School

Selamat Hari Guru!

IMG10227

it was a crazy isetan member’s day yday…aku sampai terpaksa turun 2 kali. once during lunch hour, aku buat rondaan jer, tak sanggup  ler nak menempuh q yang berpusing2 tuh. ai ll talk bout the isetan sale tu later on in my next entry.

so ni during my 2nd visit to isetan, after work. aku pi sorang2….for kids dept.

the vcds for kids tuh, harga runtuh ada yang 5 inggit ada yang 10 inggit each. poi la korang copek!

IMG10230

macam make up set mak kau gegirl oi! latest edition from lupa yer nama brand apa. harganya RM54.90 kalo x silap. gegirl adalah pencinta lukisan, ingat nak beli lah satu nih for her, lain bulan lah yer. bagik ko jahanamkan lagi set2 lama kau.

IMG10228

the Ben10 school bag, harga turun to RM59.90, turun lagik 10% discount. abang’ nya skul bag merah yang dia sandang hari2 tu dah aku suh tukar pakai bag tarik jer. sian tengok bahu dia terhenjut2 sakit memakai. pastuh ai bought one, cap ayam Ben10 kat jakarta for abang, the condition ok, but after 3 days bawak pi skul, zip dia melopong terus.

x leh nak menampung buku sekolah nya at all. so dia tukarkan bag tuh for his sek agama.

n to his NK, dia bawak bag sekolah taun lepas. sian dia…

so since dia being quite good for his exam wpun mandarin ko merah2 je mak ko tengok, tp the rest of the subject ada perubahan. so saya rasa takpelah aku beli lah gak satu ni ha

IMG10229

dora dora…napa le ko kaler pink. napa le ko famous kat gegirl. dora adalah animasi kesayangan gegirl. her purse, skul bag, tumbler, pencel case alah segala maknek set sekolah dia adalah dari Dora. huiii…

since abang dpt bag, takkan balik tangan kosong je for gegirl. nak tengok dia meraung?

IMG10232

n ai got this for myself jer…SAHAJA?? heheheheheh for that floor ni jer lah. stationeries dept kan sama floor ngan kids area. the card’s holder. aku rimas lah purse aku naik montok muntah santak dek letak kad2 bagai. so ai need to get one. dulu adalah aku beli holder card yang branded tp leh muat 7,8 keping cards jer.

IMG10233

ha kau, selambak all the points cards lam satu bag. sonang citer. the holder is RM26.90. mahal tol, 10min aku pk nak beli x nak nak beli tak nak. boli gak lah. coz yang 1.40 mmg ler ada tp alahai, seciput je leh muat. this should be lastingforever! sampai ko koyak!

IMG10247

Ben 10 school bag n Ben 10 toy mobile phone for abang, Gegirl’s dora toy’s set and 1 pc of Dora colouring pensel, 1 big bottle for abang and 1 red tumbler for mom to use at work.

a new tumbler set is needed for abang coz kisahnya kat sek agama dia, kawan2 dia asik pau air dia jer…he boleh mintak bwk 2 botol air. mak aik. so aku sudahi ngan botol air paling beso yang ado jual kat isetan tuh, hope leh cover lah air for him, or kawan2 dia yang suka pau air tuh.

napa le kawan2 dia tuh, makpaknya tak sediakan air ke utk anak2 depa pi sekolah ek…

untuk guru2 semalaysia, Selamat Hari Guru …

specially to u Reen, aaa sapa lagik cikgu?

Cikgu Max adalah kenangan terindah kami.…ai m sending best special gift to him.

weekend nih nak pi carik adiah utk semua cikgu2 anak2 aku, sebab aku dah dapat kata2 aluan dari budak 2 orang tuh

mummy, esok esok esok ada majlis hari Guru.

ok ler..mak ko paham. jangan riso, mak ko tau handle menda2 ginih.

Comment: 6

Sepagi with kiddos

IMG09849

alah sian dia, pakai silpar jer pi skul. kan entry semalam kaki dia kena taruk h/plast kan, so gigih tak nak pakai kasut. alah kau bukan teruk pun jari kakinya tuh, overrrrrrrr je lebih.

pastuh kena pakai baju sekolah yang suor plak coz satu malam tu kan takdak air, so skirt dia 2 lai basuh. yang satu lg plak aku anto tailor, zip nya tetas aaa. 2 skirt baju sekolah dia zip tetas. apa nya low class zip skirt baju sekolah dia tau!

IMG09851

ha daddy kiss2 gegirl, mood dia seronok seii…dedua makpak nya nganto.

pagi bangun smlm pas mandi siap baju sekolah terus bukak bag sekolah, ada hwork dia yang tak siap lagi kan. budak ni bagus gak, kalo ada howrk yang tak sesiap, terus amik initiative buat. sampai beso ko tak pangai camni…haaa ada yang kena piat yer…

IMG09853

IMG09854

kemudian bertempek kat skul abang, ngan abang pun dah janji nak bfast sama2 ngan dia.  kira ari kamis semalam aku ngan sirman spent kat skul bebudak ni je lah…

takde sebab pun, tp saje kami laki bini amik cuti, kong. nak pi soping huhuuuu! kang soping ari jemaat sabtu ahad, kena angkut bebudak pastu orang ramai pulakkan, so syok amik cuti lah leh gak pusing ronda kuor masuk mall. kan kan kan…

IMG09852

mamat ni pakai baju merah nih, ngan gambo gini apasal aku rasa cam nak tunggu adik je kat skolah kan. ehceh…korang janganlah puji dia semangat sangat…muntah sei!

so arini cuti, arini entry tak banyak sangat. oh nikmatnya..

katil mana ko katil..

mai sini katillll

ha cite soping ye

hehehehe….soping ler tu sangat :)

Comment: 7

Plus Multiply!

IMG09664

IMG09662

IMG09663

ye ini adalah buku sekolah kanak2 darjah 2. to be exact, mathematic for Year 2, english version. cino nya version aku tak tau nak buat, itu pakai buku latihan kerja yang dibeli, dia buat dari situ. tang exam je aku kena take over. kurang sket caya ngan bapaknya. bapaknya x kuasa nak tulih2 buku buat balik soalan.

aku tak tiru soalan tu bebulat, aku amik and olah ke numbers lain…

ye kat luor model, kat alam maya blogger, kat umah gua lah cikgu bebudak ni, cikgu garang gak yer. lotih gak nak buat soalan tuh, tp kita pun tau maths ni kena buat byk latihan, sambil aku buat soalan nih, abang buat revision BM and English. cino2 ke mandarin bagai, itu abang kena pandai2 belajar sendiri lah. so kalau dia fail ke mandarin or kurang menyegat, ai dont really blame him. subject mandarin tuh dia memanglah susah nak konker, asalkan dia paham sesikit sudah memadai.

lama tol lah exam dia nih, melompat2 arinya cikgu sek depa buat exam. next week pun ada lagi 2 papers. wuiii, 3 minggu pala aku senak ngan exam ko bang.

Comment: 10

Comotnya Abang….

IMG09135

this is abang. RM’s first child. He is in Year 2 studying in chinese school of NK. bila dia balik from skul last week, aku tekejut tol comotnya dia macam pi bendang je kat sekolah bila dia mencomot tang baju lah specially, baju sekolah dah lah kena sental ngan tangan. wpun fifin yang bikin, tp letih gak yer…aku sendiri kalo fifin takdak aku yang kena buat so ai know lah.

lgpun zezaman dulu baju sekolah bj kat umah mak aku, aku gak yang menyental.

IMG09138

IMG09136 IMG09137

it s not clear in the picture but muka dia kiri kanan memang ada kesan itam. bila tanya apemende yang ko main kat sekolah ‘eh mana ada mummy’

ha start dah pangai dia main hide and seek ngan aku. but as long as bukan kisah rejam rotan, it s ok. ni main ngan budak2 skeolah lah gitu.

Cikgu Max and abang masih lagi berkawan, Cikgu Max masih berpegang pada janjinya…

So apa mau bising, aku happy coz abang pun happy kat NK.

Comment: 15

Sepetang di NK…

IMG08870 IMG08871

pulang dari project semalam aku tak dpt naik ke VA pun, aku actually dianto dan dijemput sirman and anak2, but kat umah sirman menguruskan anak2. abang plak ada skul kan…sek ganti for raya fitri. gila awal depa buat replacement class woooo! so sblm sampai ke NK, aku dropped dulu sirman and gegirl kat QB, sirman ada meeting pulok.

n betul2 loceng bunyik baru aku sampai NK, alohai..mana le anak aku nih.

From far ai can see our Cikgu Max. kalau dia dekat sikit ngan pagar mesti aku jabat salam dia. but he s standing jauh benor, by the time aku nak masuk pagar dia dah gerak, callo…masuk bilik guru gamaknya. rasa cam emm takpelah, mbe next time aku say hi to him.

hey remember, he is my son’s fren and my fren too mar….

IMG08872

rerupanya abang dah steady tunggu aku kat tepi jalan. dok cari pala bapaknya tp yang datang ibunya plak. katanya tak ramai budak datang for kelas ari sabtu tuh, yelah noticication untuk kelas ganti ni datang only on wed ke thurs. so mbe ada ibu2 bapa2 yang dah ada prior engagement for their kids. unless notice sampai seminggu 2 lebih, bolehlah parents resked kan program.

now..abih amik abang aku yang memang sangatlah letihhhhhhhhhhhh, terpaksa pulak bwk dia ke QB coz suami dan anak kecilku pulak ada di sana. sirman suh join the meeting kejap. pdhal sampai kat QB tu rasanya mata aku dah nak tersembam jer kat meja.

well, sekali kat QB, member sirman bawak 3 anak kecilnya.

wahboliau…gamat2

aku kidnapped bebudak tu sume ngan anak2nya lari ke umah ku, ha ni nanti ar….

ok aku bentikan entry ni kat sini coz dah kol 1 pagi. aku nak kena tidur. nanti siang bangun aku sambung lagi the continuation for the story. n specially the little project that ai attended before.

see ya :)

**kok ada yang tanya napa entry ni kuor petang, tp kak red cite sampai 1 pagi. kan auto publish, aku blog memalam, entries tubi2 kuor siang hari….siang mana ada mood nak blogging. mandrem tak maghi  aaaaa.

Comment: 7