LV

Oh Artsy…

image

Alma BB ko nak

Artsy MM pun ko nak

ater lunch hour pi makan mana?

lunch hour mak puasa lah….

korang jangan takut, aku suka je post macam2 gambo hbags lam nih, sebabnya aku pun tak tau menda2 ni sumer the latest collection of LV sampailah aku menjerit namanya kat cikgu handbags ku. at least if tak dapat pun, kita letak je lah kat RM nih mana tau korang yang tak tau tup2 wah melompat terus pi beli kan. currently Artsy blom sampai kl, spore baru je launched, n sapa nak terbang beli kat europe tu hah pi lah copek…

syoklah korang yang kaya raya, beli LV cam air jer

mak beli LV macam beli air ekon gas!

dahlah ekon gas aku ni buat hal! eiiii

Comment: 17

My future baby…

image

she s so red

she s so cute

she s so beautiful

she s so sexy

nanti mak adopt ko hek….sabar sabar kay. tabung siling dah nak penuh dah. tabung siling CV ke tepi jap yek…bagi laluan kat anak mak yang dok lah dari berbulan menyeru2 ibu ibuuu ibuuu Ibu Merahhhhh….

ye ye…sket lagi nih…

sian dia…dok Ibu Ibu…

Comment: 40

Aigner to Chanel…

IMG20292

not for sale, advisable to those yang nak beli LV putih2 gini, sila pikir 10 kali coz jenis ni kalo kotor susah nak cuci ek. wpun ko nganto ke LV‘s butik, memang payah sesangat nak ilang.

IMG20298

so aku pi melawat kawasan..3 designer boutiques in particular. the first catch was Aigner. I dont understand why shopblog banyak jual Coach Coach Coach! it s like Coach everywhere. sampai korang leh nampak dalam 10 wanita, ada 8 orang carry Coach.

why not Aigner?

the design pun cantik2 jugak, harga pun minus plus Coach or slightly higher around LV pun ada…

IMG20294

oklah the reason aku masuk nih cos of the 2 red hbags Aigner nih. it looks soooooooooooo red, no thanks i m not buying. but tak semestinya aku x leh masuk and posing for my local readers kan.

smtimes pun kaler is nice, dah memang cantik cun lah design tuh…

IMG20295

but bila sarung ha ko, ke main jatuh ke bawah labuh nya hai Aigner nih. itu for jumbo size, kalau kecik’s sket pun still the strap dok jatuh dr bahu gak.

getting for free, ok i accept.

but suh aku beli, memang sumpah kena maki jer lah, ater baru pakai 5 saat tak sesuai ngan si pembawa badan.

IMG20296

it comes in very dark blue. oh lawa…!

IMG20297

n earth colour too…pun lawa gak nih kalao tengok bebetul. but if u intend to buy, dont take  the black lah. black dia nampak cheap.

Aigner mungkin tak leh beat Mui Mui, LV, Coach etcs but still it has a name and if u have a good choice, ko akan dapat design yang really bila ko pakai Aigner pun orang akan pandang ko 10 juta kali .

:)

IMG20301 IMG20302IMG20299last butik to visit is Chanel

i m not expert ngan Chanel nih, coz the price is wayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy to exp for me. nak suh Sirman jegil mata? but i gotta do some Personal Shopper’s job for my fren. ko ingat aku buat PS utk make up je ker, hbags pun sama yek.

so abih lah the best 6 Chanel tu kena kuor dok depan mata aku coz nak amik record gambo, the price bla bla bla for a fren.

just one thing yang aku belajar bila buat keje PS nih, aku pun dah naik terer pulak ngan Chanel nih. aku yang kecik nih bawak flap medium tu pun rasa tak puas, kecik kebanor….so alang2 korang nak beli, amik je lah terus flap jumbo. korang yang hantu Chanel kan memang ada budget sesangat right.

The price for Caviar Classic flap jumbo in KLCC is RM11,670.

murahlah tu…dari Tok Ti nya LV RM40k!

Comment: 16

Found Siti’s LV 40k…

image

kawan aku sikit punya google carik gambo the close RM40k LV the limited edition, nah!

eh sorry yek arini memang all out cite siti n her LV sesadoooo!! so my fren said, this is the only LV’s limited edition yang close to 40k lar…aisay..

apa ke tak comeinya

but when u got money, beauty is the beast ahahhahaha!

Happy belated birthday Siti Nurhaliza, with love from Redmummy . can someone pls forward my bday wish to her privately, with additional wish ‘LV lelama tu bak lah kat kak red yang sengkek ni :)

Comment: 37

Project Mari Kita Berangan Dahulu…

image

this one, Azlin and Ema are going to Italy so spt dijanjikan silalah yer riki2 jengukkan untuk akak merah coz kat kl kan mahal, spore pun bih kurang je ngan harga kat KL. ni brand gitu2 korang2 jer so bley lah tolong checkkan yer, this one the price in Euro if buy from Italy lam RM around 3110 but kat kl jual at 3650. so dah jimat 540 mar…

the girls are going there on Oct, have a good holiday and do not forget my Rosewood!

Kak Ann dah buat kajian, so she said my next target should be this one coz the Brentwood is still expensive lah for me to pay. not willing yet.

image

image

ini coach if buy from US is around RM780

if buy from Msia the price is RM1075 but they dont have red colour, just purple jer ntah2 dah abih pun purple tuh.

image

image

coach gak if buy from US will be RM1432

if buy from Malaysia’s boutique dah tentu ler mahal gegilerrr, n not sure kaler ni ada idak…

image

another coach if buy from US will be RM1112 bih kurang

if buy from Malaysia aisay donno yet tp surely mahal lerr, n ai want that purple colour. mmg  tak dak kaler merah pung…

so hari ini di ramadhan yang mulia, jangan lupa kuorkan zakat perniagaan, zakat pendapatan dan zakat fitrah…pastuh baru kita melayan ke Projek Berangan Menambah Handbag.

Oh saya memang suka berangan

tapi so far

angan2 leh menjadi kenyataan. ada sesapa nak ikut acik berangan? takat angan tak nak usaha, kem salam lah yang….silalah gigih2 bekerja, cam aku ni ha sampai lobam2 matoooooo!

Comment: 24