LV

Hotstamping for Redmummy…

IMG16104

macam makan sorang2 jer aku dok kat meja makan ni, nunggu mamat tu punyalah kedaung lama kay! janji lunch sesama, sampai aku dah siap order orangnya tak sampai jugak…

IMG16107

chakri has come out with a new menu, aku adalah pencinta oyster sesangat but susah nak ajak sirman makan coz dia kureng sket. sekali ko oyster chakri RM29 for half dozen, aaa makan sedap sedapppp! 2 ketui sirman ngap, 4 ketoiii aku ngap, lom letak nasi hapa aku dah licinkan oyster dulu.

IMG16110

it s not easy for sirman to be in the klcc, so dah ada chance dia kat klcc nih, aku booked dia ler. takkan dia nak pi makan ngan kawan2 dia plak dah tentu ko ngan kawan2 opis ko ari2 leh jumpa kan, sentap gak bini mung kalo dok mahu lunch ngan aku…so ai brought him for lunch kat chakri, sebab dia dok nengok ke main sedap je aku makan ari2 kat sini kan…

aku bawak dia makan kat chakri jer, kuasalah aku nak bayau.

IMG16111

we stopped by at Eclipse….oh aku kan sangat duta Eclipse gak yer.

kak red, laki sapa tu?

laki akak lah

manghaik mudanyaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! first time nampak laki ko kak

hoi, dia tua than aku ler, takde maknanya muda!

ni nak kata aku nampak tua ke hapa nih???

IMG16113

last shop to visit is kat kedai ni lah, tah hapa namanya kedai nih…janji leh buat keje sket kat aku nya tali handbag :) . pun pertama kali utk sirman masuk, wah aku kalo masuk kedai ni skang sangat dilayan bagai puteri merah woooo. jom jom sapa nak masuk kedai ni, meh meh…

IMG16114

cantik kan hbags belakang2 ai tuh….nak amik gamb hbag ai takut so bebuat amik gambo laki bini, tp background tetapppppp hbags merah.

IMG16115

eh kasut merah yang aku cakap tu kan, bukan RM3600 lah tp RM2600. terlebih mahal pulak aku letak lam blog, pun RM2600 korang nak bayau? korang kayao bley lerr beli letak kat kaki jer

you kalo ai beli kasut ni RM2600, u jerit tak?

kalo kasut tu leh bawak u terbang berjalan sendiri, ha beli lah, kalo konsepnya sama ngan kasut eclipse awak tu, ghentikan ler….

citt!

IMG16122

oh ai pi kedai tu pasal nak buat hotstamping kat tali aku kan..ha udah siap. dedua tali orang tu buatkan….tu berlapikkan laptop bag aku, nak kasi clear..nampak dok?

IMG16118IMG16123

satu di strap belakang, satu di strap depan, kompem bag ni tak boleh jadi pre-loved….. kenapa plak aku tak buat dotcom, sajer lah.. sirman suh buat RM je udah…kena le dengo cakap laki. kang nak beli lagi bag gini2, tak dpt pulak restu…

hotstamping ni foc jer, tak yah bayau, and ai chose the red font coz depa memang leh buat kaler2 macam2, kaler merah jugak aku pilih ler lgpun talinya tu dah kaler putih peach kan…

so that s bout it

ai brought sirman to chakri for our lunch, in fact our last lunch for this week and sampai pas2 raya lah kot baru datang balik with him or probably next year. aternye dia tak suka mai klcc lah, for him ‘jalan jem sangat and too expensive lah keje kat klcc nih, makan kat food court pun mahal, pastu asik melayan butik jer’

mende ler…

time aku bwk dia pi cold storage and guardian tak nak plak dia propahhh

n aku pun dpt bawak dia kat kedai yang leh buat hotstamping tuh gak…huhuuuuuuuuuuuuuuuuu!

redmummy di tali hbag merah :)

Comment: 22

Wui LV lagi….

IMG15780

Oh Zaleha namamu kuseru kembali…mata2 Zaleha dari Pearly PAC from Shop@RM!

zaleha yang entrynya sangat panasssssssssssss

panas teh tarik ado

panas cili berapi pun ado! ni betul2 cili korang bagik ek kat budak ina tuh

oh ina panas di mana kamu? huhuuuuu

IMG15785

sedapnya makanan dia……

tp sedap lagi tangan jari nya…

IMG15782

wah kau, tetiap ari tuko set barang kemas hapa?

tak lah kak, kebetulan jer nih

eleh kebetulan, mai sini, ni white and gold kan? cantiknyaaa

IMG15787

pastu kan

Leha ajak ai pi masuk LV butik uuuuuuuuuuuuuu…

wah dalam sejarah lagi, 2 kali dah masuk sini..

Leha ajak kay, ai follow jerr…

IMG15788

Ni Alma

merahhhhhh meletup! tapi besau bagak, tak leh shoulder plak tuh…

nak suh beli tak mau aaa

tp dapat FREE AKU MAUUUUUUUUUUU!

gilos kan, saper ler orang kaya nak bagi tuh. ribuan ringgit tuh…

IMG15790

kak red kasut ni murah jer, sesuai ngan akak

Wah tu bukan leha cakap tau, tu SA LV offered kat ai kay

10hinggit ke? hahahahah

RM3600 jer

huiii

jer katanyaaa

ha ah ater masuk LV gitu kan hikss

IMG15786

yang hok blue green kecik tuh namanya Bellevue PM and silver tu pulak namanya Bellevue GM. ada comes in red colour gak, kalo hok kecik tuh leh hand carry tak bley letak kat shoulder, tp hok GM boleh sauk kat shoulder

ada member ai pakai Bellevue GM, red colour gak.

cantik wooo kalo korang tengok merahnyaaaa! serius tak tipu, cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!

IMG15792

ha ni dah luor dari LV, Leha sama Galleria PM nya…

mukanya takleh kuor hui bahayaaaa

cukup2 lah namanya sudah gelemer merah lam nih

IMG15789

n aku diberi peluang oleh SA untuk nerai hbags segala jenis merah yang ado lam LV KLCC, semua yang merah dia bagi aku tried kay, aku nerai je tau aku tak beli pun yerr!

The one yang aku carry tuh, emm jap namanya adalah… Wilshire Boulevard harganya ribu2 gak lah malas aku nak tanya. janji dapat amik gambo pose cantik…

Marilah kita sama berangan untuk mendapatkan LV atau apa saja designer hbags

tak rugi berangan

manalah tau dapat cam orang nih gak, angan2 yang akhirnya jadi nyata.

Comment: 15

My first LV Monogram Vernis :)

image

image

you all ingat this entry? i dream of you…

it was actually a teaser, ai have already bought the LV, to be specific the name is:

Monogram Vernis Bellevue GM, colour Pomme D’Amour

- Monogram Vernis leather embossed with Monogram items of the House, natural cowhide leather, textile lining
- Golden brass pieces
- Zippered closure
- Internal patch pocket and cell phone compartment
- Metal plate engraved with the handwritten Louis Vuitton signature
- Carried on the shoulder
- External D-ring (for attaching a purse, key holder or charm)
PRODUCT ID: M93587

IMG15710

the price in Malaysia is RM4100. but they dont have a stock in KLCC n Star Hill, ada pun tp hok display. of course aku tak nak amik yang display. So my lovely sis, Kak Ann and Pearl went to LV Spore, to buy on behalf of me.

Yey!

That is why last week, there was an entry pasal Kak Ann and girls pi LV,  in fact what she wrote in her entry was about buying my LV.

Ok kak ann, now you can remove the pussycatdoll :)

IMG15703

Monogram Vernis  Bellevue GM  is officially mine!!

IMG15711

IMG15701

It was handed to me via our frens, yang always up and down spore kul…so ai dont have to worry bout the bulky of the box.

So that s the hidden story of my first LV, saya spt biasa trying to keep it low lah, tak nak lah aku tunjuk in public sangat that ai bought an LV, tu pasal korang dapat access to read this entry yer. Entry ni totally protected.(I DECIDED TO MAKE THIS PUBLIC ON JUNE 2010)

terus terang, saya beli LV ni selepas the 3 coach, jarak waktunya agak dekat, tak sampai sebulan pun tp sebab my nuffnang payment, duit dr hasil blogging memang alhamdulillah, at least setiap bulan my cheque is 5,6 ribu ada dalam tangan syukur. kadang2 dapat 10ribu.  so dari situ lah aku dptkan my LV.

IMG15724

compartment dalam

tu pasal project Santa Clown was launched by Sirman, shopping ku dicantas habisan coz dalam masa tak sampai 2 months, ai got 4 branded items, 3 coach and 1 LV tak masuk ngan soping2 hbag makeup lain.

Happy idok saya?

mesti lerrrrrrrr. To Kak Ann, thanks for being my principal of LV, n pi turun naik belikan n pass through our mutual frens. hiks….

IMG15713

pakai camera berry so gambar tak bape cantik, kalo pakai camera godang sirman mesti lagiiiiiiiii chantek!

Ha tu aku ada letak receipt sekali, paid in Sin Dollars 1650.jangan ada propah kata tipu pulak. tp korang nak kata tipu pun tak leh, dah tentulah Kak Ann and Pearl yang pi bolikan wuiiiiiiii!

the style design memang macam Long Champ tp memandangkan Rosewood is too small for me, and Brentwood is wayyyyyyy too expensive plak, brentwood nih jer RM6200! so aku dahulukan with Bellevue GM. insyallah, bulan2 akan datang, saya amik hok lain pulak.

IMG15726

but of course, my main target always a red handbag, i m aiming for Brentwood, Alma and Rosewood jugak tp tu lah….Sirman cantas aku gegiler. wpun saya ada hak tp dia tak nak aku taksub sangat beli LV sampai tetiap bulan. so man man lah, momantai.

yey!

Ini adalah reward untuk diri saya sendiri yang tak cukup2 tidur setiap hari, attended blogging event ke sana sini, buat advertorial assignments bertubi2 setiap malam. FYI, my wkdays and weekend skang sudah penuh till bulan puasa  for advertorial job, cover event kulu kilir, semua event tu berbayar.

N another teaser for u jugak, sebenarnya saya jugak sudah diikat secara rasmi oleh Nuffnang, with 1 year legal contract, only us the top 7 bloggers yang terpilih and saya satu2nya blogger melayu yang mendapat peluang itu.

One more thing, another big impact to my blog and to me sendiri, sebab musabab kami signed the contract with Nuffnang pun sebab we are the 7 bloggers yang terpilih untuk  program Bloggers Reality Show Season One!

yes u read me, my shooting will be on next week, n to be featured in saluran Astro on Sept/Oct. N for that, lagi bertambah2 penuh my jadual utk attend the press conference and promo road tour for this Bloggers Reality Show, but nama rancangan tu aku rahsiakan dulu till we finished our shooting yeah.

Thanks for reading my first LV’s entry :)

Comment: 31

LV in Singapore…

v8

kadang2 aku terpikir

apa kah perasaan ye masuk lam butik yang cekadak mahal gilerrrrr….the standard lah kan. even dulu saya takuttt nak masuk, tp saya merasa gak masuk. remember, after bertaun2 keje kat klcc baru i have the guts to enter to the boutique itupun sebab dipaksa2 masuk dek my fren yang di badannya bawak satu LV and satu TODs

aku masa tu bawak Coach Zoe tp apalah sangat standard si Coach tuh than LV kan…

eh betul dok?

n then apa yang best lak tuh

pi LV with all the LV hunters

They are my sisters from Singapore…Pearl (Happy Birthday on 16th August dear!!!)

huh….

syok nya korang……….!

v10

n of cos the mother of LV,the principal of LV tetiba aku pun nak feeling cam muka gayak gituh  kot masuk LV boutique. aku nya assumption,  for her yang has like more than 10 or is it 20 or 50 designer hbags, ntah2 LV pun bersusun lam gobokkan, biasa je kot perasaan gitu masuk LV…

now ai know

masuk LV kena buat gaya gitu hahahahahha

bibir kena kerut2 ye kak, tangan harus gaya pegang mobile kay


v5

v11

omg!! senget2 badan bawak her new LV

ingatkan masuk LV jalan lenggang kangkung mak limah, rupanya she and the girls went to LV with 1 mission…

wow….

v2

To the girls in Singapore, u are lucky lah saya dok KL, kalo tak ngan aku2 pun nak tumpang sama merendek lam LV tuh…hapa ke besaunya kotak LV ko tu kak ann…ai smell new LV from KL la girls…

*pics credit to my sis in spore, Kak Ann. also credit to walalawavavavaaa

*yes i m coming to sinjapurrrrrrrrrrrrrrrrrrr! booking train naik Express malam lah…


hehehehe….

berangan weih berangan….tengok orang masuk LV pun syodapp. agaknya kita kena buat entry gini, show off gitu baru orang percaya kita beli LV tak kira lah kat spore ke, star hill mahupun klcc. kalo dak orang kata kita propah dok, dah tuh kita kena tunjuk gak receipt, baru lagiiiiiiiiiii orang percaya.

huiii…tak pasal2 Zaleha jadi gemer, alangkan muka ko ditapis kuor blog leha oi…

Comment: 18

Penghinaan dari Seorang New Comer in RM…

i rasa zaleha LV yg dia beli kat KLCC tu tipu lah.. mana ada LV handbag harga rm4800… klu purse tu i caya lah… this is first time i masuk blog nie sbb my ada budak kat opis nie asyik ckp aje. kata nye byk pengetahuan.. bila i bukak aje.. memang lah utk blog budak2 yg baru nak kenal dunia.. btw tahniah lah dpt duit byk dari keja2 mcm nie

a comment from:

ina
ina_75@yahoo.com.my
60.50.191.73

**********

Manusia tidak sempurna

Tetapi kalau fakta yang sebenar pun mahu dipertikaikan, aku memang marah! She left her comment di dalam entry Oh Zaleha LV Baru.

Please call LV KLCC  no 603-2164 5788 sebelum kau tuduh Zaleha propah. or kalo ko dok geti nak check, pi kat http://www.louisvuitton.com/ n compare the prices lah. selamba kodok tuduh orang tipu, engko kenapa?

N..blog aku sebagai blog budak2 yang baru nak kenal dunia?

hem….perhatikan apa yang kau tulis Ina. look around you, look around this blog.

Comment: 79