pada hadiah ole2 dari Europe. Too many states lah yang dia pergi masa kerja kat Europe tuh, though he was actually based in Budapest and also Munich, lelain negara/tempat pulak was on his own, personal trip.

Aku ada top 10 fav perfumes, antaranya these top 2.

The Dior nih, bertahun tahun tahunnnnnnnnnnn sangat menjadi kegilaanku. Frens, this is my fav!

i remember aku penah blogkan, one stranger tak boleh tahan terus tegur aku dalam lift that he loves the smell of my perfumes, siap anya apa brand, nak belikan untuk lengloi lah tuh! But la ni aku ngah perabihkan Poison, itu harga dahlah kedahak mahal but the smell, dek katanya JBT, dari luar lift hotel boleh bau hoi!

IMG_5168

Last kopek hadiah yang dibelikan untuk isteri ahcunnya from the Amsterdam airport

IMG_5170

Korang ingat laki aku jenis pi carikkan kasut bag aku tanpa guidance ke. Aku dah pi SF KLCC< amik gambar, bagi size aku sesiap kat laki aku, so dia terus pi SF sana and tunjuk gambar kat SA tuh, bungkus. Asal serupa coding and dalam gambar, senang kerja dia.

Cuma ada satu jer lagi kasut merah menyala/hitam legam yang dia gagal dapatkan, merata dia mencari semua out of stock.  Nampak gaya gini aku kena pi beli kat SF KLCC lah.

 IMG_5172

One of the gifts from the husband for being mak tunggul to his wife, the LV Belt. Pakai facetime je masa dia beli nih, coz aku tak kisah apapun brand design bagai, but since dia lalu LV, ini paling cepat dan ringkas and terus FT the belt. OK jer…janji ko adiahkan ye suami.

IMG_5174

The famous waffle from Holland for the ole2 of family and frens.

IMG_5175

Chess set!

1 set for 2 players, 1 set lagi for 3 players. in red dedua nih.

He bought these pun kat Budapest. Kami kan chess maniac, berkongsi minat ngan chess laki bini nih.

IMG_5208

Best one is this Chanel, terus kelecop kelecopppppp!!

IMG_5262

Tak yah tunggu lelama, hari tu jugak acik poi kerja sama kasut electric blue. The colour is sooooooooooooooo sexy!

Chanel tu dah pakai, dah posing dalam IG and FB/Twitter. To blog about it, bolehlah kot. If takde entry, agak2 bosan, agak2 nak show off bagi yang black heart tu ngamuk2 lagi hahahhaa, apa ler ko nih, tak sesudah heh.  Basically, i hope he wont be travelling lagi dahlah, lotih hakak, but dah tuntutan kerja dia memang kena ke sana sini merata dunia, mostly Europe ler kan, molek gak, dapat lagi acik kasut handbag baru.

Banyak lagi hadiah untuk family members, even our both mothers pun dapat handbag sorang satu, again :) .  Tunjuk hok aku je sudahlah, kalau semua nak ditayang sini huh, memang bosan orang heh. Itupun aku tunjuk light2 jer, some of my trips, yang recent one Jakarta sebelum Japan, aku tak tayang pun yet, korang nampak sket tu jer, yang aku bantai borong kat Airport bertokan, takde tunjuk. Masa tu ada perangai down to earth sket, tak nak menayang kahkahkah…..

Alah apapun, i know you like the entry of showing off, lagipun you boleh compare2 prices, boleh buat bahan potpet, hiks….sokay, i m in this line dah lama dik, akak paham :) .

 

Comment: 15

Andai kita berjodoh…

 

IMG-20120301-00456

hey hey

citer handbags kembai ke pusingan merah! rindu tak??? sepertimana rindunya aku nak berbags baru….ya hampun last beli the real bags was May/June last year which masa tuh for my birthday, 2 Jumbos of Chanel. Pastuh ada le hujung2 nak beranak beli clutch Ferragamo. Pastuh takdo. dok lenjan beli barang baby adoler.

Eh tapi tapi minggu ni aku nak shopping kenbaju anak sulong and anak dara ai pulak.

Jadi, since i dah back to work, i pun singgahlah jam pi LV, aku yang benornya masa dalam pantang ada order kat PrincessVictoria the Alma Epi but habis dia carik kat Paris and London, takde jugak colour yang aku berkenankan tuh. Oh frust mak!

Kirim pulak kat member aku yang turun London, pun takde jugak! So mohlah turun KLCC tengok…kaler tu memang in trend tu pasal payah nak dapat.

IMG-20120301-00454

if possible dah tak mau collect Vernis anymore

IMG-20120301-00455

Not the blue yang I pegang nih. masa aku cuti dalam pantang tuh, aku ada tepon KLCC depa cakap kaler oren yang aku nak tuh takde, tapi takdelah pulak dia bilang yang kat outlet lain ada. so bila aku datang nih, dia cakap kat Gardens ada!! arghh, kenapa ko tidak bilang dari awal hari tuh?? Bolehlah aku pi menebeng beli kat Gardens tu weii.

So pujuk2lah hati yang lara…ye le lara sangat. poyooo!

malangnya kaler oren tu pun dah yilek pocik kat The Gardens.

**sinar cahaya sakti betul camera pantulan aku tuh ahhahaha!

image

apapun, orange colour ni is the permanent colour to Alma Epi, they are going to restock again, cuma bila je tu lah yang tak pek nak tau doh. Harga beli kat KL nih memang ada difference by RM1k gak than beli kat France, but but kat Europe pun mostly colour ni memang sold out meratakan, jadi boli di KL ler gamaknya, if dah nak sangat kan.

So gitulah aku masih lagi tidak ada koleksi terbaru.

Korang mesti frustkan hahahahha….

Comment: 44

LV and Anya’s the latest collection!

 

IMG_2197

makan sushiiiiiiiiiiiiii wt gf tapi leka makan tak dok gambar!

IMG_2200

Kan tops yang ke main banyak aku show dari Pavillion arituh. hahahaha actually semuaaaaa aku beli except the brown and the green yang mahal kedaung! this is the pink sleeveless top wt my black cardigan. That’s LV Wilshere.

IMG_2228

Then i got my new LV, Sherwood PM in red vernis!

IMG_2215

Similar to my blue bling Anya Hindmarch’s Clutch, i got this, the silver pulak!

Before that, if you notice, dalam my Tupperware S/Post pun ada orange Loewe. susah benau nak tegakkan bag tuh untuk ngamik gambar. Btw, i didnt buy these at one go, tak ingatlah but not this month or last month definitely, i ordered the LV and AH through Diva Darling. in fact i paid all these b4 getting my ITB Chanel.

Thanks Diva Darling!

She bawak balik 2 big luggages, 1 luggage jer her stuff, 1 luggage lagik penuh isi my barang, lain isi, to reveal later :)

You want yours? Personal Shopper job via Diva Darling Boutique! Or email her now now at diva@diva-darling.com

Comment: 21

The Sherwood!

image

image

 

Alo Diva Darling, can you get this for me??

The Sherwood is from the family of Vernis

This mak andeh is so die die pretty one.

LIKE Button!

the boys nak ke? ok boleh, nanti i upload untuk the boys gak yek…but do you know, yg benornya Sirman is so master and graduate of the handbags too? he knows the price ranging, he knows the brand so well, he knows the bag is for shoulder/hand carry, he knows this and that. Baru dia sekolahkan kawan baik lelakinya untuk kelas handbags hahahaha! So to Sirman’s male frens and readers, you can ask anything bout the bags too, he s quite an expert cuma dia never mention jer.

For that, you wont find it in his www.reddaddy.com ! eh eh ade update rupanya… tgk kat draft pun dah bersusun schedule entries, lawan tokey nampak!

 

Comment: 25

The Prada Tote Gaufre Nappa Leather

IMG_6246

apalah korang ni

aku offer sket jer sapa nak beli, dah ingat bukan2 kata aku tak sukalah, sebab it s PRADA lah. macam2 lah korang nih. I never say i dont like it. I chose this, mestilah aku suka. Yang buat aku sedih ialah, I was asking my gf to get me one Chanel, apa model bagai, tu diam2 sudah benda dah tak dapat batpe nak bilang.

but she rounds all over London, sampai berhari-hari, takde pun dapat Chanel yang aku nakkan sangat tuh. so i had to give her the long listtttttttt, end up hanya dapat this beautiful PRADA. Nampak tak aku tulis situ the retail price in KL, takkanlah aku bayar banyak tu, adalah kurang sikit coz katanya belipun kat London.

IMG_6234

Pasnih susahlah, nak kena kirim Chanel direct ke Italy/Paris sahaja. leceh London nih. Dok pun pergi sendiri ya sudah.

I like it in one package, colour ni memang aku dah aimed lama, the shoulder can be sling too, to replace my nylon Tod’s. So i have no complaint. Aku cuma reluctant coz i didnt get my Chanel. First aku nampak nih, ada pompuan ni carry kat Aseana gak, mak datuk lawanyaaaaaaaaaaaa…..my boipren sambil makan tu siap tanya ‘eh ko ada tak bag tuh, lawo amoi tu bawak’.

Kawan lelaki aku pun tau pangai aku  yang gilakan bag sampai dia boleh terpandang2 jugak amoi tu nya bag hah ko.

IMG_6232

dan waktu tu mata ku teruslah jatuh hati…tapi kaler dia carry was more to Pomice (light grey)…..dah tentu i want something else, n i got mine in Visone Sfumato ala2 brownish gradation, like 2 tones kay. Something you couldnt find in KL, ko sorang je carry. Kalau ada orang lain carry tuh, sah orang tu boli kat obersi. Kat KL ada kaler hitam and grey kalau tak silap aku, nak kena pi menebeng balik kat PRADA boutique klcc tuh coz nak mengutip box.

Box kat KLCC pun dah abih boliau, kena tunggu by midst December. huk aloh….aparahhh. Box penting tau, rugi tak amik box. hah ada orang tak tau, ingatkan beli kat oversea, kalau mai kl tak leh nak redeem the box, no no, mesti boleh punya, jangan lupa bawak original receipt. aku pun banyak beli bags dr Europe dulu, aku redeem the boxes kat KL jugak. Takkan nak bawak bondong2 masuk luggage boxes tu sumer, rugi space lah…

IMG_6260

this bag will be a vintage one day, to be handled over to Gegirl. tu kalau ko nak pakailah kan, kalau ko tak nak, mak bagi gf abang ko. hah….see see very the long term punya pikir. ada bags yang aku akan jual, ada bags yang aku akan simpan sampai ke anak cucu.

IMG_6244

She s the number 49 in the family and and, the 50 is the LV Wilshere MM.  Nama je aku beli dah 50 tapi yang ada dalam tangan, separuh pun tak sampai yang oi….sumer aku dah jualllllllll as preloved to my frens and readers. Tak rasa rugi ke kak red, beli jual beli jual?

IMG_1368

baik aku jualkan daripada simpan tak berpakai. Penyakit orang yang suka collect handbags ni payah, dia dah puas pakai, dia mesti nak let it go. Tapi ada jugak yang suka perammmmmmmmmm simpan berpuluh tahun takkan dijualkannya, ramai kawan aku gitu. I dont like to keep it lar kalau dah tak berapa sayang, baik aku let go kat orang. Paling untung adik pompuan aku, aku bagi Tod’s kat dia percuma semata jer…maunya dia tak suka. Kat adik aku bolehlah, bagi kat korang lanting percuma, wahhh….tertelan air liuq acik.

So alkhatam…tutup kedai. No more babyyyyyyyyyyyy! Al fokai sudah.

eh jap, suka kaler baju biru or hijau?

Comment: 27