School

New journey for our daughter…

IMG_4970

This was taken dalam midst January. Di sekolah Naam Kheung, kakak and abang’s former school (now that they have left the school, I can peacefully mention ler nama sekolah).  Kakak di belakang, tudung hitam tuh.

IMG_4971

sibuk je ko dik! kakak was invited by the school untuk kecemerlangan dalam UPSR taun lepas. Alhamdulillah, beliau sesatunya anak Melayu di sekolah cina ni yang mendapat penganugerahan.

IMG_4972

memasing datang dengan baju sekolah, kakak datang dengan baju koko sekolah barunya kot hehehe….

waktu ni, Kakak was actually dah bersekolah di somewhere Cheras untuk aliran agama for almost 3 weeks jugak. Tapi pada minggu ketiganya, kami dapat offer dari Jabatan untuk the same aliran but untuk sekolah yang lebih bagus (cluster control school).  This means, ini adalah seolah keempat. Earlier dah registered di 3 sekolah, 1 lagi sekolah pulak kami declined the offer (speaking of the skul yang kami declined nih, ianya tak menjmin kemuslimahan anakku, walaupun it s an international school with full scholarship, Kakak was offered coz she s the best Malay students from the chinese school so the international school wants her to in their skul).

IMG_5302

baru dia seronok di sekolah baru 3 minggu, dah kena tukar sekolah lagi. The new school, is the same aliran agama but wajib untuk stay at the hostel. jadi, berpergianlah  anak dara kami. Your mom is a red lover but I sanggup carik all stuff in purpel coz I m not a kiasu mother. Segala benda yang ada purple, aku carikkan untuk Kakak pakai / bawak at her new school. Kakak suka purple lor….

IMG_5446

anak aliran agama, haruslah maknya bertudung litup ikut hantar ke sekolah hiks…

IMG_5461

So dah sebulan lepas gak lah, kami laki bini hantar kakak register di sekolah barunya.

IMG_5468

Mak pak ni jugaklah yang menyusun atur barang2 kakak di cabinet barunya. But ai think lepas 2,3 hari, kakak tukar gobok and katil coz ada sorang student dalam dormnya berpindah sekolah. Memang sehingga at least bulan June setiap tahun, students akan bertukar sekolah, banyak kali bergantung pada offer sekolah. Ni MRSM baru kuor first offer, belum lagi untuk sampai 3rd intake. selagi tulah pelajar akan terus bertukar sekolah. We did appealed for MRSM for Ulul Albab (our submission masa first round dulu ada masalah technical, thanks to the husband).

IMG_5530

half of the day, kami uruskan sekolah kakak nih and tinggallah kakak di new school, hostel without her parents guardians. :(

Sedih le gak, but aku tried not to show my sadness depan dia coz i dont want our last moment separated tu dia nampak aku sedih coz kang terkenang2 dalam tidurnya….

dengan satu syarat, she has to call me every ay. till now walau dah lebih sebulan, she never miss calling me. Dah 2 kali balik rumah and hehari yang dia tak balik tu, kami pegi visit dia at the hostel Ada gak satu hari tu, aku selamba jer pergi takde appointment ngan dia, coz nak hantar barang dia urgently, sib baik ler waktu hantar tu dia ngah riadah and perasan kereta maknya.  Else, aku kena pi jumpa warden lah.

 

IMG_6134

kerja aku skang memang kutip je duit coins kat rumah tu, antau kat dia. baru ni dah supplied pun cepat gak abis. So aritu aku tukar ngan kawan aku, he has like banyak giler coins, dapatlah dalam RM70 coins, campur ngan collection aku sendiri, 100 lebih gak lah. Sampai bila lah bertahan tuh, rasanya tak sampai sebulan gak kot hhahahaha

IMG_6315

everybody was like asking me, adakah kakak memilih aliran agama coz by choice or dipaksa something like that. It s all from her heart. She wants this, and of cos alhamdulillah anak2 aku memang aku terapkan nilai Islam kuat sangat dalam diri depa. Sebab tu lah aku tak galad pun bila kita tolak offer dari private international school tu coz that school reratanya more to modernism sedangkan ai want my kids to get into Islamic line.   Abang was once kena tegur dengan cikgu sekolahnya coz enggan bersalaman dengan one of the female teachers waktu atas stage amik adiah something like that. Hem…

I have placed few pcs of my Aidijuma’s tudung yang dapat melambak2 tu dalam kereta, just in case I need to go to her school anytime anydays. I know orang dok tak hehabis mengata, anak dah macam ni pun mak masih lagi tak nak bertudung litup. Thank you once again, doa jer lah memolek, tak yah condemn maknya sangat.

Though she s in aliran agama, tapi she is still taking extra class di sekolahnya ni untuk her Mandarin. Itupun aku tak habis lagi discuss ngan 2 teachers dia, coz the clashes of the subjetcs. Asalnya dah molek, cantik jer, boleh attend one session pastuh sekolah pi tukar pulak new timetable, haru biru hidup aku petang Ahad baru nih. Mana ngan tak sihat, mana ngan discuss dengan dedua teachers tuh.  Ini bukan keje si laki aku, he couldnt be bothered, aku je yang handle hal2 ni bagai. So kena ler antau appeal letter to the school to allow her untuk keluar at one 2 sessions so she can be in the mandarin class. Arabic ko ada, mandarin ko ada kakak, she wants that too, dia tak nak tinggalkan her knowledge in mandarin begitu jer, so sebab tu lah dia suh aku usaha gak untuk she gets into the class. yelah, mak kau cuba ler nih.

Heharap ada good news untuk abangnya gak, insyallah. Itu keje laki aku dok panjat jabatan tak sesudah.

Update: I did this entry about few days ago, but as of today, Kakak just got an offer to a boarding school, this week will be her final week in the current school. The new school pun masih fully aliran agama islam and much more nearer to us :) . Alhamdulillah.  In less than 2 months, kakak dah bertukar 3 sekolah and with 5 offers. Mungkin ini sekolah terakhir, tak larat dah nak pindah randah, banyak kawan ko kakak….insyallah.  I ll share the names of the 4 schools selepas kakak dah masuk this new school.

 

Comment: 13

Back to school…

CAmna anak2 hangpa masuk sekolah, musim tahun baru nih? kalau yang darjah 1 or pres tu or even tadika baru, memang ada ler yang amik cuti bagai kan. Specially yang nak kena bertangga kat sekolah, primary standard 1 mostly. My zaman for tu semua dah berlalu….first year jer bertangga kat sekolah depa, about 3,4 hari gak lah. Eh for abang aku lepak lama, lebih seminggu gak kot coz yelah anak sulong.

For Zeeshan, ada lagi 1 year to go, pastuh tak nak ler sampai bertangga sangat, biasalah package anak dah no 3 tu tak sama ngan masa abangnya anak sulong :)

 

IMG_4022

Year end, pun kami cam makpak lain ler, carik baju sekolah bebudak nih. One thing, kita dah bertahun2 beli baju kat kedai di BTR nun, but taun nih laki aku saja gateiiii sangat nak pi AEON. Duh…aku memang ler tak kuasa nak ke sana but dia dok jom lah jom lah. Hish…so sebab dah kena sindir2 jadi aku pun bersiap ler sama ikut pi Jusco nih.

Sesmpai, manusiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa omanghaih. Ko tak tengok wajtu beratur tu lagik, siksa. Dan seperti dijangka, banyak stock takde, ai means size untuk anak2 aku 2 orang tu le. Depa 2 dah ada taste sendiri, nak jenis kain licin ler,  nak yang body hugging ler, tu abang ler tu. Hish…

Elok ler tak banyak sizes pun, stock takdak. Coz selai kain licin kakak tu pun dah RM50 kau, walaupun ada sales katanya. So dapatlah selai kat sini for kain licin kakak, tudung pun selai, baju tarak, anak2 baju ada ler. Baju seluar abang pun tarak coz yang dah cantik size ngan dia, dia tak berkenan, eiii ai tell you. Rasa nak cecubit jer abang nih, banyak demand betul.

IMG_4027

bag sekolah buruk ni (for me), dia nak…memang idok le mak ko berkenan. Udahlah mahal berdenting. So dia amik merah lain. Merah takper, asal bukan this one lah.

IMG_4030

yang sorang ni pulak memang sangat magnet ngan aku. Itu dia bisik, dok nyanyikan aku lagu happy birthday mummy. Hehari heh birthday aku….dah tu dia bosan coz dok melapau (yet dah makan pun petang tu, but biasalah boring kan, so mencarik alasanlah). Bapaknya pi lari ler kejap beli McD pun baru dia senyap kejap.

Waktu kita beratur, bumped ngan our jiran lama di VA. Actually our eldest dulu bff, depa pun sesama sekolah cino gak before my fren’s son ni pindah kuor masa Year 4.  Seronok abang dapat jumpa kawan lama dia.

IMG_4040

Pastuh my 3 kiddos pergi naik atas, games section. Terserempak lagi ngan depa kat sini, borak lagi….yang menungu beratur, tak rasa lama coz dok borak manjang. Well technically yang beratur pun laki aku.

IMG_4042

itu barang dalam trolly tu, asalnya aku nak beli fruits jer…laki aku ler yang nak pergi belinya waktu the kids kat games kan. Tapi dah aku mengekor, gila kau nak amik fruits jer, harus aku kaup kaup kaup sumbat lam trolley tuh, sudahnya dari 1-2 barang jer, jadik penuh :)

Zeeshan tu pulak taktiknya, masa kita beratur, dah abis makan McD tu kan, dia dok merengek lagi kata lapar lapar. Eii perut ko ni dik. So habis beratur tu lah kita tanya korang nak games ke nak makan? Laju je si kecik lapar tadi tu dok cakap nak games!! Hah ko tengok, pandai temberang dia, tadi ke mai lapar.

dah abis shopping sini, habis main (anak 3 bapaknya bagi sorang RM10 untuk spend kat sini ler), terus balik. Pun tak balik gak, gi dinner bagai, late dinner yang supper. Oh meng aku dah longlai2 hah….turning 40s ni memang tak rajin ler nak menyinggah lelepak luar tu lelama, ai m so not that old redmummy before.

 

IMG_4529

esok lusanya, depa berulang lagi pi sambung carik baju sekolah, kat kedai biasa kami di BTR. hah murah pun murah. Stock pun ada. Cuma untuk kakak ni kita beli 3 pairs lu lah cos aku masih lagi tunggu rayuan dari Kementerian for kakak’s boarding school or even MAIWP, if by end Jan takde gak, kita akan beli lagi sepasang 2 lah. Coz sekolah baru skang pun, banyak hal gak, ada hari kena pakai kain songket ada hari baju sukan ada hari baju sekolah. Huh. Btw she got 3 offers but kita amik yang sekolah skang ni lah. Tu nanti kena sambung sembang lagi untuk cerita sekolah kakak lah.

For abang, dah beli memolek, kena pulak pergi hantar tailor untuk kecikkan baju nih. Aku tak paham betullah. Dia cakap nak kena nampak sado,  nak nampak macam ko tengok lam gambar ni lah. So all baju pi hantar tailor kecikkan bawah, lengan tangan tu semua costnya dah RM32. Ikut aku memang tak bagi ler, but apaknya bawak jer ikutkan rentak anak.  Kalau ikut nenek ko dulu, mak kau nak mintak hapa bagai pun jangan harap ler heh!

Oh for Zeeshan, orang ramai cuti coz hantar anak pi sekolah kan, tapi aku kena cuti coz jaga Zeeshan kat rumah hiks…dia nya skul starts on 5th Jan so 2 hari tu aku cuti ler. Memang jadik housewife ler, anak2 pun balik sekolah, penat je muka memasing, specially kakak lah. Her school tu consider jauh sket kot, and dari pagi sampai petang pulak tuh, penat jer. Longlai jer bila balik rumah.

Abang pulak, he dapat masuk Science Stream but he s the only Malay student in the science stream pulak tu (ada 4 classes of  science stream), and 8 lagi classes biasa. Budak ni suka science maths bagai, he scored those subjects dari kecik, so all the best anak2.

Anak2 korang pun, all the best gak :)

Comment: Comments Off

Back to school…

IMG_0797

budak yang sangat le bff dengan aku, sampaikan kedai ni bebudaknya cakap, kak, sayang lebih anak kecik ni kan?

eh tetiga pun sayang, tunggu le si kecik ni besar macam abang kakaknya, sama je kena jegil jerit gak nanti.

 

IMG_0793

korang dah settled baju sekolah anak2? Huh lega aku dah selesai. Tinggal nak jahitkan badge depa jer, which aku plan to settle gak by this coming weekend.

Paling sempoi untuk pilih baju sekolah kakak, nak licin or cotton? nak licin pulak mummy. Nak ni  nak tu? nak yang ada tali pulak mummy

ok aku ikut jer. Senang. Settled untuk kakak. Laki aku yang pi pusing btr satu round tu pun bila datang balik kedai, tekejut je bila kakak punya dah settled.

for abang? huh….ini le yang menyebabkan dari aku berdiri lelama sampai carik kerusi!

IMG_0790

abang punya, tak nak geloboh tang lengan. Tak nak macam ni, tak nak macam tu. Bila tak nak gobos, kena lengan panjang tu jadi pendek, eh mana satu ko ni bang oiiii

tapi aku dok ingat cakap si Zaid aritu, if you cant beat them, join them!

so hah, aku put myself at the age of 14, 15 ni ko nak camne bang sebenarnya. Abang nanti bila tuck in, nak baju tu labuh, takde le pependek sangat nanti senang terkeluar. Abang nak camni camni camni. Jadi huh…3,4,5 kali ler keluar masuk  fitting room gak, naik bosan adik2nya menunggu.

But alhamdulillah, ada gak jalan penyelesaian.

IMG_0829

adiknya mintak satu, pencil case. Tapi bila malam tu aku tengok lam plastik bag, mana takde pun pencil case nya, rupanya apak and abangnya cabut, tak bagi amik. Ler…

lepas tu dia ada mintak wallet superman. Dik, bukan mak tak  nak belikan dik, tapi wallet tu lagi besar dari  poket seluar ko dikkkkk.

bakul kiri kat cashier tu, hah antara hasilnya. Belum tinggi menggunung lagi tu.

IMG_0838

bag sekolah pun ada kat kedai ni, set2 untuk sukan pun ada. semua ada le kat kedai ni, Boleh kata ler kan dah kuor blog aku banyak kali pun. Famous je kedai ni, kedai baju sekolah, kat BTR. Aku dah jadi customer depa sejak abang umur 7 1/2 tahun. hahahah coz dulu tak tau ujudnya kedai ni, sebelum abang masuk darjah 1 dulu, kita beli kat Midvalley punya kedai baju sekolah. Dah lepas tu baru tau, so pertengahan tahun abang darjah 1 tu yang kita baru jadi customer kedai ni, sampai le skang ni.

Adik aku cakap, masa depa dulu beli kat sini gak. Aku tak rasa aku beli kat sini zaman2 aku dulu,  masa sekolah menengah tu kita pakai recycle punya baju sekolah jer, dari budak Sains Selangor or dari kakak aku hahahaa..yelah money was quite an issue kan dulu, mak aku kan anak ramai, jadi kita yang tetengah ni takde le dapat macam yang atas2 dan yang bebawah…

IMG_0924

habis jer tuh kita makan kat Kedai Mak Siti, aku suapkan Zeeshan dulu. Dia dah pun makan nasi sebelum keluar rumah tapi aku suap lagi nasi and sup, pun dia makan gak, lapar ke ko dik…yang lelain pun makan lauk campur. Tapi aku makan bihun sup, baru nak sapadek, pun dia tak leh nak berenggang ngan aku si kecik tu. coz kena marah dengan bapaknya. habis tu dia dok gigit manja lengan bapaknya, mau tak hangin orang tua tu.

Aku kalau laki aku marah je, cecepat aku tangkap anak2, or pegang laki aku, ai is cannot see you know anak2 ai kena marah jegil dek bapaknya. Baran  marah lelaki dengan  marah mak nya ni lain.  I know my laki so well lor…garang2 aku pun, anak2 tetap mak mak makkk….

IMG_0850

tu dia heh…kali ni tak sampai seribu. Eh ni belum lagi yuran2 sekolah depa, adik punya kain baju sekolah yuran jer will be RM1500 kalau tak silap aku. Ini pun belum lagi masuk kakak punya kain baju sekolah agama, coz tu hanya dapat dibeli pada akhir tahun cuti sekolah nanti coz dia belum tahu lagi dia masih lagi jadi prefect or not for next year.

Hari tu dah beli pakaian biasa sekolah agama, baru le sekolah cakap dia jadi Prefect, adoiyai, belanja lagi…tambahan. Kenapa le tak dibilang awal2. Bila dah bagitau lambat macam tu, ada makpak yang tak bagi anaknya jadi Prefect, yelah bertambah lagi belanja baju sekolah lain. Kena pikir le gak, tak ramai makpak yang willing nak buat double payment.  Tapi for us, insyallah duit untuk anak2 ni memang ler ada tapi masih menyusahkan, pembaziran kalau dah beli kena beli lain pulak. Jadi tu pasal kali ni aku cakap, jangan beli lagi, tunggu sampai depa announced. Sekolah pun satu, lam mim baba sangat!

IMG_0921

Ramai tanya tetiap taun, mana kedainya, alah kat Bandar Tun Razak, kat sebelah2 ngan food court belakang BHP tu, belakang kedai Pak Aji, sesatunya kedai baju sekolah. Merata manusia datang kedai tu, staff dia mesra, setiap tahun depa improve the kedai ni. Setiap section ada jer staff yang jaga. Kasut lain, baju lain, baju hok ni lain, cashier lain, yang jaga depan lain. Tak de le terkejar2 kalau short of staff. Memang dia punya cara kerja organized ler.

Aku le yang mengunpackpun tetiga bags ni, cabut segala harga mala bagai. Dah nak hujung tahun aritu bila sekolah kain baju masuk washing machine, pasni aku cakap masuk dalam bakul biru, mak kau sanggup basuh tangan. Jahanam baju putih sekolah kalau masuk w/machine heh, bercampur dengan warna lain.

Tang iron no hal, bebudak 2 orang tu yang ironkan jugak sendiri baju sekolah depa tu.

IMG_0401

on top of that, ini lemari gobok buku cerita, buku agama, dan segala jenis buku red family. Di sini ler. Siap dengan tangga kerusi gak, untuk mereka2 yang pendek memanjat ke atas tuh (mak korang). Asalnya nak buat build in cabinets untuk buku2 tapi pikir long term, mungkin tempat ni nak letak sofa panjang for our reading pleasures lepak2 sambil blogging pc bagai, some more ada TV jugak for our Hypptv tu kan.  So tak jadi buat build in, beli yang 7 kaki ni jer, cukup gak untuk semua buku2 cerita. Tapi buku2 sekolah masih di bilik memasing ler…

Cuti sekolah ni once a week depa punya tanggungjawab habiskan satu buku cerita, pastu kena buat synopsis and nanti bapaknya akan tanya setiap Sunday on the buku2 cerita tu ler. Bukan baca sembarang macam tu jer…

Bagus gak lemari buku ni, kalau buku cerita tu boleh letak double depan belakang, penuh santak gak lah. Elok le cabinets buku gini, mostly open kan, aku tak nak open, dulu2 punya rak buku jenis open, so bila tak kemas, adoi sakit mata ler. Aku kepantangan betul bila tak kemas bersepah2 ni. Jadi jalan paling bagus, amik rak buku yang jenis bertutup. Kalau bersepah dalam tu pun, takde le aku berzikir sangat. coz jarang nampak jarang bukaknya. Harga gobok ni, idok le ingat, sebelum pindah dulu aku dah pre order, so ni antara barang yang 7 lori hantar masa pindah rumah.

Comment: 5

Sport’s girl…

 

IMG_2147

Adik ni kalau dah malas berdiri malas jalan, dia kalau mintak dukung, korang janganlah tak buat. Kena gak lah dukung. Usually jadi mangsa is si apaknya…

IMG_2151

si hensem tall and dark ni, adakalanya ada. Most of the time, takdeeeeeeeeeeeeee, lelepak ngan gang2 dia (yg mostly seniors dari sek ni gak lah, sama batch ngan dia)

IMG_2163

Kakak dah bersedia nak berlarian. iyah iyah

IMG_2181

eh dah abis pun. 4X100 meters, kakak pelari ketiga dan menang tempat kedua.

IMG_2186

Kenapa ko dok rumah kuning kak? Ko mintak la tukar merah kak…alah setahun je lagi pun

IMG_2191

Dia seret botol air dia, sampai tutup biru botol tu pun tercabut! adik niiiiiiiiiii

IMG_2193

ada games untuk abah dan anak! bapaknya wajib masuk.

IMG_2201

bersama penyokong kecik, yang sebenarnya waktu panas berdenting ni dia dah mintak dukunggggggggggggg dari apaknya

IMG_2211

game ikat kasut bapak by anak…sort of

 

IMG_2223

kemusykilan betul Zeeshan tengok. Nama pun game kan dik. Eh Zeeshan also won the musical chair kat sekolah dia. Gelak2 aku tengok video cikgunya hantar. excitednya ko dik main musical chair.

IMG_2239

dan tamattttttttttttttttt….depa dapat number 4. Pun dapat gak hadiah woi. Ingatkan 3 places je dapat hadiah ahhahaa

IMG_2248

kawad perbarisan

 

 

IMG_2271

cantik plak combination pink and kuning ni kan! hemm…leh lah ada idea sikit buat main warna sok sok

IMG_2275

Congratulations Kakak! Skang dia ngah concentrate untuk hafalan the pertandingan bercerita untuk English pulak. Haritu yang dia menang in Malay kan.

IMG_4072

Si adik yang balik tu, mandi makan, terus tidurrrrrrrrrrrrr. tidur sama berdengkur dengan bapaknya and kakaknya.

IMG_4076

si abang, diuruskan maknya, tuition dan kulu kilir sana sini lah. Aku tak pergi ikut sukan pagi tu, tu pasal aku takde dalam picture mar….aku ada urusan kerja lain. Tapi petang aku took over semua hal anak2, kasi laki aku rehat pulak selepas half of the day dia dok spent kat sukan bawah matahari tu kan..

IMG_2303

Photo ni took by Kakak’s teacher. She suka tengok the 4 beranak ni, so happy go lucky. Hallo teacher u tak tengok mak depa yet, lagikkkkkkkkkkkkk happy2 walaupun tetap orang kata aku muka garang bagai apa pun.

So anyway, speaking of Kakak…her birthday is coming, this September. I m planning to host her birthday party lah, bukan bebesau alam tu, kekecik jer. Jadi aku ngah pikir tema. Tema tak yah merangut2, dia pun dah 11 tahun. Cartoon2 ni dia tak minat.

Tapi dia minat Iqbal penyanyi budak Indonesia tu lah. Running Man Korea tu her fav gak. Tema apa ek? Yang simple dan mudah nak deco ler, dan senang nak mencarik. Nak buat kat rumah jer, coz she dok looking forward sangat to have a birthday party at our new Red House. So, untukmu anak, jom kita buat birthday party kakak yek. Not a surpise2 one, invite pun untuk kenkawan dia, bebaya dia jer…

Thanks for the ideas…

Comment: 8

Kids Sports Day!

20130706_092653

Kakakkkkkkkkkkkkkk!

Gelapnya ko halahai kakak. kuor dari perut mak dulu ke main kulit putih telur!

20130706_093741

Bapaknya pi hantar dedua pepagi, pastu aku ingatkan bapaknya stay ler, rupanya bapaknya balik. pastu bapaknya kuor balik. apaknya hantar nasi lemak utk maknya hah kat umah tuh.

Mak tak leh ler nak kuor awal pagi buta tu anak2 oi…adik ko membongkang lagi.

Lagipun dah tentu ler nak bertakafakur lama kat sekolah korang nih.

20130706_095855_6

Kakak masuk ni emm

Lompat tali berbatton. hah gitu bunyiknya.  ada 4 orang dalam in a team.

Zaman sekolah kita mana ada acara sukan gini dok.

Malangnya team biru kakak gagal ke top 3.

 

20130706_113922

Pastu ada mak over excited..terlebih gula

 

20130706_113925

 eh mak ngan adiknya dah sampai…..adiknya bangun je terus mak siapkan and tunggu bapaknya amik…

IMG_0885

ngendap abang!

IMG_0890

acakkkkkkkkkk! terus aku mintak kawan abang amikkan gambar. ya hampun abang punya segan. oklah dia nak jugak amik gambar ngan maknya tapi aku nak amik gambar dia ngan kawan2nya. dia malu. huk aloh.

Kang lagi 10tahun 20 tahun ko bising napa gambar ko ngan kawan2 ko tak de orang amikkan.

Lantak situuu

IMG_0897

 

Tahap berdenting panaeh toksah cakap ler….

RB tu dok diam situ, 5 saat jer, sambil aku nak snap gambar, masa tu le dia dok jalan langkau longkang depan tu and nak lari ke padang.

Kakak and bapaknya le yg buat sessi kejar mengejar RB.

Aku sibuk tengok Abang jer…

 

IMG_0909

Dari hujung ke pangkal padang tu dia buat gaya bebas!

Penat bapaknya ikut sama

IMG_0918

At one stage, bapaknya nak rehat, aku kena take over!

aaaaa Zeeshannnnnnnn

Kakak ko manaa

Kakak ko dok main pulak ngan kawan2 kakaknya, letihnya nak kejar kooooooooo

IMG_0922

oi oi

pi mana tuuuuuuuuuu

IMG_0925

Boleh tahan ler penatnya aku kejar ikut bontot budak kecik nih

Ini belum Ramadhan lagi derrrr

20130706_114046

Laju bang lajuuuuuuuuuuuu

oh abang’s turn for 4X100 meters. Abang pelari ke 3.

20130706_114048

yeszaaa

Tak sesia kaki panjang budak nih

20130706_122630

wah sedapnya datin duduk

penat ye tin

20130706_122629

Tengok anak berkawad ke tin

Sampai front seat tin duduk tuu

IMG_0932

ler tak sesudah lagi project kejar anak

IMG_0938

Maknya over excited, anak dapat no 3 pun for 4X100. jadi le bang, 3 tahun berturut2 ko masuk 4X100 yerrr, pun aku sekolah rendah, fav aku gak 4X100 nih.

IMG_0987

Panorama sukan sekolah kakak abang

IMG_1010

Abang juga ketua kawad sekolah untuk rumah birunya….

Sian dia, dok seharian berpanasan, esoknya dia demam panas!

2 hari tak sekolah

IMG_1012

Dia ni kan, bila kat rumah dia suh aku janji aku datang sekolah

Bila aku datang sekolah, dia bodoh sombong tak nak pandang pun kat maknya

Tapi lam hati ‘yey mami datang’

haaa mengadaaa

Bang, mami dulu adik beradik 8 orang, takde daya le atuk nenek ko nak datang sukan anak2nya sumer

Mami, anak mami 3 je tau, bukan 8

Lepuk kang!

IMG_1017

Kakak tak sesudah main menda ni ngan kawannya. korang tengok sendiri kat keek

Jul 6, 2013 | Iklan kakak by redmummydotcom on Keek.com

 

IMG_0947

hoiiiii

Ko tak geti penat panas ke dik

Berpeluh2 dia tengah panas nih

IMG_0948

Siap jeling belakang kot bapaknya kejar, boring je dia hahahahaa

 

Keek abang berkawad rumah biru!

Jul 6, 2013 | Kawad Abang blue house by redmummydotcom on Keek.com

Keek abang lari lajuuuuuuuuuuu 4 X 100 meters

Jul 5, 2013 | Abang abang laju banggggg by redmummydotcom on Keek.com

 

IMG_0971

Kakun adik tengok mask si abang

IMG_0979

hahahah sian adik ko bang oi….pelik dia tengok muka ko

Malamnya….sebelum abang kedemaman, rehat skett from doing his UPSR revision, Keek abang penakut tengok tv!

Jul 7, 2013 | Tengok tv pun takutttt, esoknya demam panas but cos of sukan by redmummydotcom on Keek.com

Puas hati abang sketlah coz akhirnya parents dia datang jugak to his last final sports day at school. The final year at his chinese school, aku tak ingat ler aku ada datang idak tahun2 sebelum ni, maklum ler sekolah sini 6 tahun kan dia. Tahun2 akan datang, kakaknya pulak kita akan repeat lagi datang pulak.

Pastu si adiknya…

emm…memang kompem le lama lagiiiiiiiiiiiii ler baru zaman makpak nak berenti pi sekolah anak nih.

Comment: 9