Lalat

Penghinaan dari Seorang New Comer in RM…

i rasa zaleha LV yg dia beli kat KLCC tu tipu lah.. mana ada LV handbag harga rm4800… klu purse tu i caya lah… this is first time i masuk blog nie sbb my ada budak kat opis nie asyik ckp aje. kata nye byk pengetahuan.. bila i bukak aje.. memang lah utk blog budak2 yg baru nak kenal dunia.. btw tahniah lah dpt duit byk dari keja2 mcm nie

a comment from:

ina
ina_75@yahoo.com.my
60.50.191.73

**********

Manusia tidak sempurna

Tetapi kalau fakta yang sebenar pun mahu dipertikaikan, aku memang marah! She left her comment di dalam entry Oh Zaleha LV Baru.

Please call LV KLCC  no 603-2164 5788 sebelum kau tuduh Zaleha propah. or kalo ko dok geti nak check, pi kat http://www.louisvuitton.com/ n compare the prices lah. selamba kodok tuduh orang tipu, engko kenapa?

N..blog aku sebagai blog budak2 yang baru nak kenal dunia?

hem….perhatikan apa yang kau tulis Ina. look around you, look around this blog.

Comment: 79

My old story…

aku balik smlm, terpijak something…

ler jatuh plak keychain adiah dari kawan yang ada gang kat Perodua. tetiba aku cam teringat ada nick Myvi kat satu tempat tuh, yang sungguh annoying.

adik2 semua, dengar nasihat akak.

akak2 semua, terima kasih bagi saya sekayu 2.

abang2 gak…kenyit2 mata sket…

hadek2….dah makan?

muahsssssss lagik!

Comment: 9

Smelly feet…

ni aku marah sket lah yer, lahanad korean ke mongolian or ntahlah dari mana nih buat hawau tollah orang ngah makan. ni makan kat food court, aku dok ngah melantak, dia dok sblh aku. dari dia dok situ sampailah aku bambus ya allah annoying tollah. adalah macam2 yang dia buat, zeret idung lah, lap sana sini lah.

tp x bleh tahan bila dia ngah makan, aku pun ngah menyuap, dia angkat kaki busuk dia tuh siap amik tisu lappppppppppp dari toe to lutut. wah kauuuu!! uwekkkkkkkk….orang ngah makan la woi. kat negara ko bolehlah buat gini, ini eiii…

even makcik yang dok belah kanan diapun dah hangin2 bila dia buat gitu.

aku tanyaa member aku ‘perlu x akak dass pompuan nih?’

x sempat kawan aku jawab ‘ah x perlu, aku amik je gambo dia lagi senang’

boleh dia nampak aku nye flash tapi nan ado diaaaaaaa nak paham gak?

eiii! abih makan aku terus callo, benci!

Comment: 27

Marahnya kawanku…

aku merendek lagi kat istana budaya. x de plan x de hapa, oi nak makan kat istana budaya lagi tak?

nak kakkkkk redddd, nakkkkkkk

nak jom jom copek, sebelum aku tuko fikiran jadi malas lak

kalo korang x makan lagi kat istana budaya baik lunch or dinner, pi lah singgah terjah. saya sangatttt suka makan di situ lately nih, murah dan masakan kampungnya sedap, makanya impian nak berdiet ari isnin pun terbatal.

ai got siput sedut you :)

cekodok bilis pun ado! members aku siap bertambah 2 gelas air lagi dek sodap nya airnya. depa num neskape tarik, milo ais, teh o ais, satu lagik hapalah, saya setia ngan teh tarik jer..

saya sebenarnya agak marah tapi bukan sama kamu or lalats (no lalats since my police report’s case, alhamdulillah), tp saya simpan marah saya…cuma bukan saya sorang saja yang marah, kawan saya pun tengah marah jugak dan ini emailnya yang boleh saya kongsi sama kamu (with her permission)…

Ini kes lepas tangan punya… Kira saya ni nasiblah satu kes orang tu memang tak buat dan ada  benda lagi tak hantar… Kira berani dalam takutlah declare tapi tak serahkan pada saya… Alhamdulilah sekurang kurangnya ada jugak benda dari kes lagi satu ini.. siap tak ada benda tapi boleh tuduh saya yang tak buat benda, ini lagi bahaya… tapi bak kata pepatah orang dulu dululah.. sepandai pandai tupai melompat akhir jatuh ke bumi jugak..  Ni semua kes kes kurang ajar lah… Bukan begini nak lepaskan batuk di tangga.. To all my friends be aware dealing with this kind of person.  Kita ini kadang kadang baik sangat orang pijak kita.. tapi kita kena ingat Allah sentiasa melindungi orang yang jujur dan ikhlas… Lambat laun terbuka jugak..Ini lagi satu kung kang… mana punya planet baru sampai.. Alasannya Top tak bagi satu benda, so sebab tu tertunggak sampai hampir satu tahun… boleh ke bagi alasan yang macam tu.. Awak yang tukang buat kerja kerjalah Top sampai ada benda, tanya ke, sms ke email ini tak kalau beb nak mengumpat mentekadarah kat depan cepat je.. bab nak menanya benda yang baik boleh tunggu setahun kecuali lah handphone memang tak geti nak balas sms ke atau call ke.. Macam pernah dengar kes ini.. .. Lepas tu suruh kita jadi jambatan emas untuk dia lepaskan diri menadah muka jumpa top bagi tahu macam ini.. Silap silap top aku bagi kung fu lak.. Tak bertanggungjawab.. .. Apa punya kung kang lah ni….

(penulis email: supplier computers)

actually aku x tau apasal kawan aku marahkan sangat, tapi since dia eagerly suh aku post kat blog ala2 BMM, so atas dasar kawan aku letaklah jugak. memanglah kita x paham apa pucuk lebur citer email kawan aku nih, tapi dengan posting here, barulah lega rasa hatinya.

korang tau tak, kadang aku kalo marah aku nak tulih kat sini kang korang terasa hati, so aku tulis jugak tp aku backdated kan tarikh entry ku huhuuuu….tu pasal kadang2 ada yang pi terjah entry lama, sekali pelik ‘eh kak red napa x de orang komen pun entry nih’ pasal entry yg ko baca tu wpun tarikhnya sebulan ago, tp aku baru postkan semalam. gua x nak korang meroyan marah2 aku bila baca entry aku nak express out my feeling. so to respect all of you, ai still mengarut marah2 in my own blog tp aku backdatedkan supaya for current issue x de sapa yang baca….at least aku puas hati.

korang mana boleh accept akak diva korang ni memarah, ai dah kenal pangai my readers marrr. u expect me to be like so happy go lucky diva :)

it s ok.

Comment: 16

15min with Abang…

sotong masak kunyit

asam pedas ikan pari

soup bayam merah, fishball n carrot…sudu 2 keping nasi ngan sotong

dibungkus rapi ke dalam bag merah gegirl yang aunty nurul adiahkan

satu hari tu saya on medical leave, kepala saya tingtong macam nak pitam, sampai doctor kata mungkin saya pregnant. tp setelah diperiksa bukan kerana saya mengandung tp kerana diet mungkin badan nak adapt jadi tu…, jadi ptg tu saya dah kebah saya lari ke sekolah abang. it was last min plan, saya masak kol 130pm sbb saya nak makan kan…coz pala ngah biol, doctor suh makan nasi gak untuk hari itu.

kol 3 saya rasa eh…abang rehat jap gi, saya angkut gegirl terus ke sek abang.

bukan saja dapat menyuapkan abang tp menyuapkan gegirl yang juga tetiba lapar menengok abangnya makan. abang sangat bangga kembang bagai bila maknya datang, betul2 dia show off ngan kawan2 dia…

abih nasi lauk yang saya bawak bekal untuk abang, ai told him ‘kali ni je mommy boleh datang, pasni kena tunggu taun depan bila mommy cuti atau mc atau berenti kerja’

berenti kerja? <—— frankly speaking, ada orang offer saya, good income, benefits yang sama dengan tpt sekarang dan flexy hours, cuma gaji kena kurangkan sket. flexy hours sounds good, the gaji kurang takpe kot, blog leh back up kan..

cadang nak pulang terus tp gegirl nyibuk gak nak anto abang ke kelas, she in fact nak pi wiwi kat girl’s toilet, tp baru aku bukak pintu, aku dah nak muntah :) even gegirl pun x jadi nak masuk…dia lagi penggeli

girl yang dok sebelah abang tu rajin nya hai….dia dok je diam2 buat hwork dia, wah laju lah aku das abang…napa abang asik main je ngan boys, cuba lah tengok kawan gf abang tu, rajinnya buat hwork bila ada masa

harapanku, anak lelaki ku ini akan menjadi pendindingku apabila dia menganjak besar. insyallah, sekarang saya melindunginya, mana tahu esok2 dia lah pelindung kami anak beranak…

syukur aku ada anak-anak, syukur juga kerana kami tidak berniat untuk merancang keluarga sejurus kami diakad nikah.

sekurang-kurangnya kami sudah ada 2 anak, kalau bertambah…itu namanya bonus extra lah kan. not so soon, dulu saya kata saya x nak beranak lagi kan, dan as of now, masih lagi ngan keputusan yang sama.

right sirman?

Comment: 25