LV

Handbags story…

IMG_7472

not going to hide from you, i bought lots of handbags when sirman and i pi holiday Europe dulu, berbulan aku saving for getting my dream bags, banyak tuh. meanwhile ada jugak aku beli kat KL but itu aku dapat dengan harga yang reasonable, under staff price lah, ngah sale lah…etcs. Chanel is in my list of cos but aku tak boleh nak beli the Jumbo just yet coz Sirman dah berjegil mata bila i told him the price.

Just fyi, i dont use and ask my husband’s money to buy any of the bags, kira kalau 10bijik yang aku beli, 1-2 dari hadiah dia, tapi lain dari duit saya sendiri. Remember aku ada permanent job and bukannya melanguk takde kerja plak and plus aku ada side income which is from this blog too.

So wpun guna duit sendiri, of cos the husband has the right to advise  and control me. pada dia iskk Jumbo Flap tu melampo nau harganya…at that point of time lah.

IMG_7413

so for Chanel aku dah shortlistedkan to get either the Jumbo, GST or PST. but kebetulan sangat kat Paris boutique yang aku pergi tuh, GST tinggal 1 display and not black colour plak tuh, beige colour is not my taste, ada jumbo flap but macam masa tuh alahai, i can top up like 2,3  lagi designer handbags kalau beli 1 jumbo flap. so i settled with PST only.

IMG_7471

It was my first Chanel, with 31 Rue Cambon Paris, black caviar with gold hardware.

IMG_0780

sangat mencintainya, so far aku dah pakai for like 2,3 times, as usual, i keep changing my bags selang 2,3 hari. I havent got my jumbo yet, still trying so hard to find frens yang pi Paris belikan, anyone can help me? but i heard kat Heathrow airport lagi murah.

Once jumbo flap is in hand, since ramai yang dah beratur nakkan PST aku nih, i will let it go into Shop@RM. tak worth it beli di klcc coz beza harga ngan kat Paris/Heathrow boleh bayo flight tickets ke London hahahaha…argh sakit hati.

IMG01911-20100816-1350

Then skang wpun tak de lunch, tapi masih lagi turun ke butik untuk tengok2 jenguk apa yang ada kat market. Apa design yang baru masuk, thank god i work in KLCC. Fendi peek a boo pun in my wish list, but the price (depending on the leather) menggila mahal boleh dapat satu Chanel sebijik!  so never mind, pass for this. My one and only Fendi dah tarak in hand, it s a fabric classic design which aku dah let go to my reader.

IMG01910-20100816-1344

Tengok Anya Hindmarch, diorg masuk stock baru with most of the designs datang dengan RED! tapi oh oh noo, aku tak minat red nih. and aku tak minat betul design2 diorg kali nih.

IMG01909-20100816-1343

if you think the red top tuh is nice, not for me sebab aku rasa kalo aku letak kat shoulder dah macam tunang Jimmy Shanley bawak Gucci silvernya, ke main besauuuuuu!

IMG01908-20100816-1342

I almost buy this, nasib baiklah aku tak beliiiiiiii! coz masa tuh AH’s website dok buat sale kaw2, tapi yang holding me back coz it doesnt has discounts for red colour. so aku tak amik. tapi bila diorg dah bawak merah ni to Malaysia, omg, i dont like it at all.

Lagipun aku kena stop buying any red handbags, too many red already.

IMG01906-20100816-1341

Selain merah, AH pun bawak masuk kaler kelabu taik anjing, untuk korang yang pencinta bag2 godang, boleh lah nih…

IMG01903-20100816-1339

i like this design, specially the grey one. aku takdak kaler kelabu pung. kaler burgundy tu tak lawa sangat coz dia pakai silver hardware.

IMG01904-20100816-1340

but for black and grey, pakai gold hardware, cantik bangat! hoping year end ada winter sale kat Europe, then my gf can get for me, hoping jer lah, biasanya design gini laju je habis.

LV Alma PM

ini dah jadi bag idaman aku sejak setaun tapi tak jugak dapat2, coz asal hati nak amik merah. bila diri sedar yang merah dah terlampau banyak, so i wanna get the silver. pun macam in the wishlist sebab Vernis aku dah ada satu, cuma untuk Alma PM yang aku blum ada. Not worth to buy in KL mahupun London, best to buy in Paris. trust me, for Chanel ke LV baiklah beli kat Paris yang oi…

image

image

Brea PM and Rosewood dedua merah ni pun aku meleleh2 gak mahu, either one lah, masa aku beli Verona PM kat Paris, semua ni ada dalam booklet aku, tapi semua takdak stock termasuk Alma PM. gila tollah macam beli ikan kat pasar je diorg kalo masuk butik LV kat paris nun. tu pasal q panjang semedang. Out of 5 bags yang aku bagi kat SA LV, satu jer yang ada which is Verona PM. lain sume kaler lain lah tinggal, stock dah abih, ada size MM or GM jer..huh, i did my homework, but buat hwork pun tetap gak sedeyyy, ater i dont won the LV boutiques.

image

pastuh malang lagi bila aku dok hari2 lalu PRADA and saw this black Saffiano Lux O. bape kali lah aku masuk tried masuk sampai kali terakhir aku masuk dah sold out. oh hohoooooo! i dont like the colour but i like the design, macam Fendi Peek a boo. harganya in msia kalau compare ngan Peek a boo murah by 1k minus plus. but again kalau dapat beli kat Europe lagi lah murah kak oi!

of cos, sekali lagi dream bag ku. but aku tak minat kaler hitam nih.

image

dalam website Prada takdak small size, yang ada size large nih, tapi kaler yang aku minat similar to this, ada orange2 sket, namanya Bacca colour. setakat 2,3 bags pakai hand carry bolehlah, kalau semua aku tak boleh wor, must have the shoulder gak. aku banyak barang yang nak dibawak. skang ni Ramadhan kosong sket tangan bawak hbag jer, tapi kalau bukan bulan puasa, ngan bekal sarapannya, tumbler air lagik, ngan nak touch pass kat klcc tuh lagik. huk aloh. sakit jiwa jer kalao pegang hand carry handbag.

IMG21362

Viento 30

pastinya ini pun pojaan hati ku gak. Hari tu dah suka giler bila Eiling can buy for me in Paris but sekali trip dia tukar plak, aisay. I never have LOEWE, oh aku memang collect most of the brands. cuma satu brand yang aku rasa aku takkan beli, Burberry. tak tau lah napa, never like it. brand lain pun ada jugak but tak yah sebutlah just Burberry tu aku rasa kalau aku pakai macam emm…

macam apa ek…

IMG01921-20100817-1251

N the Seasonal Timeless Chanel, macam box sket bag nih, but besau gak isinya, the hw in silver boleh buat in 2 straps or 1 strap gak, comes in black, bluish and purplish colour. Aku dah jatuh cinta sangat ngan purplish tuh and the husband pun redha aku amik nih so that i can forget the jumbo flap hahahahaha. This one i can just buy in KLCC, but wpun ada depan mata, tetappppppppp gak aku tak nak bayo. Coz aku tau, nanti aku dapat gak jumbo flap tuh, so the seasonal can wait.

eh to those yang malas nak baca entry ni tapi tengok gambar jer, satu je bag aku yek, atas sekali, lain sume bukan aku punya kay!

This long entry on designer handbags are posted because….because…because…

You will read the climax in my new entry, soon to be posted :)

Comment: 31

Token of appreciation…

IMG22659

i ll be somewhere this weekend, and have bought these 3 sets of quiz board for my reader’s  kids. she has 5 kids, wahaahhahaa, so ok lah 3 boxes nih bolehlah kot share2 korang 5 beradik yek. actually aku feel bad coz masa i met her last year, dia ada bagi anak2 aku ole2, but i didnt bring any except  barang yang dia suh belikan jer. so i hope the kids are happy, jangan korang buat mak ko pening pala main benda nih pastu sepah2 kan pulak.

entahlah aku memang rimas kalau anak2 aku main pastu sepah2 tak geti nak kemas balik. baik kat hall mahupun lam bilik memasing. kalau ada toys kat bilik aku ha, sekali aku lentingkan jer. rimas rimas aku heh. dulu masa depa baby2 macam tak kisah je pemenan bersepah pastu campak lam sebakul. but bila memasing dah besar patut dah pandai kemas lah sendiri sebelum mak ko menjerit.

IMG22660

n only 1 set for my children, tapi aku peram, simpan kat opis. tak tau bila nak bawak balik, tunggu abang abih exam kat sek agama baru aku bagi depa main. it s like a brain game gak…

actually aku ada 10min je nak beli ole2 for my fren, baru capai sekotak member aku dah sound2 cepat kak oi jom blah, nak kat kol 2, so main sebat lah mana yang ternampak dek mata and dicapai dek tangan.

IMG22686

another present, a BALLY shoes, definitelylah bukan dari saya sendiri. ini dari my fren Datin Sri to her beloved husband.  As usual, every time she came down to KLCC, she blocked my schedule, so lunch hour memang jemaat aku bertafakur menemankan dia. Dok mencari hadiah anniversary untuk suaminya. perkh….datin sri kalau mai klcc jangan araplah nak bawak dia pi kedai cap ayam, kaki dia melaju je pi designer boutique.

She went to Ferragamo and Bally dok compare apa kasut yang nak dibalun bagi kat lakinya. aku tereban jer, suh amik Bally nih coz takde le over nau, but sorry ler waktu SA ngah sibuk2 wrap adiah nih, mak dok melanguk feeling diri sendiri, so aku keterlupaan nak snap gambo kasut tuh.

IMG22688

a fren is happy with the new working shoes, Bally brand for her husband. aku nak tunggu apa pulak lakinya bagi utk siisteri. paling aku tak menahan dulu lakinya belikan dia purse LV, dia punya tak berkenan, terus dia bawak pi LV and tukar, amik credit note and ganti with Elegie…

IMG22675

sebulan dia dok gegar LV, mintak reservedkan Elegie, akhirnya last weekend dapat gak dia menyapu…hahahha…tu ler sang suami kot ye pun nak surprise bini, bagi chance lah bini ko pilih amende yang depa berkenan. ko bantai pi bagi yang bini, ko x berkenan, kan dah dia sauk LV tukar yang lain. sib baik dapat tukar and tambah duit sket utk amik Elegie nih. kalau x leh tukar, ha nangis, dia nangis sorang takper, kang dia bebel kat aku

kak red, orang tak nak pakai lah purse nih, tolong jualkan kat RM

ha kang jual kat RM, harga kena drop, ater nak beat ngan harga online yang jual. …

Selamat Anniversary untuk semua yang menyambutnya…selamat hujung minggu and happy birthday to those celebring this today. pesal lah aku dok wish korang sakan2 nih..

Comment: 6

Alma PM, LV

IMG21455

my nice fren…after almost a year tak mai KLCC, dek kerna memboyot, akhirnya mencemar duli.  she wanted to get the Spanx but sebab dia baru je beranak kuor ikut tingkap (caesarean section) so man man lah dulu. takutlah apa2 kan, tak berani gak acik nak recommend. lainlah beranak normal tu momantai!

IMG21456

Alma PM, amarante colour RM5800 in KL….

IMG21457

Alma PM gak, silver grey or official colournya Gris Art Deco pun RM5800

so my fren wanna survey2 for her new handbag…and kami pun menadah muka ke LV…kalau korang yang jenis x suka top handle, toksahlah bawak bag cenggini, leh lenguh tangan. aku pun sama gak, jenis memanjang nak shoulder jer. kalau travel lagi lah, aku prefer hok sling sesajor.

so she s buying and gonna get TheLilCaliph to get her one. sebab kalo TLC harganya murah sikit gak, but satu lagi kalau dah beli via TLC, she can bring to any LV boutiques in KL and tukarkan to handbag jenis lain yang dia nak. LV boleh buat gitu. infact ada tu member aku, lakinya belikan dia LV handbag for her birthday present. tp dia x berkenan ngan handbag tuh.

so dia bwk pi LV, KLCC and pulangkan balik and the money is transfered as her credit note. so kalau dia dah berkenan nak amik mana2 handbag LV lain, dia leh guna credit note yang dia ada tuh, kalau harganya lebih, dia top up lah. macam2 lah kan orang yang seleranya lain. laki selamba dok je belikan LV tuh.

Comment: 10

TLC is going to London and TLC is buying you LV!!

a sticky post yek, bagi laluan to TLC jap…

suka LV?

suka kak red

tak larat nak bayo in 1 lump sum, tapi nak buat installments?

ha ah boleh ke kak red

ok jump to TheLilCaliph’s site!! now now nowwwwwwwwwwwwwwwwww!!!

image

image

gambar2 ni aku amik dr print screen web TLC, so bila main crop2 jadik x comei plak, but for better view, pi tengok kat TLC yek…lagipun it s their promo on all these LVs.

image

basic terms and conditions:

payment can be made for 2,3 times installments jer, via cash boleh, via credit card pun boleh. tapi lump sum payment korang tu hendaklah lunas dan selesai pada atau sebelum 3 June 2010. yang ni sebab TheLilCaliph’s business associates will be leaving to London on June, so since mamat tu pergi balik dengan empty luggage, maka you gonna get your LV fresh from London.

so you can choose any of it, price is quite reasonable, TLC buat comparing wt other sites, seems like memang kat TLC ada murah manyak jugak. some more korang leh jer buat installment kan, eh TLC ni trusted party hek…aku dah ada business line ngan dia ke main lama jugak yek. so bolehlah start saving and contact TLC untuk dptkan your own LV.

3 times installments by July u gonna get your own LV, sounds cool to me. aku pun masuk payment gak kat TLC, so moh kita reramai yuk! click click TLC!

Comment: 19

Eclipse to Cik Brea…

kak red lamanya x jengah Eclipse!!! mana pigi??

ado, tapi nak ngelak beli kasut so terpaksa x mai visit. ada byk kasut baru ke?

banyak kakkkkk!but banyak gak cina dah borong. sbb cina tak leh beli kasut during CNY, pantang depa!

ha?betul ke?

betul kak,cina nya pantang kalau beli kasut masa CNY wooo

oh now ai know…padanlah member2 cina aku tak shopping kasut during CNY, before or after takpe hek…

IMG21051

skang 2010 pakai warnawarni. kalau ko pakai hbag purple, boleh je pakai baju merah and kasut biru tuh. percayalah, saya sokmo buat gitu. baju aku merah pun aku selamba pakai kasut purple, but i wud never carry red hbag…trying not to lah.

kalo pakai hbag merah, baju pulak merah iskk…so not the tasty lah nyah…

IMG21052

apa ke namanya kaler nih. brown bukan, coklat gelap bukan. kelabu taik anjing mungkin yer…but lawoo! aku ada colour ni but design lain. usually aku pakai wedges tuh bila aku sangat2 malas nak berhigh heel to office. atau mbe aku nak makan kat BSN ke. saya ada back up shoes lor…

IMG21060

kasut ni ada diamond2 bling2, rasanya boleh dipakai utk nikah wedding pun gak.

IMG21059

it comes in black too

IMG21061

not my taste, but mbe u…

IMG21055

yang ijau ni cantik. pakai ngan jeans (ok too common if wt jeans) boleh pakai ngan black or white pant. wahhh, n boleh dipakai dalam bentuk 2 styles. i forgot to snap the first style….satu lg lak kaler ala2 turqoise.

IMG21058

ini 2nd style. those pembuncit2 negara baju begini sangat selamat dipakai.kaler begini memang cun lah. aku paling suka kaler2 yang garang waaa. eh itu kawan saya yek, she looks so gojes wt the green Eclipse top. unfor, aku tak beli. biarlah membara2 pun hati nak shopping, but saya masih kuat tenaga dan iman :)

IMG21062

and this one is going to be my new collection, bila jaman nak dapat tak tau ler …Cik Brea

Comment: 15