15min with Abang…

sotong masak kunyit

asam pedas ikan pari

soup bayam merah, fishball n carrot…sudu 2 keping nasi ngan sotong

dibungkus rapi ke dalam bag merah gegirl yang aunty nurul adiahkan

satu hari tu saya on medical leave, kepala saya tingtong macam nak pitam, sampai doctor kata mungkin saya pregnant. tp setelah diperiksa bukan kerana saya mengandung tp kerana diet mungkin badan nak adapt jadi tu…, jadi ptg tu saya dah kebah saya lari ke sekolah abang. it was last min plan, saya masak kol 130pm sbb saya nak makan kan…coz pala ngah biol, doctor suh makan nasi gak untuk hari itu.

kol 3 saya rasa eh…abang rehat jap gi, saya angkut gegirl terus ke sek abang.

bukan saja dapat menyuapkan abang tp menyuapkan gegirl yang juga tetiba lapar menengok abangnya makan. abang sangat bangga kembang bagai bila maknya datang, betul2 dia show off ngan kawan2 dia…

abih nasi lauk yang saya bawak bekal untuk abang, ai told him ‘kali ni je mommy boleh datang, pasni kena tunggu taun depan bila mommy cuti atau mc atau berenti kerja’

berenti kerja? <—— frankly speaking, ada orang offer saya, good income, benefits yang sama dengan tpt sekarang dan flexy hours, cuma gaji kena kurangkan sket. flexy hours sounds good, the gaji kurang takpe kot, blog leh back up kan..

cadang nak pulang terus tp gegirl nyibuk gak nak anto abang ke kelas, she in fact nak pi wiwi kat girl’s toilet, tp baru aku bukak pintu, aku dah nak muntah :) even gegirl pun x jadi nak masuk…dia lagi penggeli

girl yang dok sebelah abang tu rajin nya hai….dia dok je diam2 buat hwork dia, wah laju lah aku das abang…napa abang asik main je ngan boys, cuba lah tengok kawan gf abang tu, rajinnya buat hwork bila ada masa

harapanku, anak lelaki ku ini akan menjadi pendindingku apabila dia menganjak besar. insyallah, sekarang saya melindunginya, mana tahu esok2 dia lah pelindung kami anak beranak…

syukur aku ada anak-anak, syukur juga kerana kami tidak berniat untuk merancang keluarga sejurus kami diakad nikah.

sekurang-kurangnya kami sudah ada 2 anak, kalau bertambah…itu namanya bonus extra lah kan. not so soon, dulu saya kata saya x nak beranak lagi kan, dan as of now, masih lagi ngan keputusan yang sama.

right sirman?

Comment: 25