School

Tingtongnya Monday!

IMG12438

tingtong tak tingtongnya pala aku smlm, slept at 4am..

woke up at 645am

uruskan anak2 for their schools. bfast memasing n bekalan sekolah makan plak depa demand. yang abang nak sosej, yang adik nak scramble egg with sosej…perkhhh. yang bapak nak chicken ball.

n aku sambung tidur at 845am balik

n bangun at 10am coz nak menjemput abang..

IMG12441

yes ai was on leave yday…

arini plak sirman cuti. take turn amik cuti!

coz parents aku tak balik lagi from umrah, biasa atuknya yang amik budak2 for 3 sessions so kali ni 6 sessions sume aku buat…

IMG12439

ni budak demam! dayana. budak demam ni aku bawak ikut sekali pi amik abang kat sek agama…tp for afternoon session aku tak kasi ikut, panas mencanak sangat. anak nana pun dok umah aku gak, ha kan dah jadi nursery woo my house..

sib baik gak SIL aku tidur umah aku minggu nih, pasai lakinya outstation, so aku memang asik kuor masuk kuor masuk keter parking ngan anak2 jer….

pas anto abang sekolah NK thari, aku gegas pi amik gegirl pulak dari sekolah, n terus tepon SIL aku suh bawak turun anak dia, anaknya demam. aku kejarkan ke klinik dulu…sian dia dok merengek jer

IMG12446

dah siap semua, dah makan bagai, kol 2 lebih aku qada balik tidur yang ada…

nikmatnyaaaaaaaaaa mengqada tidur!

ado gambo sampai pagi sekolah agama abang jer, yang hok2 thari ke petang amik jemput dia kat sekolah aku dah malas…

IMG12447

ari mon selasa ok insyallah on track, ari rabu iskk…hari rabu kena ozoom ngan sirman

coz midnite before that dia kena bertangga kat klia ngan my brother to pick up my parents and alang, abangku.

serious lah..korang dok umah, lagi hectic schedule tau. lagi penat sbb nak kuor masuk kuor masuk mana ngan nak masak lagi, ngan pi jadi dreber bas sekolah lagik. huiiiii!

ada gak aku pun benti keje nih kang…uruskan anak2, join atrium, work from home, layan blog pi event sana sini. ha kau!

Comment: 11

Mom’s catwalk…

IMG00837

baru dpt gambo ni from sirman’s berry…..

rasa macam paparazzi jer, pdahal suami menangkap gambo bini buat catwalk kat sekolah..

IMG00838

closer…

IMG00839

wui red!

tak pakai baju opis arinih?

pakai baju kurung ek? eh tak, pakai palazzo, cantik, ala2 sopan sket, biasa pakai suit, skirt, suor panjang, arini ko lain lah…

ha ah, saje nak pakai baju nih, kang few months lagi baju ni sure nak derma bagi orang

apesal ko x penah pakai baju kurung pi opis ek?

pernah lah, masa raya’s event ai pakai, kebaya

nanti pakailah one day, teringin nak tengok, pakai baju kurung yer…

oh kurung ek, ha tengoklah. bukan tak nak pakai, tp aku kalau pakai baju kurung pi opis, ramai yang pengsan!

sbb tu lah aku  nak sangatttttttttttttttttttttt tengok ko pakai.

iskk, macam ler aku tak penah pakai baju kurung, dah tentulah itu pakaian rasmi kita seii…

nantilah one day…

IMG00840

bukan sebab rimas ke hapa, tp aku mmg nampak clumsy lah ngan baju kurung. lg cam nampak bebudak jer sangat…

but mbe lah, one day

nak kena pi jumpa aunty yeli lah….angkut kain baju yang anto arituh. nxt wk dah mula cuti sekolah, wedding pun on q. ye saya akan berbaju kurung kali nih…

Comment: 8

Report Card Day

IMG10704

whahahaha ingatkan masa amik report card, ada le teacher’s celebration, nan ado! beso le pulak paper bag merah utk cecikgu nih…aku sampai later coz ngah keje kan. sirman sampai earlier, so dia le yang ngangkut adiah2 nih and amik number. kat sekolah nak amik report card abang, harus amik number. last year number kitorg puluh2, dek lambat sampai.

kali ni copek sket, 19, itupun boleh sirman nak tunggu  aku kat bawah, ayoooo, jalan amik number dulu. aku lambat takper, by the time aku sampai pun kena gak q.

IMG10705

ai donno kalo korang perasan tp pakai  moisturizer memang boleh buat muka tu maintain jer biarpun ketiak memang dah berkuap. ater ko…dari parking ke sekolah ke main ler banyak manusia. sib baik diorg buat amik report card nih ikut berperingkat. aku punya parking ngan catwalk nya ngan heelnya lagik wuii….jauhhhhhhhhhhhhh!

IMG10708

ooo abang nya result ada improvement…spt dijangka subject2 related to mandarin memang kaw kaw ‘cemerlang’ lah dia dapat. apa nak buat, anak melayu masuk sekolah cina, so harap2 setiap taun adalah lagik improvement abang lagik.

IMG10709 IMG10710

abang’s buddy yang dok sblh dia tuh, dapat no 1 lam kelas yer. the boy is quite small, cikgunya cakap he has heart problem. u see, wpun kita sakit tak bermakna kita tak leh cemerlang.

ko tengok bang, cikgu letak ko kat sblh budak yang veryyyyyyyyyyyyy the pandai hahahahaha. ambik ler iktibar ye bang. amik2 sket curi ilmu dia tuh. ko cakap lagi melayu ke english lam kelas mandarin, mak suh ko belajar tamil plak.

IMG10711

n pas abih kelas, kami boleh pulang bawak anak balik. aku gegas pi nganto adiah2 teacher’s day to abang’s cikgu. coz ada yang takdo kat kelas, ado yang takdak kat bilik guru.

saya jugak bertembung mata sama Cikgu Max, seriuos tol orang nya. untuk adiah cikgu Max, abang sendiri berikan….takut pulak aku nak pandang Cikgu Max tuh, very the garang betullah dia tuh. wpun hanya diam, tp still memang style garang btol.

IMG10716

ai follow the husband’s car from the back…

ai read redmummy.com :) can be seen clearly. so proud of that.

Comment: 10

Selamat Hari Guru!

IMG10227

it was a crazy isetan member’s day yday…aku sampai terpaksa turun 2 kali. once during lunch hour, aku buat rondaan jer, tak sanggup  ler nak menempuh q yang berpusing2 tuh. ai ll talk bout the isetan sale tu later on in my next entry.

so ni during my 2nd visit to isetan, after work. aku pi sorang2….for kids dept.

the vcds for kids tuh, harga runtuh ada yang 5 inggit ada yang 10 inggit each. poi la korang copek!

IMG10230

macam make up set mak kau gegirl oi! latest edition from lupa yer nama brand apa. harganya RM54.90 kalo x silap. gegirl adalah pencinta lukisan, ingat nak beli lah satu nih for her, lain bulan lah yer. bagik ko jahanamkan lagi set2 lama kau.

IMG10228

the Ben10 school bag, harga turun to RM59.90, turun lagik 10% discount. abang’ nya skul bag merah yang dia sandang hari2 tu dah aku suh tukar pakai bag tarik jer. sian tengok bahu dia terhenjut2 sakit memakai. pastuh ai bought one, cap ayam Ben10 kat jakarta for abang, the condition ok, but after 3 days bawak pi skul, zip dia melopong terus.

x leh nak menampung buku sekolah nya at all. so dia tukarkan bag tuh for his sek agama.

n to his NK, dia bawak bag sekolah taun lepas. sian dia…

so since dia being quite good for his exam wpun mandarin ko merah2 je mak ko tengok, tp the rest of the subject ada perubahan. so saya rasa takpelah aku beli lah gak satu ni ha

IMG10229

dora dora…napa le ko kaler pink. napa le ko famous kat gegirl. dora adalah animasi kesayangan gegirl. her purse, skul bag, tumbler, pencel case alah segala maknek set sekolah dia adalah dari Dora. huiii…

since abang dpt bag, takkan balik tangan kosong je for gegirl. nak tengok dia meraung?

IMG10232

n ai got this for myself jer…SAHAJA?? heheheheheh for that floor ni jer lah. stationeries dept kan sama floor ngan kids area. the card’s holder. aku rimas lah purse aku naik montok muntah santak dek letak kad2 bagai. so ai need to get one. dulu adalah aku beli holder card yang branded tp leh muat 7,8 keping cards jer.

IMG10233

ha kau, selambak all the points cards lam satu bag. sonang citer. the holder is RM26.90. mahal tol, 10min aku pk nak beli x nak nak beli tak nak. boli gak lah. coz yang 1.40 mmg ler ada tp alahai, seciput je leh muat. this should be lastingforever! sampai ko koyak!

IMG10247

Ben 10 school bag n Ben 10 toy mobile phone for abang, Gegirl’s dora toy’s set and 1 pc of Dora colouring pensel, 1 big bottle for abang and 1 red tumbler for mom to use at work.

a new tumbler set is needed for abang coz kisahnya kat sek agama dia, kawan2 dia asik pau air dia jer…he boleh mintak bwk 2 botol air. mak aik. so aku sudahi ngan botol air paling beso yang ado jual kat isetan tuh, hope leh cover lah air for him, or kawan2 dia yang suka pau air tuh.

napa le kawan2 dia tuh, makpaknya tak sediakan air ke utk anak2 depa pi sekolah ek…

untuk guru2 semalaysia, Selamat Hari Guru …

specially to u Reen, aaa sapa lagik cikgu?

Cikgu Max adalah kenangan terindah kami.…ai m sending best special gift to him.

weekend nih nak pi carik adiah utk semua cikgu2 anak2 aku, sebab aku dah dapat kata2 aluan dari budak 2 orang tuh

mummy, esok esok esok ada majlis hari Guru.

ok ler..mak ko paham. jangan riso, mak ko tau handle menda2 ginih.

Comment: 6

Sepagi with kiddos

IMG09849

alah sian dia, pakai silpar jer pi skul. kan entry semalam kaki dia kena taruk h/plast kan, so gigih tak nak pakai kasut. alah kau bukan teruk pun jari kakinya tuh, overrrrrrrr je lebih.

pastuh kena pakai baju sekolah yang suor plak coz satu malam tu kan takdak air, so skirt dia 2 lai basuh. yang satu lg plak aku anto tailor, zip nya tetas aaa. 2 skirt baju sekolah dia zip tetas. apa nya low class zip skirt baju sekolah dia tau!

IMG09851

ha daddy kiss2 gegirl, mood dia seronok seii…dedua makpak nya nganto.

pagi bangun smlm pas mandi siap baju sekolah terus bukak bag sekolah, ada hwork dia yang tak siap lagi kan. budak ni bagus gak, kalo ada howrk yang tak sesiap, terus amik initiative buat. sampai beso ko tak pangai camni…haaa ada yang kena piat yer…

IMG09853

IMG09854

kemudian bertempek kat skul abang, ngan abang pun dah janji nak bfast sama2 ngan dia.  kira ari kamis semalam aku ngan sirman spent kat skul bebudak ni je lah…

takde sebab pun, tp saje kami laki bini amik cuti, kong. nak pi soping huhuuuu! kang soping ari jemaat sabtu ahad, kena angkut bebudak pastu orang ramai pulakkan, so syok amik cuti lah leh gak pusing ronda kuor masuk mall. kan kan kan…

IMG09852

mamat ni pakai baju merah nih, ngan gambo gini apasal aku rasa cam nak tunggu adik je kat skolah kan. ehceh…korang janganlah puji dia semangat sangat…muntah sei!

so arini cuti, arini entry tak banyak sangat. oh nikmatnya..

katil mana ko katil..

mai sini katillll

ha cite soping ye

hehehehe….soping ler tu sangat :)

Comment: 7