Loewe

LV and Anya’s the latest collection!

 

IMG_2197

makan sushiiiiiiiiiiiiii wt gf tapi leka makan tak dok gambar!

IMG_2200

Kan tops yang ke main banyak aku show dari Pavillion arituh. hahahaha actually semuaaaaa aku beli except the brown and the green yang mahal kedaung! this is the pink sleeveless top wt my black cardigan. That’s LV Wilshere.

IMG_2228

Then i got my new LV, Sherwood PM in red vernis!

IMG_2215

Similar to my blue bling Anya Hindmarch’s Clutch, i got this, the silver pulak!

Before that, if you notice, dalam my Tupperware S/Post pun ada orange Loewe. susah benau nak tegakkan bag tuh untuk ngamik gambar. Btw, i didnt buy these at one go, tak ingatlah but not this month or last month definitely, i ordered the LV and AH through Diva Darling. in fact i paid all these b4 getting my ITB Chanel.

Thanks Diva Darling!

She bawak balik 2 big luggages, 1 luggage jer her stuff, 1 luggage lagik penuh isi my barang, lain isi, to reveal later :)

You want yours? Personal Shopper job via Diva Darling Boutique! Or email her now now at diva@diva-darling.com

Comment: 21

Penyedap Badan…

sedap tak tajuk entry aku? very the menjurus ke arah bunyik teruuutttt. Rasa nak pampered myself, minggu lepas ada ke beli apa2 rasanya takdaaaaaaaaa. ikan sayur ayam tu tak yah kira ler, itu mmg tetiap minggu beli. makanan kucing pun takleh nak dikira, itu budget diorg.

ini utk tekak aku sendiri nih…

IMG03467-20101115-1457

so i checked out Body Shop…Dewberry sekali 2 botol coz aku memang suka betul baunya….rasanya in total ini botol ke 5 kot.. Price RM19.90, pi boli sendiri. lately ni aku malaslah nak buat keje PS job, yang untuk kawan2 je aku buatkan, for readers macam dah malas ehhehehe….

IMG03457-20101115-1325

part ni mak suker…tayang2 kasut. kali ni lai lai lai for the flat shoes. lebih penting lagi takde heels langsung. oh those knowing me memang sangat tau aku tak pakai kasut ala2 gini, wpun ramai yang bawak pi kerja, but not me. aku rasa macam tak berkasut jer hahahaha

tapi skang aku nak carik 1, dah bebulan carik, jadi sebelum Selvatore Ferragamo buat sale bulan depan, baik aku carik yg cekai2 so tak rugi bayo memahal kat SF.

Checklist #1

Nope.

IMG03458-20101115-1326

Checklist #2

No no….ini kaler aku nak pakai? oho silaplah

IMG03459-20101115-1326

oh selingan, lawa tak….Nine West youu! sapa ke comments kata Nine West murah giler kat Beirut yek, wah wah wah, ai suka baca komen you tuh :)

IMG03460-20101115-1326

Checklist #3

nehiiiiiiiii

IMG03461-20101115-1326

Checklist #4

ada heel sketttttttttttt jer, 1 ke 2 inchi….

IMG03462-20101115-1327

Checklist #5

tau design yang ala2 celoreng uniform askar, hah flat shoes nih. huk aloh…potong stim

IMG03463-20101115-1327

Checklist #6

eh eh cantik. emm but no red red one. or was it coz of the price…mahal worrr ni. aku suka yang tengah tuh….kalau mahal tuh means above RM200 kay.

IMG03456-20101115-1324

Checklist #7

mak…lawanya yang silver bling2 tuh. sumpah aku dah tertawan, price RM400. muakakakakaka. setepek flat tapi 400. aku pun rasa bih kurang gitulah the price, brand ni memang gila mahal cik kak oit. kalau kurang pun harganya mmg lebih 300, i m soooooooo sure.

IMG03464-20101115-1330

Checklist #8

macam dah berkenan… RM159 before 10% off by Lewre

IMG03465-20101115-1332

aku lom beli lagi, wil check out one more round.

Yes NO??

lagi 2 items yang aku beli out of 5, heheheheh itu nanti kita sharing is caring coz i know u guys are busy bodying. hiks….best betullah dapat penyedap Monday nih.

Feel like so fresh, sakit hati je pi shopping, merajuk je pi shopping, bengang je pi shopping, stress pun pi shopping gak, tak nak shopping pun aku tershopping gak. i ve been called shopaholic lady by my gfs. tapi diorg dah tak heranlah, bertahun2 keje sama, diorg akan pelik kalau dalam one day in a week aku tak shopping at all.

tak de pulus je aku window shopping.

Comment: 14

Mulberry hunting for MEN!

IMG03336-20101101-1237

Oh Aseana yang tak pernah mengecewakan ku… kali ni kita makan lebih skett. Main menu for Diva Darling is  set of chicken curry + kangkung belacan, mine is chicken rice. Tambah pulak ngan cucur badak and pisang goreng. Huh…manis betul pisang goreng Aseana nih….

Tau tak masa aku makan nih, kelam kabut kuor tinggalkan Diva Darling jap for 10min. coz nak amik PB dari member aku di KFC, pastuh pi ke depan Parkson, jumpa pulak member lama sekolah dulu, dapat cemolot bape minit jer, jumpa plak client PB, main chop chop betul…

Pastuh patah balikkkkkkkkkkkkk ke Aseana.

Not just that, masuk pulak SMS …

Dear Redmummy, I nak big favour nih, tolong i carikkan clutch for men, i have no idea brand apa to buy, i m in the mood of spending now. Please blog about it, it would be a great article for one of your entries.

Alahai….syahdunya baca sms nih. makanya bersilatlah aku laju2 with Diva Darling pi Mulberry coz pala aku ting on Mulberry jer!

IMG03337-20101101-1327

Diva Darling is posing with the Loewe Viento 30, in Summer Gold colour

Gila kentanglah aku dah hapal tak yah nak tengok booklet coz ini Loewe dah separuh tahun aku aimed, tak gak dapat2. Since Diva Darling is going back to UK, so dia siap2 tengok apa yang boleh dia PS kan from there.

IMG03346-20101101-1354

I like the sling bag of red Anya Hindmarch’s – Handsfree Large Carker nih weii! Harituh tak pasan pulak, coz tersorok. Cislahh…..travel bag aku si Tod’s tuh dah koyak dalam kainnya, memanglah masih boleh dipakai but kang kalau aku travel lagi, sumbat lagi, kompemmmmmm tembus. wahahhaha….not going to put it in Shop@RM lah….leh pakai sampai lebam lagik tuh.

The red sling bag tuh is RM2,000 after the sales.

IMG03347-20101101-1358

The long chain Red Anya Hindmarch tu pulak ahhaha donno cant remember the price. Not interested to memorise it since i already have one in pink, similar jugak lah…

IMG03339-20101101-1339

I saw somewhere but cant remember, one of the local fashion designers ada pakai Mulberry clutch. It may look like for women, itu betul but lelaki pun boleh pakai  dan kalau tak silap aku jugak, the designer is carrying the same clutch as this but in black. Lelaki maskulin gituu….

Tak salah ok! Sapa kata salah??

IMG03340-20101101-1341

See the black….classicnya. pompuan dah tentulah boleh pakai jugak….in fact aku ada masuk order untuk the same clutch in grey, tapi aku batalkan last minute coz aku dah ada baru Anya Hindmarch’s clutch.

IMG03338-20101101-1339

Dol…gambar ni malap coz dok bawah lampu kuning. This grey clutch is so niceeeee! aku dok tafakur tengok clutch nih dah 2 bulan, but takpe, Diva Darling can purchase 1 for me too from UK. Apa susah….ok she bookmarked already.

Just for your record, the price for the Mulberry Clutch is RM2,490.

image

Diva Darling…i want this one pls tapi iskk…velvet lah pulak yek.

Takper, either the top grey or this Velvet Ostrich, pun bolehlah….

IMG03341-20101101-1342

Size badan aku and Diva Darling memang tak sesuai weih carry the Bayswater

IMG03344-20101101-1343

….ni ada lagi satu clutch for men jugak yek. Bukan aku cakap tau, SA Mulberry tu yang bilang. It can be sling too. But but if i were you kan, I amik yang Daria Clutch, the top 3.  This purple is called Alexa Clutch, harganya is RM3190. Quite pricey gak, tapi one thing boleh sling lah.

image

I have 1 Daria Hobo in black, tapi skang ada Daria Medium Hobo kecik sket jer dari Daria Hobo, it s for shoulder gak lah, material pun sama. The price for this in KLCC is RM3,490. OMG, beza 300 jer than the Alexa Clutch tuh!

Diva Darling, I like this grey colour, again with Ostrych OR the brown kot? Takpun grey ni pun lah, bantaii!

Apesal aku sket2 grey jer nih!

So anything you want me to check on, or nak terus order dari UK, boleh buzz Diva Darling. She s going back end of this month, December sales is cominggggggggggggggg! Xmas mar….

To my male fren, Abang Fesyen, ok tak clutch nih? nak i carik tpt lain ke?

Comment: 29

Handbags story…

IMG_7472

not going to hide from you, i bought lots of handbags when sirman and i pi holiday Europe dulu, berbulan aku saving for getting my dream bags, banyak tuh. meanwhile ada jugak aku beli kat KL but itu aku dapat dengan harga yang reasonable, under staff price lah, ngah sale lah…etcs. Chanel is in my list of cos but aku tak boleh nak beli the Jumbo just yet coz Sirman dah berjegil mata bila i told him the price.

Just fyi, i dont use and ask my husband’s money to buy any of the bags, kira kalau 10bijik yang aku beli, 1-2 dari hadiah dia, tapi lain dari duit saya sendiri. Remember aku ada permanent job and bukannya melanguk takde kerja plak and plus aku ada side income which is from this blog too.

So wpun guna duit sendiri, of cos the husband has the right to advise  and control me. pada dia iskk Jumbo Flap tu melampo nau harganya…at that point of time lah.

IMG_7413

so for Chanel aku dah shortlistedkan to get either the Jumbo, GST or PST. but kebetulan sangat kat Paris boutique yang aku pergi tuh, GST tinggal 1 display and not black colour plak tuh, beige colour is not my taste, ada jumbo flap but macam masa tuh alahai, i can top up like 2,3  lagi designer handbags kalau beli 1 jumbo flap. so i settled with PST only.

IMG_7471

It was my first Chanel, with 31 Rue Cambon Paris, black caviar with gold hardware.

IMG_0780

sangat mencintainya, so far aku dah pakai for like 2,3 times, as usual, i keep changing my bags selang 2,3 hari. I havent got my jumbo yet, still trying so hard to find frens yang pi Paris belikan, anyone can help me? but i heard kat Heathrow airport lagi murah.

Once jumbo flap is in hand, since ramai yang dah beratur nakkan PST aku nih, i will let it go into Shop@RM. tak worth it beli di klcc coz beza harga ngan kat Paris/Heathrow boleh bayo flight tickets ke London hahahaha…argh sakit hati.

IMG01911-20100816-1350

Then skang wpun tak de lunch, tapi masih lagi turun ke butik untuk tengok2 jenguk apa yang ada kat market. Apa design yang baru masuk, thank god i work in KLCC. Fendi peek a boo pun in my wish list, but the price (depending on the leather) menggila mahal boleh dapat satu Chanel sebijik!  so never mind, pass for this. My one and only Fendi dah tarak in hand, it s a fabric classic design which aku dah let go to my reader.

IMG01910-20100816-1344

Tengok Anya Hindmarch, diorg masuk stock baru with most of the designs datang dengan RED! tapi oh oh noo, aku tak minat red nih. and aku tak minat betul design2 diorg kali nih.

IMG01909-20100816-1343

if you think the red top tuh is nice, not for me sebab aku rasa kalo aku letak kat shoulder dah macam tunang Jimmy Shanley bawak Gucci silvernya, ke main besauuuuuu!

IMG01908-20100816-1342

I almost buy this, nasib baiklah aku tak beliiiiiiii! coz masa tuh AH’s website dok buat sale kaw2, tapi yang holding me back coz it doesnt has discounts for red colour. so aku tak amik. tapi bila diorg dah bawak merah ni to Malaysia, omg, i dont like it at all.

Lagipun aku kena stop buying any red handbags, too many red already.

IMG01906-20100816-1341

Selain merah, AH pun bawak masuk kaler kelabu taik anjing, untuk korang yang pencinta bag2 godang, boleh lah nih…

IMG01903-20100816-1339

i like this design, specially the grey one. aku takdak kaler kelabu pung. kaler burgundy tu tak lawa sangat coz dia pakai silver hardware.

IMG01904-20100816-1340

but for black and grey, pakai gold hardware, cantik bangat! hoping year end ada winter sale kat Europe, then my gf can get for me, hoping jer lah, biasanya design gini laju je habis.

LV Alma PM

ini dah jadi bag idaman aku sejak setaun tapi tak jugak dapat2, coz asal hati nak amik merah. bila diri sedar yang merah dah terlampau banyak, so i wanna get the silver. pun macam in the wishlist sebab Vernis aku dah ada satu, cuma untuk Alma PM yang aku blum ada. Not worth to buy in KL mahupun London, best to buy in Paris. trust me, for Chanel ke LV baiklah beli kat Paris yang oi…

image

image

Brea PM and Rosewood dedua merah ni pun aku meleleh2 gak mahu, either one lah, masa aku beli Verona PM kat Paris, semua ni ada dalam booklet aku, tapi semua takdak stock termasuk Alma PM. gila tollah macam beli ikan kat pasar je diorg kalo masuk butik LV kat paris nun. tu pasal q panjang semedang. Out of 5 bags yang aku bagi kat SA LV, satu jer yang ada which is Verona PM. lain sume kaler lain lah tinggal, stock dah abih, ada size MM or GM jer..huh, i did my homework, but buat hwork pun tetap gak sedeyyy, ater i dont won the LV boutiques.

image

pastuh malang lagi bila aku dok hari2 lalu PRADA and saw this black Saffiano Lux O. bape kali lah aku masuk tried masuk sampai kali terakhir aku masuk dah sold out. oh hohoooooo! i dont like the colour but i like the design, macam Fendi Peek a boo. harganya in msia kalau compare ngan Peek a boo murah by 1k minus plus. but again kalau dapat beli kat Europe lagi lah murah kak oi!

of cos, sekali lagi dream bag ku. but aku tak minat kaler hitam nih.

image

dalam website Prada takdak small size, yang ada size large nih, tapi kaler yang aku minat similar to this, ada orange2 sket, namanya Bacca colour. setakat 2,3 bags pakai hand carry bolehlah, kalau semua aku tak boleh wor, must have the shoulder gak. aku banyak barang yang nak dibawak. skang ni Ramadhan kosong sket tangan bawak hbag jer, tapi kalau bukan bulan puasa, ngan bekal sarapannya, tumbler air lagik, ngan nak touch pass kat klcc tuh lagik. huk aloh. sakit jiwa jer kalao pegang hand carry handbag.

IMG21362

Viento 30

pastinya ini pun pojaan hati ku gak. Hari tu dah suka giler bila Eiling can buy for me in Paris but sekali trip dia tukar plak, aisay. I never have LOEWE, oh aku memang collect most of the brands. cuma satu brand yang aku rasa aku takkan beli, Burberry. tak tau lah napa, never like it. brand lain pun ada jugak but tak yah sebutlah just Burberry tu aku rasa kalau aku pakai macam emm…

macam apa ek…

IMG01921-20100817-1251

N the Seasonal Timeless Chanel, macam box sket bag nih, but besau gak isinya, the hw in silver boleh buat in 2 straps or 1 strap gak, comes in black, bluish and purplish colour. Aku dah jatuh cinta sangat ngan purplish tuh and the husband pun redha aku amik nih so that i can forget the jumbo flap hahahahaha. This one i can just buy in KLCC, but wpun ada depan mata, tetappppppppp gak aku tak nak bayo. Coz aku tau, nanti aku dapat gak jumbo flap tuh, so the seasonal can wait.

eh to those yang malas nak baca entry ni tapi tengok gambar jer, satu je bag aku yek, atas sekali, lain sume bukan aku punya kay!

This long entry on designer handbags are posted because….because…because…

You will read the climax in my new entry, soon to be posted :)

Comment: 31

Loewe Handbags!

IMG21363

Entry Loewe ni keluar atas 2 permintaan 2 of my readers, one in Singapore and one in UK. depa nak tau harga2 kat Malaysia jualannya berapa. sudah banyak kali aku masuk Loewe nih but never blog bout it, the boutique is located just next to LV KLCC.

apparently ramai tak tau LV and Loewe adalah sisters to each other, wpun Loewe adalah dari Spain.

IMG21358

Red, the bag’s name is yang Bolso mistral nappa aire. mukanya macam sampan and kiri kanan looks like a flower. huh description bag tu ke main ngau aku dibuatnya. aku masuk je taklah terus tanya the SA but mata meragau2 mencarik hbag yang ala2 sampan and ada bunga kiri kanan.

i think this is the one.

barulah aku tanya SA n kompem ini bag yang menjadi permintaan Cik Puan Kencana. you see lam gambar hbag tu 2 handles kan, tp actually handle satu tu boleh ditarik utk dijadikan shoulder. emm not bad. for this harganya  RM4890 but kalo with chain is RM5290.

it s a very soft leather.

IMG21359

the same type but a bit bigger and patent style…

IMG21360

Viento 38 ni size beso yek harganya RM6290, ada few colours.

IMG21361

Viento 30 ni pulak harganya RM4990 (ada kaler turquoise, fuchsia , blue and gold tu lah)

IMG21362

same one Viento 30, saya suka yang nih….suka je ler..apakan dayo

IMG21365

the most cheapest hbags lam Loewe hanya pada canvas lah, tak sampai 3k gitu around the price. contoh hbags macam lam gambo atas ni yek. very the mak datin style bawak, or macam pesen Speedy LV gak.

IMG21372

i probably can get good price if nak aku belikan kat Loewe ni ek, eh banyak jer butiks akuleh dpt special discount, uluq je red call card’s terus dapat offer hehehehee…so korang nak suh acik beli or survey apa lagik?

aritu ada yang suh check Ed Hardy ek, ayoo beli baju memahal tu acik tak taste mar, tp kalau nak suh rikikan bolehlah but price is usually too much expensive lah kat klcc nih. baik hangpa beli kat online, banyak je aku tengok depa jual. but kalo korang nak feeling Julia Roberts, leh lah acik pi checkkan yek.

ya udah, usai keje acik heheheheh….

Comment: 10